ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΣΕΪΣΙΔΗΣ ΚΑΙ…ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ-ΦΕΡΑΙΟΣ.
2. ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ!
3. ΤΟ  “ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.
1. Ο Σακκάς μετά τη σύλληψη του: Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι αναρχικός
Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο

 

Υπερήφανος που είναι αναρχικός δηλώνει μετά τη σύλληψη του ο Κώστας Σακκάς.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστήριξε πως νιώθει περισσότερο από ποτέ υπερήφανος που είναι αναρχικός. Ο Κώστας Σακκάς έπεσε στα χέρια των αστυνομικών στη Σπάρτη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης δύο χρόνια απ’ όταν παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίηση μου με έθεσαν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων αποφυλάκισης μου, η παρουσίαση μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στη σύλληψη του ο Κώστας Σακκάς δίνει τι δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της σύλληψής του μαζί με τον επίσης καταζητούμενο Μάριο Σεϊσίδη, λέγοντας πως δεν αντιστάθηκαν, δεν αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και κυρίως ότι υπέστησαν βασανιστήρια από ομάδες αστυνομικών.

«Η σύλληψη μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές με ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε μια πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μας περικύκλωσαν με προτεταμένα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντας μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημα μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας».

 ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

RHGAS-1

Άρθρον 31. Τα εγκλήματα των επιτρόπων τού έθνους και των αξιωματούχων ποτέ δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Κανένας δεν έχει το δίκαιο να στοχάζεται τον εαυτόν του απαραβίαστο περισσότερο από τους άλλους. Ήτοι, όταν σφάλει μεγάλος ή μικρός, ο νόμος τον αντιμετωπίζει άφευκτα κατά το σφάλμα του, ας είναι και ο πρώτος αξιωματούχος.

 Άρθρον 33. Το να αντιστέκεται ο κάθε πολίτης, όταν τον καταθλίβουν και τον αδικούν, είναι αποτέλεσμα των ανωτέρω αναφερθέντων δικαίων του, γιατί κανένας δεν αντιστέκεται όταν ξέρει πως θα δικαιωθεί με τη συνδρομή του νόμου.

Άρθρον 34. Όταν ένας μόνος κάτοικος του βασιλείου τούτου αδικηθεί, αδικείται όλο το βασίλειο˙ και πάλι όταν το βασίλειο αδικείται ή πολεμείται, αδικείται και πολεμείται ο κάθε πολίτης. Γι’ αυτό δεν μπορεί ποτέ κανείς να πει ότι ή τάδε χώρα πολεμείται, δε με μέλει, γιατί εγώ ησυχάζω στην δικήν μου˙ αλλά εγώ πολεμούμαι, όταν η τάδε χώρα πάσχει ως μέρος του όλου όπου είμαι. Ο Βούλγαρος πρέπει να κινείται, όταν πάσχει ο Έλληνας, και τούτος πάλιν για εκείνον, και αμφότεροι για τον Αλβανό ή το Βλάχο.

Άρθρον 35. Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του.

“Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω” τί λέγει Ρήγας ο Βελεστινλής (Φεραίος).

2. α. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αμερικάνοι στη Ρόδο. Πήγαν σε εστιατόριο να φάνε και…

Το ζευγάρι μπήκε στο εστιατόριο της μεσαιωνικής πόλης και κάθισε σε ένα από τα τραπέζια – Κάπου εκεί έφτασε ένας από τους υπαλλήλους… Στην υπόθεση πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών που ήρθε το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο με το κρουαζιερόπλοιο Carnival vista. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι για ένα γεύμα σε εστιατόριο της Μεσαιωνικής πόλης που περιλάμβανε ψάρι, σαλάτα, μπύρα και κόκα κόλα πλήρωσαν 300 ευρώ. Οι τουρίστες ενημέρωσαν για την περιπέτειά τους, τους υπεύθυνους του κρουαζιεροπλοίου και εκείνοι με τη σειρά τους τον πράκτορα της εταιρίας Τσαμπίκο Χατζημιχάλη, από τον οποίο ζήτησαν να δημοσιοποιήσει το θέμα ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Μάλιστα κατέθεσε και το παράπονο που έκαναν εγγράφως οι τουρίστες ώστε να λάβουν γνώση για το περιστατικό και να πράξουν τα δέοντα με σκοπό να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

 

β. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Στοιχεία σοκ για τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου -Εχασαν πάνω από 300.000 επισκέπτες
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Σε περισσότερους από 300 χιλιάδες τουρίστες υπολογίζονται οι απώλειες που καταγράφηκαν για την Κω, Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο, δηλαδή για εκείνα τα νησιά που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων,  σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital, στο σύνολό τους στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό του περασμένου Ιανουαρίου, η μείωση που καταγράφεται από το εξωτερικό ως προς τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις είναι σε ποσοστό 5%.

Σύμφωνα με στελέχη της τουριστικής αγοράς η πτώση θεωρείται αναμενόμενη και οφείλεται στη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε στην εικόνα των τουριστών το προσφυγικό. Μάλιστα, αυτό που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι ότι και πάλι έχουν αυξηθεί οι ροές στα νησιά αυτά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να απειλεί ότι εάν η Ε.Ε. δεν καταργήσει τη Βίζα για τους Τούρκους πολίτες τότε η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, θα ακυρωθεί στην πράξη, κάτι που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα αποτελέσματα που ενδέχεται να αποφέρει. Ενα παράδειγμα που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι και οι αφίξεις των προσφύγων που σημειώθηκαν όλο το Σαββατοκύριακο, όπου υπολογίζεται πως μέχρι και την Δευτέρα ξεπέρσαν σε αριθμό τους 200.

Οι μαυραγορίτες του τουρισμού “έβγαλαν μαχαίρια”, για να υπερασπιστούν το… δικαίωμά τους  στην κλοπή και την ασύστολη εκμετάλλευση  του τουρισμού της χώρας ,θησαυρός,που  ως γνωστό, ανήκει σε όλους τους ΄Ελληνες. Τα “κοράκια”αυτά  στα τουριστικά νησιά,  με το “κατάμαυρο” χρήμα που εισπράττουν σε βάρος ημών των υπολοίπων, αφού μας κλέβουν κατά τρόπο προκλητικό και ανήθικο, τα βάζουν ΠΑΛΙ με τους αξιοθρήνητους πρόσφυγες, γιατί τους χάλασαν τη μόστρα  στις παραλίες του Αιγαίου τα πτώματα των πνιγμένων παιδιών που εκβράζονται εδώ και μήνες. Ασυγκίνητοι, ανθρωποειδείς, απάνθρωποι. Μόνο το  χρήμα και πώς θα το κλέψουν τους νοιάζει.

Φυσικά ΚΑΜΙΑ μείωση (δυστυχώς, λέμε εμείς) δεν παρατηρήθηκε στα νησιά .Αντίθετα, όπως λένε οι αντικειμενικές, ξένες στατιστικές,παρά τις τόσες αντίξοοες, μη ευνοϊκές συνθήκες, οι τουρίστες  θα φτάσουν ΠΑΛΙ τα 23.000.000 στην Ελλάδα, όπως και την περασμένη χρονιά!

Να εξηγούμαστε. Εμάς, μας ενδιαφέρουν οι πρόσφυγες και όχι ο πακτωλός του αδήλωτου πλούτου που (ΔΕ) χάνουν οι παλιάνθρωποι στη Χίο και τα άλλα νησιά, οι “υπογρφάφοντες” τα παραπάνω ψευδή στοιχεία. Και βεβαίως, αν ήμουνα Τούρκος και περίμενα μισή ημέρα στην ουρά, μέχρι τελικής πτώσης και λιποθυμίας,  για να περάσω τον έλεγχο διαβατηρίων στο τελεωνείο της Χίου,  δε θα ξαναπάταγα στο νησί. ΄Οπως και σε όλα τα λαμογιονήσια  που μια χωριάτικη σαλάτα  τη χρεώνουν οι αλητήριοι 5 ευρώ ή  ένα γεύμα για…Αμερικανάκια, 300 ολόκληρα ευρώπουλα!

΄Ατιμη αυτή η φάρα ,που εκμεταλλεύεται τον τουρισμό της χώρας. Τον ήλιο, τη θάλασσα, τις “πέτρες” που ανήκουν σε όλους μας.  Ανήθικη και βρωμερή ράτσα.

Και σ΄αυτό, ΜΟΝΟ μια σωστή, δίκαιη κυβέρνηση των ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης), θα μπορούσε να κάνει κάτι.  Να σαταματήσει την ασυδοσία ,να βάλει τάξη,  νόμο  και τους απατεώνες ,φυσικά,  στη φυλακή.

3. Νίκος Τριανταφυλλίδης: Ο ανατρεπτικός γιος του Χάρρυ Κλυνν με τα πάθη και τις εξαρτήσεις
Νίκος Τριανταφυλλίδης: Ο ανατρεπτικός γιος του Χάρρυ Κλυνν με τα πάθη και τις εξαρτήσεις - Κεντρική Εικόνα

Της Μαριάνθης Κουνιά

Ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανατφυλλίδης διαγνώστηκε με καρκίνο στον Πνεύμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο και έδωσε μια άνιση μάχη εννέα μηνών.

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 49 ετών αφήνωντας πίσω του μια κόρη 14 ετών, τη Λώρα, το πιο σπουδαίο πράγμα της ζωής του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, την οποία είχε απκτήσει με την στιχουργό Σάννυ Μπαλτζή.

Το καλλιτεχνικό του έργο υπήρξε μεγάλο με αναφορές στη ροκ μουσική και το καλτ στον κινηματογράφο.

ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έζησε τη ζωή του όπως ακριβώς ήθελε, με πολύ ένταση και αρκετή δόση υπερβολής. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξή του. ” Έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στην καταστροφή, που πλέον προσπαθώ να κάνω μόνο το καλό, συνειδητά. Δεν κυκλοφορώ πολύ το βράδυ. έχω ξενυχτήσει τόσο πολύ άλλωστε, που αρκεί για να φτιάξω 100 ταινίες βαμπίρ.Όπω και με το αλκοόλ. έχω πιεί τον Σηκουάνα, το Βόλγα και τον Μισισιπή μαζί και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανένα” είχε δηλώσει πριν από χρόνια.

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Στα χρόνια της πρώτης νιότης του έζησε τον απόλυτο έρωτα με την στιχουργό Σάννυ Μπαλτζή με την οποία απέκτησε την κόρη του Λώρα. Ο γάμος του όμως δεν κράτησε παρά μόνο 2,5 χρόνια. Στη συνέχεια ερωτεύτηκε παράφορα την συνάδελφό του σκηνοθέτιδα Μαρίνα Δανέζη με την οποία συζούσε έως το τέλος στο διαμέρισμά τους στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. Ο έρωτας τους υπήρξε πολύ δυνατός. Ο ίδιος είχε πει κάποτε ” Η Μαρίνα έχει τη σατανική ικανότητα να ξεκλειδώνει τους ανθρώπους και να τους ανοίγει σαν λουλούδια. Είναι κάτι που το κοιτάζω με την απορία ενός μικρού παιδιού”.

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατό του 

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του Νίκου Τριαναταφυλλίδη (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα

Από τα αμέτρητα μηνύματα θλίψης θαυμαστών και φίλων του στα κοινωνικά δίκτυα, ξεχωρίζουν δύο, αυτά της συντρόφου του, Μαρίνας Δανέζη, και της πρώην συζύγου του, Sunny Μπαλτζή.

Απόσπασμα από κείμενο,  ΥΜΝΟΣ για το μακαρίτη …ανατρεπτικό Νίκο Τριανταφυλλίδη, που πέθανε πρόσφατα. Φυσικά στα …ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, τη χειρότερη, την αισχρότερη φυλλάδα, που κυκλοφόρησε ποτε στον τόπο. Και αναρωτιόμαστε, διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές αυτής της… κορυφαίας σε παραπληροφόρηση βιομηχανίας, προς τί τα μνημονεύουν όλα αυτά; Για να ντραπούμε για να  το Νίκο Τριανταφυλλίδη ή για να τον θαυμάσουμε και να τον προτείνουμε ως πρότυπο…ανατροπής; Τί νόημα έχουν οι διθύραμβοι για ένα άτομο,που αναφέρει για τον ευατό του πως

” Έχω εντρυφήσει τόσο πολύ στην καταστροφή, που πλέον προσπαθώ να κάνω μόνο το καλό, συνειδητά. Δεν κυκλοφορώ πολύ το βράδυ. έχω ξενυχτήσει τόσο πολύ άλλωστε, που αρκεί για να φτιάξω 100 ταινίες βαμπίρ.Όπω και με το αλκοόλ. έχω πιεί τον Σηκουάνα, το Βόλγα και τον Μισισιπή μαζί και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανένα”.

Και  τί  είναι πάλι  αυτή η αναφορά  πως

“Το καλλιτεχνικό του έργο υπήρξε μεγάλο με αναφορές στη ροκ μουσική και το καλτ στον κινηματογράφο”;

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς φόβο και πάθος.Ούτε μεγάλο ήταν το καλλιτεχνικό  έργο του εκλιπόντος, ούτε και…καλλιτεχνικό. Και ο πολιτισμός κερδίζει, δε χάνει, όταν σταματούν για οποιοδήποτε λόγο να “αποπατούν” στην Τέχνη κάποιοι σαν το μακαρίτη γιο του  Χάρρυ Κλυνν.

Και το γεγονός πως ο ίδιος  “επένδυσε” στην καταστροφή και την άρνηση, θα ήταν προσωπική του υπόθεση. Δε θα μας αφορούσε. ΄Αλλο αυτό,όμως, και άλλο να λες δημόσια στα παιδά μας πως χάνει ο πολιτισμός από την απώλεια τέτοιων ανθρώπων. Ξέρουν τί σημαίνει πολιτισμός τα παπαγαλάκια των Παραπολτικών και των άλλων “χωματερών” της χώρας;

Να μάθουμε να λέμε κάποτε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι καιρός.