ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. “ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ”

 

΄Οπως συμβαίνει κάθε φορά που ανεβάζουμε ένα θέμα και…τσούζει! Γράφαμε για το στέμμα; Βρίζανε οι βασιλικοί. Λέγαμε για το Χριστό; Επίθεση από τους χριστιανούς.

΄Ομως, για το χτεσινό μας κείμενο με τίτλο «ΟΙ «ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΕΣ» ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . ΟΙ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟ» είχαμε ένα καινούριο καταιγισμό μέηλ διαμαρτυρίας, ύβρεων, απειλών αλλά απ΄όλες τις μεριές. Οπαδούς της ΄Ενοπλης λαϊκής βίας, αλλά και Δεξιούς που φρίττουν στο άσκουσμα πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός εξαιτίας…Κουφοντίνα!΄Ολοι μαζί, ως ένας άνθρωπος ,βρίζουν και απειλούν με την ιδια ακριβώς φρασεολογία. Τί σύμπτωση!

Αυτή όμως είναι η ιστορική αλήθεια. Κι ας πάψουν και οι μεν και οι δε να ζουν στον εφιαλτικό κόσμο του φανατισμού και του ιστορικού αναλφαβιστιμού τους. Το οπαδιλίκι, εκτός των άλλων, είναι και βαρίδι ασήκωτου βάρους που κρατάνε καθηλωμένα τους φορείς του. Ας τα πετάξουν να νιώσουν ελεύθεροι στα ύψη.

Επί του θέματος τώρα. Είναι συνήθης και καθιερωμένη στην παγκόσμια εμπειρία η μέθοδος συνεργασίας των οπαδών της ένοπλης λαϊκής βίας όλων των τάσεων και των αποκλίσεων, που είτε συνεργάζονται με «εξω -ιδεολογικούς» χώρους και αναλαμβάνουν για λόγου τους την εκτέλεση συμβολαίων, είτε είναι οι ίδιοι πότε καθαρά ποινικοί, και πότε λάιτ ιδεολόγοι ως …εκτελεστές και απαλλοτριωτές.

Θα θυμίσουμε μια από τις εκατοντάδες τέτοιες περιτπώσεις.΄Η καλύτερα θα αφήσουμε έναν από τους πιο ειδικούς συγγραφείς για θέματα τρομοκρατίας στην Ιταλία να μας μιλήσει για την περίφημη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού ΄Αλντο Μόρο από τις Ευθρές ταξαρχίες(BR – Brigate Rosse),. Ο Μόρο απήχθη από μέλη της στις 16 Μαρτίου 1978 και δολοφονήθηκε μετά από 54 ημέρες αιχμαλωσίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Αλντο Μόρο

 

ΕΦ.ΣΥΝ (22/10/2017)
«Ο Μόρο δολοφονήθηκε γιατί κάποιοι θεωρούσαν επικίνδυνο τον ιταλικό ευρωκομμουνισμό»
Ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Αντόνιο Φεράρι μιλά στην «Εφ.Συν.» για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλντο Μόρο και τις ανομολόγητες επιρροές ξένων κέντρων εξουσίας, που στόχευαν στην παρεμπόδιση κάθε αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Σοβαρότατα ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα.
«Κάποιοι θεωρούσαν επικίνδυνο τον ευρωκομμουνισμό» λέει ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, του οποίου το βιβλίο «Ιl Segreto» (Το Μυστικό) με άμεση έμπνευση από την υπόθεση Μόρο μόλις εκδόθηκε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Αλντο Μόρο
….άποψή σας ουσιαστικά είναι ότι η απαγωγή και η δολοφονία του Μόρο στόχευε στο να μην ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός και διεθνής ρόλος της Ιταλίας και στο να αποτύχει το πολιτικό πείραμα του ιστορικού συμβιβασμού.
Ναι, είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό. Ο Μόρο ήταν από τους εξυπνότερους πολιτικούς της Ιταλίας.
Το ότι το 33% των ψήφων που είχε λάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας για λόγους πολιτικών ισορροπιών Ανατολής- Δύσης έπρεπε να μείνουν στην κατάψυξη, ήταν κάτι το απαράδεκτο.
Και ο Μόρο, μαζί με τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, προσπαθούσε να ξεπεράσει αυτό το τέλμα. Είναι σαφές όμως ότι το σχέδιο αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τη λογική της Γιάλτας.
Κάποιοι συνέχιζαν να θεωρούν «επικίνδυνο» τον ιταλικό ευρωκομμουνισμό. Θεωρώ ότι αυτό ήταν το κύριο «κίνητρο» της τραγικής αυτής υπόθεσης.”

Διάλογο δε θα ανοίξουμε . Αν έχουν καθαρό μυαλό, όσοι διαφωνούν (οι περισσότεροι δεν έχουν) ας μελετήσουν στην παγκόσμια «βιβλιογραφία» ανάλογες συμπεριφορές παλιότερα μελών οργανώσεων ένοπλης λαϊκής βίας. Θα διαπιστώσουν πως είτε με απευθείας συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες , είτε με ανάληψη εκτέλεσης συμβολαίων και με ποινικούς, διαπράττουν φρικιαστικές πράξεις,που ακόμα και μαφιόζοι αποφεύγουν. Ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.
Και υπάρχουν αξιόλογες μελέτες. Από την αναζήτηση αυτή θα διαπιστώσουν πως οι συμπεριφορές,οι μέθοδοι και οι τακτικές αυτών των ομάδων ένοπλης λαϊκής βίας, μοιάζουν όσο δυο σταγόνες νερού.

 

2, Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει η οικογένειά του
Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτή είναι η σύνταξη που θα πάρει η οικογένειά του

Για δείτε κι αυτή τη σπουδαία  είδηση.

 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας :

«Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”». 

Δε χρειάζονται  σχόλια.

3. ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ»
Spiegel: Αν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός η Ελλάδα, η Ιταλία είναι πυρηνική βόμβα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σύγκριση Ελλάδας και Ιταλίας κάνει το Spiegel, σχολιάζοντας ότι οι ρητορικές κορώνες των Ιταλών λαϊκιστών θυμίζουν τις απειλές του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Στην πραγματικότητα όμως η επίθεση από τη Ρώμη είναι θρασύτερη και πιο επικίνδυνη», γράφει το γερμανικό περιοδικό και εξηγεί:

«Είναι πιο επικίνδυνη, γιατί η Ιταλία, σε αντίθεση με την πολύ μικρότερη Ελλάδα, θα μπορούσε να στηριχθεί το πολύ για ένα-δύο χρόνια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. Στη συνέχεια το ευρώ θα κυλούσε αναπόφευκτα σε μία κρίση, η οποία θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξή του, συμπαρασύροντας στην άβυσσο τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα».

Η καμπάνια της Ρώμης, επιπλέον, διακρίνεται από ιδιαίτερη θρασύτητα, συνεχίζει το Spiegel.
«Η Ελλάδα ήταν μια πτωχή χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η οποία παρακάλεσε για βοήθεια σε ώρα ανάγκης. Αντιθέτως οι Ιταλοί διαθέτουν κατά μέσο όρο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τους Γερμανούς και είναι πολύ πλουσιότεροι από τους πολίτες της Λετονίας ή της Σλοβακίας- οι οποίοι όμως καλούνται να επωμιστούν το βάρος μίας φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα ωφελούσε κυρίως τους πλουσιότερους Ιταλούς. Εάν τελικά η νέα κυβέρνηση (της Ρώμης) περάσει αυτό που θέλει, θα καθιερώσει μία εξαιρετικά ύπουλη μορφή μεταφοράς πόρων στην Ευρώπη, από τους πιο φτωχούς στους πιο πλούσιους».

 

Οι Βαρουφάκηδες της Ιταλίας  δε θα επιζήσουν. Ούτε 6 μήνες.  ΄Οσους, δηλαδή και  ο δικός μας εδώ Καραγκιοζάκος.   Κι αυτό για ένα και μοναδικό λόγο.

Η Ιταλία,όπως αναφέρει και το Σπίγκελ ,δεν είναι Ελλάδα. Είναι μια  πυρηνική βόμβα, που αν  πέσει δε θα  εξολοθρέψει  μόνο τη χώρα, αλλά όλη την Ε.Ε. Πιθανότατα θα επηρεάσει και τις οικονομίες  πολλών   χωρών και έξω από την Ευρώπη.

Κανείς από την  Ε.Ε δεν είναι τόσο ανόητος να αφήσει τους  αχυράνθρωπους του δικτάτορα Πούτιν να κάνουν κουμάντο στην  Ευρώπη. Και ο ίδιος αν το πιστεύει, είναι ανιστόρητος και αδιάβαστος  πολιτικά.

Οπότε ζήτημα αν η ιταλική αυτή κυβέρνηση θα αντέξει  μέχρι τα Χριστούγεννα. Και ως τότε, σίγουρα θα δούμε πολλά και κάποια αντίστοιχα των απείρου κάλλους θεατρινισμών… Μπαρουφάκη στις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους.  Σειρά τους να βγάλουν τώρα γέλιο και οι Ιταλοί.

 

4. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ

Χρήμα με τη σέσουλα μοιράζει η περιφερεθακλη αρχή Μπακογιάννη.  Παράδειγαμ. ΦΘΙΩΤΙΔΑ: 390.569. . Εύβοια… 66.234. Να σημηωθεί πως η Εύβοια έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας. Αλλά…δεν πολιτεύεται εκέι ο κύριος Μπακογιάννης ή παρέα του.

Ο  υιός του  Μπακογιάννη αντί να ντρέπεται για όσα έχουν συμβεί στην οικογένειά του και να ξεκινήσει ο ίδιος να ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα του , προτίμησε να τον “πουλήσει”.΄Εγινε κι αυτός ένας  συστημικός, παλαιάς κοπής  πολιτικός, σφόδρα λαϊκιστής και δημαγωγός . Το χειρότερο τάχτηκε στο πλευρό του παππού Μητσοτάκη και της μάνας του στην υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα του.

Ντροπή!

 

5. Χρυσόγονος: Ηττοπαθής η λογική Τσίπρα για το Σκοπιανό -Δεν διαφαίνεται λύση προς το παρόν
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για γέλια και για κλάματα  ο τύπος που το παίζει και οικολόγος.   Για ηττοπάθεια μιλάει, αντί να βγει με σ θάρρος να δηλώσει καθαρά πως   δε μας  ενδιαφέρουν τα εθνικιστικά ονόματα, οι προσωνυμίες και τα χρονικο-τοπικά επιρρήματα. Αρκεί να τελειώνουμε.

Πρέπει να συνεχιστεί αυτό το εθνικιστικό ντελίριο;  Αυτός μας λέει ο οικολόγος;

Κατάντημα. Οι Ρουβίκωνες αναρχικοί και οι Χρυσόγονοι οικολόγοι.  “Θου κύριε…”

6. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη Μακεδονία -Στις 6 Ιουνίου
Νέα συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις για το Μακεδονικό στις 6 Ιουνίου Φωτογραφία: Intimenews

Μην ξεχάσετε να καλέστε και το  Χρυσόγονο . Δικός σας είναι. Να του δώσετε και μια μεγάλη σημαία να κρατάει που να γράφει. “Η Μακεδονία είναι ελληνική. Και σε παρένθεση (Για την Οικολογία, ρε γαμώτο!).

 

7.ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ
Εξαλλοι οι Αλβανοί με τον Νότη Σφακιανάκη: Εδώ που έφτυνες θα γλείψεις, γάιδαρε
Νότης Σφακιανάκης /Φωτογραφία: NDP

Η συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα έγινε! Ήταν μία συναυλία sold out παρόλο που το εισιτήριο κόστιζε 120 ευρώ!

Ο Νότης Σφακιανάκης έδινε συναυλία και στην αλβανική τηλεόραση γινόταν χαμός!
Σύμφωνα με το βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο Πρωινό δημοσιογράφοι είπαν: «Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει… Δεν θα τσακωθώ για έναν γάιδαρο, για έναν βλάκα…»!

Σωστά του τα σούρνουν. Αλλά όφειλαν οι Αλβανοί να πουν  και το λόγο, που ο ΄Ελληνας αοιδός  θεωρεί τη φυλή των Ιλλυριών ως κατώτερη. Να μάθουν όλοι εκεί πως το άτομο είναι Χιτλερολάγνος.  Ναζιστής του κερατά.

Αν δεν το είπαν αυτό, πολλοί που δεν το γνωρίζουν στη γείτονα, θα πιστέψουν πως απλά ο Σφακιανάκης είναι…΄Ελληνας πατριώτης νοσταλγός μιας Ελλάδας, που θα έχει μέσα και τη…Β.΄Ηπειρο.  Και οι τέτοιοι δεν ειναι απαραίτητα και Ναζιστές.

 

8. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»
Το Σάββατο με το ΘΕΜΑ το πρώτο από τα δύο ακυκλοφόρητα άλμπουμ του Αρκά
Το Σάββατο με το ΘΕΜΑ το πρώτο από τα δύο ακυκλοφόρητα άλμπουμ του Αρκά [βίντεο]

 

Με μινιμαλιστικό σχέδιο και τρομερά ευθύβολες ατάκες, ο Αρκάς ξεδιπλώνει το μοναδικό του ταλέντο αποτυπώνοντας, πολλές φορές σε ένα και μόνο καρέ, αυτό που συμβαίνει τώρα. Διακωμωδεί και αποδομεί ταυτόχρονα τα μυθεύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, την έλλειψη οποιουδήποτε είδους συνέπειας ανάμεσα σε λόγια και έργα, την πάση θυσία αγκίστρωση στην εξουσία. «Όταν οι πολιτικοί λένε: ‘Ο λαός μας’ δεν εννοούν ότι ανήκουν στο λαό, αλλά ότι ο λαός τους ανήκει» μονολογεί μια φιγούρα που επινόησε ο Αρκάς. «Πώς να ζήσεις σε μια χώρα που έχει απαγορευτεί η φιλοδοξία;» αναρωτιέται κάποιος άλλος κοιτάζοντας στα μάτια τον αναγνώστη. «Αν αφιέρωναν στα προβλήματα της χώρας το ένα δέκατο του χρόνου και της ενέργειας που ξοδεύουν για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, η χώρα θα απογειωνόταν!» παρατηρεί ο τρίτος κ.ο.κ. Οι στιγμές εθνικής αυτογνωσίας μέσα από τη στιγμιαία, κεραυνοβόλο σοφία του Αρκά είναι όσες και οι σελίδες των άλμπουμ «Ναι σε όλα» και «Καθαρή Έξοδος»

Να έλεγα πως είναι πιτσιρίκος ο Αρκάς και δεν έζησε γέρο Καραμανλή, Παπανδρέου και λοιπούς …μεγάλους πολιτικούς, να πεις ας πάει στα κομμάτια.   Κι όμως.  Τόσα χρόνια ο     φανατικός πια  σκιτσογράφος ,τσιμουδιά δεν έβγαλε για εκείνα τα “άγρια”  χρόνια.  Και να μην απαριθμήσουμε εδώ  πόσες και τί είδους καταστροφές προξένησαν στη χώρα  στα χρόνια τους  εκείνες οι κυβερνήσεις.

΄Ηταν τότε πάντα απών από την κριτική ο Αρκάς. Τώρα που σε κάτι τον έθιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,  βγάζει χολή. Τέτοια μνησικακία ,κακότητα, μοχθηρία δεν έχω ξαναδεί.

Τί κατάντημα! Πώς φτάνουν στον εξευτελισμό να “γλείφουν εκεί που έφτυναν” κάποτε άνθρωποι σαν τον Μίκη Θεοδωράκη, Τον Αρκά ,τον πρόσφατα αποθανόντα Χάρρυ Κλυνν και άλλους όμοιους.

Χειρότερη ξεφτίλα  να σε θαυμάζουν , να σε εκθειάζουν και να σε υμνολογούν μόνο Δεξιοί πια, δεν υπάρχει.   Οι έντιμοι αγωνιστές  θα είχαν αυτοκτονήσει, αν είχαν υποστεί τέτοια ντροπή.

Αυτοί εκεί Ασεβείς και  διαπομπευμένοι. ΄Αβυσος η  παράνοια του ανθρώπου.