ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Καλούν ΜΚΟ να επιστρέψουν χρήματα που πήραν την περίοδο 2000-2010
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο έλεγχος των χρηματοδοτήσεων με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κατά τη χρονική περίοδο 2000-2010, από τη Γενική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) σε ΜΚΟ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2015 για την ύπαρξη διαφάνειας και απονομής ευθυνών.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν κινηθεί οι διαδικασίες καταλογισμού είτε απ’ ευθείας από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είτε από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων που διεξάγουν σε συνεργασία με την ΥΔΑΣ, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεκάδες προγράμματα ΜΚΟ της περιόδου αυτής να έχουν παραπεμφθεί από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα εν λόγω 202.000 ευρώ εισπράχτηκαν στο πλαίσιο των ενεργειών της ΥΔΑΣ από τη Δ’ ΔΟΥ Αθηνών με δυο εγγυητικές επιστολές της Τράπεζας Αττικής, που είχαν εκδοθεί το 2008 για δυο προγράμματα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership», που είχαν χρηματοδοτηθεί από την ΥΔΑΣ για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Αίγυπτο» και για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της Σερβίας (μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ΜΜΕ)», τα οποία ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα 8 Αυγούστου, με την υπογραφή του σχετικού πρακτικού μεταξύ της ΥΔΑΣ και της Τράπεζας Αττικής.

 

Καταγγέλαμε χρόνια (και με προσφυγή -αγωγή μας στην ελληνική δικαιοσύνη)  αυτές τις μαϊμού ΜΚΟ με τις κομπίνες των εκατομμυρίων   ευρώ που  τσέπωναν οι απατεώνες.  Απ΄αυτά τα κονδύλια, αλλά και από άλλα του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΠΘ, έκλεβαν απίστευτα ποσά, όσοι είχαν συστήσει και την  εγκληματική οργάνωση στην “ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ”, για να διπράττουν…νόμιμα εγκλήματα.

Τα μέλη αυτής της οργάνωσης  δολοφόνησαν και τον  καθηγητή Γιώργο Τριάρχη, που ξεσκέπασε το μεγάλο φαγοπότι.  Από τύχη ξέφυγα κι εγώ και είμαι σήμερα ακόμα ζωντανός ,για να συνεχίζω να καταγγέλλω τους δολοφόνους και τη μεγάλη κομπίνα που έστησαν.

Θα βρει τελικά η κυβέρνηση τους ενόχους; Θα τιμωρηθούν και γι΄αυτά τα εγκλήματα; Η ελληνική δικαιοσύνη, διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη, 10 χρόνια τώρα, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ως…τυφλή και κουφή, που είναι.   Ο Κοτζιάς τί θα κάνει; ΄Η μόνο  κοκορεύεται και σκιαμαχεί;

 

2. Αρκαδία: Ανασκαφές στο ιερό του Διός -Εκεί που γίνονταν θυσίες, αθλητικοί αγώνες και ταφές
Αρκαδία: Ανασκαφές στο ιερό του Διός -Εκεί που γίνονταν θυσίες, αθλητικοί αγώνες και ταφές [εικόνες]

Νέα σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις φετινές ανασκαφές στο ιερό του Διός στο Λύκαιο Όρος, στο νοτιοδυτικό άκρο της Αρκαδίας, εκεί όπου κατά την τοπική παράδοση γεννήθηκε και ανατράφηκε ο βασιλιάς των θεών.

Στη νοτιότερη κορυφή του Όρους, σε υψόμετρο που αγγίζει τα 1400μ. και με πανοραμική θέα σε όλη την ηπειρωτική Πελοπόννησο, εντοπίζεται ο βωμός τέφρας για τις θυσίες ζώων προς τιμήν του Δία, ενώ στο οροπέδιο χαμηλότερα έχουν αποκαλυφθεί τα μνημειακά οικοδομήματα του κάτω ιερού, όπου ελάμβαναν χώρα κατά την αρχαιότητα φημισμένοι αθλητικοί αγώνες, τα Λύκαια.

Αποψη του διαδρόμου με την κλίμακα

Ανθρώπινη δραστηριότητα απο τη νεολιθική εποχή 
Το αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα, προϊόν ελληνοαμερικανικής συνεργασίας που ξεκίνησε το 2004, απέδωσε σημαντικές νέες πληροφορίες σχετικά με το βωμό.
Από την κεραμική των ανασκαφικών τομών πιστοποιείται ανθρώπινη δραστηριότητα στο ύψωμα ήδη από τη νεολιθική εποχή και κατά τη διάρκεια της πρώιμης και μέσης εποχής του χαλκού.
Κατά τη μυκηναϊκή περίοδο το ύψωμα αυτό αναδεικνύεται σε σημαντικό ιερό κορυφής και συνεχίζει να αποτελεί τόπο λατρείας και κατά τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους. Οι θυσίες ζώων προς τιμήν του Δία, κυρίως αιγών και προβάτων, υποδεικνύουν συνεχή λατρευτική δραστηριότητα στο βωμό ήδη από το 16ο αιώνα π.Χ. έως και την ελληνιστική περίοδο.

Εντοπίστηκε ανθρώπινη ταφή
Το καλοκαίρι του 2016 στο μέσο του βωμού και πλησίον μίας πλατφόρμας λαξευμένης στο φυσικό βράχο εντοπίστηκε για πρώτη φορά και ανασκάφηκε ανθρώπινη ταφή με προσανατολισμό Ανατολή – Δύση. Ο σκελετός, σε ύπτια θέση και σε άριστη κατάσταση διατήρησης, είχε αποτεθεί εντός στενού ορύγματος, που δημιουργήθηκε μέσα στις επιχώσεις από την τέφρα και τα καμένα χώματα. Λείπει μόνο το κρανίο του νεκρού, ενώ σώζεται η κάτω γνάθος.

Το στενό όρυγμα ήταν επενδεδυμένο στη βόρεια και νότια πλευρά του από αδρά δουλεμένες πλάκες, ενώ δε βρέθηκε επένδυση στο ανατολικό και δυτικό όριο του ορύγματος. Πλάκες κάλυπταν την περιοχή της λεκάνης του νεκρού. Το μήκος του τάφου με τις πλάκες ανέρχεται σε 1.52μ.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη ο σκελετός ανήκει σε άτομο – πιθανόν άνδρα – εφηβικής ηλικίας, η δε κεραμική που προέκυψε από την ανασκαφή χρονολογείται κυρίως στο τέλος της μυκηναϊκής εποχής, υποδεικνύοντας ότι η ταφή ανήκει πιθανότατα στον 11ο αιώνα π.Χ., μετά από την κατάρρευση των μυκηναϊκών ανακτορικών κέντρων, στην περίοδο της μετάβασης από την ύστερη εποχή του χαλκού στην πρώιμη εποχή του σιδήρου, σε μία εποχή κατά την οποία ο βωμός ήταν σε λειτουργία.

Ανθρωποθυσίες στον Ναό
Από τον 4ο αι. π.Χ. και εξής, γραπτές πηγές αναφέρουν ανθρωποθυσίες πάνω στο βωμό του Λυκαίου Όρους, αλλά στις ανασκαφές που είχαν διενεργηθεί έως σήμερα στο χώρο δεν είχαν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά.

Ανθρώπινη ταφή στο μέσο του βωμού τέφρας με τις καλυπτήριες πλάκες στην περιοχή της λεκάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστημονική μελέτη του σκελετού και παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πρώιμο ακόμα να εξαχθούν συμπεράσματα για τις συνθήκες θανάτου του νεκρού, η εξέχουσα θέση της ταφής στο μέσο του βωμού και ο προσανατολισμός της καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σημασία της.

Ανασκαφές διεξήχθησαν φέτος και στο κάτω ιερό. Μεταξύ των σημαντικότερων νέων στοιχείων περιλαμβάνονται μία μνημειακή λίθινη κλίμακα στο ένα άκρο και μία εντυπωσιακή αψιδωτή είσοδος στο άλλο άκρο του διαδρόμου του 4ου αι. π.Χ., από όπου προφανώς οι αθλητές προσέγγιζαν τον ιππόδρομο και το στάδιο.

Στο διοικητικό κτήριο – γνωστό παλαιότερα και ως ξενώνας – βρέθηκε μία μεγάλη πήλινη σίμη. Δυτικά της στοάς και ανατολικά της κρήνης, σε ένα κυκλικό φυσικό σχηματισμό εμφανή στο google earth, οι ανασκαφές έφεραν στο φως δύο καλοδιατηρημένους αγωγούς, μία λίθινη λεκάνη και τα ίχνη τοίχου, πιθανόν από το – μαρτυρούμενο στις πηγές αλλά μη εντοπισμένο έως σήμερα – ιερό του Πανός. Εντός του ιπποδρόμου συνεχίστηκε η αποκάλυψη του αρχαίου καταστρώματος, ενώ η έρευνα στην περιοχή των λουτρών του 4ου αι. π.Χ. έφερε στο φως οικοδομικά κατάλοιπα παλαιότερων φάσεων.

Οι ανασκαφές στο ιερό θα συνεχιστούν έως το 2020.
Το ερευνητικό πρόγραμμα Λυκαίου Όρους αποτελεί μία ελληνοαμερικανική συνεργασία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Συνδιευθυντές του προγράμματος είναι η δρ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, και οι δρ. David Gilman Romano και δρ. Mary Voyatzis από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

 

_____________________________________________________________________

1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου
Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου

Η Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η Αννα Κορακάκη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων, νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Από τότε που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου «ξεπετάχτηκαν» και χάρισαν στην χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελώνη.

Η 20χρονη Κορακάκη, της οποίας η προσπάθεια υποστηρίζεται από την Stoiximan, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 104 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Γιατί είναι τεράστια η …επιτυχία για την Ελλάδα; Και ποια είναι η 20χρονη ΄Αννα που έκανε …υπερήφανη τη χώρα μας, επειδή ξέρει να ρίχνει στο…δόξα πατρί με πιστόλι;

Μην ακούω ανοησίες. Μόνο τον εθνικισμό, τον αισχρό ανταγωνισμό και φυσικά τον πακτωλό χρημάτων που αφήνουν οι ολυμπιακοί   αγώνες στους επιτήδειους, εξυπηρετούν αυτές οι φιέστες. Εγώ, ως ΄Ελληνας (και όχι Ελληνάρας), δε νιώθω καμιά υπερηφάνεια για την Κορακάκη. Αντίθετα, προβληματίζομαι για το τί σόι μυαλό κουβαλάει   μια κοπέλα στα νιάτα και την ομορφιά της, σπαταλώντας   ώρες, μέρες, μήνες, μπορεί και χρόνια, για να βγει πιο μπροστά από έναν άλλο εξίσου  …βαρεμένο μ΄αυτή, ρίχνοντας σφαίρες “στου Κουτρούλη το γάμο”. Τί κόσμος!

2. «ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»!
Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό του εικονολήπτη που κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από ειδικό φρουρό
Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό του εικονολήπτη που κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από ειδικό φρουρό

 

Τρομοκρατείς τους επιβάτες»
Ο Μανώλης Τρίκας περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τι ακριβώς συνέβη στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου:
«Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ. Του απάντησα ότι “έχω κινητικό πρόβλημα” και αυτός μου είπε ότι “μου είναι αδιάφορο, τρομοκρατείς τους επιβάτες». Η απάντηση μου ήταν: “Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό”. Εκείνος μου απάντησε ότι «θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου».
Τον ρώτησα «μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω από την ντροπή μου». Η απάντηση του ήταν “αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις εσύ”. Στη συνέχεια του είπα “πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλετε και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε”.  Απάντησε: “Εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι είναι αυτό που λες ότι έχεις ρε, ΕΓΩ δε το ξέρω”.
Του είπα την πάθηση και μου είπε, «δε μου λέει τίποτα, τι είναι αυτό»; Τον ρώτησα , “έχετε ιατρικές γνώσεις;”. Η απάντηση του ήταν να βγω από το σταθμό. Ζήτησα τα στοιχεία του και αυτός μου είπε ότι θέλει τα δικά μου και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να μου δώσει κανένα στοιχείο, «αν θες βρες τα από το Τμήμα και διάταξε να τον ακολουθήσω».

«Είμαι αστυνομικός και μιλάω όπως θέλω»!
Ο Μανώλης Τρίκας υποστηρίζει ότι στη συνέχεια ο αστυνομικός τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο και του είπε: «Πέρνα μέσα ρε»!
«Εγώ πήγα ακριβώς δίπλα και ζήτησα από την επόπτρια του σταθμού να έρθει μαζί μας. Αυτός με έντονη φωνή είπε: «Άστην αυτήν και έλα να τα πούμε οι δυο μας”. Η απάντηση μου ήταν: “δεν έχω να πω τίποτα χωρίς μάρτυρα”.
Η επόπτρια του σταθμού ήρθε μαζί και αυτός άρχισε να λέει παραμύθια, εξήγησα στην επόπτρια τι έγινε και αυτός άρχισε να μιλάει προσβλητικά. Tου ζήτησα να μου μιλάει στον πληθυντικό και μου απάντησε: “Είμαι αστυνομικός και μιλάω όπως θέλω, άμα θέλεις να μου κάνεις αναφορά”.
Μου ζήτησε τα στοιχεία μου και του έδωσα την ταυτότητα. Του ζήτησα τα δικά του και μου είπε να πάω στο τμήμα. Όταν όμως είδε πως έγραψα τον αριθμό του στο κινητό μου ..704830…. τότε μου είπε “έλα να σου τα δώσω δε χρειάζεται να κοιτάς τον αριθμό και πήγαινε στο διοικητή και πες του ότι θέλεις.
Του είπα ότι θα πάω στη ΓΑΔΑ. Η συμπεριφορά του ήταν επιθετική, βγήκε έξω πρώτος και με περίμενε στη σκάλα. Εγώ έφυγα από την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησε. Μέχρι να έρθει το τρένο είχε κάτσει από επάνω και με κοίταζε επίμονα».

Όχι, βρε παιδιά. Δε γίνεται να έγινε ένας τέτοιος διάλογος.  Δεν το χωράει ανθρώπου νους.

Αντί να σπεύσει ο αλητήριος αστυνομικός να βοηθήσει, αν χρειαζόταν  κάτι ο άνθρωπος με το κινητικό πρόβλημα, τον έλουσε ο πανάθλιος πατόκορφα με τον αισχρότατο αυτό τρόπο.

Περιμένουμε να δούμε τις ευαισθησίες  των διοικούντων  την ΕΛ.ΑΣ.  Δεν ντρέπονται εκεί;

3. Στη Σουηδία «βυθίζουν» τους δρόμους για όσους ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας

http://www.iefimerida.gr/video/282450/sti-soyidia-vythizoyn-toys-dromoys-gia-osoys-xepernoyn-ta-oria-tahytitas

Στη Σουηδία έχουν πάει ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Στην προσπάθεια να μειώσουν τα κρούσματα υπερβολικής ταχύτητας, δημιούργησαν το Actibump, έναν αυτοματοποιημένο επιβραδυντή.

Κάθε φορά που ένα όχημα κινείται με υπερβολική ταχύτητα, εντοπίζεται από ένα ραντάρ, το οποίο δίνει εντολή στο οδόστρωμα να βυθιστεί, δημιουργώντας ουσιαστικά μια «υπενθύμιση» στον οδηγό του οχηματος.

Το Actibump εφευρέθηκε από τη σουηδική εταιρεία ΑΒ Edeva και έχει ήδη εγκατασταθεί σε στην Ουψάλα και το Μάλμε.

Και γιατί στη Σουηδία,που από προσωπική γνώση,ουδεί άλλος,πλην των Ελλήνων μετανστών, τρέχει του σκοτωμού με το αυοκίνητο; Οι Σουηδοί σέβονται το νόμο,αλλά προπαντός τη ζωή του διπαλνού τους. Αυτό καριβώς που δε συμβαλινει στην Ελλάδα με τους Ελληνάρες.

Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει το παραπάνω…κόλπο. Και όχι μόνο αυτή η πατέντα.

Βάλτε παντού ραντάρ στους δρόμους. Πιάστε τους…εποχούμενους δολοφόνους της ταχύτητας, που κυκλοφορούν ασύστολοι εκεί έξω και πάρτε τα όλα μαζί. Δίπλωμα, πινακίδες και αυτοκίνητο. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο ανεγκέφαλος Νεο-Ελληνας.

 

4. Αυτός είναι ο Γάλλος φίλος της Αννας Κορακάκη -Πρωταθλητής στη σκοποβολή
Αυτός είναι ο Γάλλος φίλος της Αννας Κορακάκη -Πρωταθλητής στη σκοποβολή [εικόνες]

Ενας διεθνής Γάλλος σκοπευτής είναι ο φίλος της Ελληνίδας χρυσής ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη.

Πρόκειται για τον Pierre-Edmond Piasecki, ο οποίος έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν με την εθνική ομάδα της χώρας του στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων και είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Γαλλίας.

Ο Pierre Edmond Piasecki με την Αννα Κορακάκη σε ευτυχισμένες στιγμές:

Μαζί και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, πέρυσι στο Αζερμπαϊτζάν.

Η τούρτα που προσέφερε η Αννα στον Pierre στις 3 Ιουνίου 2016, ανήμερα των γενεθλίων του

Γεμάτοι οι διαδικτυακοί τόποι με αναφορές στην …ένδοξη επιτυχία της ΄Αννας. Διθύρμαβοι, ύμνοι, ατάκες.   Ποια είναι η Κορακάκη, πού, πότε γεννήθηκε- μεγάλωσε, τί δουλειά έκαναν  οι γονείς της,  πώς τη μεγάλωσαν, πού πήγε σχολείο, σε ποια καφετέρια σύχναζε, όταν δεν πήγαινε στο  νταμάρι να κάνει  σκοποβολή, με ποιον τα έχει, κάθε πότε…κατουράει…΄Ολα, “χαρτί και καλαμάρι” από τις φυλλάδες, που δεν ερυθριούν να αυτοαποκαλούντια “Τύπος”.

Μα, ποια είναι,επιτέλους,   η ΄Αννα Κορακάκη; Και τί έκανε; Γιατί τέτοια δημοσιότητα ,τέτοιες αναφορές; Για ποια επιτυχία μιλάνε;

Αν  τόσο καιρό αναφερόντουσαν, έστω και 100 φορές λιγότερο,   στο   δράμα των μεταναστών που περιφέρονται ανήμποροι και δυστυχείς δίπλα μας, στα παιδιά τους  που τσαλαβουτάνε νηστικά στις λάσπες, αντί να παίζουν χορτασμένα και ανέμελα στα πάρκα , να λέγαμε εμείς οι…ανθέλληνες…ας πάει στα κομμάτια. Ας δοξολογούν την ΄Αννα με τα κουμπούρια της και τα μπαμ μπουμ .

Δεν πρέπει απλώς να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Τέτοιος που είναι οφείλουμε να τον ξεθεμελιώσουμε. Εκ βάθρων κατεδάφιση   και ανοικοδόμηση ενός νέου, που δε θα θυμίζει τίποτα απ΄αυτόν που ζούμε σήμερα.  Δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται ένας τέτοιος κόσμος με νοοτροπία ζούγκλας και απανθρωπιάς.