ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Αντάρτες και τζιχαντιστές έσπασαν την πολιορκία στο Χαλέπι

Οι δυνάμεις των Σύρων ανταρτών, με τη βοήθεια των δυνάμεων τζιχαντιστών ανακοίνωσαν ότι έσπασαν την πολιορκία που είχαν επιβάλει στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων οι δυνάμεις της Δαμασκού και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους.

Το καθεστώς της Δαμασκού από την άλλη, ανακοίνωσε το απόγευμα ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν πολλές θέσεις των ανταρτών κοντά στο Χαλέπι. Η κατάσταση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη με τις συγκρούσεις ανταρτών και καθεστωτικών να μαίνονται.

Σε μία άλλη εξέλιξη σε αυτόν τον πόλεμο, Αραβες και Κούρδοι μαχητές κατήγαγαν μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους καταλαμβάνοντας ένα από τα προπύργιά τους, την πόλη Μπανμπίζ, 60 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Χαλεπίου.

Από την πόλη Μανμπίζ περνά η κύρια οδός τροφοδοσίας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία συνδέει τα τουρκικά σύνορα με την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Ράκα.Η επίθεση κατά της πόλης διήρκεσε δύο μήνες και στην επιχείρηση αυτή οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας είχαν την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συναπισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Χαλεπίου είναι χωρισμένη από το 2012 σε συνοικίες που ελέγχονται από τους σύρους αντάρτες και τις δυτικές συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων της Δαμασκού. Οι πρώτοι πολιορκούντο από τις 17 Ιουλίου από το καθεστώς και οι δεύτεροι ήσαν περικυκλωμένοι από τους αντικαθεστωτικούς.

«Οι αντάρτες έσπασαν την πολιορκία» των συνοικιών τους στο Χαλέπι, ανήγγειλε στον λογαριασμό της στο Twitter η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, ενώ μία από τις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν την επίθεση των ανταρτών, η Αχραρ-αλ-Σαμ, ανακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι η προώθηση των ανταρτών «τους άνοιξε τον δρόμο προς το Χαλέπι». Σύμφωνα με την οργάνωση, οι ανταρτικές δυνάμεις κατέλαβαν τη συνοικία της Ραμούσα, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Δαμασκού, αποκαθιστώντας τη σύνδεση με τις ανταρτικές συνοικίες της πόλης.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τηρώντας πιο επιφυλακτική στάση , επιβεβαίωσε μόνο ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν μόνο ένα τμήμα της Ραμούσα αποκαθιστώντας την εδαφική σύνδεση με τις ανταρτικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της συνοικίας παραμένει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτοπς.

Υποστηρίζαμε  από παλιά εδώ με στοιχεία πως οι  “δυνάμεις των  ανταρτών” της αντιπολίτευσης στη Συρία, ελάχιστες διαφορές έχουν με τους Τζιχαντιστές. Το ίδιο σκληροί, απάνθρωποι, φανατικοί. Τέρατα της Φύσης και τούτοι. Τους πρόσφυγες αυτοί τους εκδίωξαν από τα σπίτια τους. Απ΄αυτούς “τράβηξαν των παθών τους τον τάραχο”.

Και δε συνεργάστηκαν με τους τρελαμένους Τζιχαντιστές μόνο τώρα στο Χαλέπι για την ανακατάληψη της πόλης. “Κώλος και βρακί” ήταν πάντα. Και μαζί με τους απάνθρωπους μακελάρηδες του ISIS πρέπει να συρθούν και ελόγου τους ως εγκληματίες πολέμου στα διεθνή δικαστήρια. ΄Οπως και η….εξόριστη συριακή αντιπολίτευση  που καθοδηγεί  τους αντάρτες, αλλά και υποθάλπει στην Ευρώπη με το δικό της τρόπο την τρομοκρατία των Τζιχαντιστών.

Και να μην ξεχνάμε πως  η συριακή αντιπολίτευση  και το στρατιωτικό της σκέλος που βαρύνεται με τέτοια και τόσα ανήκουστα εγκλήματα, ήταν η…σωστή επιλογή του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών εναντίον του ΄Ασαντ! Βοήθησαν  αναίσχυντα και παράλογα  τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, αλλά και το “πολιτικό” σκέλος της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης εδώ και πολύ καιρό.

Και βγαίνουν σήμερα να μας λένε οι Αμερικανοί πως πολεμάνε το ISIS. Το…οποίο είναι δικό τους κι αυτό κατόρθωμα-δημιούργημα. Το… οποίο ISIS συνεργάζεται με τους αντάρτες. Οι…οποίοι αντάρτες ανήκουν στη  συριακή αντιπολίτευση. Την… οποία συριακή αντιπολίτευση και το στρατιωτικό της σκέλος   ενισχύουν οι Αμερικανοί!

Μια τρέλα,ένας  παραλογισμός. Οι Αμερικανοί, το έχουμε ξαναγράψει, βαθμολογούνται εδώ και πολλά χρόνια με ένα στρογγυλό ΜΗΔΕΝ στην Ιστορία. Εντελώς ανιστότητοι, παράλογα επιλήσμονες της Ιστορίας. Και συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Τί κρίμα για  μια χώρα- “ατμομηχανή”  που σέρνει το παγκόσμιο τρένο.

2. Νέος τρόμος στο Βέλγιο: Αντρας μαχαίρωσε με ματσέτα δύο γυναίκες αστυνομικούς
Νέος τρόμος στο Βέλγιο: Αντρας μαχαίρωσε με ματσέτα δύο γυναίκες αστυνομικούς

 

3. Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα… αρχαία στο Ελληνικό.

Η αντίδραση της ΝΔ

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία πήρε αμέσως θέση. Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την πρακτική της κυβέρνησης και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επένδυσης.

«Η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Αιτία η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει -με ακατανόητη καθυστέρηση- ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος – πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν. Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Επίθεση στην κυβέρνηση, εξάλλου, εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση οδηγεί σε ναυάγιο τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών» .

Ο κ. Μανιάτης αναφέρει ότι «η διεθνής απαξίωση της χώρας κορυφώνεται με την πρόθεση να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος το Ελληνικό και μνημεία τα κτίρια του αεροδρομίου, ο υδατόπυργος, ακόμη και ο … διάδρομος προσγειώσεων! Λες και όλα αυτά δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, λες και δεν τα ήξερε η κυβέρνηση όταν το ΤΑΙΠΕΔ έβαζε την υπογραφή του στην κατακύρωση του διαγωνισμού».

Κάνει λόγο για «απρόβλεπτη» και «επικίνδυνη» εξέλιξη και παραθέτει ως πιθανές συνέπειες.:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει από χτες το “μελάνι” που γράφαμε για το θέμα των αρχαίων στο ελληνικό και την αναμενόμενη  αντίδραση της…πατριωτικής Δεξιάς και να σήμερα η επιβεβαίωση.  Λέγαμε χτες:

“Θα  βγουν μαχαίρια μ΄αυτή την εξέλιξη. Και θα δείτε πως  μαχαιροβγάλτες  στην πρώτη γραμμή θα είναι η Νέα ΕΡΕ (Ν.Δ) και η εμπορική δημοσιογραφία “.

Ως πατριωταράδες οι Δεξιοί, είναι οι μεγαλύτεροι απάτριδες των Ελλήνων. Πρόφαση, άλλοθι έχουν τον πατριωτισμό ,που κατά το σοφό “είναι το καταφύγιο των απατεώνων”.  Στη  Δεξιά μόνο τέτοια …άνθη ευδοκιμούν. ΄Εντιμο άνθρωπο δε βρίσκεις. ΄Οχι μόνο τώρα, ανέκαθεν. Προδότες, δωσίλογοι, επαίσχυντοι, σκληροί, χρησιμοθήρες-συμφεροντολόγοι. Μόνο κάποιοι πολιτικά αφελείς και ανίδεοι διαφέρουν.   Οι Δεξιοί στην πλειοψηφία τους ούτε πολίτες, ούτε πατριώτες είναι. Μόνο οπαδοί και “γαλάζια ακρίδα”.

Αλλά, μη σκάτε οι εθνοκάπηλοι .Και η “κόρη” από το πασοκικό  απολειφάδι, ίδια πάστα με τον “υιό” Κυριάκο είναι. ΄Οπως και οι πρασινοφρουροί. ΄Ιδιας…ποιότητας οπαδοί  με τη “γαλάζια ακρίδα”. Προέχει το στομάχι και το “κάτω κεφάλι” έναντι ΟΛΩν των αρχών και των αξιών. “Τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”,  ως γνωστό.

 

1. α. Αυτός είναι ο 48χρονος μαστροπός

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη, σε βάρος 48χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 8-7-2016 στο Μεταξουργείο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων.

β. AP: «Χρυσές» δουλειές για τους λαθροδιακινητές στη Β. Ελλάδα -Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν

Με την Τουρκία σε κρίση και τα ευρωπαϊκά σύνορα κλειστά, οι λαθροδιακινητές στη βόρεια Ελλάδα περιμένουν ότι το καλοκαίρι θα είναι επικερδές, γράφει το Associated Press.

Οι μέθοδοί τους είναι ολοένα και πιο εξελιγμένες, σύμφωνα με την αστυνομία. Χρησιμοποιούν «ανιχνευτές» με μοτοσικλέτες, χάρτες με τα «τυφλά σημεία» της φύλαξης των συνόρων, ακόμη και πληροφοριοδότες από την αστυνομία, για να μετακινήσουν τους πρόσφυγες που εδώ και μήνες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Οι υψηλότερες αμοιβές που απαιτούν οι λαθροδιακινητές, αλλά και οι πιθανότητες που είναι ολοένα και μικρότερες, ελάχιστα έχουν μειώσει την αποφασιστικότητα προσφύγων όπως ο Σοράχ Ραχίμι.

Ο 22χρονος φοιτητής ψυχολογίας ταξίδεψε από το Αφγανιστάν με τη μητέρα του, η οποία έχει προβλήματα υγείας. Πέρασε τρεις μήνες στο λιμάνι του Πειραιά, πριν ταξιδέψει προς τα βόρεια με τρένο. Αποτελεί τον ιδανικό «στόχο» για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που έχουν επανεμφανιστεί στη βόρεια Ελλάδα, γράφει το Associated Press. Ο Ραχίμι συμφώνησε να τους πληρώσει 2.500 ευρώ «το κεφάλι», για να τους μεταφέρουν από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στη Σουηδία. Κατάφερε όμως να προχωρήσει μόλις λίγα χιλιόμετρα, πριν τον εντοπίσει η αστυνομία και τον γυρίσει πίσω, για να τον μεταφέρει σε χώρο φιλοξενίας.

Σε μία πρόσφατη επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 29 μέλη δύο κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης στη βόρεια Ελλάδα. Η μία σπείρα είχε πάρει πληροφορίες από αστυνομικό, για τα «κενά» στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι λαθροδιακινητές έχουν φέρει περίπου 600 πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τους βοήθησαν να φτάσουν σε άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας έναν στόλο από ταξί, καρτοτηλέφωνα και κωδικούς όπως «σκύλοι», για την αστυνομία, «σκουπιδιάρικα», για τα περιπολικά, «τσιμεντόλιθοι», «ψάρια» ή «κεμπάμπ» για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Τουλάχιστον 6 Ελληνες οδηγοί ταξί εμπλέκονταν σε κυκλώματα λαθροδιακίνησης, χρεώνοντας κανονικά κόμιστρα ενώ γνώριζαν ότι μετείχαν σε παράνομη δραστηριότητα», είπε ο Γιώργος Παντελάκος, της αστυνομίας, στο Associated Press. «Κάθε μεταφορά είχε τη συνδρομή ”ανιχνευτών” σε μηχανές, για να αποφύγουν τον εντοπισμό», πρόσθεσε.

Αδίστακτοι  αστυνομικοί, ταξιτζήδες, πληροφοριοδότες ,απάνθρωποι και ανθρωποειδείς τύποι κάθε λογής και μπόχας, εκμεταλλεύονται  ανερυθρίαστα  τον πόνο, την αγωνία, τη δυστυχία του πρόσφυγα του μετανάστη. Του ρουφάνε στην κυριολεξία το αίμα.

Δε ρώτησαν ούτε τους ενδιέφερε να μάθουν πώς ένας φοιτητής από το Αφγανιστάν μπόρεσε να εξασφαλίσει  2μιση χιλιάρικα ευρώ, αστρονομικό ποσό για τη χώρα του, για να τα καταβάλει  στους υπάνθρωπους, που θα οδηγούσαν (υποτίθεται) τον ίδιο και  την άρρωστη μάνα του στη Σουηδία, προφανώς για θεραπεία. Δεν τους νοιάζει ,δεν έχουν αισθήματα, ανθρωπιά, αλληλεγγύη. Μόνο “στομάχι” και “κάτω κεφάλι”.

 Αλλά,δεν είδαμε τα απαίσα τους πρόσωπα να φιγουράρουν πρωτοσέλιδα, όπως του επίσης αισχρού προαγωγού παραπάνω.  Γιατί, μόνο για ό,τι έχει σχέση με το σεξ ευαισθητοποιούνται πάντα  οι εισαγγελικές και οι λοιπές αρμόδιες αρχές και επιτρέπουν τη δημοσίευση των φωτογραφιών των προαγωγών; Κάπως διαστροφικό μου ακούγεται.

Γιατί  κάνουν …τουπεκί όταν πρόκειται για “προαγωγό”  άλλης μορφής, ειδικά όταν  σχετίζεται με  το συνάφι τους; Δεν είδαμε σήμερα πρωτοσέλιδο ούτε οι συγχωριανοί,  το όνομα και τη φωτογραφία  του μπάτσου που πληρώθηκε  για να δώσει πληροφορίες στους λαθροδιακινητές. Ούτε  τις φάτσες των ταξιτζήδων  (οι “οικογενειάρχες”) και των λοιπών “λουλουδιών” που εμπλέκονται σε τέτοιες εγκληματκές συμμορίες.  Με ποια μέτρα και σταθμά κρίνουν οι αρχές τη σοβαρότητα των εγκλημάτων τελικά;

2.Μπακογιάννη: Δεν αποκλείω να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, κάνοντας λόγο για δύο ταυτόχρονες στρατηγικές του πρωθυπουργού.

«Δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην Real News η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας «Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη».

Αυτό το “κορίτσι” “διαβάζει βουλωμένο γράμμα”. ΄Ασε που  είναι και …ευφυέστατη πολιτικός, όπως και ο αδερφό της ο Κυριάκος. Και τα δυο, παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  είναι ….αστέρια. (Ο πατέρας του ,βέβαια,  υπήρξε άλλη πάστα πολιτικού . Ουδεμία σύγκριση με τα τέκνα).

Οι γόνοι των πολιτικών στην Ελλάδα αναδείχτηκαν,ως γνωστό,  στην πολτική κονίστρα με τα… προσόντα τους, την αξία τους, γενικώς με τις αξιοκρατικές μεθόδους που ισχύουν στη “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας”. ΄Αει σιχτίρ, για χώρα!

 ΄Ημουνα παιδί και άκουγα  να λένε για Καραμανλή,  Παπανδρέου, Μητοστάκη. Θα πεθαίνω και  τα ίδια αυτά ονόματα θα με κυνηγάνε και στο ξεψυχισμά μου.  Τί  τραγική τύχη να έχεις γεννηθεί σε μια τέτοια μπανανία!

3. Συνεργασία Σ. Αραβίας-Γερμανίας για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών των πρόσφατων επιθέσεων
Φωτογραφία: LUKAS SCHULZE/EPA

Η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να βοηθήσει τους Γερμανούς εισαγγελείς να εντοπίσουν τους ηθικούς αυτουργούς των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel.

Το Γερμανικό περιοδικό επικαλείται υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή για τις πληροφορίες που δημοσιεύει.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, ανταποκρινόμενες σε νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες των επιθέσεων επικοινωνούσαν διαδικτυακά, με υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, από τη Σαουδική Αραβία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τσεκούρι που έκανε στις 18 Ιουλίου, 17χρονος πρόσφυγας από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν στο Βούρζμπουργκ.

Στις 24 Ιουλίου, ένας 27χρονος Σύριος ανατινάχθηκε στο Άνσμπαχ, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση αυτή.

4. Ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων: Οι εκκαθαρίσεις του Ερντογάν θυμίζουν τις κινήσεις του Χίτλερ
Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/BERND VON JUTRCZENKA

O ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων παρομοίασε τις «εκκαθαρίσεις» του Ταγίπ Ερντογάν στους κρατικούς Θεσμούς με τις ενέργειες του ναζιστικού κόμματος το ’30.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πως βλέπει παραλληλισμούς ανάμεσα στη συμπεριφορά του Ερντογάν και τα όσα ακολούθησαν στη φωτιά στο Ράιχσταγκ το 1933, την οποία οι ναζιστές παρουσίασαν ως κομμουνιστική συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση και χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ για να δικαιολογήσει μία μαζική περιστολή των ατομικών ελευθεριών.

«Βιώνουμε ένα πραξικόπημα από τα ψηλά, όπως το 1933 μετά από τη φωτιά στο Ράιχσταγκ. Χτίζει ένα αυταρχικό καθεστώς, προσαρμοσμένο αποκλειστικά στον ίδιο», είπε ο Λίντνερ στην Bild. «Επειδή πλέον οι ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν παίζουν ρόλο, δεν μπορεί να είναι εταίρος της Ευρώπης», πρόσθεσε.

“Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”. Τόση πια…  σοφία αυτός ο Λίντερ! Με την Ιστορία   στο μαξιλάρι κοιμάται το “παιδί”. Γι΄αυτό και είναι ατσίδας  στους ιστορικούς παραλληλισμούς  Χίτλερ-Ερντογάν.

Μπογιατζής γιατί δεν έγινε  το άτομο; Τί την ήθελε την πολιτική να ταλαιπωρεί τώρα τ΄αυτιά μας  με τα κουφά που λέει ;

5. Συμμορία Ιταλών είχε «ρημάξει» τους τουρίστες στη Μύκονο -Εκλεβαν πανάκριβα ρολόγια από πεζούς

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και δύο κλοπές. Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι:

  • Στις 10 Ιουλίου πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με απειλή βίας από υπήκοο Αιγύπτου ρολόι χειρός αξίας 69.000 ευρώ
  • Στις 22 Ιουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από υπήκοο Ην. Αραβικών Εμιράτων ρολόι χειρός αξίας 150.000 ευρώ
  • Στις 5 Αυγούστου τις πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από Ελληνα ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ
  • Στις 6 Αυγούστου πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι χειρός αξίας 35.500 ευρώ

Υπάρχουν ρολόγια που κοστίζουν 150.000 ευρώ;  Θα μας τρελάνουν.

Αν είναι έτσι και ο τύπος είχε στο χέρι του μια τέτοια περιουσία και την περιέφερε για επίδειξη, αναρωτιέμαι ποιος ειναι  ο “κλέφτης και ποιος ο νοικοκοίρης” τελικά σ΄αυτή την ιστορία. Δεν είναι όλα έτσι ,όπως δείχνουν με μια πρώτη ματιά.