ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. Ολες οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Τσίπρας μέσα από τον Πανάγιο Τάφο
Ολες οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Τσίπρας μέσα από τον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]

Φωτογραφίες από την επίσκεψή του στον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Νωρίτερα, στον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο & την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ κα. Μοροπούλου», έγραψε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
β. Συγκλονισμένοι οι Έλληνες επιστήμονες: Μήνυμα Ανάστασης ο τάφος του Ιησού Χριστού
Ο τάφος του Ιησού Χριστού εκπέμπει ένα συγκλονιστικό μήνυμα Ανάστασης
2. α. “Θα υψώσω την τουρκική σημαία και την ελληνική θα τους τη στείλω πίσω με κούριερ”
Τούρκος βουλευτής: Θα πάω στα νησιά, θα υψώσω την τουρκική σημαία και την ελληνική θα τους τη στείλω πίσω με κούριερ

Σε μια απίστευτη πρόκληση μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο προχώρησε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τανζού Οζτζάν.

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Βουλή.

β. Προκλητικές εκφράσεις Κασιδιάρη στη Βουλή: «Η μαντάμ Τσακαλώτου και ο χαζοχαρούμενος Τσίπρας»
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Εν συνεχεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στον Τούρκο βουλευτή που τόνισε πως θα σηκώσει σε όλα τα ελληνικά νησιά τις σημαίες της χώρας του και θα επιστρέψει τις ελληνικές με κούριερ τόνισε: «Να προσέχουν οι Τούρκοι με τα κοντάρια, μπαίνουν πολλές φορές σε διάφορα ευαίσθητα σημεία και προκαλούν ατυχήματα».

 ΑΝΤ1  ,iefimerida.gr, τα άλλα βοθροκάναλα και οι φυλλάδες,  συνεχίζουν τον εθνικιστικό χαβά τους, για να ανάβουν τα λαμπάκια των πατριωταράδων- ανεγκέφαλων πελατών τους. Λες και μόνο οι Τούρκοι ακροδεξιοί λένε αυτές της ηλιθιότητες. Οι Ελληνάρες του Καμμένου και οι «Κασιδιάρηδες»  είναι… παναγίες. Δε λένε τα ίδια. Δε μιλάνε κάθε μέρα για αλύτρωτες πατρίδες, “μαρμαρωμένους βασιλιάδες” και “κόκινες μηλιές”. Για σημαίες και φλάμπουρα που θα υψώσουν.

Τα ίδια, δηλαδή, που  έχουν   ξεκινήσει   κι από την άλλη μεριά  η εθνικιστική  βιομηχανία παραπληροφόρησης με τους  Γκρίζους Λύκους,  για να  φουντώνουν οι δικοί τους Τουρκαλάδες-πατριωταράδες..  “Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν». Παντού και πάντα.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.΄Οσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας, σημερινά Τουρκάκια και Ελληνάκια,  μονιασμένα αύριο, ως ενήλικες. Ας κόψουμε το βήχα στους «Κασιδιάρηδες». Και στους  εντεύθεν  και στους  εκείθεν του Αιγαίου. Αργούμε.

 

3. Να μην εκδοθούν οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών
Να μην εκδοθούν οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Οχι» είπε το δικαστικό συμβούλιο (υπό διαφορετική αυτή τη φορά σύνθεση) στην έκδοση των δύο τελευταίων Τούρκων αξιωματικών που εκζητούνται από τη γειτονική χώρα, με τους δικαστές να συντάσσονται με την εισαγγελική πρόταση και να διαφωνούν με τους συνάδελφους τους που χθες έκριναν διαφορετικά.

Ετσι έκλεισε ο πρώτος δικαστικός κύκλος, με 2 δικαστικά συμβούλια να λένε «όχι» στην έκδοση 5 εκζητουμένων και ένα να κρίνει θετικά.

Τον λόγο τώρα θα έχει ο Αρειος Πάγος, ενώπιον του οποίου θα κριθεί συνολικά το ζήτημα μετά και την έφεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών σε βάρος της προχθεσινής απόφασης για μη έκδοση των αξιωματικών.

Σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών εμφανίστηκαν ο Φιράντ Μεσούντ και ο Ουγκούρ Οκάν, οι οποίοι ζήτησαν να μην εκδοθούν στην Τουρκία φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Μπράβο σ΄αυτούς τους δικαστές! Τους “βγάζουμε το καπέλο”. Διασώζουν το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης. Επιτέλους!

Τα ονόματά τους θέλουμε. Να τα διασώσουμε στην ιστορική μνήμη    για θαυμασμό και μίμηση από τις γενιές. Το αξίζουν.

________________________________________________________

1. ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.  Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ … TIERS ETAT ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ …”ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ”  !
2.ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΗ …ΑΔΕΡΦΑΚΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Mπλακ άουτ σε όλη τη χώρα -Γενική απεργία με συγκεντρώσεις και πορείες
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΕικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι καλεί για απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που συνεχίζονται. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην “καρδιά” των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Η Μαρία Αντουανέτα ουδέποτε, βέβαια,  είπε τη φράση “αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι” για τους εξαθλιωμένους Γάλλους της εποχής της. Αλλά, ανεξάρτητα απ΄ αυτό, το υπονοούμενο μας βολεύει, αφού ταιριάζει για καθένα που είναι στην “κοσμάρα” του και «δε βλέπει πέρα από τη μύτη του».


Οι εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ είναι σήμερα οι νέες «Μαρίες Αντουανέτες», που όχι απλά βρίσκονται στον κόσμο τους, αλλά “εκεί που μας χρωστάγανε, μπουκάραν να μας πάρουν και το βόδι», οι πανάθλιοι. «Τίναξαν την μπάνκα στον αέρα», έκαναν μπάκες τεράστιες  τόσα χρόνια, ξεκοκαλίζοντας δανεικά και αγύριστα και  συνεχίζουν να απαιτούν .

 Δε ρωτάνε από πού, από ποια κάνουλα  θα ρεύσει ζεστός παράς στη χώρα ,όπως γινότανε από τα δανεικά παλιά. Ξύπνησαν και οι  Ευρωπαίοι πια  και μας ρίχνουν τώρα φάσκελα. Από πού θα βρουν, λοιπόν, ξανά ψαχνό να το καταβροχθίσουν;

Δεν τους νοιάζει. Είναι τόσο τυφλωμένοι που  προτείνουν λύση “παντεσπάνι”. Δε σας δίνουν άλλα οι Κουτόφραγκοι; Πάρτε τα απ΄αλλού. Από το…Βαρδινογιάννη. Τα γνωστά φληναφήματα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. «Να πληρώσουν οι…έχοντες και κατέχοντες»! Εν τάξει. Γίναμε βαρετοί να λέμε τα ίδια.

 Στο μεταξύ, οι πάσης φύσεως χαραμοφάηδες , αφού στενάζουν από την πείνα και υποφέρουν ,ας σηκωθούν να φύγουν από τα γραφεία και τις καφετέριες κι ας πάνε στα χωριά τους να δουλέψουν στα χωράφια και τις στάνες. Η χώρα δεν έχει άλλο πλούτο. Δεν έχει βιομηχανία, ούτε βαριά ούτε… αλαφριά .Φετούλα βγάζει, λεμονοπορτόκαλα, ρίγανη. Και “πέτρες” χρυσάφι, βέβαια, και ουρανό και θάλασσα ακόμα να λάμπουν τσίτσιδα και καθαρά. Θέλουν να ασχοληθούν μέ αυτά; Θα φάνε ψωμί. Δεν θέλουν ας φάνε…παντεσπάνι!

Να το ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά. Οι νέοι άνθρωποι, σνομπάρουν τις «πακιστανικές» δουλειές. Προτιμούν να παίζουν τάβλι και να ξεκοκαλίζουν την κουτσουρεμένη σύνταξη του παππού, παρά να λερώσουν με κοπριά τα χέρια τους. Ας πεθάνουν  της πείνας τότε. Ποσώς μας ενδιαφέρει.

Εμείς πονάμε το συνταξιούχο που δούλεψε 40 χρόνια, του κρατούσαν  τις εισφορές και τα χαράτσια  και στο τέλος, τώρα που περίμενε κι αυτός να ανασάνει, του κλέβουν τη σύνταξη οι πολιτικάντηδες για να την πάρει ψηφοθηρικό ρουσφέτι ο άεργος-κομματικός πελάτης  από τον ΟΑΕΔ. Αυτός ακριβώς που δεν πάει να μαζέψει ελιές και κεράσια και σου λέει κι από πάνω προκλητικά: «Τον Πακιστανό γιατί τον έχουμε;»

Πονάμε και τον “Πακιστανό”. ΄Ελληνα και γνήσιο. Που δουλεύει  8 και 10 ώρες στ΄ αγιάζι και τον καύσωνα για ένα ψωρομεροκάματο 15-20 ευρώ.

Αυτός να πάρει λεφτά. 50 και 80 μεροκάματο. Το αξίζει. ΄Οπως ας πούμε και οι  Εναερίτες της ΔΕΗ και  οι εργάτες στα  μολυσμένα κολαστήρια της Μεγαλόπολης. Αλλά του  ΔΕΗτζη που «σκοτώνει μύγες» στο ζεστό του γραφείο και βουτάει το χιλιοπεντακοσάρικο,  να του τα κόψουνε  του μασκαρά.  Παράσιτο της οικονομίας είναι. Σε βάρος ημών των υπολοίπων ζει.  Καθαρές κουβέντες.

2. ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΠΙΟ «ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Eurostat: Το 64,2% των Ελλήνων καπνίζει παθητικά -Μία ακόμη αρνητική πρωτιά
Φωτογραφία: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Μία ακόμη αρνητική πρωτιά δίνει στην Ελλάδα έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων καπνίζουν παθητικά σε καθημερινή βάση.

Το 62,2% των Ελλήνων που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα. Ακολουθεί η Κροατία με 44,7% και η Βουλγαρία με 40,5%. Στον αντίποδα, η Σουηδία φαίνεται πως είναι η χώρα που προστατεύει καλύτερα τους πολίτες της από το παθητικό κάπνισμα, στο οποίο εκτίθενται μόνο το 5,9%, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία με 6,3%.

Δεύτεροι πιο «θεριακλήδες» οι Ελληνες

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών- το 32,6% των πολιτών- πίσω από τη Βουλγαρία (34,7%), ενώ οι λιγότεροι είναι στη Σουηδία (16,7%) και τη Μ. Βρετανία (17,2%).

Σύμφωνα με την Eurostat, ένας στους 4 πολίτες της ΕΕ άνω των 15 ετών (24%) είναι καπνιστής. Το γραφείο στατιστικών της ΕΕ περιέγραψε το κάπνισμα ως «έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία που μπορούν να αποφευχθούν στην ΕΕ», σημειώνοντας ότι αυτή η βλαβερή συνήθεια συνδέεται με τον καρκίνο, τις καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι άνδρες (28,7%) είναι πιο πιθανό να καπνίσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες (19,5%).


Καθαροί φασίστες οι καπνιστές που αδιαφορούν για τους γύρω τους και δηλητηριάζουν με τη θανατηφόρα εκπνοή του βρώμικου καπνού των πνευμονιών τους ,  τα  καθαρά “μέσα” του διπλανού τους. Κι αυτός μπορεί να είναι  και παιδί. Ακόμα και μωρό.

Δεν έχουν πέτσα, κανένα σεβασμό. ΄Αμα δεν έχεις αυτοσεβασμό, όταν δολοφονείς μαζοχιστικά  τον ίδιο σου τον εαυτό, όταν, ως ανεγκέφαλος φονιάς, σκοτώνεις και το δικό σου παιδί στο σπίτι, πώς να σε νοιάζει για τον ξένο; Είσαι μια τραγική φιούρα.΄Ενας ασυνείδητος φονιάς.

Δε με νοιάζει αν λες πως είσαι αντι-Ναζί, αντι-Φασίστας. Δε διαφέρεις από εκείνους. Θάνατο σκορπάς κι εσύ. Αίμα ζητούν κι εκείνοι. Ποια είναι η διαφορά;