ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Οκτώ κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

 

Οκτώ κρούσματα ηπατίτιδας Α καταγράφηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Πρόκειται για 7 ανήλικα παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών καθώς και για μία 18χρονη κοπέλα.

«Σαν εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει τις άθλιες συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν και δυστυχώς επαληθευόμαστε καθώς σε 10 μέρες είχαμε 8 περιστατικά», τόνισε  μιλώντας στο thestival.gr, o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Τριανταφυλλίδης Βασίλειος και απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τα θέματα υγιεινής στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να  εξαπλωθούν.
Παράλληλα τονίζει πως το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, δεν έχει την ανάλογη υποδομή.

Αν δεν είχα ιδεολογικό κώλυμα να ασκήσω πολιτική εξουσία  και αποκτούσα τέτοια δυνατότητα,  θα έστελνα δια νόμου  τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φυσικά το Ναζί  Μιχαλολιάκο με τον Κασιδάρη του, τον Τζήμερο και τους λοιπούς προσφυγοφάγους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα γκέτο αυτά.  Να ζήσουν και να βιώσουν στην καθημερινότητά τους  την εγκατάλειψη, τη δυστυχία, την έκθεση στην αρρώστια και τις επιδημίες  των δυστυχισμένων εκείνων  ανθρώπων, που νόμισαν πως δεν είναι όλοι σαν τους Τζιχαντιστές ή  τα ένοπλα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης που τους αποδεκάτιζαν.

 Με περιπέτεια, με  μέγιστο  κίνδυνο της ζωής τους, αφού οι περισσότεροι είδαν δικούς τους ανθρώπους να γίνονται τροφή στα ψάρια  στον υγρό τάφο της Μεσογείου και του Αιγαίου, κατάφεραν  να φτάσουν στη… γη της επαγγελίας. ΄Ομως, δεν ήξεραν πως εδώ τους περίμεναν οι άλλοι “Τζιχαντιστές” σαν αυτούς που ονοματίσαμε παραπάνω.  Και δε φανταζόντουσαν ποτέ πως θα πεθάνουν πολλοί από ηπατίτηδες και άλλες επιδημίες και μάλιστα βασανιστικές και χρόνιες αρρώστιες .Καλύτερα θα το είχαν να πήγαιναν μια και έξω από  σφαίρα, από μια μπόμπα.

Είμαστε άθλιοι, απάνθρωποι, εγωκεντρικοί. Ως ΄Ελληνες ,ως Ευρωπαίοι, ως ανθρωπότητα. Μακράν  ακόμα από τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό που θα ικανώσει το σημερινό ανθρωποειδές να εξελιχθεί σε ΄Ανθρωπο.

2. Η Μόσχα απειλεί: Οι θάνατοι Ρώσων στην Κριμαία θα έχουν συνέπειες
Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ/ EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

 

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Μόσχα απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, μετά τους θανάτους ενός Ρώσου στρατιώτη κι ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας ασφάλειας FSB σε συγκρούσεις στην Κριμαία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρωσική διπλωματία υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» της Κριμαίας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», ότι «θα εγγυηθούμε αναμφίβολα τη σταθερότητα και την ασφάλεια» στην Κριμαία, ενώ «προειδοποίησε το Κίεβο και τους πάτρωνές του» ότι «η ζημιά που προκαλούν στη Ρωσία, οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου τη Δύση να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ώστε να μην κάνει περαιτέρω επικίνδυνα βήματα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ένας στρατιώτης κι ένας πράκτορας της FSB σκοτώθηκαν σε δύο επεισόδια, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε βίαια επεισόδια στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία. Το Κίεβο διέψευσε ότι τα επεισόδια αυτά συνέβησαν καν.

Εξάλλου δικαστήριο της Κριμαίας διέταξε σήμερα να προφυλακιστεί για δύο μήνες ένας ύποπτος για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης στην περιοχή αυτή, ο Γεβγένι Πανόφ.

Ο Πανόφ, ουκρανός υπήκοος, γεννημένος το 1977 και κάτοικος της περιφέρειας Ζαπορίζια, φέρεται να σχεδίασε μια «τρομοκρατική επίθεση» στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα και διατάχθηκε «η προφυλάκισή του για δύο μήνες», ανέφερε δικαστική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Η ουκρανική αστυνομία από την πλευρά της άρχισε έρευνα για την απαγωγή του Πανόφ. Πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας διέψευσε ότι ο Πανόφ απήχθη, εξηγώντας ότι είχε περάσει τα σύνορα μέσω φυλακίου κι είχε εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας.

Η κρίσιμη σύσκεψη στο Κρεμλίνο υπό τον Πούτιν

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σε σύσκεψη τους κυριότερους αξιωματούχους της χώρας για να συζητήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας στην Κριμαία, όπου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν “επιθέσεις” που ετοίμαζε η Ουκρανία.

Κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, “συζητήθηκαν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των ζωτικών υποδομών της Κριμαίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Οι συμμετέχοντες “μελέτησαν σε λεπτομέρειες τα σενάρια που αφορούν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας ώστε να προστατευθούν τα χερσαία σύνορα, τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος της Κριμαίας”, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας συμμετέχουν κυρίως ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ και των υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Μιχαήλ Φραντκόφ.

Την Τετάρτη (χθες), η FSB δήλωσε ότι απέτρεψε “τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο κρίσιμα στοιχεία υποδομών” της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τη Ρωσία, και που είχαν με απώτερο σκοπό “να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση”.
Η FSB κατηγορεί το Κίεβο ότι είχε ετοιμάσει σειρά ένοπλων επιδρομών “τρομοκρατών δολιοφθορέων” στις αρχές Αυγούστου στην Κριμαία που κατέληξαν σε ένοπλες συγκρούσεις και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο, σύμφωνα με τη Μόσχα, ενός πράκτορα της FSB και ενός ρώσου στρατιωτικού. Οι ουκρανικές αρχές το διέψευσαν.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας, ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα για την απόκρουση υποθαλάσσιων επιθέσεων από δολιοφθορείς.
Το σενάριο θα βασίζεται στην απόκρουση επίθεσης δολιοφθορέων από τη θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο.

 

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουμε έφοδο Ουκρανών στην Κριμαία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι δεν έχουν εντοπίσει τίποτα που να επιβεβαιώνει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ουκρανικής εφόδου στην Κριμαία, δήλωσε από την πλευρά του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ.

Ο Πάιατ είπε ακόμη πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν έως ότου η περιοχή επιστρέψει στην Ουκρανία.
“Η Ρωσία συνηθίζει συχνά να επιστρατεύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας για να αποστρέψει την προσοχή από τις δικές της παράνομες πράξεις”, έγραψε ο Πάιατ στο Twitter.
“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει δει μέχρι στιγμής κάτι που να επιβεβαιώνει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ‘επιδρομής στην Κριμαία’ και η Ουκρανία τους έχει διαψεύσει κατηγορηματικά”.
Στο μεταξύ, η ρωσική εφημερίδα Kommersant γράφει σήμερα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ασφαλείας, ότι μια ομάδα ανδρών που έχει συλλάβει η Ρωσία επειδή σχεδίαζαν επιθέσεις στην Κριμαία ομολόγησαν πως σκοπός τους ήταν να καταστρέψουν την τοπική τουριστική βιομηχανία.
Οι πηγές δήλωσαν στην Kommersant ότι δύο από τους επτά δολιοφθορείς σε μια ομάδα σκοτώθηκαν και πέντε συνελήφθησαν. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάτοικοι της Κριμαίας και μερικοί είχαν ρωσικά διαβατήρια, δήλωσαν οι πηγές.

Η εφημερίδα ανέφερε πως οι συλληφθέντες ομολόγησσαν ότι σχεδίαζαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της Κριμαίας με σκοπό να διασπείρουν τον πανικό και να καταστρέψουν την τουριστική βιομηχανια και όχι να σκοτώσουν οποιονδήποτε.

Ποροσένκο: Να είστε έτοιμοι για πόλεμο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς να τεθούν στο πιο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για μάχη, μετά τους ρωσικούς ισχυρισμούς για ουκρανική έφοδο στην Κριμαία.
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου στρατού της Ουκρανίας δήλωσε στο Ρόιτερς πως η Ουκρανία πραγματοποιεί από χθες προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια στη νότια Ουκρανία.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε χθες το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους στην προσπάθεια να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση και να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις πρόσχημα ώστε η Ρωσία να εκτοξεύσει και άλλες στρατιωτικές απειλές κατά της Ουκρανίας.

Το ανθρωπόμορφο τέρας, που κυβερνά ως δικτάτορας τη Ρωσία, ετοιμάζει νέα πολεμικά τετελεσμένα και επινόησε το σενάριο που διαβάσαμε. Ο τρομοκράτης, ο υπόδικος στο διεθνές ποινικό δικαστήριο,αυτός που είναι υπεύθυνος στο εσωτερικό της χώρας του για δεκάδες δολοφονίες αντιπάλων του, για τη φίμωση κάθε ακτιβιστικής φωνής και στην Ουκρανία για το θάνατο επίσης 10.000 ανθρώπων, την κατάρριψη επιβατικού αεροπλάνου με 300 νεκρούς, έχει το θράσους να μιλά  για…τρομοκρατική ενέργεια. Οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους.

΄Οσο ο απάνθρωπος  τύραννος, ο τρελαμένος “Χίτλερ”,ο νέος  “Τσάρος” παραμένει στο θρόνο του, ο κόσμος ολόκληρος και όχι μόνο η Ευρώπη, θα βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον όλεθρο. Οι Αμερικανοί, ως συνήθως, πάσχουν από ιστορικό …αλτσχάιμερ. Δεν αντιλαμβάνονται τον κινδυνο. Και πάντα σπεύδουν να προλάβουν το κακό ή κατόπιν εορτής ή για να διορθώσουν τα δικά τους σφάλματα και τις ολέθριες παραλείψεις τους.

Μια τραγωδία θα ζήσουμε. Ας το γνωρίζουν οι σώφρονες. Αργά ή γρήγορα.

_______________________________________________________________

1. Ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν αποκλείει  κυβέρνηση με τον Βασίλη Λεβέντη
 Φωτογραφίες: Μιχάλης Πιπίνης

Δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

΄Οφειλαν νωρίτερα να καταλάβουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι έγκλημα καθοσίωσης η κυβερνητική συνύπαρξη με τους “Ναζί χωρίς στολή”. Ο Λεβέντης είναι η ιδανικότερη περίπτωση συνεργασίας.  Ας το προχωρήσουν.

΄Ετσι κι αλλιώς, ο ανεκδιήγητος  ακροδεξιός “μπούλης”  των ΑΝ.ΕΛ θα επιστρέψει στην στρούγκα της Νεο-ΕΡΕ. ΄Εχει εντολή να φέρει  στον Κυριάκο Μητσοτάκη 200.000 ακροδεξιές ψήφους. Και θα τις φέρει.

2. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ
Καρέ καρέ η ληστεία στην τράπεζα στους Αμπελόκηπους -Αυτοί είναι οι δράστες

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας από τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελόκηπους βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνονται καρέ καρέ τα βήματα που ακολούθησαν οι δράστες οι οποίοι επί δυόμιση σχεδόν ώρες βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα, έχοντας κλειδώσει σε δωμάτιο τους πελάτες και προσωπικό και έχοντας μαζί τους μόνο τη διευθύντρια του υποκαταστήματος προκειμένου να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:15 το μεσημέρι όταν δύο αδύνατοι άνδρες εισήλθαν στην τράπεζα. Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Freddo, και ο ένας άντρας φορούσε μπλου τζιν και μακρυμάνικο πουκάμισο, ενώ ο δεύτερος ξεχώριζε με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι.

Και οι δύο φορούν μάσκες σιλικόνης οι οποίες αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους και τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι και φαλακροί. Ο άντρας με το κοντομάνικο μπλουζάκι, μόλις μπαίνει στην τράπεζα στέκεται δίπλα στην πόρτα και βγάζει ένα πιστόλι από τη ζώνη του, ενώ ο συνεργός του κρατά δύο μαύρες σακούλες.

Και οι δύο απειλούν τη διευθύντρια και εξαναγκάζουν πελάτες και προσωπικό να μπουν σε ένα δωμάτιο όπου τους κλειδώνουν. Μαζί τους κρατούν μόνο τη διευθύντρια προκειμένου να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Μέχρι αυτό να συμβεί, οι δύο δράστες ελέγχουν το χώρο γύρω τους, ενώ έξω από το υποκατάστημα παραμένουν δύο ακόμα συνεργοί τους οι οποίοι είναι ντυμένοι εργάτες. Οι ληστές υποχρεώνουν τη διευθύντρια να ανοίξει στους συνεργούς τους οι οποίοι εισέρχονται στο υποκατάστημα έχοντας μαζί τους δύο μεγάλους σάκους και σύνεργα προκειμένου να διαρρήξουν τις θυρίδες.

Στη συνέχεια ζητούν από τη διευθύντρια να τους οδηγήσει το θησαυροφυλάκιο όπου αναλαμβάνουν δράση ο «χοντρός» και ο ψηλός ληστής οι οποίοι αφού κόψουν τις θυρίδες αφαιρούν από αυτές το περιεχόμενό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες πριν φύγουν από την τράπεζα, είχαν συγκεντρώσει όλα τα κινητά τηλέφωνα σε μία σακούλα και τα είχαν κλειδώσει στις τουαλέτες.

Αμέσως μετά τη ληστεία, φόρτωσαν τους σάκους με τα κλοπιμαία, τα εργαλεία και τα όπλα τους σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άλλος συνεργός τους και πιθανότατα έφυγαν πεζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας δείχνει πλέον να απομακρύνεται και αστυνομία ερευνά το σενάριο να πρόκειται για πρόσφατα αποφυλακισμένους για ληστείες, και κρατούμενους που αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε άδεια.

Η ληστεία είναι θρασύτατη. ΄Αρα, αποκλείεται να είναι δουλειά  άλλων, παρά μόνο ΠΡΕΖΟΝΙΩΝ. Μόνο όσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα ,αφού τα εξαρτημένα από βαριές ουσίες άτομα έχουν βάλει τη ζωή τους αμανάτι, είναι ικανοί  για ΟΛΑ τα εγκλήματα και θα αποτολμούσαν, φυσικά,  μια τόσο ριψοκίνδυνη πράξη. Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι δράστες,είναι πρώην κατάδικοι. Μαθημένοι στη φυλακή στην οποία δεν έχουν λόγους να μη θέλουν να επιστρέψουν, αν στράβωνε η δουλειά.

 Δεν  είναι ληστεία  μελών  του “αντάρτικου πόλεων”. Είναι εντελώς απολίτικη ενέργεια.  Δε θα κρατούσαν τόσες ώρες ομήρους αθώους ανθρώπους,  ούτε και θα χτυπούσαν θυρίδες,που με την οικονομική  κρίση είναι η καβάτζα που  έχουν τοποθετήσει  τον ιδρώτα μιας ζωής,εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, μετά τις διαδόσεις για  “κούρεμα” και άλλα τραπεζικά τετρίπια.

 Σήμερα στις θυρίδες δε βάζουν χρήματα και είδη κάποιας αξίας οι πλούσιοι. Αυτοί βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και τους εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους. Θυρίδες νοικιάζουν οι φτωχοί πια .Και ένας μαφιόζος, ένα πρεζόνι,δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες να μην τους τα βουτήξει. Αισχροί και απάνθρωποι ληστές.

 

3. Ο ένας στους τέσσερις νέους 20-24 ετών στην Ελλάδα, είναι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης
Ο ένας στους τέσσερις νέους 20-24 ετών στην Ελλάδα, είναι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Απογοητευτικά είναι για μια ακόμα φορά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που αποτυπώνουν το περιβάλλον εργασιακής ανασφάλειας στο οποίο ζουν, πλέον, δεκάδες χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα.

Την ώρα που οι δανειστές αλλά και εργοδοτικοί φορείς πιέζουν για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, η EUROSTAT αποκαλύπτει ότι το 26,1% των νέων 20- 24 ετών στην Ελλάδα ούτε εργάζεται ούτε βρίσκεται στην εκπαίδευση ούτε ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης, όταν ο μέσος Κοινοτικός όρος διαμορφώνεται στο 17,3%! Χειρότερη είναι η κατάσταση μόνο στην Ιταλία (31,1%), ενώ ακόμα και στις χώρες με πολύ χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ όπως η Βουλγαρία, οι Βαλτικές χώρες, η Ρουμανία, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα ως πολύ χαμηλότερα.

Μάλιστα! Καταλάβαμε. Γι΄αυτό είναι γεμάτα τα μπιτσόμπαρα από πιτσιρικάδες. Πίνουν μπυρόνια  με τα καφάσια, τρώνε κλαμπ σάντουιτς με το κιλό και όλη μέρα με μια φραπεδιά στην παραλία. ΄Ολοι οι…άνεργοι απολαμβάνουν την ανεργία τους, αφού,ως γνωστό, “η φτώχεια θέλει καλοπέραση”!

Να έρθουν αν θέλουν  να τους δώσουμε εμείς δουλειά. Για μερεμέτια της πλάκας στο σπίτι, ο Αλβανός,  μου πήρε ένα χιλιάρικο.  Πανάθλιος πια κι αυτός, εκμεταλλευτής, όπως ο ΄Ελληνας.΄Ετσι τον έμαθαν. Και έκανα και τον…αργάτη του. Αλλιώς δε θα με έφτανε το 2χίλιαρο για μερεμέτια!

΄Ελληνας ούτε κατά διάνοια να  πάρει τέτοιες δουλειές. Κι αν αποφασίσει να δουλέψει, θα σου πει πέντε φορές περισσότερα από τον Αλβανό. Για παράδειγμα. Ανδρίτσαινα. Στο χωριό μου. Μου λέγανε πως για μια στέγη κεραμιδένια 40 τ.μ, ζητούσαν τα μαστόρια (΄Ελληνες)  5.000!  Στο θεό σας! Ούτε σπίτι να σήκωναν.

Δουλειέςς υπάρχουν. Τα παλιόπαιδα δε θέλουν να δουλέψουν. Τρώνε από τη σύνταξη των παπούδων. Εκμεταλλεύονται την ελληνική παράδοση “του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί”. Και ξεψιλιάζουν τη γιαγιά. Κόβουν  το χάπι τους ,για να δώσουν στο εγγόνι το  50ευρω να πάει το βρωμόπαιδο  να τα ακουμπήσει στο μπιτσόμπαρο που λέγαμε.

Δεν πάει πουθενά η χώρα έτσι. Κι αν πάει κάπου, θα είναι σε γκρεμό. Μην  αφήνετε σε χλωρό κλαρί τέτοια φρούτα. Ας είναι και πιτσιρικαρία.

Εμείς στα 15 μας δουλεύαμε στα χωράφια, σκάβαμε υδραγωγεία, πουλούσαμε βιβλία. Φτύναμε αίμα στο μεροκάματο. Αυτοί σήμερα παριστάνουν τους άνεργους, ενώ στην πραγματικότητα είναι ΑΕΡΓΟΙ ,ρεμπεσκέδες, κακομαθημένοι τεμπέληδες. Κυνηγήστε τους.

4.Εκκλησία Παναγίας Τήνου: Η θαυματουργή εικόνα -Το όραμα της μοναχής
φωτογραφίες αρχείου: eurokinissi

Η θαυματουργή εικόνα 
Ο ναός της Παναγίας της Τήνου κτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε εικόνα της Παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας.
Λέγεται ότι είδε τρεις Κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον Μητροπολίτη της Τήνου Γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον αγρό του Αντωνίου Δοξαρά, στη Χώρα.

Οι πιστοί ανταποκρίθηκαν και στις αρχές Σεπτεμβρίου 1822 ξεκίνησαν οι ανασκαφές. Εικόνα δεν βρέθηκε και οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, ομως άρχισαν και πάλι λίγους μήνες αργότερα, ένας εργάτης από τον Φαλατάδο, ψάχνοντας με την αξίνα του, σπάει στα δύο την εικόνα ανάμεσα στη Θεοτόκο και τον Αρχάγγελο.

Ηταν  30 Ιανουαρίου 1823 όταν ανακαλύφθηκε και ενώ προηγήθηκαν ανασκαφές που αποκάλυψαν τον αρχαίο ναό του Διονύσου και το ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου, η Μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Απέναντί της είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού κατεβαίνει από τον ουρανό.

Η είδηση της εύρεσης της εικόνας, κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821 θεωρήθηκε καλός οιωνός και το νησί επισκέφτηκαν για αυτό το λόγο ήρωες της επανάστασης για να προσκυνήσουν.
Μετά την εύρεση της εικόνας ακολούθησε η οικοδόμηση της εκκλησίας.

Η επιλογή του ρυθμού της εκκλησίας είναι τρίκλιτη βασιλική με τρούλο


Επικεφαλής της οικοδόμησης ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας της εποχής, ο Ευστράτιος Εμμανουήλ Καλονάρης, Τήνιος εγκατεστημένος στη Σμύρνη, από όπου και ονομάσθηκε «Σμυρναίος». Αυτός σχεδίασε τον ναό, μαζί με τα αρχικά του προσκτίσματα, το (πρώτο) καμπαναριό, τα αρχιτεκτονικά διακοσμήματα και διηύθυνε τις εργασίες.

Ακολουθώντας τα αρχιτεκτονικά πρότυπα του νησιού και εντάσσοντας σε αυτά καινοτομίες από τη δυτική και τη μικρασιατική παράδοση, δημιούργησε ένα μοναδικό οικοδόμημα, ειδικά σχεδιασμένο να δέχεται προσκυνητές.
Στα αριστερά της εισόδου από την κεντρική πύλη βρίσκεται το εικονοστάσι, στο οποίο φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, η οποία είναι γεμάτη από αφιερώματα (τάματα) των πιστών, όπως και παντού στο εσωτερικό.
Απαιτήθηκαν μεγάλες ποσότητες μαρμάρων, οι οποίες κατά κύριο λόγο μεταφέρθηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της γειτονικής Δήλου.

Η ολοκλήρωση του έργου οφείλεται στη σημαντική συνδρομή, σε εργασία και χρήμα, τόσο του τηνιακού λαού, όσο και χριστιανών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μέχρι τα μέσα του 1832 είχε ανεγερθεί η ανατολική πτέρυγα του συγκροτήματος, το τμήμα ανατολικά του καμπαναριού και το τμήμα ανατολικά της κεντρικής εισόδου.

Το σύνολο των εργασιών ανέγερσης ολοκληρώθηκε το 1880.

Πρωταγωνιστεί κάθε Δεκαπενταύγουστο 
Ηδη από τις αρχές Αυγούστου στον προαύλιο χώρο, γίνονται παρακλήσεις, η μία μετά την άλλη.
Παραμονή της γιορτής το νησί στολίζεται εορταστικά και πλήθος πιστών συρρέουν.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το νησί «βουλιάζει. Πραγματοποιείται με όλες τις τιμές η Αρχιερατική Λειτουργία στον Ναό της Μεγαλόχαρης, επίσημοι επιβαίνουν σε τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ρίχνουν στεφάνια, έξω από το λιμάνι, στο σημείο που τορπιλίστηκε το ” Ελλη” στις 15 Αυγούστου 1940, ενώ ακολουθεί  μεγαλοπρεπής λιτάνευση.

Πηγή: Εκκλησία Παναγίας Τήνου: Η θαυματουργή εικόνα -Το όραμα της μοναχής | iefimerida.gr

“‘Ημουνα γιος και γέρασα”  και  ακούω το ίδιο και το ίδιο παραμύθι. Για την Παναγιά της Τήνου τη θαυματουργή! Και  σπεύδουν οι αφελείς να κάνουν τάματα, αφιερώματα, να ταλαιπωρούν το κορμί τους, να σέρνονται  στα γόνατα, για να τους λυπηθεί η…Χάρη της!  Και να πλουτίζουν έτσι  τα λαμόγια. Το παπαδαριό.

Κανένα θαύμα δε γίνεται. Καμιά εικόνα δεν είναι θαυματουργή.΄Ολα τούτα είναι παραμύθια για αφελείς ή ανόητους.

21ος αιώνας. Επιτέλους, σταματήστε την αισχρή προπαγάνδα η βιομηχανία παραπληροφόρησης σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους της θρησκευτικής τύφλας, της εκμετάλλλευσης και της κονόμας! Η θρησκεία είναι κατασκεύασμα. Επικίνδυνο και εγκληματικό. Καμιά σχέση με αυτό που λέμε “θεός”.