ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
Το μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους μπήκαν και όσους δεν μπήκαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ: Κυνηγήστε τα όνειρά σας
Το μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους μπήκαν και όσους δεν μπήκαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ: Κυνηγήστε τα όνειρά σας

Με μήνυμά του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα παιδιά που μπήκαν στη μάχη των Πανελλαδικών και τα προέτρεψε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως οι καρδιές γονιών και παιδιών σήμερα χτυπούν πιο γρήγορα και ευχήθηκε θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που μπαίνουν στις σχολές που επέλεξαν.

«Εύχομαι από την καρδιά μου τα παιδιά που δεν μπήκαν σε κάποια σχολή, να βάλουν νέους στόχους και να παλέψουν με αυτοπεποίθηση, ακόμα πιο δυνατά για να τους πετύχουν».

Ο βρώμικος Μπητσοτάκης, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας (αλλά και ολόκληρης της  ελληνικής, κομματικής μαφίας)  στον άκρατο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Εδώ, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, δε διστάζει να  αποπροσανατολίσει τα νέα παιδιά. Και αντί να τους πει   τη μαύρη η αλήθεια, πως,δηλαδή,  η είσοδός τους στο πανεπστήμιο, το ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι  εισιτήριο ανεργίας, αλλά και αμορφοσιάς, χαϊδεύει τ΄αυτιά τους, προσπαθώντας να αγρεύσει ψήφους απ΄όπου μπορεί.

Γράφαμε στις 28-06-2009:
Αυτές τις ημέρες, όπως κάθε χρόνο, το ΥΠΕΠΘ ανακοινώνει τις βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων φοιτητών, τις βάσεις των  σχολών τους, τους καλεί να συμπληρώσουν μηχανογραφικά και γίνεται ένας τζερτζελές, μια βαβούρα, άλλο πράμα. Το Υπουργείο, βέβαια, και οι εργολάβοι της πληροφόρησης, ξέρουν πολύ καλά, γιατί στήνουν αυτά τα πανηγύρια των πανελλαδικών εξετάσεων και της έκδοσης των αποτελεσμάτων τους  και γιατί, χρόνια τώρα, δίνουν διαστάσεις ιεροτελεστικής μαγείας σ΄ αυτές τις διαδικασίες .Ο λόγος ,ένας και κυρίαρχος: Για να ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης  της νέας φοιτητικής χρονιάς, που πρωτίστως,  είναι για πολλούς συνέλληνες οικονομική χρονιά, μείζονος σημασίας, είτε από τη μεριά καταβαλλόντων είτε από μεριά  εισπραττόντων. Κακά τα ψέματα.΄Αλλος λόγο σοβαρός, για να γίνεται τέτοιος χαμός, τέτοια…αναστατούρα (α,ναι,πλην και της ικανοποίησης του νεοελληνικού βίτσιου “πανεπιστήμιο και ξερό ψωμί”) με αυτές τις εξετάσεις, δεν υπάρχει.
 Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, είναι ένας ακόμα “κουφός” μύθος, όπως τόσοι άλλοι, που ευδοκιμούν και ανθίζουν, ειδικά σ΄ αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Από πού να αρχίσει και πού να καταλήξει κανείς προς επίρρωση της διαπίστωσης που παραθέσαμε;
 Από το… διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό που στελεχώνει αυτή την κατ΄ευφημισμό ανώτατη εκπαίδευση; Από εδώ, κατά κύριο λόγο, αναβλύζει η πηγή του κακού. Ας περιοριστούμε, σε ένα  παράδειγμα: Στον τρόπο και τη διαδικασία επιλογής των μελών αυτής της εκπαιδευτικής “αφρόκρεμας”,που λέγεται πανεπιστημιακή κοινότητα. Γελάει κάθε πικραμένος, που γνωρίζει από τα μέσα πώς εκλέγονται αυτά τα ακαδημαϊκά  φρούτα (αυτοαποκαλούνται ΔΕΠ).
 Από την εποχή Παπαρρηγόπουλου ακόμα και τη νεότερη της “Ζωής” και του “Σωήρα”, που αν δε είχες πιστοποιητικό θρησκευτικής νομιμοφροσύνης δεν έβλεπες πανεπιστημιακό θώκο στον αιώνα τον άπαντα (και ας ήσουν  ο ικανότερος και ο καταλληλότερος ), μέχρι τις  σύγχρονες επιλογές ΔΕΠ (τις πασίγνωστες στους μυημένους) των κομματικών “συντρόφων”,των συγγενών εξ αίματος και αγχιστείας, των κουβαλητών της τσάντας του κυρίου καθηγητού, των κολλητών,των παρεϊστικων σχέσεων,αλλά και των γκόμενων (θηλυκών και αρσενικών). Λοιπά αξιολογικά κριτήρια επιλογής και στελέχωσης ανύπαρκτα. Ίδια πάντα και απαράλλακτα,όπως τα περιγράψαμε από καταβολής ελληνικού κοβέρνου μέχρι σήμερα.
Τούτων ούτως εχόντων,το αιτιατό είναι απόλυτα ορατό και συμβατό με την περιγραφείσα αιτία- πραγματικότητα .Δηλαδή: Η αποκαλούμενη ανώτατη στη χώρα μας εκπαίδευση,  κουμαντάρεται  στη διαδικασία διδασκαλίας-έρευνας-διοίκησης από επιστημονικά ημιμαθείς έως ανίδεους κολλητούς πάσης φύσεως και από τρωκτικά κάθε είδους, που λυμαίνονται τα ντόπια και ευρωπαϊκά κονδύλια (από την ανύπαρκτη έρευνα, τις παχυλές επιδοτήσεις και τις υποτροφίες μέχρι  τα καταγέλαστα  πονήματα-συγγράμματα της πανεπιστημιακής  (α)σοφίας τους).
 Σε Νανόπουλους, Μουδριανάκηδες και  άλλους (πολλούς)  καταξιωμένους (βαρβάτους) ΄Ελληνες επιστήμονες, που διαπρέπουν στην ξένη και απανταχού της γης ,απαγορεύεται η είσοδος σε αυτές τις πανεπιστημιακές παράγκες-σχολές, δια ροπάλου . ΄Η, αν τύχει και εισέλθει “λάθρα” κανένας  (τίς οίδε τίνι θεία τύχη) ,εκπαραθυρώνεται στη στιγμή  με συντεχνιακά τερτίπα ή εξαναγκάζεται σε αξιοπρεπή παραίτηση.
΄Ετσι, παραμένουν αείποτε και εσαεί  κύριοι του παιχνιδιού, τα εγχώρια πανεπιστημιακά σούργελα και τα λαμόγια “υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς”, κατά το σοφιστή. Οι ίδιοι, αρνούνται,φυσικά, πεισματικά να αξιολογηθούν από διεθνείς επιτροπές κύρους, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και δεν αισχύνονται που παγκοσμίως (και άλλη πρωτιά) τα ελληνικά ΜΟΝΟ πανεπιστήμια και κάποια  άλλα αφρικανικών χωρών, δεν είναι στη λίστα αξιολόγησης της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας! Και δεν πάνε (γιατί να πάνε; “Να χάσει η Βενετια βελόνι”;),να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό να ξεβρωμίσει η κοινωνία από την πανεπιστημιακή κόπρο .
 Αυτή,λοιπόν, χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι η “κολασμένη” πραγματικότητα της ελληνικής  κοινότητας των ΔΕΠ.
΄Οσο για τους φοιτητές, ε,καλά. “Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα”.Ή,”Με γκαβό αν κοιμηθείς, το πρωί θα γκαβίζεις”.Και το καλύτερο “Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.Πόσες πια  να μνημονεύσουμε άλλες τέτοιες παροιμιακές εφετμές, για να καταλήξουμε-διαπιστώσουμε πως, όπως  οι καθηγητές,  τοιούτοι και οι φοιτητές αυτών των …ευαγών,ανώτατων ιδρυμάτων; (Τα ίδρύματα εδώ  με την έννοια του ασύλου, του χώρου που σε γκετοποιεί και  σε καθιστά ιδρυματοποιημένο άτομο) .
 Νέοι,των οποίων η μεν μόρφωση-παιδεία είναι ανύπαρκτη, η δε γνωσιολογική τους αρματωσιά είναι φτιαγμένη  απο  φτηνά υλικά ψιττακισμού και  άκριτης σκέψης (αρρωστήματα της Α/θμιας κι Β/θμιας εκπαίδευσης), αναχωρούν κάθε Σεπτέμβρη,φτάνουν και συμφύρονται σε   κωμο-πόλεις και χωριά ανά τη χώρα,όπου (εν)εδρεύουν  τα (δυσανάλογα πληθυσμιακά) πολυπληθή αυτά εκπαιδευτικά ιδρύματα ,ΓΙΑ ΝΑ:
1.Εγγραφούν-επισημοποιήσουν τη νέα αφύσικη ιδιότητά τους.
2.Ενοικιάσουν προχειρο-ανοικοδομημένες γκαρσονιέρες και δυάρια και  ενισχύσουν-τονώσουν πολλαπλώς την τοπική “αγορά” της επαρχίας, που θα περάσουν άεργοι τα υπόλοιπα 4,5 ,6, μπορεί και περισσότερα χρόνια της μίζερης φοιτητικής ζωής. Καφετέριες, μπαρ, φαστφουντάδικα , ταβέρνες, μαγαζιά και επιχειρήσεις κάθε  είδους, περιμένουν πώς και πώς να “καμακώσουν” τους νέους πελάτες, που αφικνούνται μυρμηγκιδόν, ανύποτοι και ωραίοι στη Χώρα της υποσχόμενης εκπλήρωση των φανατσιώσεων της φοιτητικής ζωής-μύθου.΄Ενας ολόκληρος κόσμος τούς περιμένει να “φάει” ψωμί στην επαρχία (η οποία με τη σειρά της θα ταϊσει τους δικούς της άεργους, τις δικές της καταναλωτικές ουτοπίες και-οπωσδηποτε- τα αδηφάγα  πέριξ καζίνα και σκυλάδικα (έτσι για να κινείται,δηλαδή, το χρήμα από Κομοτηνή μέχρι το Μολδοβλάχικο Κισσινάου).
3.Για να εθιστούν σε ουσίες πάσης φύσεως και να καταλήξει ο παρθένος αυτός νεανικός πληθυσμός μέσα σε ελάχστο χρόνο και σε μεγάλο αρθμό,  σε ξενύχτηδες, αλκοολικούς-σφηνάκηδες,θεριακλήδες τσιγάρων και μπάφων και άλλοι, ουκ ολίγοι, σε χαπάκηδες και πρεζόνια.
4.Κοπαδοποιηθούν σε κομματικές στρούγκες και “εκτροφεία” των αυριανών κουμανταδόρων της κομματικής ζωής του τόπου.
5.Προσέλθουν  3-4 φορές, όλες και όλες  (τον πρώτο μήνα), καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών τους σε παραδόσεις μαθημάτων, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή, όντας  άσχετοι οι ίδιοι με την επιστήμη τους,  αντιλαμβάνονται ή διαισθάνονται, την ανεπάρκεια των διδασκόντων και όπου φύγει- φύγει (δεν ξαναπατούν έκτοτε μέχρι να πάρουν πτυχίο σε  αίθουσα διδασκαλίας).
6.Παρουσιάζονται στις εξεταστικές, σε μαθήματα που έχουν διαβάσει στο πόδι και που, όμως τελικά, καταφέρνουν να περνούν δια της αντιγραφής και της συνεργασίας των συν-εξεταζομένων,παρουσία-ερήμην των ωρομίσθιων επιτηρητών.
7.Αποφοιτήσουν μετά πάροδο ικανού χρόνου και προστεθούν στις ήδη ασφυκτιώσες αριθμητικά λίστες-στρατιές των αέργων. Γιατί, όπως ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής γνωρίζει, η ανεργία στην Ελλάδα έχει τη φαντασιακή ,αλλά και την εξωπραγματική-εξαπατητική της πλευρά. Οι περισσότεροι διπλωματούχοι, που εξαπατήθηκαν από την κρατική και πανεπιστημιακή προπαγάνδα, πως τάχα η καθεστωτική,ανώτατη εκπαίδευση αυτής  της μορφής, θα τους λύσει και το επαγγελματικό τους πρόβλημα,αρνούνται να δουλέψουν.΄Οχι γιατί δεν υπάρχουν δουλειές στη χώρα, αλλά αυτές οι δουλειές (αγροτικές και χειρωνακτικές κυρίως) είναι για  Αλβανο-πακιστανούς και δεν τις καταδέχονται οι πτυχιούχοι νέοι Νεο-έλληνες. ΄Ετσι, εγγράφονται στο ά(ν)εργο δυναμικό της χώρας, εισπράττουν, για όσο εισπράττουν, το πενιχρό επίδομα της ανεργίας και ξεκοκαλίζουν σε μόνιμη βάση (τουλάχιστον ως τα 35 τους) την επίσης πενιχρότατη σύνταξη του ΟΓΑ των παππούδων .
΄Υστερα;Μα δεν υπάρχει ύστερα…Απλά,”ο σώζων εαυτόν,σωθήτω”.
  (1.΄Οσοι μη σχετικοί ,περαίνοντες την ανάγνωση, κρατήσουν τις επιφυλάξεις τους για του λόγου το αληθές των όσων ανέγνωσαν,ομνύουμε στη συνείδησή μας πως είμαστε “αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες ” του εγκλήματος και καθόλου κατά φαντασία,πολλώ μάλλον ψευδο-μάρτυρες.Επί λόγου τιμής!).
 2.Οι όποιες εξαιρέσεις υπάρχουν,είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.Και ο κανόνας είναι αυτός που προ-περιγράψαμε).

_________________________________________________________________________

  1. ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΄Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
  2.   ΝΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ . “ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ΄ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ”
  3. ΤΙ  ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ;
  4. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ.  “ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ” ( ΚΑΙ ΟΥ ΜΟΝΟΝ).
  5.   ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ- ΨΙΝΑΚΗΣ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ.
  6. ΚΟΥΓΙΑΣ Ο  ΑΣΕΒΗΣ…ΜΟΝΤΕΛΟΠΝΙΧΤΗΣ.
1. Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ.  73 νεκροί, 150 αγνοούμενοι

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -Μέχρι στιγμής 38 νεκροί και πάνω από 120 αγνοούμενοι [εικόνες & βίντεο]

Ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε  αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Στη μακραίωνη  Ιστορία της ανθρωπότητας φαίνεται πως  ο “θυμός της Φύσης”, οι φυσικές καταστροφές επηρέασαν αμετάκλητα τον πολιτισμό και την εξέλιξη των ανθρώπων και των κοινωνιών τους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις και χρονικές περιόδους, περισσότερο κι από τις ίδιες τις επαναστάσεις ή τίς άλλες ενέργειες-επεμβάσεις του ανθρώπου.

Καθόλου στο μέλλον δεν αποκλείεται μια τέτοια επανάληψη του φαινομένου. Οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, ηφαίστεια, “αδέσποτοι” κομήτες και άλλα αστρικά σώματα, τσουνάμια, πλημμύρες κ.α) μπορούν να αλλάξουν άρδην τη μορφή του κόσμου και να τροχοπεδήσουν την εξέλιξη του  πολτισμού.

 Ουδείς μπορεί να εκτρέψει ή να ανατρέψει τους νόμους της φύσης. Ούτε τον τρόπο που είναι προγραμματισμένη να λειτουργεί. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

2. α. Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία -Ερντογάν: Η υπομονή μας τελείωσε
Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία -Ερντογάν: Η υπομονή μας τελείωσε [εικόνες & βίντεο]

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία, σε μια τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης από δυνάμεις του ISIS. O Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπομονή μας τελείωσε. Θα εξαλείψουμε κάθε απειλή στα βόρεια σύνορά μας».

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικα μέσα η Τουρκία πέρασε τα σύνορα με την Συρία με άρματα μάχης, 1.500 στρατιώτες και με την υποστήριξη μαχητικών F-16 σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν την πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία που έχουν καταλάβει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

β. Deutsche Welle: Πώς η στήριξη που παρείχε ο Ερντογάν στον ISIS του γύρισε μπούμερανγκ

Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση τόσο για την τακτική του Ισλαμικού Κράτους όσο και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την τρομοκρατική οργάνωση η Άγκυρα.

Γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη γειτονική Συρία, η Τουρκία κλήθηκε συχνά να συγκεράσει αντικρουόμενα συμφέροντα. Εξαρχής η Άγκυρα υποστήριξε την ανατροπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του καθεστώτος του. Για να εξυπηρετήσει αυτό το στόχο δεν δίστασε μάλιστα να ενισχύσει ακραίους σουνίτες μαχητές.

«Στόχος ήταν να ενισχυθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που μάχονται τον Άσαντ», υποστήριζε πρόσφατα προς το Spiegel o ισλαμολόγος Βίλφριντ Μπούχτα, προσθέτοντας ότι σε αυτά τα συμφραζόμενα η Τουρκία στήριζε πιθανότατα εν κρυπτώ και τον ISIS.

H  Τουρκία, όπως και η Αμερική και το ΝΑΤΟ, αρχικά ακολούθησαν λάθος πορεία  στη δημιουργία, την  εξέλιξη και την επικράτηση της λεγόμενης “Αραβικής ΄Ανοιξης”. Ανιστόρητη πορεία.

Ανέτρεψαν  τα παλιά καθεστώτα στο Ιράκ, την Αίγυπτο,τη Λιβύη (στη Συρία δεν τα κατάφεραν, ούτε πρόκειται) με το πρόσχημα πως ήταν ολοκληρωτικά-δικτατορικά και επέτρεψαν  στους μασκαρεμένους ως μετριοπαθείς και…δημοκρατικούς  “Αδελφούς Μουσουλμάνους”, (στην πραγματικότητα εξαρτημένους από  τους φανατικούς  Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα και τους Τζιχαντιστές),  να  στερεωθούν και να επιβάλουν καθεστώς  τρόμου και εγκλήματος στην υφήλιο.

Οι ίδιοι  οι Αμερικανοί  κατασκεύασαν  το ΙSIS και το ΝΑΤΟ ήταν εκείνο  που πρωτοστάτησε  στην ανατροπή  των “νόμιμων”  εξουσιών ,όπως της Αιγύπτου και της Λιβύης. Ο πανάθλιος Σαρκοζί, που φιλοδοξεί να αναλάβει πάλι πολιτική δράση στη  χώρα του, αλλά και όλοι οι τότε  ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ,συναποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης και των Τζιχαντιστών που συνεργάζονται για την ανατροπή του ‘ Ασαντ.

Ο Ερντογάν διέπραξε το ίδιο λάθος. Συνεργάστηκε με τους Τζιχαντιστές αρχικά για να πλήξει το Σύριο ηγέτη και όταν είδε την αφροσύνη αυτού του εγχειρήματός του…ανέκρουσε πρύμναν.Τώρα παρουσιάζεται  ως αμείλικτος εχθρός των τεράτων του σκληρού Ισλάμ (Ισλαμιστής, μετριοπαθής ο ίδιος), αφού, όμως, κατάφερε να βυθίσει την Τουρκία  στη δίνη της τρομοκρατίας, που εξαπέλυσαν οι  αφιονισμένοι Τζιχαντιστές στο εσωτερικό της  πολύπαθης χώρας.

Τα ανιστόρητα λάθη πληρώνονται. Οι ηγέτες των χωρών συνήθως μισούν την Ιστορία, επειδή διδάσκει ακριβώς αυτό. Πως οι συνέπειες  της αφροσύνης και της έλλειψης  ιστορικής γνώσης και προπαντός ηθικής-φυσικής συμπεριφοράς, είναι επώδυνες και για  εκείνους που προκαλούν τις συμφορές.  Ό ,τι σήμερα βλέπουμε μπροστά μας να συμβαίνει στο θέατρο εξέλιξης  του πολέμου και της τρομοκρατίας στη Μ. Ανατολή, τη Β.Αφρική, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο,  είναι η τρανή απόδειξη  της ιστορικής αλήθειας, που μνημονεύσαμε.

3. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Συνέλαβαν τον θείο του Μπαρμπαρούση -Βρήκαν στο σπίτι του παράνομο οπλισμό

 Αυτή η οικογένια Μπαρμπαρούση είναι “βίος και πολιτεία”. ΄Εχει πολλές αμαρτίες και πρέπει να πληρώσουν ακριβά κάποια στιγμή όσα μέλη της  εμπλέκονται.

Όσο για τον παράνομο οπλισμό, που βρέθηκε στο σπίτι του νταή μπάρμπα του… Μπαρμπαρούση, δεν είναι περίεργο. ΟΛΟΙ οι χρυσαυγίτες έχουν στις καβάτζες τους όπλα.Τους ετοίμαζε, βλέπετε,  ο  Αρχι-Ναζί Μιχαλολιάκος  μαζί με τα εν ενεργεία τάγματα εφόδου ,να ξεχυθούν στους δρόμους και να προκαλέσουν εμφύλιο σε περίπτωση  άτακτης χρεοκοπίας  της χώρας.

΄Εχουμε μαρτυρίες αξιόπιστες από άτομα που μπλέχτηκαν  με την εγκληματική οργάνωση και όταν αντελήφθησαν τί ετοίμαζαν οι Ναζί και ανακάλυψαν  το πραγματικό πρόσωπο των επικεφαλής της Χ.Α, εγκατέλειψαν άρον-άρον την οργάνωση και “τίναξαν τη σκόνη από τα παπούτσια” τους. Από τους ίδιους έχουμε ζωντανές μαρτυρίες με ντοκουμέντα και αποδείξεις.

Γράφαμε (12-12-2013) :

  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ)
Φυσικά δε χρειάζονταν οι τελευταίες αποκαλύψεις από τα κείμενα ,τα σκίτσα και τις φωτογραφίες του περιοχομένου -υλικού των κομπιούτερ των Νεο-Ναζί που δημοσιοποίησε η αντιτρομοκρατική, για να αντιληφθεί και ο πιο ευκολόπιστος πως η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου προπαρασκεύαζε την ανατροπή του πολιτεύματος. ΄Οπως έχουμε γράψει παλιότερα, τα μέλη της Χ.Α περίμεναν πώς και πώς την άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όταν ο κόσμος ,αλλόφρων από αγανάκτηση και απόλυτη στέρηση και πενία, θα ξεχυνόταν στους δρόμους να διαδηλώσει -διαμαρτυρηθεί . Και τότε οι εγκληματίες θα έβγαιναν από τα σκοτάδια ,θα άρπαζαν την ευκαιρία και θα ξεκινούσαν το μακελειό. Θα ακούναγαν τα λόγχες τους στα πεζοδρόμια, όπως συνήθιζε να λέει ο αρχηγός τους. Η πρόβα “τζενεράλε” ,όπως κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός και δημοσιεύσαμε την καταγγελία του Homo-Naturalis.gr , έγινε στις 13-2-2012, όταν οι Nεο-Ναζί με μάσκες έκαψαν την Αθήνα.
Αλλιώς , σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία (όταν μάλιστα διατείνεσαι, διάβαζε προφασίζεσαι, πως είσαι νόμιμο κόμμα και δραστηριοποιείσαι στη Βουλή και την κοινωνία, χρηματοδοτείσαι από το δημόσιο και παίρνεις βουλευτικούς μισθούς από τον κρατικό κορβανά) τι νόημα έχουνε οι στρατοί,οι “φαντάροι” και η στρατιωτική εκπαίδευση; Σε μια οργανωμένη δημοκρατικά πολιτεία δεν κάνεις τάγματα εφόδου, δεν κρατάς όπλα, ούτε μαθαίνεις σημάδι σε ταμπέλες ή, το χειρότερο, σε κινούμενους στόχους (διάβαζε μετανάστες) και φυσικά δε βαρύνεσαι με 3.500 επιθέσεις ,κακοπιήσεις, τραυματισμούς, εμπρησμούς και 50 δολοφονίες. Αυτά γίνονται μόνο σε δικτατορίες, όχι σε συντεταγμένη και πολιτισμένη πολιτεία.
Γράψαμε πολλές φορές πως το υπάρχον κατηγορητήριο, βάσει του οποίου προφυλακίστηκαν ελάχιστα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α, είναι ελλιπές και πρέπει να συμπεριληφθούν σ΄αυτό οι κατηγορίες για προπαρασκευαστικές πράξεις ανατροπής του πολιτεύματος και ηθική αυτουργία στις παραπάνω εγκληματικές πράξεις. Αυτό,βέβαια, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και φαίνεται πως σ΄αυτή την κατεύθυνση εργάζεται, της διεύρυνσης, δηλαδή, του κατηγορητηρίου και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.
Το πρόβλημα, όμως της Χ.Α-Νεο-Ναζί, δεν αφορά τη Δικαιοσύνη και ούτε είναι μόνο δικιά της αρμοδιότητα. Προηγείται η Βουλή. Δεν μπορούν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να προφασίζονται αναρμοδιότητα , να “νύπτουν τας χείρας” και να “πετάνε το μπαλάκι” στους δικαστές. Είχει υποχρέωση η Βουλή της Ελληνικής Δημοκρατίας, να θέσει από την πρώτη στιγμή την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου εκτός νομιμότητας . Να μη περιμένει τόσο καιρό να κινηθεί πρώτα η Δικαιοσύνη , για να διατυπώσει τις κατηγορίες. Το κατηγορητήριο κατά της συμμορίας Μχαλολιάκου είναι για πράξεις πρόσφατες ,τόσο η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και οι δύο άλλες που αναφέραμε. Αλλά το έγλημα των Ναζί είναι ιστορικό, ιδιώνυμο και δεν παραγράφεται (τα εγκλήματα πολέμου δεν υπόκεινται σε παραγραφή).
Επομένως, είναι πρόφαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (όλων των κομμάτων) η δικαιολογία πως ήταν δεμένα τα χέρια τους μέχρι να κινηθεί η Δικαιοσύνη, για να θέσουν δια νόμου εκτός νομιμότητας τον εγκληματικό συρφετό του Μιχαλολιάκου, που εκθειάζει το Ναζισμό, θεωρεί ήρωες του εγκληματίες Ναζί και παριστάνει το κόμμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια εγκληματική-ναζιστική οργάνωση.
Κύριοι της Βουλής ,
Ο Ναζισμός υπήρξε η χειρότερη περίοδος στην πορεία του ανθρώπου. Αυτή είναι η διαβεβαίωση της Ιστορίας. Ουδέποτε ο κόσμος είδε τέτοιας μορφής και έκτασης θηριωδία. Δε γνωρίζουμε στην Ιστορία παρόμοια εγκλήματα. Τί είναι για παράδειγμα η οδυνηρή και βδελυρή πράξη της τύφλωσης 15.000 αιχμαλώτων Βουλγάρων από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Βασίλειο το Β΄,τον αποκαλούμενο Βουλγαροκτόνο, μπροστά στα 5-6.000.000 Εβραίους,που έκαψαν στους φούρνους και θανάτωσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Ναζί; Κοντά στα 20.000.000 υπολογίζει σήμερα η Ιστορία τα θύματα του Ναζισμού. Πρωτοφανές, ανήκουστο, απίστευτο ! Ουδέποτε η ανθρωπότητα γνώρισε τέτοια φρίκη, τέτοια ντροπή,τόση οδύνη.
Η χώρα μας βίωσε στο “πετσί” της αυτή τη θηριωδία. Οι εκτελέσεις, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, οι συλλήψεις, από το 1941 έως το 1944 δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της χώρας . Η “Κατοχή” σημάδεψε ακόμα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων . Η οικονομία της χώρας κατεστράφη εντελώς και για χρόνια πολλά μετά τον πόλεμο γενιές Ελλήνων συνέχιζαν να υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.
Αυτά όφειλε να τα γνωρίζουν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση (και τα γνωρίζουν) και να θέσουν, όπως είπαμε, εκτός νόμου από την πρώτη στιγμή την εγκληματική συμμορία των Νεο-Ναζί και του Μιχαλολιάκου. Ασέβησε η σημερινη ελληνική Βουλή στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ναζισμού κα ιδιαίτερα στη μνήμη των Ελλήνων θυμάτων και ασέλγησε επί της Ιστορίας που επέτρεψε την είσοδο των Ναζιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πολλώ μάλλον, που ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε πάμμπολες φορές το λόγο σε ομιλητές Νεο-Ναζί (εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε ως βουλευτές) να “αποπατήσουν” στο ίδιο το “ναό της Δημοκρατίας” και επέτρεψε αναρίθμητες φορές να ακουστεί το παραλήρημα και η ΄Υβρις των υπανθρώπων πως δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα! Πώς θα απολογηθούν τώρα οι σημερινοί Βουλευτές στην ιστορία; Πώς δέχτηκαν να αντικρύζουν τρελαμένα και ανισόρροπα πρόσωπα στην αίθουσα της Βουλής, που ξερνούσαν ύβρεις και οχετό κατά πάντων και ιδιαίτερα κατά της Ιστορίας; Δεν μπορούν να αφουγκραστούν τη “φωνή” του αίματος των εκατομμυρίων θυμάτων;
Ντροπή σας, κύριοι Βουλευτές! Χίλιες φορές ντροπή σας! Το έγκλημά σας είναι ασυγχώρητο και δεν παραγράφεται ιστορικά. Αν υπήρχαν στην Ελλάδα δικαστές με “κότσια” και ευαισθησία, θα έπρεπε να κινηθούν εδώ και πολύ καιρό νομικά εναντίον σας. Ντροπή σας!
Κύριοι,
΄Εχετε αντιληφθεί πως προσβάλετε και τη μνήμη των εκατομμύριων θυμάτων των Ναζί ,αλλά και το πολίτευμα της χώρας, αφού επιτρέπετε την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο των υμνητών των εγκλημάτων των Ναζί; Καταλαβαίνετε πως αυτό είναι παράνομο και έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στην Ιστορία και την παγκόσμια Δικαιοσύνη;
Σε λίγο καιρό πλησιάζουν οι ευρωοεκλογές . Θα διαπράξετε “έγκλημα καθοσίωσης”, αν πάλι οι Νεο-Ναζί συμμετάσχουν σ΄αυτές . Μην αφήσετε τους δικαστές να κάνουν εκείνο που εσείς έχετε πρώτοι υποχρέωση να κάνετε. Να θέσετε, δηλαδή, με δικό σας νόμο εκτός νομιμότητας τη ναζιστική οργάνωση και οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη ναζιστική παρουσία ή “φωνή” στην ελληνική κοινωνία . Μην τολμήσετε! Το έκαναν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι,οι Σουηδοί ,όλες οι χώρες που σέβονται την Ιστορία και τον ανθρωπισμό. Εξαφάνισαν κάθε ίχνος ντροπής και ευξετελισμού της Ιστορίας και του πολιτισμού, απομόνωσαν από κάθε πολιτική ,κοινωνική και λοιπή δρατσηριότητα τους υμνητές της παράνοιας των Ναζί.
Πήραμε απόφαση να κοινοποιήσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη Βουλή αντίγραφο αυτής της καταγγελίας μας (και αργότερα και εξώδικη διαμαρτυρία), αν συνεχιστεί το θλιβερό, παράνομο και εγκληματικό αυτό φαινόμενο της παρουσίας Ναζί στη Βουλή των Ελλήνων. Και αν δεν αντιληφθείτε πως είναι έγκλημα ο συγχρωτισμός σας στην ίδια αίθουσα του κοινοβουλίου με τους εκπροσώπους της συμμορίας Μιχαλολιάκου, που ορκίζονται στο όνομα του Χίτλερ και του Ναζισμού και δεν προχωρήσετε σύντομα στην ψήφιση νόμου που θα θέτει εκτός νομιμότητας τη ναζιστική οργάνωση, θα προσφύγουμε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και δικαστήρια και θα ζητήσουμε την καταδίκη τη σημερινής Βουλής των Ελλήνων για παράβαση καθήκοντος , παροχή κάλυψης σε υμνητές εγκλημάτων πολέμου, ανοχή προσβολής εκατομμυρίων θυμάτων τους, ασέβεια στο δημοκρατικό πολίτευμα κ.α
Ο γράφων ,ως ιστορικός και ευαισθητοπημένος πολίτης ,έχει υποχρέωση απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του Ναζισμού να προχωρήσει σε ενέργειες, που επιβάλουν και δικαιολογούν και οι δύο ιδιότητές του.
4. Πέθανε ο Μπάρκουλης.Κόρη του: Η κηδεία του πατέρα μου θα γίνει με δανεικά -Η πολιτεία δεν νοιάζεται
Κόρη Μπάρκουλη: Η κηδεία του πατέρα μου θα γίνει με δανεικά -Η πολιτεία δεν νοιάζεται

Μπάρκουλης: Η ταραχώδης ζωή του απόλυτου ζεν πρεμιέ -Οι έρωτες με τις σταρ, το σινεμά
Μπάρκουλης: Η ταραχώδης ζωή του απόλυτου ζεν πρεμιέ -Οι έρωτες με τις σταρ, το σινεμά

«Επαιξα με θρύλους και κάθισα σε θρόνους» έλεγε για τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Μία έντονη ζωή, με καταχρήσεις της νιότης και πολλά προβλήματα υγείας που τον τράβηξαν νωρίς απο τον χώρο της τέχνης. «Αντέχω» έλεγε με κάθε ευκαιρία.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου, έδινε χρόνια μάχη για τη ζωή του, «Εφυγε» στα 80 του.

Πάει και ο Μπάρκουλης….κορίτσια! Εμάς, βέβαια, δε θα μας λείψει, αλλά στη βιομηχανία θεάματος-ακροάματος,  σίγουρα. Την υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια ο περίφημος ΄Ελληνας ζεν πρεμιέ και επί πολλά χρόνια.  Συμμετείχε  και τούτος στην τεράστια  ζημιά που έγινε στην ελληνική κοινωνία από την….καλλιτεχνική παρουσία και προσφορά όλων εκείνων των συναδέλφων του στη δεκαετία του ’60 κυρίως. Στήριξε κι αυτός  έναν αφυσικο-ανήθικο ,παράλογο και μίζερο τρόπο ζωής.

Με τη Βουγιουκλάκη, τον Παπαμιχαήλ, την Καρέζη, τον Αλεξανδράκη, τον Κωνσταντάρα, το Βέγγο, το Βουτσά και μια σειρά άλλων από τους στυλοβάτες-αστέρια  του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, δημιούργησαν “σχολή” συμπεριφοράς και νοοτροπίας στους ΄Ελληνες.  Αντέγραφε ο κόσμος  (και συνεχίζει) πιστά τον τρόπο ζωής τους ,τις “αξίες” τους (διάβαζε χρήμα, δόξα, αναγνωρισιμότητα,αλλά και ψευτομαγκιά, λαϊκούρα,  θρησκευτικότητα  ). Ακόμα και τις ατάκες στις ταινίες τους   μάθαιναν απ΄έξω κι ανακατωτά. Και φυσικά ακολουθούσαν τα βίτσια, τις ιδεοληψίες  και τα πιστεύω τους.

Θα βγουν σήμερα οι “Μαστοράκηδες” και τα λοιπά μέλη της κοσμικής-καλλιτεχνικής   οργάνωσης της δεκαετιας του ΄60 και θα θρηνήσουν πάλι για την απώλεια  του Ανδρέα Μπάφρκουλη  που υπήρξε πιστό και εξέχον μέλος εκείνης της ελίτ. Ας το κάνουν, δε θα είναι η πρώτη φορά.

΄Ομως, άλλο έχει για μας σημασία.  ΄Ενας-ένας πεθαίνουν οι ένοχοι “καλλιτέχνες” της κατάντιας, του αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινωνίας και δεν πλήρωσε ποτέ κανένας. Αντίθετα, η κόρη του Μπάρκουλη, παραπάνω, αγανακτεί (!), γιατί η πολιτεία, λέει,  εγκατέλειψε τον…άσωτο υιό-πατέρα της.

Και γιατί, κυρά μου,να τον στηρίξουμε εμείς οι φορολογούμενοι τον πατέρα σου; Τόσα λεφτά περάσανε από τα χέρια του. Εμείς θα πληρώσουμε τα χούγια του μακαρίτη; Για ποια προσφορά στον πολιτισμό ή  στο κοινωνικό σύνολο είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να τον ανταμείψει;

Θράσος και έλλειψη ικανότητας διάκρισης του ορθού και του πρέποντος,  είναι χαρακτηριστικά τέτοιων ατόμων. Αλλά, ας βάλουμε εδώ τελεία.

5. Θεοδωράκης-Ψινάκης σερβίρουν αρακά και πεπόνι – Σε κατασκήνωση ΑμΕΑ
Θεοδωράκης-Ψινάκης σερβίρουν αρακά και πεπόνι - Σε κατασκήνωση ΑμΕΑ [εικόνα]

Θα συνεχίσουν να προσφέρουν ως γκαρσόνια τις υπηρεσίες τους σ΄αυτούς τους πάσχοντες συνανθρώπους  οι παραπάνω αστέρες της νέας “πολιτικής” κι αφού σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας; Τί φαιδρότητες-μασκαριλίκια  είναι αυτά από τους εκπροσώπους της… λάιτ “πολτικής” στην Ελλάδα;

Η ανοησία με την υποκρισία έχουν κοινή κορυφή. Δίδυμες αδερφάδες.

 

6. Επιστολή Κούγια σε Πολάκη και Κουντουρά: Τους ζητά να επισκεφθούν στο ΚΑΤ την Ουκρανή που τραυματίστηκε στην Αίγινα
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα ο πανάθλιος αυτό τύπος , ο Κούγιας.  Επιζητεί με κάθε μέσο τη διαφήμιση και τη δημοσιότητα. Και δε διστάζει να “παίζει εν ου παικτοίς”.

Αμετροεπή…μοντελοπνίχτη! Υπάρχουν και εσκαμμένα, που δεν ξεπερνιούνται. Εσύ,όμως,  τα υπερέβης. Προχώρησες  σε ναρκοπέδιο.

Ακόμα και οι χειρότεροι εγκληματίες αποφεύγουν να διαπράττουν ΄Υβριν. Ο Κούγιας όμως με ό,τι λέει και κάνει φαίνεται να έχει υποστεί πλέον…μιθριδατισμό . Δεν καταλαβαίνει “χριστό”!

Δε σώζεται με τίποτα. Η Ιστορία τον  διατηρεί στο “ψυγείο” της,   ως παράδειγμα αποφυγής.