ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Στη δημοσιότητα το ημερολόγιο του αρχηγού των SS: Πότε δολοφονούσε
Φωτογραφία: Deutsche welle, alliance/dpa

 

Ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ κρατούσε ένα ανατριχιαστικό ημερολόγιο για το πότε δολοφονούσε, έτρωγε, έκανε έρωτα, μιλούσε στο τηλέφωνο.

Το ημερολόγιο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γερμανικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Μόσχας και παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, αναμειγνύει πολιτική, μπανάλ θέματα, ιστορίες από την προσωπική του ζωή αλλά και ανατριχιαστικές περιγραφές για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Δείπνο στην καντίνα των μυστικών υπηρεσιών, συζήτηση με τον συνταγματάρχη, πέρασμα από το γκέτο», γράφει στο ημερολόγιο για μια επίσκεψή του στις 9 Ιανουαρίου του 1943 στο γκέτο της Βαρσοβίας. Εκεί όπου οι εθνικοσοσιαλιστές είχαν εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνοεβραίους.

Ο Χίμλερ χαρακτηρίζεται από ιστορικούς ως το νούμερο δύο του ναζιστικού καθεστώτος μετά τον Χίτλερ. Ο Χίμλερ ήταν ο εμπνευστής των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης.

Φωτογραφία: Deutsche welle, alliance/dpa/M. Benitschke

Στο ημερολόγιο του Χίμλερ καταγράφονται επίσης, σύμφωνα με την Bild, τακτικά τηλεφωνήματα στη γυναίκα του, Μαργαρίτα και την κόρη του, Γκούντρουν, που είχαν παραμείνει πίσω στην πατρίδα του, την πόλη Γκμουντ στην Τέγκερνζε. Παράλληλα ο Χίμλερ είχε και σχέση με την πρώην γραμματέα του, Χετβιγκ Πότχαστ, από την οποία απέκτησε άλλα δυο παιδιά.

Επίσης «εντυπωσιάζουν οι πολλές γνωριμίες που είχε ο Χίμλερ, με τις οποίες προσπαθούσε μέσω των SS να έχει πρόσβαση στην πολιτική, στο κράτος, στους αξιωματικούς ακόμη και στην οικονομία», αναφέρει ο καθηγητής Ουλ.

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του Χίμλερ δίνεται πάντως η εντύπωση ενός κοινωνικού ανθρώπου που ζούσε μια διπλή ζωή, παρουσιάζεται άλλοτε ως ρομαντική ψυχή και άλλοτε ως ψυχρό όργανο ενός απάνθρωπου καθεστώτος. Το όλο αποτέλεσμα μοιάζει με ένα «τερατούργημα», σημειώνει ο Νικολάους Κάτσερ.
Προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αυτό πάντως που φαινόταν στις καθημερινές σημειώσεις του ήταν τελικά η δειλία του. Αν και ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους των ναζιστικών εγκλημάτων, όταν όλα προμήνυαν την ήττα προσπάθησε να δείξει ότι είναι υπέρ της ειρήνης. Έπειτα δραπέτευσε με άλλο όνομα και τελικά αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου του 1945 ενώ είχε πιαστεί αιχμάλωτος από τους Βρετανούς.

Τα ημερολόγια υπηρεσίας του από το 1943/44 θεωρούνταν για δεκαετίες εξαφανισμένα. Τα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα επέζησαν ως σοβιετική λεία από τον πόλεμο στο κεντρικό αρχείο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (CAMO) στο Πόντολσκ της Μόσχας. «Μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποιον συναντούσε ο Χίμλερ κάθε μέρα μεταξύ 1943 και 1944, σε ποιο σημείο βρισκόταν κάθε φορά, καθώς και ποιος ανήκε στον στενό κύκλο επιρροής του», λέει ο ιστορικός Ματίας Ουλ του DHI στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου της Μόσχας, Νίκολαους Κάτσερ, τονίζει πως το ημερολόγιο θα ρίξει φως στο πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις του Χίμλερ στο πλαίσιο της λειτουργίας του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος. Επίσης υπογραμμίζει ότι η μελέτη του ημερολογίου θα δώσει ένα πρόσθετο κέρδος στην έρευνα.

Οι Σοβιετικοί, φυσικά, γνώριζαν δεκαετίες ολόκληρες  για το ημερολόγιο του τέρατος (αυτοί, άλλωστε, το μετακόμισαν στη Μόσχα), αλλά αρνήθηκαν τόσα  χρόνια να  φέρουν στο φως τις σελίδες τους.  Οι σκοπιμότες είναι προφανείς.

Πιθανολογούμε πως  ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ έχει αναφορές στο ημερολόγιό του για τους Σοβιετικούς και τη συνεργασία  Χίτλερ-Στάλιν. ( π.χ για την υπογραφή  του συμφώνου μεταξύ Ναζιστικής Γερμανίας και  Σοβιετικής Ένωσης στις 23 Αυγ. 1939). ΄Η κάποιες άλλες, οποιασδήποτε μορφής,  αναφορέ,ς που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εικόνα του σοβιετικού καθεστώτος και ειδικά  του… Πατερούλη, ο οποίος  δε δίστασε όχι μόνο τους συντρόφους και πολίτες της χώρας  του να εξοντώσει, αλλά και με τους ίδιους τους Ναζί να συνεργαστεί.

Χίτλερ-Στάλιν.  Δυο παρανοϊκοί δικτάτορες, που δεν έχει να …ζηλέψει τίποτα ο ένας από τον άλλο.

2. Θέμα ελάφρυνσης του χρέους θέτει ο Τσίπρας -Στην επέτειο διαγραφής του γερμανικού χρέους
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θέτει εμμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, με σχόλιό του ανήμερα της συμπλήρωσης 63 ετών από την διαγραφή του γερμανικού χρέους.

Υπενθυμίζοντας ότι σαν σήμερα, 8 Αυγούστου 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου, ο Ελληνας Πρωθυπουργός σημειώνει ότι η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης με τη διαγραφή του 60% του χρέους της.

«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ακόμη ότι η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε και με την υπογραφή της Ελλάδας και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση, θέτει το ζήτημα του χρέους επί τάπητος, έχοντας μάλιστα κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου με ατζέντα την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη, την οικονομία και το προσφυγικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου».

Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος.

Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της».

Μερικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μας εκπλήσσουν ευχάριστα. ΄Οπως η παραπάνω. Θημήθηκε μια ημερομηνία, που ακόμα κι εμείς οι ιστορικοί την έχουμε ξεχάσει. Σαν χτες , το 1953, έχουμε  την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου». Η  Γερμανία  βαριά τραυματισμένη από το Β΄παγκόσμιο πόλεμο, εντελώς κατεστραμμένη οικονομικά,  πετυχαίνει   διαγραφή του 60% του χρέους της και  αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Τεράστια επιτυχία.

Η Ελλάδα,είναι σαν να βγήκε κι αυτή από πόλεμο. Η καταστροφή υπήρξε τεράστια. Ο Κώστας Καραμανλής και η “γαλάζια ακρίδα” κατέστησαν το χρέος μη βιώσιμο πολύ πριν από το 2008.

Η κεβερνητική Δεξιά, η δωσίλογη, η καταστροφική Δεξιά,που ανέκαθεν  τάιζε μέχρι σκασμού τους δικούς της, υπό τον Κώστα Καραμανλή, τον ανιψιό του…Εθνάρχη, στην τελευταία της θητεία ως κυβέρνηση, για να ξανακερδίσει τις εκλογές του 2009,  δε δίστασε να διπλασιάσει το χρέος και να εκτοξεύσει το έλλειμμα  πάνω από 15%. Κι αυτό σήμαινε, φυσικά, χρεοκοπία.

Κι αντί να σημάνει συναγερμό ,να  συγκροτηθεί εθνική κυβέρνηση για να προληφθεί το κακό, ο Κωστάκης Καραμανλής  και η παρέα των “παρακοιμώμενων” του πρωθυπουργού, εγκατέλειψαν το σκάφος και κρύφτηκαν.

΄Ετσι συνετελέσθη  η καταστροφή.Τα μνημόνια, η δεινή φτώχεια,οι άλλες συνέπειες της οικονομικής κρίσης ,έχουν εδώ και ΜΟΝΟ την αιτία τους. Κι ακόμα δεν κάθησαν οι ένοχοι στο σκαμνί!

Ο Αλέξης Τσίπρας εξελίσσεται  αργά αλλά σταθερά σε ένα συνετό πολιτικό και μάλιστα πρωθυπουργό. Δύο είναι κατά την άποψή μας  οι κυρίαρχες κινήσεις του, οι οποίες τον εξιλέωσαν από το δημαγωγικό,  παλιό παρελθόν του: 1. Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, μεταμορφώνεται σε Ευρωπαίο πολιτικό και ακολουθεί τη γραμμή των προκατόχων του.΄Ετσι αποφεύχθηκε ένας σίγουρος και αιματηρός εμφύλιος από μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας,αν δεν είχε συμμορφωθεί η κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρώπης 2. Εξαπέστειλε τους αρχιερείς  του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που ήταν   τα χειρότερα βαρίδια στην κυβέρνηση Τσίπρα (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και λοιποί δραχμιστές) και ησύχασε ο τόπος από δαύτους.

Και βέβαια,δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο μέτρο του δυνατού ακολουθεί σήμερα  σταθερά μια κοινωνική πολιτική για την ανακούφιση  εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική λαίλαπα. Πολύ καλύτερη από εκείνη της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι φανατικοί, οι οπαδοί, οι διαπλεκόμενοι ,δηλαδή “πρασινοφρουροί” και “γαλάζια ακρίδα”,δεν μπορούν, βέβαια, να παραδεχτούν αυτές τις αλήθειες .Αναμασούν μόνιμα  ένα και μοναδικό, φαινομενικά σωστό, επιχείρημα. “Ο Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν  τα έκανε. Γιατί;”. Η απάντηση είναι τούτη. Αν έκανε όσα υποσχέθηκε, σήμερα η χώρα θα ήταν τελειωμένη. Εκτός ευρώ, εκτός Ευρώπης και μέ ένα κόσμο που θα τα είχε κάνει λίμπα στη χώρα. Θα είχαμε σφαγεί μεταξύ μας.

Αυτό, λοιπόν ήθελαν; ΄Ο,τι έκανε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας; Τί επιθυμούσαν;  Να επιστρέψει στη δραχμή, να οδηγήσει τον κόσμο στον εμφύλιο;

 Δύο επιλογές είχε ο Αλέξης Τσίπρας.΄Η θα τηρούσε τις δημαγωγικές υποχέσεις της Θεσσαλονίκης , θα αφηνόταν να συρθεί  από τους δραχμιστές και θα έστελνε την Ελλάδα στον όλεθρο ή θα ακολουθούσε την ευρωπαϊκή γραμμή.΄Εκανε,και  πολύ σωστά, το δεύτερο.

Επομένως, προχώρησε σε ό,τι οι ευρωπαϊστές επιθυμούσαν. Πώς τώρα οι ίδιοι  μεταμορφώνοντια σε δραχμιστές, μόνο και μόνο για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση;

Το μεγαλύτερο σαματά, φυσικά, τον κάνει η Δεξιά. Την πολιτική της οποίας ακολούθησε, τελικά,  στο θέμα των μνημονίων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, επιμένουν να μην ξέρουν και παράλληλα να…ξέρουν τί θέλουν.

Προδοτική και δημαγωγική μια ζωή αυτή η παράταξη.  Σήμερα ακόμα  προδοτικότερη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νεο-ΕΡΕ (Ν.Δ)

 

3. Η «Προσοχή» του Κασιδιάρη που «κούφανε» ακόμη και τους …Καταδρομείς

Κυριακή  πρωί της 31ης Ιουλίου στο Μάλεμε το Στρατόπεδο Αποστολάκη…
της 1ης ΜΑΛ ,το μνημόσυνο των Πεσόντων Καταδρομέων  σε εξέλιξη και η ατμόσφαιρα βαριά και άκρως συγκινησιακή !

Το ριζίτικο της Καρδιάς στην Μνήμη των Πεσόντων Καταδρομέων απο τους ίδιους τους Καταδρομείς θυμίζει αρχαία τραγωδία ,λες και οι Θεοί κατέβηκαν στο κάτω κόσμο μαζί με την λύρα του Ορφέα να κλάψουν για το Χαμό των Καταδρομέων !

Οι Ριπές στο προσκλητήριο των Πεσόντων με την Κραυγή του Αξιωματικού …Έπεσαν Υπέρ Πατρίδος» θυμίζει σπαραγμό και όλοι κατεβάζουν τα κεφάλια !
tr.jpg
Κατάθεση Στεφάνου από τους Επισήμους και τους Πολιτικούς στο Μνημείο…Η «Προσοχή όμως  που χτύπησε» κατά την κατάθεση   του Στεφανιού  ο Βουλευτής της Χ.Α Ηλίας Κασιδιάρης  ήταν τέτοια που  «κούφανε» ακόμη και τους Καταδρομείς !

Συμφωνείς ή Διαφωνείς  με τις Πολιτικές Απόψεις του Βουλευτή της Χ.Α δεν μπορείς παρά να επισημάνεις την στάση του στο Μνημείο των Πεσόντων Καταδρομέων του Μάλεμε! – See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/1126593-i-prosochi-tou-kasidiari-pou-koufane-akomi-kai-tous-katadromis-photo?ref=yfp#sthash.g2A1FLMk.dpuf

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
“Συμφωνείς ή Διαφωνείς  με τις Πολιτικές Απόψεις του Βουλευτή της Χ.Α …”,

λένε οι ιντερνετικοί  απόπατοι  ΥΑΗΟΟ- NEWSONE-TROMAKTIKO.

 ΄Ετσι, ε; Τόσο απλά!

Οι Ναζί δεν έχουν πολιτικές απόψεις, παλιάνθρωποι. Ούτε φυσικά κι εσείς, που τους στηρίζετε. Μια εγκληματική οργάνωση την οποία έστειλε στη Βουλή η ασεβής εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Ευτέρπη  Κουτζαμάνη, δεν μπορεί να αρθρώνει πολτικό, παρά μόνο εγκληματικό λόγο.

Τα 20.000.000 νεκρών ,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να.. συμφωνείς ή να διαφωνείς. Και με ένα ανθρωποειδές σαν τον Κασιδιάρη, που παριστάνει τον ΄Ανθρωπο, επειδή περπατά όρθιος, δεν κάνεις διπραγματεύσεις σε τέτοια εγκλήματα. Τον στέλνεις κατευθείαν στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας μαζί με την Κουτζαμάνη. Κι από εκεί στα σκουπίδια της, που είναι η θέση όλων των αποβρασμάτων και την ηθικών αυτουργών τέτοιων εγκλημάτων της παγκόσμιας Ιστορίας.

____________________________________________________________________

1. ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ…ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
2. ΟΙ 26.000  ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ,ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ,  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ!
3. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
4. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ  ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΕΓΩΙΣΤΗΣ;
1. Τι επιδιώκει ο Ερντογάν από τη συμμαχία με τον Πούτιν -Πώς θα επηρεαστεί η σχέση με την ΕΕ
Τι επιδιώκει ο Ερντογάν από τη συμμαχία με τον Πούτιν -Πώς θα επηρεαστεί η σχέση με την ΕΕ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει να ξεκινήσει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη μία νέα φάση στις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έπειτα από μήνες έντασης στις διπλωματικές σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα και αφού η Αγκυρα έχει περάσει σε ένα στάδιο ψύχρανσης των σχέσεων με τη Δύση.

Η επίσκεψη, η πρώτη του Ερντογάν στο εξωτερικό μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες μετά τη συμφιλίωση Άγκυρας-Μόσχας , αφού ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη τουρκο-συριακή μεθόριο.

«Η επίσκεψη αυτή είναι για μένα μία νέα φάση στις διμερείς σχέσεις, μία εκκίνηση από το μηδέν», ανακοίνωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι χώρες μας είναι παράγοντες κλειδί στην περιοχή και έχουν πολλά πράγματα να κάνουν μαζί», είπε.

Αντίστοιχη ατμόσφαιρα επικρατεί στη Ρωσία, όπου σύμβουλος του Κρεμλίνου, ο Γιούρι Ουσάκοφ περιμένει μία «συνάντηση εξαιρετικής σημασίας», η ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνει την αποκατάσταση «βήμα βήμα του συνόλου των ρωσο-τουρκικών σχέσεων», αλλά και την κατάσταση στη Συρία.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν πηγαίνει στην Αγία Πετρούπολη λίγες εβδομάδες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος «αποτελεί απόδειξη ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία», δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ένας από τους πρώτους ξένους ηγέτες που τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να καταδικάσει το πραξικόπημα και, φυσικά, δεν έδειξε και ιδιαίτερα ανήσυχος, όπως οι ευρωπαίοι ηγέτες, για το πογκρόμ και την καταστολή που ακολούθησε.

Ακόμη και αν οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγκυρα «γνωρίζουν τις δικές τους αβεβαιότητες, η επιδείνωση των σχέσεων με τις δυτικές δυνάμεις μπορεί να επιταχύνει την ρωσο-τουρκική προσέγγιση», αναφέρεται σε ανάλυση του European Council on Foreign Relations.

Ρεαλιστική σχέση

Η κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού αεροσκάφους στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία προκάλεσε τον Νοέμβριο σοβαρή κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγκυρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν τη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, οι εμπορικές ανταλλαγές υποχώρησαν κατά 43% στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια (5,5 δισεκατομμύρια ευρώ) από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2016.

Τα σχέδια του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, ο οποίος επρόκειτο να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου αναμένεται να επιστρέψουν στην επικαιρότητα.

Ο Ερντογάν έχει δώσει την διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμος να λάβει άμεσα μέτρα για την αναβίωση των σχεδίων.

«Αυτό που θα δούμε θα είναι μία περισσότερο διαρκής σχέση, αλλά πιο ρεαλιστικού τύπου, οικοδομημένη, όχι επί μίας προσωπικής ή ιδεολογικής σχέσης, αλλά επί κοινών πρακτικών συμφερόντων», σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Μπαούνοφ, του Carnegie Center της Μόσχας.

«Είναι προφανές ότι η Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή ένας σημαντικός εταίρος για την Τουρκία, τη στιγμή που οι σχέσεις της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαφώς επιδεινωθεί…και οι προσδοκίες της για μία ταχεία αλλαγή καθεστώτος στη Συρία δεν έχουν πραγματοποιηθεί», λέει ο ρώσος αναλυτής Φιόντορ Λουκιάνοφ, πρόεδρος του Συμβουλίου για την Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική.

Το ίδιο ισχύει για τη Ρωσία: «Οι δύο χώρες έχουν ανάγκη η μία την άλλη», κυρίως στην εξεύρεση μίας λύσης στη συριακή κρίση, λέει.

Εάν και ο Ερντογάν συνεχίζει να επιμένει στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, επιλογή προς την οποία η Μόσχα είναι κατηγορηματικά αντίθετη, έχει αναγνωρίσει τον ρόλο των Ρώσων στη διευθέτηση της σύρραξης.

«Η Ρωσία αποτελεί παράγοντα κλειδί και μεγάλης σημασίας για την ειρήνευση στη Συρία», δήλωσε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι «αυτό το πρόβλημα πρέπει να διευθετηθεί μέσω κοινών μέτρων που θα ληφθούν από τη Ρωσία και την Τουρκία».

Είχαμε  προβλέψει αυτή την εξέλιξη. Μετά την αποτροπή του στρατιωτικού πραξικοπήματος και την ανεξήγητη, φανατική επίθεση Ευρώπης και Αμερικής κατά του Ερντογάν και όχι κατά των πραξικοπηματιών, ήταν αναμενόμενη αυτή η προσέγγιση. Οι δυός τους, “Τσάρος” και “Σουλτάνος”, ήταν επόμενο να τα “βρούνε” . Σήμερα, αποτελούν  το πιο επικίνδυνο δίδυμο  για την περιοχή μας.

Ιστορικά, Τουρκία και Ρωσία είχαν σφοδρή αντιπαλότητα, κυρίως λόγω του Ανατολικού Ζητήματος. Υπήρχαν όμως και περίοδοι συνεργασίας ,έστω και λυκοφιλίας,  μεταξύ Πύλης και τσαρικής Ρωσίας. Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα, ίδια φάση.

 

2. Πάνω από 26.000 οι συλληφθέντες στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι κρατούνται σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επισήμως και έχουν τεθεί υπό κράτηση 16.000 άνθρωποι σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ άλλοι 6.000 κρατούμενοι τελούν υπό εξέταση, διευκρίνισε ο υπουργός.

Επίσης άλλοι 7.668 άνθρωποι τελούν υπό έρευνα, αλλά δεν κρατούνται, πρόσθεσε.

Να υποθέσουμε πως αν επικρατούσαν οι στρατιωτικοί στην Τουρκία, σήμερα η Χούντα θα είχε ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι για 26 χιλιάδες αντιπάλους του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά για κάποια εκατομμύρια Τούρκους ; Αυτό αδυνατούν να το καταλάβουν οι κρυφοχουντικοί, που… ξύνισαν, τους έτσουξε, γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στη γείτονα. Τί άθλιοι και πολιτικά ανώριμοι και φανατικοί!

 

3. Το ημερολόγιο μιας 17χρονης Βρετανίδας από τη Ζάκυνθο -Απίστευτες περιγραφές
Το ημερολόγιο μιας 17χρονης Βρετανίδας από τη Ζάκυνθο -Απίστευτες περιγραφές [εικόνες]

 

Τις εμπειρίες που έζησε στη Ζάκυνθο επί πέντε εβδομάδες περιγράφει σε ημερολόγιό της 17χρονη Βρετανίδα. Και αυτά που γράφει δεν είναι και πολύ κολακευτικά…

Η Florence Sibary είναι ένα από τα πολλά κορίτσια από τη Βρετανία που το καλοκαίρι προσπαθούν να συνδυάσουν δουλειά και διασκέδαση, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις διακοπές τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί; Η ίδια περιγράφει όσα έζησε στη Ζάκυνθο:

«Πέμπτη 2 Ιουνίου

Είναι 4 το πρωί και η μαμά μου μόλις με άφησε στο αεροδρόμιο του Μπρίστολ, για την πτήση μου στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πιστέψω πώς κατάφερα να πείσω τους γονείς μου να με αφήσουν να το κάνω αυτό! Πηγαίνω στον Λαγανά, στη Ζάκυνθο, για να προσπαθήσω να βρω δουλειά για το καλοκαίρι.

Πηγαίνω με μια εταιρεία που λέγεται PlayaWay Abroad. Τους δίνεις 368 λίρες και σου εξασφαλίζουν στέγη για 4 εβδομάδες, ενώ σε βοηθούν να βρεις και δουλειά. Θα μπορούσα να πάω στην Ιμπιζα, αλλά με συμβούλευσαν, επειδή είμαι μόνο 17 ετών, να πάω σε ένα μικρότερο resort, όπου θα είμαι πιο ασφαλής.

Λόγω της ηλικίας μου, δεν μπορώ να δουλέψω μέσα σε μπαρ, αλλά μου υποσχέθηκαν ότι θα είναι εύκολο να βρω δουλειά πουλώντας jelly shots (σφηνάκια φρούτων με αλκοόλ) ή μπαλόνια γέλιου στους τουρίστες.

Σάββατο 4 Ιουνίου

Μένω σε ένα διαμέρισμα στον κεντρικό δρόμο (σ.σ.: του Λαγανά), πάνω από ένα αγγλικό εστιατόριο που σεβίρει αυγά με μπέικον. Την ημέρα, είναι τόσο άσχημα εδώ -μόνο ένας μακρύς δρόμος με μπαρ και κέντρα διασκέδασης που είναι κλειστά. Αλλά τη νύχτα όλα ζωντανεύουν, με μηχανήματα καπνού και λέιζερ έξω στα πεζοδρόμια.

Το δωμάτιο είναι στενό: τρία μονά κρεβάτια, μια κουζινική εστία στη γωνία για να μαγειρεύουμε και ένα μικροσκοπικό μπάνιο. Νόμιζα ότι θα μένω με άλλες δύο κοπέλες, τη Chantelle και την Κανάλ, αλλά η Κανάλ είναι… μάγκας. Το μόνο που εύχομαι είναι να είχαμε air condition -αυτή η ζέστη με σκοτώνει.

Δευτέρα 6 Ιουνίου

Εχω δοκιμαστικό αύριο, για να δουλέψω ως PR σε ένα μπαρ. Είναι μια δουλειά που κάνουν όλες οι κοπέλες από την Αγγλία εδώ. Στέκονται στο πεζοδρόμιο και προσπαθούν να πείσουν τους τουρίστες να μπουν στο μπαρ και να αγοράσουν ποτά.

Παρεμπιπτόντως, η αστυνομία δεν θέλει να το κάνουμε αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές κάνει τα στραβά μάτια. Από την εταιρεία με συμβούλευσαν να βρω δουλειά σε μαγαζί με Ελληνα ιδιοκτήτη, γιατί οι Βρετανίδες έχουν αποκτήσει κακή φήμη από τους Αλβανούς που είναι ιδιοκτήτες πολλών μπαρ εδώ. Νομίζουν ότι είμαστε μεθυσμένες πουτ…ες χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Τετάρτη 8 Ιουνίου

Δεν πήρα τη δουλειά και νομίζω ξέρω γιατί. Τη Δευτέρα το βράδυ μέθυσα τόσο πολύ που έκανα εμετό στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί που θα έκανα δοκιμαστικό την επόμενη μέρα.

Είμαι πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου, αλλά είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον έλεγχο εδώ. Ολοι έχουν έρθει εδώ με μόνο έναν στόχο: να πιουν όσο περισσότερο γίνεται.

Στη Βρετανία δεν μπορώ να πιω ή να πάω σε κλαμπ, αλλά εδώ όλα επιτρέπονται. Μάλιστα, με 5 ευρώ μπορείς να πίνεις όλη νύχτα. Ηταν μεγάλο σφάλμα μου, αλλά δεν πρόκειται να το ξανακάνω.

Παρασκευή 10 Ιουνίου

Βρήκα δουλειά! Θα κάνω PR σε ένα μπαρ. Ηταν πολύ φιλικοί μαζί μου και θα μου δίνουν 20 ευρώ τη βραδιά για 7 ώρες -με δωρεάν τα ποτά μου.

Το αφεντικό μου, ένας Ελληνας, μού είπε: “Βγάλε τα βυζ@@ σου και τον κώ@@ σου έξω και προσπάθησε να αποφεύγεις τους αστυνομικούς με πολιτικά”. Είναι όλα τόσο συναρπαστικά!

Τρίτη 14 Ιουνίου

Τρεις κοπέλες με τις οποίες δούλευα μαζί και είχαν έρθει το ίδιο διάστημα με μένα, γύρισαν σπίτι επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την υπερβολική σεξουαλική παρενόχληση.

Μας πιάνουν συνέχεια τον κώ@@ και τα παιδιά μέσα από το μπαρ μάς πετάνε παγάκια στο στήθος. Ωστόσο, όλα είναι πιο διασκεδαστικά αν κάνω “prink” πριν τη δουλειά -αυτό είναι να πίνω βότκα που έχω αγοράσει από ένα τοπικό μαγαζί.

Η δουλειά ξεκινά στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 8 μ.μ. νιώθω τόσο σίγουρη για τον εαυτό μου που δεν ασχολούμαι με αυτούς που με πειράζουν. Ευτυχώς δεν είμαι τόσο ευαίσθητη, σε αντίθεση με άλλα κορίτσια που το βρίσκουν πολύ δύσκολο να το κάνουν αυτό.

Σάββατο 18 Ιουνίου

Εδώ όλοι έχουν το μυαλό τους στο ποτό, οπότε αυτό κάνω κι εγώ. Ξέρω ότι δεν φροντίζω τον εαυτό μου, αλλά είναι πανάκριβα για να φας υγιεινά. Μια πίτσα κοστίζει 1 ευρώ, αλλά μια φρουτοσαλάτα 5 ευρώ, οπότε είναι προφανές τι τρώω.

Μετά τη δουλειά μου, κάνω clubbing μέχρι να βγει ο ήλιος. Κάποιες φορές, μάλιστα, καίγομαι ενώ πηγαίνω στο δωμάτιο για ύπνο.

Τετάρτη 22 Ιουνίου

Πήρα τηλέφωνο σπίτι σήμερα, γιατί διαπίστωσα ότι ξόδεψα σχεδόν όλα τα λεφτά μου μέσα σε δύο εβδομάδες: 450 λίρες. Οι γονείς μου τρόμαξαν με το πόσα λεφτά έχω ξοδέψει -αλλά θα τρόμαζαν περισσότερο αν ήξεραν πού πάνε τα λεφτά μου: κυρίως σε ποτά, εισόδους σε κλαμπ και μπαλόνια γέλιου. Μπορώ να ξοδέψω ακόμα και 20 ευρώ τη βραδιά για να αγοράσω μπαλόνια γέλιου.

Σάββατο 25 Ιουνίου

Παραλίγο να με συλλάβουν χθες, γιατί η αστυνομία αποφάσισε να μαζέψει όσες κάνουν PR στον δρόμο. Εάν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι σε διακοπές, τρως πρόστιμο 3.000 ευρώ. Ευτυχώς, με προειδοποίησε μια κοπέλα πιο πάνω στον δρόμο και έτσι μπήκα μέσα στο μπαρ και έπιασα κουβέντα με δύο τουρίστες για να μη καταλάβουν. Ηταν τρομακτικό, αλλά πολύ συναρπαστικό.

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Είμαι ηλίθια. Δεν έφαγα πολύ χθες -προσπαθώ να εξοικονομήσω χρήματα- αλλά μετά ήπια τόσο πολύ που κατέληξα να έχω ορό επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω να κάνω εμετό.

Θα με σκοτώσει η μαμά μου, γιατί πλήρωσε 50 ευρώ για θεραπεία -πρέπει να μου στείλουν λεφτά. Θα της πω ότι μου συνέβη από αλλεργική αντίδραση σε τσίμπημα κουνουπιού.

Κυριακή 3 Ιουλίου

Ακόμα άρρωστη, και τώρα έχω και λοίμωξη αναπνευστικού από το τόσο αέριο που έχω εισπνεύσει. Η νοσοκόμα εδώ μου λέει συνέχεια πόσο χαζή είμαι και μου έδωσε μια μακρά λίστα φαρμάκων. Θέλω λεφτά και η μαμά και ο μπαμπάς έχουν βαρεθεί να με ρωτάνε τι συμβαίνει.

Τρίτη 5 Ιουλίου

Το μέρος εδώ είναι απαίσιο όταν είσαι άρρωστος και ξέσπασα σε κλάματα όταν πήρα τηλέφωνο στο σπίτι. Αισθάνομαι τόσο άρρωστη που δεν ξέρω τι να κάνω. Εχει πολλή ζέστη για να μείνω ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Η μαμά μού πρότεινε να με βάλει σε ένα ξενοδοχείο για μερικές μέρες, ώστε να αναρρώσω, αλλά αισθάνομαι τόσο ένοχη με τη συμπεριφορά μου και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ μόνη μου στα πόδια μου.

Πέμπτη 7 Ιουλίου

Τα φάρμακα επιτέλους δουλεύουν και αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Ο γιατρός είπε ότι δεν πρέπει να πίνω ενώ παίρνω αντιβίωση, αλλά η συγκάτοικός μου μού είπε να τον αγνοήσω.

Σάββατο 9 Ιουλίου

Και πάνω που έλεγα ότι τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να μου συμβεί, χθες το βράδυ μού έκλεψαν την τσάντα. Πήγα με φίλους στη θάλασσα στις 6 το πρωί και κάναμε μπάνιο γυμνοί. Εβαλα την τσάντα κάτω από ένα αυτοκίνητο και μου την έκλεψε μια τσιγγάνα -είχα τα πάντα μέσα: κινητό, λεφτά και όλα τα ρούχα μου.

Κάποιος μού δάνεισε μια πετσέτα και κατάφερα να πάω πίσω στο διαμέρισμα, αλλά η αστυνομία ζητά 140 ευρώ για να αναφέρω την κλοπή.

Δευτέρα 11 Ιουλίου

Οι γονείς μου μού αγόρασαν εισιτήριο επιστροφής για αύριο. Για να είμαι ειλικρινής, χόρτασα εδώ. Ωστόσο, θα μου λείψει η Ζάκυνθος, έστω κι αν το μόνο που είδα ήταν ο δρόμος. Πρέπει να δω κάποια μέρη την επόμενη φορά που θα έρθω εδώ, γιατί άκουσα ότι το νησί είναι πανέμορφο».

Ανώριμα νιάτα. Σ΄αυτά επενδύει ο καταναλωτισμός κυρίως. Παπαγαλάκια, τρέχουν πίσω από τη μόδα, το σεξισμό, τις ουσίες, τα καταναλωτικά “αγαθά”,  αλλά και τα ΠΟΚΕΜΑΝ και όποια άλλη παγίδα τους ρίξει η αγορά ,για να είναι…”ιν”.

Από τις σημαντικότερες αξίες της ζωής είναι η αποκόμιση και η αποθήκευση της εμπειρίας, όταν γίνεται δάσκαλος για το άτομο. ΄Οταν “ο παθός, γίνεται μαθός”.

4. Ράγισε καρδιές: Νύφη συνοδεύεται στην εκκλησία από τον λήπτη καρδιάς του πατέρα της
Ράγισε καρδιές: Νύφη συνοδεύεται στην εκκλησία από τον λήπτη καρδιάς του πατέρα της [βίντεο]

Ένα συγκινητικό και πρωτότυπο περιστατικό συνέβη στο Πιτσμπουργκ των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες, όταν μία νύφη αποφάσισε να την συνοδεύσει στην εκκλησία ο λήπτης καρδιάς του πατέρας της.

Ο πατέρας της Τζένη Στέπιεν δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια, όταν έπεσε θύμα ληστείας στην  Πενσυλβάνια με τον δράστη να τον χτυπά θανάσιμα στο κεφάλι.

Η οικογένεια του άτυχου 53χρονου άνδρα αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του σε ανθρώπους που τα είχαν άμεσα ανάγκη. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άρθουρ Τόμας, ο οποίος περίμενε συμβατό μόσχευμα 16 χρόνια και στον οποίο απευθύνθηκε η Τζένη Στέπιεν για να τη συνοδεύσει στην Εκκλησία την ημέρα του γάμου της.

Του έστειλε επιστολή και εκείνος ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι στις 6Αυγούστου ο Τόμας ταξίδεψε στο Πίτσμπουργκ προκειμένου να παραδώσει στον γαμπρό την κόρη του ανθρώπου που του έσωσε τη ζωή.

«’Ηταν ακριβώς σαν να είχα δίπλα μου τον πατέρα μου. Ίσως και ακόμα καλύτερα γιατί έτσι θα καταλάβουν πολλοί άνθρωποι ότι οι δωρητές οργάνων κάνουν κάτι πολύ σημαντικό» είπε η Τζένη ενώ η αδελφή της Μισέλ συμπλήρωσε: «Όταν τον αγκάλιασα αισθάνθηκα σαν να ήμουν και πάλι κοντά στον μπαμπά μου. Η μέρα μου έγινε τέλεια».

Ανθρώπινο, συγκινητικό. Αλλά και ενδεικτικό της ευαισθητοποίησης που οφείλουμε να έχουμε στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Είναι εντελώς ακατανόητο να  σκουλικιάζουν και να σαπίζουν στους τάφους τα όργανα του ανθρώπου ή να γίνονται στάχτη, αντί να δωρίζονται για να σώζονται  ζωές.