ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.  ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ…ΠΙΣΤΩΤΕΣ
2. EFIMERIDA.GR ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
3. ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΙΤΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
4.  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ…ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
5. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
1. α. ΝΔ για τον «μποναμά» Τσίπρα: Πανικόβλητος και απερχόμενος, προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι

Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πανικόβλητο, απερχόμενο και φοβισμένο» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το διάγγελμά του όπου εξήγγειλε 13η σύνταξη σε 1.6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους.
«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:
«Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».
β.ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ»
Μπακογιάννη: Επικοινωνιακά τρικ οι εξαγγελίες Τσίπρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Alexandros Michailidis / SOOC
γ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Οταν ο Τσίπρας έλεγε για το 500ευρω του Σαμαρά: «Πράξη ντροπής, πράξη ταπείνωσης»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της κομματικής λέπρας που κατατρώει από συστάσεως ελληνικού  κράτους αυτή τη χώρα, η παραπάνω ανακοίνωση της Νεο-ΕΡΕ. ΄Εχουν  συμβεί και χειρότερα. Απλώς σήμερα, παίρνουμε μια επι πλέον  γνωμάτευση πως η λέπρα έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το κορμί και ο θάνατος είναι εγγύς. Πέρα από το απαίσιο του θεάματος.

Μέχρι τώρα η Ν.Δ κατηγορούσε την κυβέρνηση πως δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της και πως όλα ήταν δημαγωγία και ψεύδη. Συμφωνούμε κι εμείς ως εδώ. Χιλιοειπωμένο επιχείρημα που δεν μπορούν να ανατρέψουν οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.

Σήμερα, όμως, που ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε,  σπεύδει να τηρήσει μια από τις προεκλογικές αυτές υποσχέσεις, να  αυξήσει τις αποδοχές των μικροσυνταξιούχων, ο Κυριάκος βγήκε λάβρος και κατακεραυνώνει σκληρά  αυτή την κυβερνητική απόφαση. Δηλαδή,αν καταλάβαμε καλά, ήθελε ή πίστευε πως δεν έπρεπε να δοθούν αυτές οι αυξήσεις; Αλλά, αν καλώς δόθηκαν σε ανθρώπους που όντως υποφέρουν από τη δεινή λιτότητα,τότε γιατί φωνάζει;

Αν υποθέσουμε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση με το δεκανίκι των ακροδεξιών, προχωρούσε στην κατάργηση των μνημονίων,τα έσπαγαν με τους δανειστές και αποφάσιζαν να εκπληρώνουν βήμα-βήμα τα υποσχημένα ως αντιπολίτευση. Θα γινόταν σίγουρα  ο μέγας  χαμός. Το κομματικό κατεστημένο και όχι μόνο της Δεξιάς, θα έκαναν επανάσταση, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε τις υποσχέσεις του και έβγαλε τη χώρα από την Ε.Ε!

Για να μη λέμε πολλά και μάλιστα αυτονόητα, πουθενά δεν τους βρίσκεις στο ….συνταγματικό τόξο. Η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η πελατειακή σχέση είναι τα μόνα ΜΟΝΙΜΑ χαρακτηριστικά των κομμάτων.΄Ολων των κομμάτων. Μπροστά στο κομματικό τους κόστους θυσιάζουν τα πάντα .Και την ίδια τη χώρα. Δε διστάζουν,

Για άλλη μια φορά φαίνεται η άμεση ανάγκη να κυνηγήσουμε όλο αυτό τον κομματικό συρφετό.  Δεν πάει άλλο. Η δημοκρατία τους είναι το άλλοθι της απάτης και της μπαμπεσιάς τους. ΄Οσοι συμμετέχουν στο “δημοκρατικό” τους παιχνίδι, είναι  το ίδιο ένοχοι  και με κείνους που άσκησαν εξουσία. Μοιρασμένες οι ευθύνες.

2. ΤΑΜΠΟΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ
Το iefimerida στο άβατο των Εξαρχείων -Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: Κουκουλοφόροι καταλαμβάνουν τις πολυκατοικίες

Το iefimerida στο άβατο των Εξαρχείων -Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: Κουκουλοφόροι καταλαμβάνουν τις πολυκατοικίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού πλέον η κατάσταση με τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το iefimerida.gr βρέθηκε στα Εξάρχεια μία ημέρα μετά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν. Ταμπουρώνονται στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία των κουκουλοφόρων, έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, οι περιουσίες τους καταστρέφονται, ενώ η γειτονιά τους μετατρέπεται συνεχώς σε πεδίο μάχης. Μάλιστα, ρίχνουν ευθύνες στην πολιτεία και την αστυνομία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «έχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την περιοχής. Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και κατεστραμμένες προσόψεις πολυκατοικιών από πέτρες και μάρμαρα, καμμένα αυτοκίνητα από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα παρτέρια.

«Η πολυκατοικία είχε γεμίσει κουκουλοφόρους -Ταμπουρώθηκα με τα παιδιά μου» 
Μία κάτοικος των Εξαρχείων ανέφερε πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η πολυκατοικία στην οποία μένει γέμισε με κουκουλοφόρους. Οι καπνοί και τα χημικά έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και για ακόμα μία φορά αναγκάστηκε να ταμπουρωθεί στο σπίτι της προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά της: «Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8. Ταμπουρωθήκαμε στο σπίτι με τα παιδιά μου. Λίγο μετά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε από τους καπνούς και τα χημικά. Εξω από το σπίτι δεν μπορούσαμε να βγούμε γιατί μέσα στην πολυκατοικία βρίσκονταν κουκουλοφόροι. Εκλεισα τα παντζούρια, τα παράθυρα και τις πόρτες των δωματίων. Δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που έχει πορεία επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Εχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Κουκουλοφόρος αφόδευσε στην είσοδο και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους
Και η δεύτερη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής όμως συγκλονίζει, τόσο για τις αντιδράσεις των κουκουλοφόρων εναντίον των κατοίκων, όσο και για το ότι πλέον ανάμεσά τους είναι και πολλοί αλλοδαποί: «Εχω πάει δύο φορές στο νοσοκομείο από τους καπνούς. Μπήκαν πενήντα άτομα μέσα στην πολυκατοικία και την κατέλαβαν. Εσπασαν τα μάρμαρα για να τα πετούν στους αστυνομικούς. Η γειτόνισσά μου είπε σε έναν: “Οι αγωνιστές είναι στους δρόμους”. Τότε αυτός αφόδευσε στην είσοδο του σπιτιού της και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους. Οι νέες μολότοφ που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εχει αλλάξει η ισχύς των επεισοδίων. Ανάμεσα στους κουκουλοφόρους είναι και πάρα πολλοί αλλοδαποί. Δεν ακούγαμε ελληνικά στους διαδρόμους της πολυκατοικίας».

Ο ακροδεξιός και πορνογραφικός βοθρο-ιστότοπος iefimerida.gr ανάλαβε να «ρίχνει νερό στο μύλο» του Κυριάκου, ο οποίος, ως γνωστό,  προανήγγειλε πόλεμο  με τα Εξάρχεια. Ο προαλειφόμενος ως πρωθυπουργός υιός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,χρειάζεται φυσικά  άλλοθι και αφορμή «αύριο» για να χτυπήσει την «πλατεία».  Και σήμερα, όχι μόνο iefimerida.gr,  αλλά σύμπασες οι «χωματερές», υπερθεματίζουν και παρουσιάζονται … μητσοτακικότερες του Μητσοτάκη.

 Ο πιο άσπονδος εχθρός του συνειδητοποιημένου πολίτη δεν είναι τελικά οι  efimerides.gr. Χειρότερος είναι ο «σκουπιδοφάγος», που κάνει  κλικ στο διαδίκτυο ή δίνει  ευρώ στο περίπτερο, για να  απολαύσει τη «σκουπιδόσουπα» που καθημερινά του σερβίρουν το αλήτικης και ανήθικης συμπεριφοράς  επιτελείο της  εμπορικής δημοσιογραφίας.  Ταϊζουν, οι πανάθλιοι,  τα ταπεινά ένστικτά του, για να τα διατηρούν σε φόρμα. Καλλιεργούν τεχνηέντως  το φόβο, τον πανικό, τη σύγχυση και την οργή του εναντίον εκείνων ακριβώς που κρατούν ακόμα ψηλά την αξιοπρέπεια και τον προορισμό της ανθρώπινης ζωής.

Εν προκειμένω (για τα Εξάρχεια), οι φυλλάδες ανάλαβαν ρόλο… Ιωάννη του Προδρόμου. Φτιάχνουν “ατμόσφαιρα-κλίμα”,  για να τα βρει έτοιμα ο Μεσσίας   Κυριάκος, που έρχεται να… σώσει την χώρα στη θέση του Αλέξη που δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνο στο θέμα της πλατείας. Του δίνουν  (αναφανδόν και ανερυθριάστως) «χέρι  βοήθειας» σε όλα. Και πρώτα απ΄όλα με τις «δημοσκοπήσεις. ΄Όπως,  βέβαια, γινόταν και την επί αλήστου μνήμης εποχή  ΣΥΡΙΖΑ στη φάση που διέπρεπε (διάβαζε παραληρούσε)  στη  δημαγωγία και το λαϊκισμού, Πραγματικό ξεβράκωμα του ελληνικού «Τύπου»,

 Δεν είναι η πρώτη φορά. Να θυμηθούμε  παλιότερα τον επίσης αλήστου (αισχρής) μνήμης Χρήστο Λαμπράκη ,ιδιοκτήτη του ανήθικου «Συγκροτήματος” ΔΟΛ  στην υπόθεση του γιατρού Βασίλη Τσιρώνη. ΄Ηταν αυτός που «τράβηξε τη σκανδάλη» και σκοτώθηκε  ο  ηρωικός εκείνος γιατρός. Αυτός ο εγκληματίας  Χρ. Λαμπράκης, από τους ισχυρότερους (αν όχι ο ισχυρότερος) «βαρόνους του Τύπου» με τα  προβοκατόρικα κείμενά του, ζητούσε επί μέρες  το κεφάλι του  Τσιρώνη «επί πίνακι». Και  ο ακροδεξιός Α. Μπάλκος, υπουργός της αστυνομίας τότε με τους πραιτοριανούς  του, του το χάρισαν πάνω σε… χρυσό δίσκο.

 Ο πανάθλιος εκείνος  ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ασυμβίβαστου αγωνιστή   Βασίλη Τσιρώνη (αλλά και ο νεκροθάφτης της σύγχρονης Ελλάδας, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές εδώ),  πέθανε χωρίς να πληρώσει ποτέ για τα κρίματα-εγκλήματά του. ΄Όπως, ακριβώς, συμβαίνει πάντα σε τούτο τον τόπο, που δε λειτούργησαν ποτέ  θεσμοί και οι έσχατοι ,οι τελευταίοι , οι χειρότεροι, οι παλιάνθρωποι, καταφέρνουν μια ζωή να γίνονται  πρώτοι και να (καθ) οδηγούν το κοπάδι (στον γκρεμό φυσικά).

Μια σαπίλα  η χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη. Και ας μη κρύβουμε τις πομπές μας. «Το ψάρι δε βρωμάει μόνο από το κεφάλι». ΄Αν  είναι χαλασμένο ολόκληρο, τότε ζέχνει  όπου κι αν το μυρίσεις. 

3. «ΕΧΕΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ»
Κικίλιας: Ο Tσίπρας μεθοδεύει την πολιτική του απόδραση -Kοροϊδία προς χιλιάδες συνταξιούχους
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, λέγοντας ότι «τον Νοέμβριο του 2014 η χώρα είχε μπει στη σωστή τροχιά, ωστόσο Τσίπρας και Καμμένος υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν τη λιτότητα και θα σκίσουν τα μνημόνια και έτσι έριξαν την τότε κυβέρνηση».

Οι πολιτικοί στο σύνολό τους είναι ανήθικοι. Γνωστό αυτό.΄Οπως επίσης είναι πάγκοινη διαπίστωση πως ουδείς συνετός και έντιμος θα μπορούσε να επιβιώσει, αν πέσει  μέσα σ ΄αυτό το “λάκο των λεόντων”. Θα τον κατασπαράξουν τα πεινασμένα αγρίμια. Η πάλη στην κομματική αρένα είναι “ζωής και θανάτου” και διεξάγεται ΜΟΝΟ με ύπουλα και ανέντιμα μεσα.

Για διαβάστε τί είπε ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της Νεο-ΕΡΕ. ΄Ολα τα δεινά ο Αλέξης Τσίπρας τα  προξένησε.  Βρέθηκε ο …μοναδικός ένοχος.

Ξέχασε, όμως,  ο επιλεκτικά επιλήσμων Νεοδημοκράτης παλιάνθρωπος  πως ο πραγματικός ένοχος για τη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ο Τσίπρας. Είναι ο πρώην αρχηγός και πρωθυπουργός της Ν.Δ. Ο “ανιψιός”του “Εθνάρχη”. Ο  Κώστας Καραμανλής.

Εκείνη η εγκληματική κυβέρνησή τους “άνοιξε τον ασκό τους Αιόλου”, αφού διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 15% ( και παραπάνω). ΄Ολα όσα έγιναν μετά, σωστά ή λάθος, ήταν απότοκα αυτής της παγιωμένης κατάστασης στην οικονομία της χώρας. Δηλαδή της χρεοκοπίας της.

Η Χώρα τότε πτώχευσε.  Και η άθλια παρέα της καραμανλικής  εκείνης κυβέρνησης σαν τα ποντίκια, εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο σκάφος και “την έκαναν” ,για να διασωθούν.΄ Ο,τι και να  λένε τώρα οι ένοχοι, όσο κι αν απολογούνται με διπλωματία και πονηριά,  δε σώζονται.

Η Ιστορία έχει καταγράψει στις μαύρες δέλτους της  τα ονόματά τους. Ξέρει πολύ καλά ποιοί είναι οι υπεύθυνοι  της οικονομικής (και λοιπής) κρίσης στη χώρα. ΄Οσο κι αν κρύβονται, όσο κι αν τους καλύπτουν, θα τιμωρηθούν μια μέρα. Αρκετά κράτησε ως τώρα η ατιμωρησία σ΄αυτό τον τόπο. Είναι απαίτηση των γενεών των Ελλήνων,που έρχονται.

4. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Τουρκία: Η Ελλάδα γνώρισε τι θα πει χούντα -Να εκδώσει και τους 8 Τούρκους
Τουρκία: Η Ελλάδα γνώρισε τι θα πει χούντα -Να εκδώσει και τους 8 Τούρκους

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο, ήρθαν στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης 5 εκ των 8 Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών,δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους όλους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα»

Δηλαδή ,τώρα τί έχουν στην Τουρκία; Δεν είναι δικτατορία αυτό που επέβαλε ο “Σουλτάνος”; Τί διαφορετικό θα έκανε η χούντα αν επικρατούσε και πόσους περισσότερους ή λιγότερους από το καθεστώς Ερντογάν  θα συνελάμβανε, φυλάκιζε βασάνιζε;

Τόση εκδικητικότητα πια δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην Ευρώπη. Ούτε η δικιά μας εδώ χούντα, μια και τη μνημόνευσε ο Τούρκος. Κακός, χασάπης από τη φύση του ο δικτάτορας της Τουρκίας. Θέλει πολλή  προσοχή.

Και ας μην τολμήσουν εκεί στον ΄Αρειο Πάγο να του στείλουν τα κεφάλια των φυγάδων. Θα είναι διεθνές έγκλημα. Θα τιμωρηθούν οι δικαστές, αν αποφασίσουν τέτοιο ανοσιούργημα.

5. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ BOXER
Φίλοι μέχρι τέλους – Το «αντίο» ενός σκύλου στον ετοιμοθάνατο ιδιοκτήτη του [βίντεο]

(| iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/306301/filoi-mehri-teloys-antio-enos-skyloy-ston-etoimothanato-idioktiti-toy-vinteo#ixzz4SLvmLKef_)

Συγκινητική σκηνή. Απορεί και πικραίνεται  το καημένο το σκυλί που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο φίλος του δεν του μιλάει πια ούτε τον χαϊδεύει.

Εκείνος είναι ετοιμοθάνατος. Και δεν μπορεί να αντιλφθεί τα συναισθήματα του λυπημένο ζώου. Του λέει σίγουρα “πράγματα” σπουδαία  ο πιστός φίλος. ΄Εχουν τη δικιά τους γλώσσα  οι σκύλοι. Και πλούσια συναισθήματα. ΄Ισως τα πιο δυνατά απ΄όλα τα ζώα .