ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Το μήνυμα της Μαριέττας Γιαννάκου μετά τη δίμηνη νοσηλεία της
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου

Μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους θέλησε να στείλει η Μαριέττα Γιαννάκου μετά την περιπέτεια της υγείας της.

Η πρώην υπουργός, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter, ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν κοντά της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Μέσα από δυσκολίες ανακαλύπτεις την εκτίμηση και την αγάπη των αληθινών φίλων», υπογράμμισε, μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο την Παρασκευή (5/8).

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γιαννάκου νοσηλεύτηκε για 2 μήνες στον Ερυθρό Σταυρό, μετά από το έμφραγμα που υπέστη.

 

H ΄Υβρις ,η αλαζονεία υπήρξαν στην αρχαιότητα οι βαρύτερες παρεκτροπές του ανθρώπου. Το ίδιο και σήμερα για τους συνετούς και ηθικούς. Η  Γιαννάκου ούτε συνετή υπήρξε ποτέ ούτε ενάρετη. Είναι ηθική αυτουργός της δολοφονίας του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη. Και δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Η  χειραγωγούμενη ελληνική δικαιοσύνη ,της πρόσφερε ομπρέλα προστασίας όλα αυτά τα χρόνια.

Και η αμετροεπής πολιτικός αντί να ντρέπεται και να σιωπά, έχει το θράσος να προκαλεί και να ευχαριστεί τους φίλους της,  γιατί είναι ζωντανή.Ο  Καθηγητής Γιώργος  Τριάρχης,όμως, κυρά μου, είναι νεκρός εξαιτίας σου.

Σιώπα, λοιπόν και αισχύνου!

_________________________________________________________________

 

 

  1. ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ  ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ…ΥΨΟΣ ΤΟΥ.
  2.  ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.
  3. YANIS VAROUFAKIS. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΑ.
1. O Ρουβίκωνας «δημοσίευσε» και νέο απόρρητο έγγραφο για το επεισόδιο στην τουρκική πρεσβεία

Νέο απόρρητο έγγραφο που σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Η νέα «δημοσίευση» έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου εγγράφου μέσα από τη δικογραφία σχετικά με την επίθεση της αναρχικής ομάδας στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως, μέσα στο κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι δεν έχον σχέση με την επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικού.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ξεκίνησε η δίκη του συντρόφου Γιώργου Καλαϊτζίδη για την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία . Αφού διαβάστηκαν τα “αναγνωστέα έγγραφα”, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). ¨Επειτα, “απολογήθηκε” ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδικτυοβίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστο γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων:

“ Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων ”!

Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων…αναβλήθηκε η δίκη.(!). Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη… και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιάς και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην…τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης.

Η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα “Απόρρητο-Κατεπείγον” έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία (βλ. αρχή κειμένου και το σχετικό συνημμένο).

Από κοντά βέβαια και η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης η οποία είχε την ανάλογη “ποιότητα και εγκυρότητα” των φορέων της. Δημοσιεύτηκαν “αποσπάσματα” της τοποθέτησης του συντρόφου στο δικαστήριο, σε τηλεοπτικά κανάλια που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η παραπληροφόρηση των media έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ο σύντροφος ανέφερε πως η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε ως κίνηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πραξικοπηματίες!

Στο μιντιακό παραλήρημα που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με “ραδιούργο” τρόπο ανακαλύψαμε…μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.

Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Συνετά αναρχικό το νέο κείμενο του Ρουβίκωνα. ΄Ετσι οφείλει να γράφει μια τέτοια αναρχική “συλλογικότητα” και να φροντίζει στα κείμενά της να είναι φειδωλή  στις συμπαραστάσεις σε εθνικιστές και λοιπούς κρατικιστές. Εμείς, δεν αμφισβητούμε την αναρχική προαίρεση  των μελών της ομάδας. Απλώς, από κεκτημένη ταχύτητα και άγνοια καμιά φορά, τους ξεφεύγουν πράγματα που δεν  επιτρέπεται να λέγονται στα κείμενά τους. Αυτά  μπορούν και δικαιούνται να  τα  υποστηρίζουν οι Καραμπελιάδες, οι Καργάκοι, οι αδερφοί Γεωργιάδοι (άξιος ο μισθός τους!),όχι, όμως, ο Ρουβίκωνας. Εμείς, να τους προστατεύσουμε θέλουμε με την κριτική μας.Και πρέπει να τους είναι  καλοδεχούμενη.

Υ.Γ Συμπληρώθηκαν 24 ώρες από χτες που στείλαμε στα athens.indymedia το κείμενό μας με τίτλο ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ” και το …παπικό, αλάθητο κονκλάβιο εκεί που αποφασίζει και διατάσσει την κοπτοραπτική επεξεργασία  των αποστελλομένων θεμάτων  στον ιστότοπο,  ακόμα να το ανεβάσει. Πιθανότατα να το …στείλουν αδιάβαστο. Ούτε καν στα ΚΡΥΜΜΕΝΑ, που εκεί τουλάχιστον καταλήγουν όλοι οι “σκελετοί”,όσοι  τρομάζουν τους ψαλιδοχέρηδες . Το δικό μας κείμενο δεν ευτύχησε να έχει την τύχη ούτε μιας ακρούλας στο…χωνευτήρι του κοιμητηρίου των  ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ.

Ψιλοκαταλαβαίνουμε το γιατί, αλλά αν δεν είμαστε σίγουροι 100%. Οπότε,  δε θα μπούμε στον πειρασμό να αποκαλύψουμε το λόγο. Περιμένουμε να συμπληρωθεί το…48ωρο, μέχρι να παρέλθει η προσθεσμία του… “αυτόφωρου” και τα λέμε πάλι.

 

 

2.ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κατά Φίλη: Θέλει «σοβιετοποίηση» της Παιδείας
Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κατά Φίλη: Θέλει «σοβιετοποίηση» της Παιδείας

 Θίχτηκε, ο υπουργός Παιδείας, επειδή καθημερινά αποκαλύπτουμε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μεθοδεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχουν κίνητρο τα μεγαλόστομα και υψιπετή, «αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», «αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών», «το κύρος των σχολείων», και άλλα παρόμοια τα οποία επικαλείται. Ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους και απαίδευτους πολίτες, σαν και αυτούς που, δυστυχώς, θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται. Κούνησε μάλιστα το δάχτυλο μέσα στο κοινοβούλιο και μας προειδοποίησε να μην ιδεολογικοποιούμε τον αγώνα και να μη μιλούμε για «ιδεοληψίες».
Φυσικά, δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στην αποκάλυψη ότι τα Δελτία Τύπου (και άρθρα νομοσχεδίων, άραγε;) που εκδίδει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου του συντάσσονται και αποστέλλονται κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο από την ΟΙΕΛΕ. Σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη «πολιτισμένη» χώρα, θα είχε επιφέρει παραιτήσεις σε ανώτατο επίπεδο. Με τρία κλικ μπορείτε να το διαπιστώνετε και μόνοι σας.
Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΙΕΛΕ όταν μιλούν για τους πραγματικούς τους σκοπούς, αυτούς που ο ίδιος ως Υπουργός δεν μπορεί να εκφράσει ανοικτά. Περί ιδεοληψιών, λοιπόν, ανέλαβε να μας απαντήσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος στη χθεσινή (3.8.2016) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, υπενθύμισε τα εξής:
«[…] Θέλω να σας πω, γιατί έτσι ανακαλείτε και μνήμες, όταν όντως ζούσε ο αείμνηστος Μώραλης, τότε που στα συνέδρια της ΟΙΕΛΕ γράφαμε τις αποφάσεις για την κοινωνικοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τη δημοσιοποίηση των εκπαιδευτικών, με εθνικοποίηση των σχολείων χωρίς αποζημίωση, όλο αυτό το πολύπλοκο σχήμα και συμφωνούσαμε όλοι μαζί, δε νομίζω, ότι είχαμε καμιά ιδεοληψία. […]».
Συμφωνούμε, καμία ιδεοληψία εν έτει 1975, όταν μεσουρανούσε η Σοβιετική Ένωση και κάποιοι θεωρούσαν εφικτή την μετατροπή της Ελλάδας σε Κούβα της Μεσογείου. Σήμερα, όμως;
Σήμερα επιδιώκεται να γίνει το πρώτο βήμα για τη νεκρανάσταση του σοβιετισμού στην Ελλάδα με την ισοβιότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το επόμενο βήμα, όπως προανήγγειλε ο κ. Φίλης στην ίδια Επιτροπή θα είναι η «αξιολόγηση» των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με μέτρα και
σταθμά που θα ορίζει ο ίδιος, κατά το δοκούν … Κατά τ’ άλλα εξήγγειλε, μελλοντικά, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών! Με όρους και κανόνες που θα εκπορεύονται φυσικά από την Καθοδήγηση ενός απολύτως συγκεντρωτικού, σοβιετικού τύπου, εκπαιδευτικό σύστημα. Εν έτει 2016, τον 21ο αιώνα!
Ανεξάρτητα από τη σειρά των βημάτων, μετά από τοποθετήσεις όπως του κ. Μηταφίδη, υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιοι ιδεολογικοποιούν τον αγώνα και ποια είναι η «τελική λύση» που έχουν στο μυαλό τους;

Σοβιέτ-σοβιετοποίηση σε όλες τις κλίσεις και στους δυο αριθμούς. Τίποτα άλλο δε φαίνεται να γνωριζουν από…γραμματική  οι ιδοκτήτες των…Γραφείων  χορήγησης ενδεικτικών και απολυτηρίων σε σκράπες μαθητές,όπως ήταν-είναι τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία. Γιατί αν εξαιρέσουμε τα 4-5 πανελληνίως “καλά” ιδιωτικά, που όντως εκεί γίνεται  απείρως καλύτερη δουλειά κι από τα καλύτερα δημόσια, όλα τα άλλα είναι για κλείσιμο. Το όνειδος της ελληνικής εκπαίδευσης!

Η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα (ανέκαθεν με τις εξαιρέσεις που επισημάναμε) πάσχει βαρύτατα. και φυσικά είναι στο ίδιο μήκος κύματος και  σε αγαστή συνάρτηση και εξάρτηση από τις εθνικές επιδόσεις στη διαφθορά, τη διαπλοκή,τη λαμογιά την απάτη. “Κατά μάνα κατά κύρη…”. ΄Αρα,ο Φίλης, αν μη τι άλλο, δικαιούται την αιδήμονα σιωπή των “προαγωγών” της ελληνικής, ιδωτικής εκπαίδευσης.

3. Ο γερμανικός Τύπος περνάει από κόσκινο το βιβλίο του Βαρουφάκη -Δριμεία κριτική
Ο γερμανικός Τύπος περνάει από κόσκινο το βιβλίο του Βαρουφάκη -Δριμεία κριτική

 

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία» είναι ένα τερπνό ανάγνωσμα, και δη για όλους τους αρχάριους στα οικονομικά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Κάπως έτσι υποδέχτηκε ο Γερμανικός Τύπος το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφακη «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία» που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο του Μονάχου Hanser.
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Deutsche Welle, το ενδιαφέρον είναι πόσο πιο προσεκτικά και εξειδικευμένα διάβασε το βιβλίο αυτό η γερμανική κριτική, που σημειωτέον πριν από λίγα χρόνια συνιστούσε ανεπιφύλακτα το άλλο, το πιο επιστημονικό βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ο παγκόσμιος Μινώταυρος» εκθειάζοντας τότε ρητά τον ψύχραιμο και καθόλου εισαγγελικό λόγο του για τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη.

Μέσα σ’ αυτό το βιβλίο, σημειώνει ο κριτικός της Berliner Zeitung, «από τον πρώην υπ. Οικονομικών δεν απομένει παρά η καρικατούρα ενός αντικαπιταλιστή που στηλιτεύει με παρρησία και οίστρο τα κακά της οικονομίας της αγοράς – χωρίς ούτε στιγμή να λαμβάνει υπόψη ότι το σύστημα αυτό εξασφάλισε κατά κανόνα στους περισσότερους ανθρώπους μια ζωή με μεγαλύτερη διάρκεια, καλύτερη υγεία και περισσότερη ευμάρεια».

Πιο στυφά ο κριτικός της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αποφαίνεται: «Δεν πρόκειται ούτε για παιδικό βιβλίο ούτε για εισαγωγή στην οικονομία. Είναι μια εισαγωγή στον κόσμο των ιδεών του Γιάνη Βαρουφάκη και στον βαθμό αυτό ένα πολιτικό γεγονός. Τρομάζει κανείς με την προπετή προσπάθεια του συγγραφέα να ασφαλίσει το έργο του έναντι της κριτικής και στη συνέχεια με τη μετονομασία αυτής της προσπάθειας σε κριτική σκέψη. Ευχόμαστε στην κόρη του να του πει μια μέρα Μπαμπά, μη μας παριστάνεις τόσο τον σπουδαίο.»

Ο κριτικός της Zeit αναγνωρίζει ότι το βιβλίο αυτό «σε συνεπαίρνει ρητορικά» και καταλήγει «Διαβάζοντας παίρνει κανείς μια ιδέα για τις ανεκδιήγητες σκηνές που θα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, όταν ένας ρομαντικός της ψυχής, ξιφουλκούσε κατά των αριθμητικών στοιχείων των ρεαλιστών. Δεν είναι τυχαίο που η Κριστίν Λαγκάρντ είχε ζητήσει επειγόντως ένα διάλογο ενηλίκων, προφανώς ο Βαρουφάκης τη δασκάλευε σαν να ήταν κόρη του».