ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

                                               Α΄
ΤΑ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ «ΔΡΩΜΕΝΑ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (16-22 Ιανουαρίου 2018)

Ο Αμβρόσιος, στο συλλαλητήριο του Αιγίου για τη Μακεδονία, με τον Παναγιώταρο και τον Λαγό της ΧΑ

Η επανάληψη κουράζει. Το Μακεδονικό (ή Σκοπιανό) το εξαντλήσαμε. Την εβδομάδα που πέρασε ήταν πάλι το κορυφαίο. Μονοπώλησε την επικαιρότητα.  Θα σχολιάσουμε, όμως, περιεκτικά το περίφημο συλλαλητήριο της Κυριακής στην συμπρωτεύουσα.

 

  1. Η συμμετοχή του πλήθους δεν ήταν η αναμενόμενη από τους διοργανωτές και τουλάχιστον εκείνη της εποχής που οι πατριδοκάπηλοι, οι Ελληνάρες, το “παπαδο-παρα-κράτος με τους Χριστόδουλους-΄Ανθιμους-Αμβρόσιους, μπορούσαν να κατεβάσουν στους δρόμους 1 εκατομμύριο ανεγκέφαλους και να τους παρατάξουν στα πεζοδρόμια με σημαίες, λάβαρα βυζαντινά, εικόνες , σταυρούς και “ιερά σκηνώματα”  από μοναστήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, δε  συμμετείχαν περισσσότεροι από 90.000.  Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μιλάνε για 50.000 κόσμο. Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως δεν υπερέβησαν τις 40.000 (βία). Και το νούμερο δοσμένο από Θεσσαλονικό, άνθρωπο που έχει “λιώσει άπειρα” ζευγάρια παπούτσια σε αγωνιστικές  διαδηλώσεις και  όχι σε οχλώδεις μαζώξεις -καραγκιοζιλίκια σαν τα χτεσινά. Θυμάμαι πως  με το μάτι έκοβε τη συμμετοχή του κόσμου σε αριθμούς στις καλές εποχές των επετείων του  Πολυτεχνείου. Και δεν έπεφτε έξω. Υπολογίζουμε, λοιπόν,  σε 40.000 τα αφιονισμένα μυαλά της Κυριακάτικης ντροπιαστικής  παράστασης στη Θεσσαλονίκη. Να επισημάνουμε, όμως, και πόσο ανήθικοι γκεμπελιστές είναι, αφού τόλμησαν από τα μεγάφωνα να ανακοινώσουν πως οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 400.000!  Είπαμε, ο πατριωτισμός είναι απάτη. Και τέτοιοι πατριώτες σαν τους “Μακεδονομάχους” είναι μόνο απατεώνες.

  2. Καμιά σοβαρή παρουσία δεν υπήρξε. Οι  περισσότεροι ήταν της συνομοταξίας ΄Ανθιμου, Τζιτζικώστα, Ζουράρη, Φράγκου. Και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν   οι δημαγωγικές φάτσες-βουλευτές  της Δεξιάς και Ακροδεξιάς παράταξης. Να μην ξεχνάμε επίσης πως  καθοριστική (και για το χαρακτηρισμό της εκδήλωσης) ήταν  η παρουσία των ΝεοΝαζί. Στο Αίγιο, μάλιστα, ο εντελώς “ξεφωνημένος” πια Ναζί Αμβρόσιος ,πόζαρε χαμογελαστός και αγκαλιά με  υπόδικους της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Και στη Θεσσαλονίκη οπαδοί της ίδια οργάνωσης  βεβήλωσαν (πάλι)  το μνημείο των Εβραίων του Ολοκαυτώματος. Ατιμώρητο θα μείνει κι αυτό το ανοσιούργημα.

  3. Το συλλαλητήριο έγινε σε μια χώρα (και μέ τέτοιο φανατισμό  και πάθος-θράσος), που ο κόσμος της  δεν έχει  ακόμα (ούτε πρόκειται)  ευαισθητοποιηθεί για το δράμα της προσφυγιάς, εδώ και κάμποσα χρόνια. Και όχι μόνο δε δείχνει καμιά ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη  ο ελληνικός πληθυσμός στο σύνολό  του γι αυτή την τραγωδία με τους  συνανθρώπους μας  που θαλασσοπνίγονται σχεδόν καθημερινά  δίπλα μας, αλλά  ανέχεται μάλιστα στο κοινοβούλιό    να παριστάνουν τους βουλευτές,  ΝεοΝαζί, απεινείς διώκτες προσφύγων και μεταναστών. Και ούτε ποτέ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην επίσης  αδιάφορη για τους πρόσφυγες Ευρώπη, με ένα συλλαλητήριο συμπαράστασης σ΄αυτούς τους “κολασμένους της γης”, έστω και μικρότερης συμμετοχής από αυτό   το εθνικιστικό  της  Θεσσαλονίκης.

  4. Και στην προχτεσινή αυτή νοσηρή, όχι απλά εθνικιστική ,παράσταση που έδωσε κυρίως το φονταμενταλιστικό παπαδαριό με τους πιστούς του, τέθηκε για άλλη μια φορά το επίμαχο ερώτημα. Μπορεί ένα πολίτευμα κατ ευφημισμό δημοκρατικό να στηρίζεται σε τέτοιους παρανοϊκούς και επικίνδυνους ψηφοφόρους, που  προσέρχονται στις κάλπες και εκλέγουν  Ναζιστές στο κοινοβούλιό του; ΄Εχουν ιδιότητες πολίτη τέτοια “φυτά”;  Και μην  ακούσουμε πάλι το γνωστό παραμύθι  περί… λαϊκής κατάκτησης της δημοκρατίας,  γιατί λαός ήταν και σύσσωμος ο γερμανικός συρφετός των Ναζί. Δεν αιματοκύλησε τον κόμσο ένας Χίτλερ μόνος του, αλλά ένας φανατικός όχλος κάποιων εκατομμυρίων …πολιτών  του γερμανικού πληθυσμού. Και τούτοι, οι δικοί μας εδώ, αν ποτέ αποχτούσαν  έναν μποστάρη , με τα δικά τους μυαλά ,θα μπορούσαν ακόμα και γενοκοτονία να διαπράξουν στο σκοπιανό πληθυσμό, επειδή διαπράττουν το…έγκλημα να  θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες (ενώ οι κατοικούντες την ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας είναι απευθείας απόγονοι του Φίλιππου και του Αλέξανδρου!) Κι αν φαίνεται σε κάποιους υπερβολική η πρόβελψή μας, ας διαβάσει αυτό που γράφαμε χτες εδώ:

    Μάλιστα, ο  ανισόρροπος, ακροδεξιός  στρατηγός  Φράγκος το διαλάλησε χτες στη Θεσσαλονίκη. «Θα μας βρουν μπροστά τους», τόλμησε να απειλήσει.  ΄Οπως το είχε πει παλιότερα στη Λαμία (Θερμοπύλες) ο αρχηγός των Ναζί : «Θα βγούμε στους δρόμους και θα ακονίζουμε τα σπαθιά μας στο πεζοδρόμιο»! Πώς και από πού  λέτε έχουμε 60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις, κυρίως  μεταναστών,  τα τελευταία χρόνια;
Τελειώνουμε  με υπενθύμιση της χτεσινής μας ευχής-πρότασης:
Ας τους απομονώσουμε με κάθε τρόπο. Και όχι μόνο τους επι κεφαλής. Χειρότερος είναι ο οπαδός. Αυτός που τον κερνάς  καφέ στο χωριό ,τη γειτονιά, ενώ γνωρίζεις πως είναι Ναζί, νοσταλγός εγκληματιών, που όμοιοιούς τους, δεν έχει καταγράψει η παγκόσμια Ιστορία.

_______________________________________________________________

                                                            Β΄
                                         ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
1. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ
Αστυνομικοί κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Ελληνες
EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα ανάμεσα στους συνδικαλιστές της αστυνομίας και στην κυβέρνηση.

Αφορμή οι διαταγές που λαμβάνουν οι αστυνομικοί για ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των συμβολαιογραφείων προκειμένου οι συλλογικότητες, όπως τα μέλη του «Δεν Πληρώνω», να μην εμποδίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι αντί η κυβέρνηση να μεριμνήσει για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που -πέραν όλων των άλλων- φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνια.

Μπράβο στη συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών. Τέτοιους…μπάτσους θέλουμε. Κι ας λένε οι μπαχαλάκηδες “καλός μπάτσος είναι ο νεκρός μπάτσος”.   Τσιτάτα  από ανισόρροπα μυαλά.

΄Εβλεπα πρόσφατα ένα ωραίο ρουμάνικο έργο. Το θέμα το γνωστό:  ΄Ο, τι είναι νόμιμο είναι τελικά και ηθικό και δίκαιο; Οι αστυνομικοί πρέπει να στηρίζουν ένα νόμο που είναι εμφανώς άδικος ή παρανοϊκός; Δείτε την ταινία. Αξίζει τον κόπο.

Τίτλος: Αστυνομία, Ταυτότητα
Υπόθεση: Ένας αστυνομικός παρακολουθεί έναν νεαρό που πρόσφερε κάνναβη σε δύο συμμαθητές του, διστάζει όμως να τον συλλάβει γιατί θεωρεί το νόμο αυστηρό και δεν θέλει να το έχει βάρος στη συνείδησή του. Για τους ανωτέρους του, όμως, η λέξη συνείδηση έχει άλλο νόημα…

 

2. Ο Δ.ΤΡΟΥΠΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή ΟΝΝΕΔίτη που χαρακτήρισε «πιθήκους» τους Σκοπιανούς
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή ΟΝΝΕΔίτη που χαρακτήρισε «πιθήκους» τους Σκοπιανούς

 

Συγκεκριμένα, ο  υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες και περιμένουν», ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον Πρωθυπουργό.

«Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο», έγραψε επίσης για τον λαό της ΠΓΔΜ

Τί  λες τώρα σε αυτό το… παπαγαλάκι (ή μήπως πιθηκάκι) που είναι ανιστόρητο και αναμηρυκάζει το “Γυμνασιάρχη” του στους δεκάρικους των εθνικών επετείων; Καταλάβατε γιατί λέμε πως όλα αυτά τα αποβράσματα είναι ικανά να κάνουν ακόμα και γενοκτονία;  ΄Ενα “Φράγκο” περιμένουν να τους ξεσηκώσει και “θα μας βρούν μπροστά τους”, όπως απείλησε  στο δικό του παραλήρημα στη Θεσσαολίκη ο στρατηγός.

3. Κορακάκη: Με «λύγισε» το ανάρπαστο που συνέβη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Λύγισε» η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, δεν κατάφερε να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο, όμως όσα συνέβησαν εκεί την έκαναν να «λυγίσει».

«Εχθές δεν κατάφερα να παραβρεθώ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Το ανάρπαστο όμως που συνέβη εκεί, με “λύγισε”. Η συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών, ειρηνικά, αποφασιστικά, περήφανα. Σε αυτό το σημείο, πριν κάποιοι επιχειρήσουν -άστοχα- να προσδώσουν χαρακτηρισμούς και φτιάξουν ακραίες εικασίες για τα πιστεύω μου, έχω να πω, πως τουλάχιστον, θα πέσουν έξω», έγραψε χαρακτηριστικά η Άννα Κορακάκη, στην ανάρτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Έχουμε αξιοπρέπεια, που πρέπει να μείνει αλώβητη. Λιμάνια, αεροδρόμια, γη, πωλούνται. Αξίες ΟΧΙ», συμπλήρωσε.

Και ποιες είναι , αλήθεια,  οι  αξίες  σου εσένα, αμετροεπές κοριτσάκι μου; Αν η σφαίρα που θα φύγει  από το πιστόλι σου θα χτυπήσει  κατ΄ευθείαν…καρδιά;  Αυτά είναι τα δικά σου ιδανικά στον 21ο αιώνα; Ποια είσαι και τί σπουδαίο   πρόσφερες εσύ στον άνθρωπο ή έστω για να κάνεις,  όπως λες,  υπερήφανο  το συμπατριώτη σου εδώ;

4. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους -Πού κάνουν το πρώτο μπλόκο, ποια θα ακολουθήσουν
Φωτογραφία: karditsalivenet

Δηλητηριάζουν τον κόσμο στους  πάγκους τους με τα φυτοφάρμακα και τις ορμόνες . Χρόνια τώρα υπήρξαν   τα πρώτα λαμόγια και οι επιφανείς κλεφταράδες των  κονδυλίων που ανήκαν  σε όλους μας ,αλλά “δεν τα φάγαμε μαζί”. Δε βάζουν μυαλό. ΄Ιδιοι παλιάνθρωποι. Αληταριό.

Κανένας σοβαρός και πραγματικός  αγρότης ας μη συμμετάσχει σε αυτές τις αντιλαϊκές και παράνομες κινητοποιήσεις, που είναι σε βάρος του συνόλου.   “Ο θάνατός σου η ζωή μου”, δεν αποτελεί ίδιον ανθρώπου”, αλλά ζώου.

5. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ»
Οι Κούρδοι κήρυξαν «γενική επιστράτευση» για να υπερασπιστούν την Αφρίν
4η μέρα επίθεσης των Τούρκων, φωτογραφία: ap images

 

Οι τοπικές κουρδικές αρχές κήρυξαν σήμερα «γενική επιστράτευση» για να υπερασπιστούν τον θύλακο της Αφρίν (βορειοδυτική Συρία) καλώντας τους πολίτες να «πάρουν τα όπλα» κατά την τέταρτη ημέρα της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί από την Τουρκία.

Η επίθεση, η οποία εξαπολύθηκε το Σάββατο από τον τουρκικό στρατό μαζί με σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν την Άγκυρα, έχει στόχο την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG) που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Τουρκία, όμως αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά των τζιχαντιστών που διεξάγεται στη Συρία.

“Σωρεύει άνθρακας πυρός επί της κεφαλής” του ο δικτάτορας της Τουρκίας. Λίγα τα ψωμιά του. Κρίμα τους ανθρώπους κι από τα δύο στρατόπεδα, που θα γίνουν  κιμά, εξαιτίας ενός παρανοϊκού,  που του ήρθε να γίνει   “Σουλτάνος” χωρίς…αυτοκρατορία.

 

6.  Θέλω να αυτοκτονήσω», είπε ο άγνωστος άνδρας στην καμαριέρα του ξενοδοχείου στην Ομόνοια και έπεσε από τον 5ο όροφο
«Θέλω να αυτοκτονήσω», είπε ο άγνωστος άνδρας στην καμαριέρα του ξενοδοχείου στην Ομόνοια και έπεσε από τον 5ο όροφο

 

Παραμένει το μυστήριο με τον άγνωστο άνδρα που έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο ξενοδοχείου στην Ομόνοια.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, κοντά στην Ομόνοια. Λίγο μετά τις 22:00 ο άνδρας μπήκε στο ξενοδοχείο. Πέρασε από τη ρεσεψιόν χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση της υπαλλήλου τι θα ήθελε, αφού δεν ήταν πελάτης. Κρατούσε μία τσάντα και ανέβηκε στον 5ο όροφο.

Τον άνδρα είδε μία καμαριέρα, η οποία τον άκουσε να λέει «θέλω να αυτοκτονήσω». Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άνδρας είχε βουτήξει στο κενό.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, αλλά και η Αστυνομία. Ο άνδρας, παρά την πτώση από ύψος περίπου 20 μέτρων, ήταν ακόμα ζωντανός, αλλά με σοβαρότατα τραύματα. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και τελικά εξέπνευσε τα ξημερώματα.

Ο άνδρας είναι αλβανικής καταγωγής και είχε στην κατοχή του το ποσό των 4.000 ευρώ.

Τί δράματα παίζονται δίπλα μας κάθε στιγμή και δεν τα παίρνουμε είδηση! Πώς γίνεται να μην μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να βρουν μια ζεστή αγκαλιά, να ακούσουν ένα γλυκό λόγο, που θα τους απότρεπε να θυσιάζουν τη ζωή τους για οποιοδήποτε λόγο;

Η αυτοκτονία είναι παράλογη ,αφύσικη, άρα ανήθικη. Μόνο αν πρόκειται για  αυτοκτονία-ευθανασία να απαλλαγεί κανείς από ανίατους,  αφόρητους πόνους και βασανιστήρια, είναι κατανοητή και δικαιολογημένη. Αλλιώς είναι εγωισμός και ανεύθυνη στάση ζωής.