ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

α. Ολυμπιακοί αγώνες: Τελετή έναρξης με μηνύματα και «μνήμες» από Αθήνα
Φωτογραφία: ΑΠΕ

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τα ξημερώματα του Σαββάτου για την Ελλάδα, με μία εντυπωσιακή, αλλά «σεμνότερη» από άποψη κόστους τελετή έναρξης στο Μαρακανά.

Η τελετή ξύπνησε και μνήμες από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, όταν ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα άναψε τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα. Πρόκειται για τον μαραθωνοδρόμο, ο οποίος στην Αθήνα το 2004 διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο πλησιάζοντας στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όταν ξαφνικά του επιτέθηκε κάποιος θεατής. Τελικά, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ έμεινε στην ιστορία και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ατυχία του. O ντε Λίμα επελέγη καθώς ο Πελέ- φαβορί για να ανάψει τη φλόγα- δήλωσε λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας για την απουσία του από το Μαρακανά.

β. Σοκ στην ελληνική αποστολή στο Ρίο – Δύο αθλητές ντοπαρισμένοι
Σοκ στην ελληνική αποστολή στο Ρίο – Δύο αθλητές ντοπαρισμένοι

Η κατάργηση αυτής  της πολυεθνικής, κερδοφόρας  για αεριτζήδες, καθε τέσσερα χρόνια,  φιέστας,που δεν έχει καμιά σχέση με τον αθλητισμό, αλλά μόνο με την “κονόμα” ,τον εθνικισμό,τη μισαλλοδοξία και τον ανταγωνσμό, θα είναι ένα ακόμα βήμα κατάκτησης ανθρωποκεντρικού πολιτισμού,όταν και εάν το αποφασίσουν.  Αυτόν τον πολιτισμό  που θα αναζητήσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  οι μελλοντικές γενιές των ανθρώπων και χωρίς τον οποίο δε θα μπορέσει να επιβιώσει το ανθρώπινο γένος.

_________________________________________________________________

1. Στον αέρα η επένδυση του Ελληνικού -Ο Μπαλτάς το κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Φωτιές» ανάβει το υπουργείο Πολιτισμού στην επένδυση του Ελληνικού, καθώς σκοπεύει να κηρύξει σχεδόν το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης σε αρχαιολογικό χώρο.
Η εξέλιξη αυτή κινδυνεύει να τινάξει στον «αέρα» την παραχώρηση, η οποία έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή.
Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου, προς τα αρμόδια υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνουν πως «πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης».
Επιπλέον, με αυτή την επιστολή ζητούν από όλους τους αποδέκτες- ανάμεσά τους τα υπουργεία Αμυνας, Υποδομών και Οικονομικών- εντός δύο μηνών τις απόψεις τους, προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες.
Στην επιστολή επισυνάπτεται και τοπογραφικό διάγραμμα, μαζί με πίνακα των οδών που οριοθετούν την υπό χαρακτηρισμό περιοχή, το οποίο δημοσίευσε η «Καθημερινή». Από αυτό προκύπτει ότι η εν λόγω έκταση περιλαμβάνει πρακτικά το σύνολο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.
Πηγή: | iefimerida.grhttp

Θα  βγουν μαχαίρια μ΄αυτή την εξέλιξη. Και θα δείτε πως   μαχαιροβγάλτες  στην πρώτη γραμμή θα είναι η Νέα ΕΡΕ (Ν.Δ) και η εμπορική δημοσιογραφία . ΄Ηδη άρχισαν οι φυλλάδες, όπως η παραπάνω,  να κλαίνε και να οδύρονται  που θα πάει στράφι η μεγάλη επένδυση .Κρίμα, λοιπόν, που προτάσσεται το  συμφέρον της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς, έναντι της…μπάκας  των Νεο-Ελλήνων.

 Αν συνέβαινε το ίδιο και παλιότερα, όταν κτίζανε τις πολυκατοικίες  πάνω  στις “ιερές πέτρες” της Αρχαίας Αθήνας, για να στεγαστεί στα κλουβιά  ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, που  τον οδήγησε στην Αττική ο…Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, σήμερα η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους δε θα ήταν η αισχρότερη απο κάθε άποψη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αλλά…ψιλά γράμματα όλα αυτά για τον Κυριάκο, τη “γαλάζια ακρίδα”, τους εργολάβους, τους κουμπάρους,τ ους εργοστασιάρχες του Τραπεζίτες. Ζήτωσαν  η οικονομία της Αγοράς και η στομαχάρα του Νεο-΄Ελληνα!

2. Αστυνομικός τραυματίστηκε από πετροπόλεμο στο hotspot της Χίου -Ξεσηκώθηκαν για το φαγητό οι πρόσφυγες
Αστυνομικός τραυματίστηκε από πετροπόλεμο στο hotspot της Χίου -Ξεσηκώθηκαν για το φαγητό οι πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν για την ποιότητα του φαγητού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης». Επειτα από λίγο αποκλείστηκε η είσοδος της εγκατάστασης στη ΒΙΑΛ, ενώ όταν οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να επιτρέψουν στους χώρους διαμονής τους, ξεκίνησε ο πετροπόλεμος.

Ούτε ένα πιάτο φαγητό της προκοπής δεν είμαστε σε θέση, όχι μόνο ως κράτος, ως Ε.Ε, αλλά και ως ελληνική κοινωνία να προσφέρουμε σ΄αυτούς τους ανθρώπους. Τόνοι τροφής και μάλιστα καλής ποιότητας, πετάγονται κάθε ημέρα στα σκουπίδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά η οικονομία της Αγοράς, του αισχρού, ανήθικου κέρδους, απαγορεύει να μεταφερθούν αυτά τα τρόφιμα στους  συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον  πλανήτη που λιμοκτονούν.

Νομίζετε πως ένας τέτοιος κόσμος έχει πολλές ελπίδες να επιβιώσει με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι μεταξύ τους;  Homo homini lupus! Και όχι μόνο σημερα.

 

3. Συνήγορος Σεϊσίδη: Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και χτύπησαν
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του δικηγόρου:

«Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθές Μάριου Σεισίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρά το ότι οι τρείς από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες. Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.

Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά:

1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία.

2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.

Για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας.
Αθήνα, 5/8/2016
Ο συνήγορος υπεράσπισης
Κώστας Παπαδάκης»

Θυμάμαι παιδί,  εκεί στη δεκαετία του ΄60,  τα χειμωνιάτικα βράδια στο παραγώνι στα Μαλλιέικα,  τον παππού Νικολάκη να διηγείται ,όπως πάντα,  ιστορίες από τα παλιά. Κυρίως για τα χρόνια που σκαρφαλωμένος στα βουνά της Ηπείρου πολέμαγε στους Βαλκανικούς πολέμους, για να κάνει …τρανή την Ελλάδα.  Αλλά, μολόγαγε επίσης και θλιβερές ιστορίες από το λεγόμενο “εμφύλιο” (που δεν ήταν εμφύλιος, αλλά ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ, όπως έχουμε ιστορικά εδώ τεκμηριώσει).

Πάγωνε το αίμα μας εμάς των παιδιών εκείνες τις αξημέτωτες νύχτες του Γενάρη στο χωριό, που ακούγαμε απίστευτα σκληρές ιστορίες ,όπως για το κεφάλι του Καούκη, που παλούκωσαν στην Ανδρίτσαινα οι Χίτες και τα αποσπάσματα της Χωροφυλακής, για τις  εισβολές των Δεξιών στα σπίτια ακόμα και φιλήσυχων ανθρώπων  ,το άγριο, μέχρι θανάτου ξυλοκόπημα, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις των ανθρώπων, που κρατούσαν αιχμαλώτους ,τις ταπεινώσεις και τον εξευτελισμό των “αντιφρονούντων” και δεν πιστεύμε στ΄αυτιά μας πως μπορούσαν να συμβαίνουν όλα τούτα.

΄Επρεπε να μεγαλώσουμε. Να ζήσουμε έφηβοι τη χούντα. Να δούμε τον Αλέκο Παναγούλη, το Σπύρο Μουστακλή,το Δημήτριο Οπρόπουλο, τα άλλα παλικάρια της αντίστασης κατά της Χούντας, να τους έχουν κάνει “φυτά”, τα παιδιά των Χιτών, των Μάιδων και των Χωροφυλάκων. Αλλά και τον ‘”Αγγελο, αγνώστων λοιπών στοιχείων” στα γεγονότα του Πολυτεχνείου πεσμένος μπρούμητα νεκρός με μια σφαίρα στο στομάχι στη στοά ΄Οπερα της Ακαδημίας.

Και αργότερα, άλλα, πολλά, πάμπολλα τέτοια περιστατικά βαρβαρότητας και αισχύνης για τον πολιτικό πολτισμό της χώρας  από αποβράσματα, παιδιά και εγγόνια των ίδιων αιμοβόρων θηρίων που παλούκωναν κεφάλια ανταρτών, για να αντιληφθούμε οι πιο πολλοί και ψαγμένοι, πως, ναι μεν, αλλάξανε πολλά από τότε μέχρι σήμερα, αλλά παραμένουν ακόμα επικίνδυνοι  θύλακες υπανθρώπων και ανθρωποειδών, ιδιαίτερα στα λεγόμενα “σώματα ασφαλείας”, όπως οι παραπάνω  Χρυσαυγίτες  που σακάτεψαν  τους συλληφθέντες αναρχικούς στη Σπάρτη.

Αν οι Νορβηγοί έχουν στα “πούπουλα” (που δε θα έπρεπε) το  Ναζί μακελάρη τους κι εδώ σε μας σαπίζουν στο ξύλο  συλληφθέντες, οι οποίοι ακόμα  δε δικάστηκαν, για να  αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αν είναι ένοχοι ή όχι, τότε καταλαβαίνουμε από μια  απλή σύγκριση πως σ΄αυτή τη χώρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Αν δεν αποκτήσουμε πολιτισμό, ιδιαίτερα πολιτικό, θα συνεχίζουν να  μας αποκαλούν οι Ευρωπαίοι ανάπηρη δημοκρατία της Μπανανίας.

Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σ΄αυτά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και θα τους το προσφέρουμε.  Φυσικά, δεν ειναι σε  θέση ανεγκέφαλοι, σαν τους μπάτσους παραπάνω,  να μας σταματήσουν από τον αγώνα μας.

 

 

4. α. Γυναίκες που άσκησαν το «αρχαιότερο επάγγελμα» και άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία

Η Φρύνη ήταν ίσως η πιο διάσημη εταίρα της αρχαίας Ελλάδα. Γεννήθηκε το 371 π.Χ. και το πραγματικό της όνομα ήταν Μνησαρέτη και η ομορφιά της ξακουστή (YAHOO.GR)

β. Γυναίκες που άσκησαν το «αρχαιότερο επάγγελμα» και άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία – See more at: http://www.newsone.gr

Γυναίκες που άσκησαν το «αρχαιότερο επάγγελμα» και άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία [φωτό]

Αποκαλείται και το «αρχαιότερο επάγγελμα» και μάλλον όχι άδικα, μιας και η πορνεία υπάρχει χιλιάδες χρόνια τώρα. Ανεξαρτήτως εάν εξασκούταν για χρηματικά οφέλη, για προστασία ή σαν μια μορφή ανταλλαγής, γυναίκες αλλά και άντρες βρέθηκαν να πουλούν το κορμί τους, σχεδόν από την αρχή του πολιτισμού.

Ανά τους αιώνες, κάμποσες γυναίκες παρότι μοιράζονταν το σώμα τους, κατόρθωσαν να υπερβούν το στίγμα του επαγγέλματος, να λάμψουν και να αφήσουν το όνομά τους στην Ιστορία. Ας δούμε ορισμένες από αυτές.

Οι πορνοφυλλάδες,που παραθέσαμε, τα βλέπουν όλα όπως τα ονειρεύονται. Διαστροφικά.  Τη γναίκα, ειδικά την όμορφη, τη θέλουν γυμνή στο πάτωμα, με χεριοπέδες, με μαστίγια,  ανελέητα κακοποιημένη, με άλλες  μεθόδους Μαρκήσιου Ντε Σαντ, να εκτονώνει το διαστροφικό, σεξουαλικό άχτι  του παραλή άντρα, ο οποίος, βέβαια, πριν ξαπλώσει την “πόρνη” γυμνή και τετραχειλισμένη”, της έχωσε στο σουτιέν  την απαραίτητα γερή χαρτούρα . Αυτές τις εικόνες έχουν για τις εταίρες της αρχαιότητας τα φοιτητάκια ή οι απόφοιτοι “δημοσιογραφίας” ,που προσλαμβάνουν με τη σέσουλα οι φυλλάδες να γεμίζουν σελίδες με τα σκουπίδια που είναι συσσωρευμένα-αποθηκευμένα ,αντί μυαλού   στο ανεγκέφαλο…κρανίο τους.

Σιγά που θα κάτσουμε να τους εξηγήσουμε. Αφού… σιγά που θα καταλάβουν!

 

5. Ο Ερντογάν βγάζει 3 εκατομμύρια Τούρκους στους δρόμους -Διαδήλωση-σόου στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ερντογάν βγάζει 3 εκατομμύρια Τούρκους στους δρόμους -Διαδήλωση-σόου στην Κωνσταντινούπολη

Την μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας με σύνθημα «Υπέρ της Δημοκρατίας», αναμένει η τουρκική κυβέρνηση αύριο στην Κων/πολη, κατά δήλωση του δήμαρχου της περιοχής του Φάτιχ Μουσταφά Ντεμίρ.

Η συγκέντρωση «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» της 15ης Ιουλίου θα γίνει αύριο στο χώρο Γιενί Καπί στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Όλος ο λαός είναι καλεσμένος και για να ακούσει το μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τους αρχηγούς των τριών από τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Τρίωρο έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, ασχολήθηκε σήμερα με τα μέτρα ασφαλείας της αυριανής συγκέντρωση, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση, όπου αναμένονται περί τα 3 εκατομμύρια κόσμος, θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο περιθώριο το φιλοκουρδικό HDP

Με ανοικτό το ζήτημα της έκδοσης του από τις ΗΠΑ, η Άγκυρα επιθυμεί να συντηρήσει ένα αρραγές μέτωπο εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου κατά των πραξικοπηματιών και με υπαινιγμούς για το ρόλο των αμερικανών. Όμως ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζον Μπας ήταν απόλυτα κατηγορηματικός σε συνέντευξη τύπου. «Οι ΗΠΑ, δεν σχεδίασαν, δεν κατεύθυναν, δεν στήριξαν και δεν είχαν καμία πρότερη γνώση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα την νύχτα της 15η προς 16η Ιουλίου», δήλωσε. Λάδι στη φωτιά αναμένεται ωστόσο να ρίξει η σύλληψη σήμερα Τουρκοαμερικανού Σερκάν Γκιολγκέ επιστήμονα της ΝΑΣΑ στο Χατάυ, με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός του Γκιουλέν και διοχέτευε πληροφορίες στους Αμερικανούς. Προβλήματα επίσης και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγορούν τον αρχηγό τους Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι με την παρουσία του αύριο στο Γιενι Καπί «νομιμοποιεί ό,τι έκανε ο Ερντογάν ως σήμερα ώστε να αυτοεμφανίζεται ως θύμα του πραξικοπήματος». Ας σημειωθεί ότι από κάθε κυβερνητική ενέργεια έχει αποκλειστεί το φιλοκουρδικό κόμμα

Μόνο οι ακροδεξιοί  Γκρίζοι Λύκοι με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Τουρκίας και  το φιλοκουρδικό, δε θα παραστούν στην αυριανή,πρωτοφανή  συγκέντρωση. Στην Ελλάδα, ανοιχτά κατά του Ερνογάν και υπέρ των “στρατόκαυλων” είναι οι Κυπατζήδες, οι Ελληνάρες-Εθνικόφρονες, οι ακροδεξιοί και οι Χρυσαυγίτες ,υποστηρικτές όλοι αυτοί  της ίδρυσης κουρδικού κράτους.

Τούρκοι και ΄Ελληνες ακροδεξιοί επιμένουν να μην μπορούν να αντιληφθούν πως εναντίον του πραξικοπήματος είναι η συντριπτική πλειοψηφία του τουρκικού λαού. ΄Οχι μόνο οι οπαδοί του Ερντογάν. ( Α,ναι. Δεν μπορούν και δε θέλουν να καταλάβουν αυτή την ιστορική αλήθεια και κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές-μπαχαλάκηδες στη χώρα μας, τακίμια με τους Κούρδους εθνικιστάδες των Εξαρχείων).΄

Τελικά, άπαντες σε Τουρκία και Ελλάδα, στουμπωμένοι στα μυαλά με εθνικισμό και παλιομοδίτηκες ιδεοληψίες,   δουλεύουν στην ουσία  για το “Σουλτάνο” Ερντογάν. Προς το παρόν.   Και μελλοντικά και για το στενό του σύμμαχο, τον  “Τσάρο” της Ρωσίας Πούτιν. ΄Οντως ανεγκέφαλοι οπαδοί.