ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

___________________________________________________________

” ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

 

ΣΤΗΝ 20ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΤΖΑΚ ΡΑΜΠΙΝ
Ισραήλ: Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης με τους Παλαιστινίους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν σήμερα στο Τελ-Αβίβ υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, με την ευκαιρία της 20ης επετείου της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργοί Γιτζάκ Ραμπίν, μεγάλης φυσιογνωμίας της προσπάθειας για την ειρήνη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα και άλλων οργανώσεων που υποστηρίζουν μια λύση “με δύο κράτη”, σε μια περίοδο που οι προοπτικές για τη διευθέτηση μιας από τις παλαιότερες συγκρούσεις στον πλανήτη σπάνια έμοιαζαν πιο σκοτεινές. Ένα πρόσφατο κύμα βίας δημιουργεί μάλιστα φόβους για μια νέα ιντιφάντα.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία που φέρει το όνομα του Γιτζάκ Ραμπίν, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός το 1992 και έπεσε νεκρός στις 4 Νοεμβρίου 1995 από τις σφαίρες ενός φανατικού ορθόδοξου εβραίου, του Γιγκάλ Αμίρ.

Ο δολοφόνος ήταν αντίθετος στις συμφωνίες που είχαν συναφθεί το 1993 στο Όσλο και με τις οποίες δημιουργήθηκε η Παλαιστινιακή Αρχή, ως προμήνυμα της δημιουργίας ενός κράτους. Το 1994 οι συμφωνίες αυτές χάρισαν το Νόμπελ Ειρήνης στον Ραμπίν, στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

Η 20η επέτειος της δολοφονίας του Εργατικού πρωθυπουργού, η οποία προκάλεσε τεράστιο σοκ στο Ισραήλ, αρχίζει απόψε σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.

“Ο δρόμος που σταμάτησε το 1995 (με τη δολοφονία του Ραμπίν) εξακολουθεί να είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αυτός που πρέπει να ακολουθήσουμε”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα, η Ανάτ Μπεν Νουν. Οι βιαιότητες “που βλέπουμε σήμερα συνδέονται πλήρως με το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός δεν ακολουθήθηκε μετά το 1995”.

Η Τόβα Κ., 62 ετών, λέει πως ήρθε να διαδηλώσει “κατά της κυβέρνησης, της βίας, της υποκίνησης του μίσους, του εποικισμού και υπέρ της επιστροφής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών”. Γι’ αυτήν, “η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο κακή και το κύριο πρόβλημα είναι ο Νετανιάχου”.

“Παίζει με τον φόβο των ανθρώπων”, προσθέτει η 47χρονη Σάρον.

“Είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του φόβου και του μίσους. Δεν μισούμε ούτε φοβόμαστε κανέναν”, εκτιμά από την πλευρά του ο 60χρονος Ντοβ Κρέντο, ενώ το πλήθος φωνάζει “οι Εβραίοι και οι Άραβες δεν θέλουν να αλληλομισούνται”.

Η υπογραφή των συμφωνιών του Όσλο, η συμφωνία για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατιωτών από ένα μέρος των Παλαιστινιακών Εδαφών και η ιστορική χειραψία ανάμεσα στον Ραμπίν και τον Γιάσερ Αραφάτ κάτω από το βλέμμα του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στις 13 Σεπτεμβρίου 1993 είχαν διαιρέσει βαθιά τους Ισραηλινούς.

Ο σημερινός δεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται από την αριστερά ότι ενθάρρυνε έμμεσα το μίσος δείχνοντας στο πλήθος εικόνες του Ραμπίν με τη στολή των ναζί στη διάρκεια ομιλιών του.

Οι φόβοι για νέες ενέργειες εξτρεμιστών της δεξιάς επέστρεψαν τους τελευταίους μήνες με μια σειρά επιθέσεων που κορυφώθηκαν το καλοκαίρι με τον θάνατο ενός μωρού και των παλαιστίνιων γονιών του σε εμπρησμό του σπιτιού τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μοναδική και ιστορικά ενδεδειγμένη λύση είναι η ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών. Δεν ξέρουμε πώς, αλλά ας τα βρουν.

Δεν είναι δυνατόν  στην εποχή μας, οι μεν να αυτοανατινάσσονται  σε λεωφορεία και οι δε να ρίχνουν ρουκέτες  σε νοσοκομεία. Απομονώστε τους φανατικούς και οι δύο λαοί. Οι “Ορθόδοξοι” Εβραίοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους “Μάρτυρες του Ισλαμ”.

Ούτε βγαίνε άκρη με το  “τις ήρξατο χειρών αδίκων”. Καμιά γενιά δεν φταίει για ό,τι έκανε η προηγούμενη, οι πατεράδες και οι παπούδες τους. Κάθε γενιά , κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνοι  για τις δικές τους πράξεις.

Να υπάρξει μια δίκαιη λύση για όλους. Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι, όσο και οι Εβραίοι. Ειδικά ο εβραϊκός λαός που βίωσε στο πετσί του την ταπείνωση, το όνειδος, την εξορία και τέλος την εξόντωση, τη χειρότερη γενοκτονία στην ανθώπινη ιστορία, οφείλει να δείξει γενναιότητα, να κάνει το πρώτο βήμα.  Ας δώσει τα χέρια στα αδέρφια του στον παλαιστινικό λαό.

Είμαστε ΟΛΟΙ ίδιοι σ΄αυτή τη γη. Ανεξάρτητα από  φυλή, γένος, καταγωγή, χρώμα, γλώσσα, θρησκεία.  Επιτέλους!  Μόνο οι  άνθρωποι ξεχωρίζουν τους… ανθρώπους. Η Φύση ποτέ.΄Ιδιο το δάκρυ, ο πόνος, αλλά και η αγάπη, η χαρά για όλους. Ακούστε τη φωνή της Φύσης,της  λογικής της Ιστορίας.

_________________________________________________________________________

 

1. ΣΥΡΦΕΤΟΣ  “ΒΙΑΣΤΩΝ”   ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
2. ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

3. “ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;”.

 

4. ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙΕΣ…ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ.

 

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗΣ. “Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ”.

__________________________________________________________________

 
1. Η απάντηση Γιαννακόπουλου σε Καμμένο: Θα τα πούμε εκεί που πρέπει
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Απάντηση στη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του απόψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας από τον εξαιρετικό «πολιτικό», Πάνο Καμμένο, που χρησιμοποιεί το βήμα αλλά πολύ περισσότερο την ασυλία της Βουλής για να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να ρίχνει λάσπη σε όποιον στέκεται απέναντι σε αυτούς που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό.

»Με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, που δυστυχώς πια ούτε τους ανεξάρτητους αλλά ούτε και τους Έλληνες εκπροσωπεί, ταυτιστήκαμε και τον στήριξα προσωπικά επειδή πίστεψα ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα ελευθερώσει την πατρίδα μας από τις ξένες δυνάμεις κατοχής. Πίστεψα κι εγώ όπως χιλιάδες Έλληνες ότι είναι πατριώτης κι όχι ένας ακόμη προδότης.

»Ποιος θα περίμενε ότι κι αυτός τελικά θα στηνόταν στα τέσσερα και γλείφοντας εκεί που έφτυνε, θα έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμη μνημόνιο, το βαρύτερο και το σκληρότερο, οδηγώντας τους Έλληνες ακόμη πιο βαθιά στην καταστροφή και παραδίδοντας την πατρίδα μας στα κοράκια. Κι αυτό δεν αλλάζει όσο κι όποιον κι αν επιχειρήσει να συκοφαντήσει ο «ηθοποιός» Καμμένος.
»Με τον Καμμένο θα τα πούμε εκεί που πρέπει όταν δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. Άλλωστε η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να κρυφτείς. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η οικογένεια Καμμένου και ποια η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ποιος υπογράφει την καταστροφή των Ελλήνων και ποιος δίνει ψωμί εδώ και δεκαετίες σε χιλιάδες οικογένειες. Δυστυχώς για τον Καμμένο, όταν έρθει η ώρα των αποδείξεων θα χρειαστεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Μια ακόμη κωλοτούμπα… 

»Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, για να απελευθερώσω την πατρίδα από τις ξένες δυνάμεις κατοχής, τους δοσίλογους και τους προδότες, τους ψεύτες και τους κλέφτες. Αυτούς που ξεπουλάνε την χώρα σπιθαμή προς σπιθαμή και καταδικάζουν τις επόμενες γενιές Ελλήνων σε θάνατο. Και δυστυχώς για τον κάθε Καμμένο, όταν πρόκειται για την πατρίδα μου, δεν κάνω πίσω ποτέ. Όσες απειλές δέχτηκα, δέχομαι και θα δεχτώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναφέρεται το εξής: «Που να δείτε και τα sms που έχει ο Γιαννακόπουλος από τον Καμμένο».

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή

Μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος στις αρχές Σεπτεμβρίου, προεκλογικά δηλαδή, έγραφε στα σάιτ των οποίων είναι ιδιοκτήτης επαινετικά σχόλια για τον ίδιο και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, λίγο μετά τις εκλογές, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος, ο Δ. Γιαννακόπουλος άρχισε να του στέλνει και συγχαρητήρια sms με ευχές για καλή τετραετία, ενώ με κάποια άλλα sms, τόσο στο κινητό τηλέφωνο του κ. Καμμένου όσο και σε αυτό της γυναίκας του, ο κ. Γιαννακόπουλος ζητούσε να μην μπει ο Σταύρος Κοντονής στην κυβέρνηση και να τοποθετηθούν φιλικά προσκείμενοι άνθρωποί του στο υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, και αφότου είχε σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, ο Δ. Γιαννακόπουλος τού έστειλε εκ νέου sms, σε διαφορετικό ύφος αυτή τη φορά, στο οποίο έγραφε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μη με λένε Γιαννακόπουλο»!

«Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι», είπε ο Π. Καμμένος, «ότι πέρασαν οι εποχές που ο μπαμπάς τους έπαιρνε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου».
Και συνέχισε αναφερόμενος ευθέως στον Δ. Γιαννακόπουλο: «Αυτός ο άνθρωπος διεκδικεί άδεια για τηλεοπτικό σταθμό. Αλλά να ξέρει ότι το νταβατζιλίκι δεν θα περάσει από αυτή τη Βουλή».

Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας πρότεινε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να μπει διάταξη στο νομοσχέδιο με την οποία θα αποκλείονται από τη διαδικασία του διαγωνισμού όσοι διώκονται για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.

Διαβάστε παρακάτω το εν λόγω απόσπασμα από την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή:

Προχωράω παρακάτω, κλείνοντας με αυτό. Ζητώ συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε. Τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης. Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας έντιμος, από τους καλύτερους φαρμακοβιομήχανους της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να του προσάψει τίποτα – με προσφορά στην Ελλάδα. Ο γιος του αποφάσισε να γίνει καναλάρχης. Αρχισε λοιπόν με το blog newsbomb. Τι γράφει το newsbomb, λοιπόν; 16 Σεπτεμβρίου: «Γι’ αυτό πρέπει να μπουν ξανά στη Βουλή Καμμένος και ΑΝΕΛ». Ύμνους!
Παρακάτω, στις 20/9/2015: «Θρίαμβος Τσίπρα-Καμμένου. Το Βατερλό των δημοσκόπων». Στις 17 Σεπτεμβρίου: «Καμμένος: Έχουμε πρώτο το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα». Παρακάτω, με διθυραμβικά δημοσιεύματα: «Καμμένος: Να μάθει ο λαός ποιοι πολιτικοί είναι πίσω από τη Λίστα Λαγκάρντ», γιατί πρέπει να είναι στη Βουλή κ.λπ. κ.λπ. Τα καταθέτω στη Βουλή.
Τι ήθελε ο κ. Γιαννακόπουλος; Ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε από εμένα, ως κυβερνητικό εταίρο και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στέλνοντας SMS  στο τηλέφωνο το δικό μου και της γυναίκας μου, να απαιτήσει αυτά που είχε να απαιτήσει. Πρώτη απαίτηση: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος, υποψήφιός μας, στο Υγείας ως εξωκοινοβουλευτικός; Παρακαλώ, πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή»!
Δεύτερο SMS, 14.51 μετά μεσημβρίας, 21 Σεπτεμβρίου: «Συγχαρητήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να κλείσετε ολόκληρη τετραετία και χωρίς εμπόδια να μπορέσετε να διορθώσετε τα αίσχη των προηγούμενων σαράντα ετών. Καλή δύναμη. Το NewsBomb βγάζει κυβέρνηση».
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Πρόεδρε, αν έχετε την καλοσύνη, ολοκληρώστε.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Είναι σοβαρό το θέμα. Τελειώνω αμέσως.
Στις 21 του μηνός άλλο SMS: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος πάλι ως εξωκοινοβουλευτικός;» Και λέει πάλι το ίδιο: «να μην μπει ο Κοντονής». Και προχωράει, 24 Σεπτεμβρίου: «Ο Κοντονής όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ούτε ραντεβού δεν δέχεται να κάνει». Και 24 Σεπτεμβρίου, 20.57΄ μετά μεσημβρίας, στέλνει το εξής SMS: «Εάν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μην με λένε Γιαννακόπουλο».
Το ίδιο σάιτ, το οποίο μας εξυμνούσε, λοιπόν, από τις 24 του μηνός γράφει: «Η ιστορία γράφτηκε από λακέδες», με φωτογραφία δική μου και του Πρωθυπουργού. «Βόμβα Ζωής κατά Καμμένου: Δεν μου έδωσε τα στοιχεία για το εξοπλιστικά», «Ακατάλληλος και επικίνδυνος», «Το σπίτι της πεθεράς μου», «Ο Καμμένος με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος χλεύασαν την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος», «Αποκάλυψη: Γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε τον Καμμένο καταδικασμένο», μια απόφαση ελβετικού δικαστηρίου με την οποία έχω δικαιωθεί γιατί ήταν ερήμην, «Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ αριστερή εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον κόκκινο Πάνο», «Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία-Υπουργός απείλησε το newsbomb»
Αυτός ο κύριος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διεκδικεί να πάρει κανάλι, για να κάνει τι; Για να πάρει 223 εκατομμύρια δάνειο, κόβοντας τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως έγινε μέχρι σήμερα, και να απειλεί την πολιτική ζωή του τόπου; Όχι, λοιπόν!
Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές τελείωσαν που ο μπαμπάς τους έπαιρνε το αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους, όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου.
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νταβατζιλίκι δεν περνά από τη Βουλή των Ελλήνων! Τελείωσε το νταβατζηλίκι! Πέφτει κάτω είτε ήταν μέχρι τώρα νταβατζήδες με παρελθόν είτε είναι νταβατζήδες που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον τόπο!
Κύριε Υπουργέ, οφείλετε να βάλετε, αν θέλετε, μία διάταξη ακόμα. Να πείτε, δηλαδή, ότι άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση, δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για αδικήματα όπως αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εκβίασης

Να συμφωνήσουμε  (δυστυχώς) για πρώτηφορά με τον Πάνο Καμμένο. Σχεδόν σε όλα, όσα λέει εδώ. Του τα ψέλνει αγρίως ,δεόντως  και δικαίως του τύπου, που ξερογλείφεται να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Ποιος είναι ο Γιαννακόπουλος πού θέλει  να κάνει μπίζνες με τα ΜΜΕ; Από πού και ως πού; Με ποια ιδιότητα; Ελέω  του παρά  της οικογένειας; (σ.σ.Μέγα το βιος της ,μολογάνε,όσοι ξέρουν).

Να δείτε πόσοι πάλι εργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες,  λογής κουμάσια θα πλακώσουν να πάρουν τις περίφημες άδειες. Και είναι σίγουρο πως θα τους τις δώσουν.  Ελλαδιστάν το λένε. Το πελατειακό κράτος καλά κρατεί ακόμα.

Εμείς θα τους πολεμήσουμε από δω μέχρις εσχάτων. Είναι όλοι «βαρώνοι» του «Τύπου»  , ιδιοκτήτες της  “μαύρης” βιομηχανίας της  παραπληροφόρησης.  Κάνουν  “χοντρά” λεφτά σε βάρος  της δημοσιογραφίας, της πληροφόρησης,της είδησης.  Ανίεροι, αισχροί.

 

2. Όταν ο Λαζόπουλος κορόιδευε τον Ολάντ στον Θέμο Αναστασιάδη.

 

Όταν ο Λαζόπουλος κορόιδευε τον Ολάντ στον Θέμο Αναστασιάδη

«Γελάω με το που τον βλέπω. Άφοβα. Αυτή η φάτσα είναι για κωμωδία» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας στον Κομιστή του Πρώτου Θέματος. Και οι τρεις πεντάμορφες και καθόλου αστείες φάτσες που ήταν στην οθόνη γέλασαν με την καρδιά τους, κοροϊδεύοντας την φάτσα του Γάλλου Προεδρου. Έχουν μια πλάκα αυτά που λέει. Όλα χλευαστικά για τον Ολάντ: “εγώ γελάω με τον που τον βλέπω”, “ο Σαρκοζί ήταν ο κοντός με το τακούνι, αλλά αυτός είναι ένα πράγμα κωμικόφατσα”, “δεν παρακολουθείς αυτή τη φάτσα”, “είναι μερικοί άνθρωποι που η φάτσα τους παραβιάζει τόσο πολύ το αίσθημα, αυτός είναι αυτό το πράμα”, “αυτός είναι η κωμωδία της εξουσίας”.
 
Περισσότερη πλάκα θα είχε πάντως, το βράδυ που συνάντησε τον Ολάντ με τον Τσίπρα, ο Λαζόπουλος, με το που θα τον έβλεπε να έσκαγε στα γέλια με «αυτή τη φάτσα» και να του εξηγούσε «κατάφατσα» γιατί τον θεωρεί τόσο γελοίο και ποιο ακριβώς αίσθημα παραβιάζει τόσο πολύ ο Φρανσουά Ολάντ. Ή ακόμα καλύτερα, θα μπορούσε να παιχτεί το απόσπασμα της εκπομπής σε ένα videowall, με γαλλικούς υπότιτλους φυσικά για να μάθει ο Γάλλος Προεδρος τι ακριβώς έλεγε γι’ αυτόν στον ελεύθερό του χρόνο ο Έλληνας κωμικός που μόλις γνώρισε. (Είναι το κλασικό που είχε πει ο Ψινάκης: Στην τηλεόραση ο Λαζόπουλος κράζει τους πλούσιους, αλλά ιδιωτικώς κάνει παρέα μαζί τους και δεν τους λέει τίποτα απ’ όσα φλογερά λέει δημοσίως εναντίον τους…) Κατά τα άλλα, τα γνωστά: Πολιτικοί και τα φερέφωνα, με το που αλλάζουν οι καιροί, αρχίζουν και γλείφουν με επιδεξιότητα εκεί ακριβώς που έφτυναν..
 

Παλιότερα,  το Θέμο, που τον είχε ένα διάστημα κολλητό ο μακαρίτης ο  Σεραφείμ Φυντανίδης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, όταν τον γιαουρτώναμε, του φωνάζαμε  μια ατάκα, σεξιστικού περιεχομένου, που δεν την επαναλαμβάνω, γιατί δε μου “πάει” πια να τη λέω και δεν  την επικροτώ τώρα.  Τον άλλον,  δίπλα του , δε θυμάμαι  το όνομά του  (Βαγγέλης; -και δεν του κάνω και τη χάρη να ψάξω πώς τον λένε-), κάποτε, μας διαβεβαιώνουν,  τον αποκάλεσε δημόσια ένας ξένος του συναφιού του  “γρια τσατσά” ή “νταβά”, κάπως έτσι.

Για το Λαζόπουλο; Ωχ, αυτός ο Λάκης! Αμφιβάλω αν αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στη χώρα γλοιωδέστερο και σιχαμερότερο “τετράποδο”.  Δεν είναι που τα έχει με όλους καλά και παράλληλα  κάνει πως τους φτύνει (για το διάφορό του, φυσικά).  Είναι “κάκιστος” από τη φύση του, το χαρακτήρα του, βρε παιδί μου, αυτό τον πανάθλιο ον.  ΄Εχει μια  “πούστικη” συμπεριφορά, για να το πούμε λαϊκά. Παλιανθρωπίστικη.΄Ετσι μου βγαίνει να τον παραδώσουμε στις σελίδες της ιστορικής δημοσιογραφίας μας  για τις γενιές που έρχονται.

Δε θα μπορούσα, ειλικρινά  να τον έχω ποτέ, όχι φίλο, ούτε καλημέρα στο ασανσέρ να ανταλλάσσουμε.  Θα μου κόστιζε.

΄Ενα σίχαμε!

Και  όσο για το Θέμο, τον πάλαι ποτέ συνεργάτη και κολλητό του  φιλο-Ναζί
“Ταρζάν” της Ζούγκλας (μετά που δεν τα βρήκανε στα λεφτά στην πώληση της εφημερίδας  “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, γίνανε θανάσιμοι εχθροί) μη νομίσετε πως τώρα είναι ό,τι είναι.  Από πάντα τέτοιος ήτανε.  “Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήταν”!

   Διαβάστε:

Το πρώτο μεταπολιτευτικό γιαούρτωμα στον Θέμο Αναστασιάδη από τους Ρηγάδες το 1995

 

Βρισκόμαστε στο σωτήριον έτος… 1995, ο Θέμος Αναστασιάδης μαζί με τη “Μαύρη τρύπα” του έχουν αφιχθεί στην Ελευθεροτυπία,την οποία διευθύνει ο Σεραφείμ Φυντανίδης, με μεταγραφή από την Καθημερινή του Αλαφούζου.Αιρετική και πολλάκις προκλητική η στήλη τα έβαλε κάποια στιγμή με χυδαίο τρόπο  και με τους “Ρηγάδες”,οι οποίοι τον “άσπρισαν” σε μια παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στα γραφεία της εφημερίδας.Το περιστατικό μας θύμισε στην προχθεσινή εκπομπή του ο Κώστας Βαξεβάνης στο Κουτί της Πανδώρας αναφέροντας ότι το πρώτο «μεταπολιτευτικό» γιαούρτι στην Ελλάδα έπεσε στον Θέμο Αναστασιάδη το 1995 από γυναίκες του “Ρήγα”!

1995

 

 

3. Οι πηγές χρηματοδότησης των ναζίδων της Χρυσής Αυγής
                           INDYMEDIA

από ANTIFA 24/10/2015

Ρατσιστική – Φυλετική Βία

Οι πηγές χρηματοδότησης των ναζίδων της Χρυσής Αυγής

 
Η Χρυσή Αυγή μετά την είσοδό της στη Βουλή απέκτησε πρόσβαση σε παχυλή κρατική χρηματοδότηση, την οποία αξιοποίησε για να εντείνει τις εγκληματικές της δραστηριότητες. Εκτός της τακτικής χρηματοδότησης με βάση τα εκλογικά της ποσοστά, διέθετε τις βουλευτικές αποζημιώσεις και πλήθος προνομίων που συνδέονται με τις βουλευτικές έδρες, δηλαδή πέντε μετακλητούς υπαλλήλους και επιστημονικούς συνεργάτες ανα βουλευτή, μετακλητούς αστυνομικούς ως συνοδούς ασφαλείας των βουλευτών, δωρεάν τηλέφωνα, οχήματα (τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, όπως στην περίπτωση της επίθεσης στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη, κλπ).
Στον κατάλογο των εργαζόμενων στη Χρυσή Αυγή που περιέχεται στη δικογραφία (αρχείο 2414), εμφανίζονται ως μισθοδοτούμενοι απευθείας από την οργάνωση οι πλέον κατηγορούμενοι Γεώργιος Πατέλης και Ιωάννης Καζαντζόγλου (υπεύθυνοι Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και Πολιτικής Δράσης Νίκαιας αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα), ο Θωμάς Μπαρέκας (υπεύθυνος Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά) και η Νικολέττα Μπενέκη.
Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τη δράση της και τις εγκληματικές της ενέργειες πριν ακόμα μπει στη Βουλή. Αλλά και ακόμα και όταν εισήλθε σε αυτή, κάθε τοπική οργάνωση και κάθε μέλος (ιδιαίτερα υψηλόβαθμο) ήταν επιφορτισμένοι να αξιοποιούν ευκαιρίες χρηματοδότησης της οργάνωσης που προέκυπταν από τον εκάστοτε τομέα ευθύνης (τοπικό, κλαδικό, κλπ). Αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Σημαντική πηγή χρηματοδότησης της οργάνωσης ήταν η πώληση ρούχων και υλικών που θεωρούνταν συνδεδεμένα με την στράτευση στη Χρυσή Αυγή. Η εμπορία αυτών των ειδών διεξαγόταν κεντρικά, με υπεύθυνο τον βουλευτή της οργάνωσης και ήδη κατηγορούμενο Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος διέθετε κατάστημα με την επωνυμία “Φάλαγγα” που τροφοδοτούσε με είδη ένδυσης, σήματα, μπρελόκ, κλπ, μέλη της Χρυσής Αυγής, άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και οπαδικούς συνδέσμους που ήταν και οι βασικοί “πελάτες” της οργάνωσης. Η κεντρική πώληση ειδών με τα σήματα της Χρυσής Αυγής μέσω των τοπικών οργανώσεων, του κεντρικού καταστήματος της οργάνωσης (που εμφανίζεται από ένα σημείο και πέρα να εδρεύει στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Μεσογείων) και του καταστήματος του βουλευτή Παναγιώταρου διαψεύδει τον ισχυρισμό που πολλάκις έχει προβληθεί από την οργάνωση ότι “τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής πωλούνται στην Ομόνοια”. Όπως προκύπτει από πλήθος καταθέσεων και απολογιών που περιέχονται στη δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τα είδη αυτά κεντρικά και μέσω των τοπικών οργανώσεων, αξιοποιώντας τα έσοδα για τη χρηματοδότηση της Κεντρικής Διοίκησης. Στα πωλούμενα είδη ένδυσης, θα πρέπει εδώ να προσθέσουμε και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ως όπλα, όπως μπαστούνια του base–ball, ηλεκτρονικούς εκκενωτες (taser), κλπ, τα οποία εμπορευόταν κεντρικά το κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου.
β. Βασική πηγή χρηματοδότησης αποτελούσε επιπλέον η πώληση υπηρεσιών προστασίας από μέλη της οργάνωσης, σε καταστήματα, bar, κλπ. Η παροχή υπηρεσιών προστασίας ήταν βασική πτυχή της δράσης της οργάνωσης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα στον Αγιο Παντελεήμονα, πραγματοποιούταν δε σε συνεργασία με το αρμόδιο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και τον υποδιευθυντή του (ήδη υπόδικο) Αθανάσιο Σκάρα. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χρήστος Ρήγας, ιδιοκτήτης ο ίδιος του bar “Πύλες” στον Άγιο Παντελεήμονα και επικεφαλής της παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή το επίμαχο χρονικό διάστημα, εμπορευόταν την πώληση προστασίας. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 565/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου (δημοσιευμένη στο http://www.areiospagos.gr), ο Χρήστος Ρήγας ήταν “πρωτοπαλήκαρο” του Μπάμπη Λαζαρίδη, γνωστού στα κυκλώματα της “νύχτας”. Τα περιγραφόμενα ομολογούνται από τον Χρήστο Λουκόπουλο, πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που τον Οκτώβριο του 2007 είχε συλληφθεί κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ιδιοκτήτη του μπαρ “Caramela” Γιάννη Βουτυράκου. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ότι την εντολή του “συμβολαίου θανάτου” (που θα ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στην καρδιά) τού την είχε δώσει ο Μπάμπης Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης του ανταγωνιστικού νυχτερινού κέντρου “Μούσες”, μέσω του πρωτοπαλήκαρού του και μέλους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Ρήγα. Ο Ρήγας μάλιστα, κατά τον Λουκόπουλο, είχε εισπράξει ήδη 15.000 ευρώ για το “συμβόλαιο θανάτου” και θα έδινε άλλα τόσα στον Λουκόπουλο όταν αυτός θα τελούσε με επιτυχία την ανθρωποκτονία. Η απόφαση του ΑΠ αναφέρει χαρακτηριστικά (ο Λουκόπουλος είναι ο Χ2, ο Λαζαρίδης είναι ο ΣΤ και ο Ρήγας είναι ο Ζ): “Ούτος (ο Λαζαρίδης) απήντησε ότι είχε μεταβεί στο σημείο εκείνο, έχοντας μαζί του το εν λόγω πιστόλι, με σκοπό να τον σκοτώσει και ότι εντολείς του για την δολοφονία αυτή ήσαν οι συγκατηγορούμενοί του ΣΤ και Ζ, που ο τελευταίος (Ζ) “δουλεύει” για τον ΣΤ. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο συγκατηγορούμενός του (ο Χρήστος Ρήγας) του είχε υποδείξει και το σχέδιο διαφυγής μετά την τέλεση του εγκλήματος και σαν αμοιβή του είχε υποσχεθεί το χρηματικό ποσό των 30.000,00 ευρώ, από τα οποία τα μισά είχε ήδη πάρει ο ίδιος (Ζ), ενώ τα άλλα μισά θα του τα έδινε μετά την δολοφονία. Κατόπιν τούτου ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου στο πιο πάνω σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ν. Σμύρνης και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο Χ2, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω πιστόλι με οκτώ φυσίγγια. Σε έρευνα που επακολούθησε από την αστυνομία στο πιο πάνω αυτοκίνητο, που οδηγούσε, βρέθηκαν ένα γκλοπ, χρώματος κόκκινου, με μαύρη λαβή, ένας ελβετικός σουγιάς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ, τα οποία, μαζί με το πιο πάνω αναφερόμενο πιστόλι, έφερε χωρίς άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής. Ο ανωτέρω κατηγορούμενος απολογούμενος την 28-10-2007 στην Δ/νση Ασφαλείας Αττικής ισχυρίσθηκε εκτός των προαναφερομένων ότι καθ’ υπόδειξη του κατηγορουμένου Ζ έκανε εισπράξεις επ’ ονόματι του, “για παροχή προστασίας, από διάφορα καταστήματα και συγκεκριμένα από το “…..” στην ….., το “…..” στην οδό ….., το “…..” στου …..,το “…..” στη Λ. ….., και το “…..”, στου ….. . Πριν από το Πάσχα του έτους 2007 μετέβη δύο φορές σε INTERNET CAFE στην πλατεία ….. και με την απειλή πιστολιού εξανάγκασε τον ιδιοκτήτη Η, γνωστό με το ψευδώνυμο “…..”, να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500,00 ευρώ, τα οποία έδωσε στον κατηγορούμενο Ζ. Την ίδια περίοδο πήγε στο κατάστημα με την επωνυμία “…..” στην ….. και απείλησε με όπλο τον τραγουδιστή Θ, προκειμένου να του καταβάλει χρήματα για παροχή προστασίας, πλην όμως ούτος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Το ίδιο χρονικό διάστημα απειλούσε αρχικά τηλεφωνικώς και εν συνεχεία δια ζώσης με την απειλή όπλου την Ι, που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων “…..” στην Λ. ….., ώστε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5.900,00 ευρώ, που χρωστούσε, από μία ακάλυπτη επιταγή που υποτίθεται ότι είχε κυκλοφορήσει απ’αυτή, πλην όμως δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Κατά το αυτό χρονικό διάστημα μετέβη στα καταστήματα με τις επωνυμίες “…..” στους ….., “….. ” στη ….., “…..” στην πλατεία ….. και “…..” στον ….. και με την απειλή βίας ζήτησε να καταβάλουν χρήματα για παροχή προστασίας, πλην όμως δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό. Πριν από τα Χριστούγεννα του έτους 2006 εργάσθηκε, κατ’ εντολή του συγκατηγορουμένου του Z, ως συνοδός σε έναν επιχειρηματία ονόματι K, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, τον οποίο, ενώ συνόδευσε σε εργοστάσιο με δερμάτινα είδη στην περιοχή του ….., προκειμένου να εισπράξει με βία χρήματα, που όπως ισχυριζόταν του χρωστούσαν, πυροβόλησε άσκοπα τέσσερις φορές στον αέρα. Επίσης το καλοκαίρι του έτους 2007 στο ….. κατ’ εντολή του ανωτέρω συγκατηγορουμένου του (Z), αφού έριξε βενζίνη στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του K, άναψε φωτιά και το έκαψε, επειδή ο πιο πάνω επιχειρηματίας σταμάτησε να τους χρησιμοποιεί για την προστασία του”.
γ. Η πώληση προστασίας σε καταστήματα εξαπλώθηκε πέραν του Αγίου Παντελεήμονα, σε άλλες συνοικίες και από άλλα μέλη της οργάνωσης. Από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του μέλους της Χρυσής Αυγής και πλέον κατηγορούμενουΝικόλαου Αποστόλου, που είχε διατελέσει υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης του Πειραιά, προκύπτει ότι ο ίδιος πωλούσε προστασία σε καταστήματα, τους ιδιοκτήτες των οποίων εξεβίαζε (αναφέρονται τα καταστήματα “Καραμέλα”, “ZicZac”, κλπ). Χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη αναφέρει ο Αποστόλου: “…πήγαμε σε έναν μαλάκα που χρώσταγε λεφτά και τέτοια με τον άλλο και δεν είχε τίποτα και ήταν σε μαγαζί, αυτός ρε με διάφορα και του λέω τι δώρο θα μας κάνεις, του λέω για να μην έχουμε προβλήματα… Λέει παιδιά πάρτε ότι θέλετε και του πήρα εγώ το καλάμι κ.λ.π. και ένα ψαροντούφεκο γιατί λεφτά δεν είχε”, βλ. αρχείο 920). Παρομοίως, από τη σχηματισθείσα δικογραφία για τον αστυνομικό Κωνσταντίνο Χαλάστρα, ο οποίος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πληροφοριοδότης της οργάνωσης εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως αστυνομικού, αποσπάστηκε δε ως φρουρός του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, προκύπτει ότι ο ανωτέρω πωλούσε προστασία σε καταστήματα κατ’ επάγγελμα, γεγονός που ομολογείται από τη μητέρα του σε επιστολή της προς τον ίδιο (“ο μπαμπάς σου από τότε που έμαθε κάποια πράγματα έχει γεράσει δέκα χρόνια. Πιστόλια, Αλβανοί, ξυλοδαρμοί, αμοιβές, εφιαλτικά πραματα. Αυτός ο Κωστής δεν εχει καμία σχέση με τον Κωστή που ήξερα…”, βλ. αρχείο 4058). Η οργάνωση, διαθέτοντας ήδη μια δεξαμενή εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων αντρών, είχε τη δυνατότητα να τους διοχετεύει σε εργασίες πώλησης προστασίας, security, κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του βουλευτή της οργάνωσης Ηλια Κασιδιάρη σε εκδήλωση του Μετώπου Νεολαίας στις 17/09/2011: “όσοι φίλοι έχουν άδεια και ασχολούνται με υπηρεσίες φύλαξης, έχουν άδεια security, να ερθουν και αυτοί να το δηλώσουν, γιατί γίνεται μια προσπάθεια και σ’ αυτον τον τομέα να καλύψουμε τους δικούς μας ανθρώπους” (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, 3022-21-2983-στ’, Παράρτημα 13.3, αρχείο M2U01423, λεπτό 08:45), όπως και το γεγονός ότι στον σκληρό δίσκο του αρχηγού της οργάνωσης Νικόλαου Μιχαλολιάκου περιέχεται ολόκληρη η δικογραφία της υπόθεσης Βλαστού (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, παράρτημα 19.2, αρχείο 0001-0000).
δ. Η πώληση προστασίας σε καταστήματα, σε συνδυασμό με την εκβίαση των ιδιοκτητών τους, δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά επεκτείνονταν σε τοπικές οργανωσεις, όπως προκύπτει από το παράδειγμα της Νίκαιας, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής εκβίαζαν αλλοδαπούς κυρίως καταστηματάρχες ότι θα τους καταστρέψουν τις επιχειρήσεις τους αν δεν πληρώσουν χρήματα στην οργάνωση (καταγγελία που επιβεβαιώνεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Νικόλαου Αποστόλου και άλλων μαρτύρων).
ε. Πηγή εσόδων αποτελούσε ακόμα η διάθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγης για τη διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά εργασίας, με κύριο στόχο την “εθνική προτίμηση” η οποία συνέπιπτε και με τα ιδεολογικά πιστεύω της οργάνωσης. Έτσι, μέλη της Χρυσής Αυγής διενεργούσαν, κατόπιν “μίσθωσής” τους από επιχειρηματίες στον κλάδο των μεταφορών, ελέγχους σε φορτηγά με οδηγούς από τη Βουλγαρία, κλπ. Ο τέως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής Νίκαιας και μάρτυρας Βασίλειος Χανδρινός περιγράφει μια τέτοια εξόρμηση της οργάνωσης στην από 29/04/2014 κατάθεσή του (αρχείο 2971): “Ενδεικτικό είναι το τελευταίο μήνυμα που έλαβα στις 12 Ιουλίου του 2013 με το οποίο μας καλούσαν να πάμε στα γραφεία. Όταν φτάσαμε εκεί, επειδή η ημερομηνία αντιστοιχούσε σε ημέρα που τα γραφεία ήταν ανοιχτά, καταρχήν νομίσαμε ότι επρόκειτο να βοηθήσουμε για συσκευασία ή διανομή τροφίμων… Όταν φτάσαμε εκεί λοιπόν και ρωτήσαμε τι μας θέλανε, μας είπαν ότι θα πηγαίναμε κάπου, αλλά μας είπαν ότι δεν θα μας πουν λεπτομέρειες για να μη διαρρεύσει το μυστικό. Σε επίμονες ερωτήσεις μας είπαν ότι θα πάμε στον Ασπρόπυργο σε μια δουλειά. Μάλιστα, μάς πρότειναν να επιβιβαστώ σε δικά τους αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες… Πράγματι φτάσαμε στον Ασπρόπυργο σε ενα μεγάλο οικόπεδο-μάντρα με πολλά φορτηγά μέσα στα οποία αναγραφόταν η φίρμα “ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ” όπως και στο κτίριο που υπήρχε εντός της μάντρας. Όταν φτασαμε είδα τον Δελατόλα τον οποίο αναγνώρισα επειδή είναι δημοσιογράφος και τον βλέπω στην τηλεόραση στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη κάθε Πέμπτη, οπότε κυκλοφορεί και η εφημερίδα το Ποντίκι, να βγαίνει από το κτίριο και να αγκαλιάζει τον Ηλία Κασιδιάρη. Τους είπα “τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Πλάκα μας κάνουν; Αυτοί είναι σε αντιδικία από τότε που ο Κασιδιάρης χτύπησε την Κανέλλη σε εκπομπή του Παπαδάκη. Πλάκα μας κάνουν;”. Αμεσως μετά ρώτησα τον Μπαρέκα από τον Πειραιά που ήταν εκεί μπροστά μαζί με τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, Τσακανίκα κα, “τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ;” και μου είπαν ότι “Ήρθαμε να κάνουμε έλεγχο γιατί έχουμε την πληροφορία ότι εργάζονται Βούλγαροι υπάλληλοι χωρίς άδεια οδήγησης και χωρίς ασφάλιση”. Τότε εγώ έκανα την παρατήρηση σε ένα άτομο που πρέπει να ήταν ο Πανταζής από το Πέραμα λέγοντας: “Και τι εισαστε εσείς; Αστυνομία; Ας έρθει η Αστυνομία να κάνει ό,τι έλεγχο θέλει”. Εκείνη την ώρα γύρισα και είπα στους φίλους μου που είχαμε πάει παρέα, μεταξύ των οποίων ηταν και ο Γιώργος Δήμου μαζί, “άντε, πάμε να φύγουμε από εδώ” και κατευθυνθήκαμε προς το αυτοκίνητό μας”… Παρομοίως, τον χαρακτήρα “μίσθωσης” των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής είχαν οι έλεγχοι αλλοδαπών ή ντόπιων μικροπωλητών χωρίς νόμιμα έγγραφα σε λαϊκές αγορές, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 1465/2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, από όπου συνάγεται ότι ο πρόεδρος της Λαϊκής Αγοράς Μεσολογγίου Αντώνιος Μπαρμπετάκης ήταν αυτός που κάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν ρόλο επόπτη την 11/09/2012, έστω και αν δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες προς τούτο διαδικασίες.
στ. Μέλη του πυρήνα του Περάματος και της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν κατόπιν εντολής των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και συνεννόησης με εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη δημιουργία διασπαστικού Σωματείου, με σκοπό την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε αντιπαράθεση με τα υπάρχοντα Σωματεία και την πάγια θέση τους για μη-μείωση των ημερομισθίων. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέθεσε ο Σωτηριος Πουλικόγιαννης, πρόεδρος των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μέλος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στην από 02/10/2013 συμπληρωματική ένορκη εξέτασή του (βλ. ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΜΕ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ): “λίγες μέρες πριν [τον Ιούνιο του 2012] πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε νυκτερινό κέντρο της Συγγρού στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Χρυσής Αυγής οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και από πλευράς εργολάβων οι Αθανασόπουλος Αντώνης, Δελής Παναγιώτης, Πυρινής Θανάσης, Μεταξάς Δημήτριος, Βουδούρης Ευάγγελος και ακόμη ένας. Από πλευράς εργολάβων είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ περίπου το οποίο δόθηκε ως οικονομική ενίσχυση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής με αντάλλαγμα την ανάληψη δράσης ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές των σωματείων μας, την εκκαθάριση της Ζωνης από εμάς, τη δημιουργία Σωματείου της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα ερχόταν σε συμφωνία με τις ενώσεις των εργολάβων (οι συγκεκριμένοι εργολάβοι εκτός από επιχειρηματίες ήταν και παραμένουν μέχρι σήμερα εκπρόσωποι εργοδοτικών ενώσεων)…”. Η αλήθεια των λεγομένων του εν λόγω μάρτυρος προκύπτει από το γεγονός ότι μετά την ίδρυση του σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ζωνη και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι εργοδότες αντάμειψαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσλαμβάνοντάς τους στις επιχειρήσεις τους. “Στις 16/09/2013, λίγες μέρες μετά την επίθεση είς βάρος μας, πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΧΑ στο Περαμα, παρουσία δημοσιογράφων, όπως γράφτηκε στον τύπο και ενημερωθήκαμε από ρεπορτάζ καναλιών, ο Κυριτσόπουλος Χρήστος αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο επικεφαλής του εθνικιστικού φορέα στη Ζώνη ανακοίνωσε ότι ο φορέας έχει έρθει σε συμφωνία με επιχειρηματίες για την πρόσληψη εργαζομένων μέσα από τον φορέα από πλευράς εργολάβων με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και με δέσμευση προς τους εφοπλιστές ότι δεν πρόκειται να ξαναπραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση ή διεκδίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα από πλευράς σωματείων… Τέλος σας εγχειρίζω αντίγραφο του βιβλίου παρουσίας της επιχείρησης Κουτρουλός Ευάγγελος και Σια ΕΕ (είναι η επιχείρηση του κυρίου Πυρινή) όπου φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά προσλαμβάνει στην επιχείρησή του όλον τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής”.
Από την αντιπαραβολή του εγγράφου που προσκόμισε ο μάρτυρας (στο ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΜΕ – ΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/3-11-2013) με τα ονόματα που υπογράφουν το από 03/09/2013 ιδρυτικό Καταστατικό του Σωματείου της Χρυσής Αυγής με την επωνυμία “Σωματείον Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών Πειραιά, Αττικής και Νήσων” (προσκομισθέν στη δικογραφία από τον Ιωάννη Λαγό, αρχείο 2277), προκύπτει ότιπράγματι στις 19/09/2013, τεσσερις μέρες μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μία μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσλήφθησαν στην επιχείρηση Κουτρουλός Ευάγγελος και Σια ΕΕ, συμφερόντων του προέδρου της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά Αθανάσιου Πυρινή οι υπογράψαντες την ίδρυση του “Σωματείου”: Κυριτσόπουλος Χρήστος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Αντώναρος Παναγιώτης, Ξανθάκης Ιωάννης, Λούβαρης Σταμάτης, Κολιαδήμας Χρήστος, Δρούγκας Βασίλειος, Γαρδικιώτης Κωνσταντίνος, Γαρδικιώτης Σωτήρης, Χατζησταύρου Χρήστος και Μαυροειδόγγονας Πιέρρος, δηλαδή 11 από τους 30 ιδρύσαντες το “Σωματείο” (και 11 από τους 21 που εργάζονταν σε έργο της εν λόγω επιχείρησης).
Πηγή : jailgoldendawn.com
                      ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;

1573589

από POLYTROPOS 25/10/2015 1:07 πμ.,

 

Είναι αστεία όσα λέει ο συντάκτης του “καχεκτικού” από ντοκουμέντα αυτού κειμένου και με άγνωστη την αιτία σύνταξής του. Αστεία και τα ποσά που αναφέρει πως μπήκαν στα ταμεία της Χ.Α (300 και 400 χιλάρικα! Σώπα,ρε παιδί μου,τόσα πολλά;).Το χειρότερο όμως είναι πως  αποσιωπάται  η πραγματική πηγή χρηματοδότησης εδώ και χρόνια των Ναζί της Ελλάδας,αλλά και πολλών ακροδεξιών κομματικών μορφωμάτων μη εξαιρουμένων ούτε των Γάλλων Λεπέν,πατέρα και θυγατέρας.
Ρώσικος  πακτωλός ρουβλίων  έχει εισρεύσει ήδη από το 2000 στα ταμεί της Χ.Α και στις τσέπες το Μιχαλολιάκου.Και μιλάμε για εκατομμύρια . ΄Οχι για τις πενταροδεκάρες,που παίρνουν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες οι… ντουλάπες. Αυτά τα έχουν για καφέ.Ο ξένος τύπος,ακόμα και η αμαρτωλή Bild, έχει γράψει επανειλημμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και είναι απορίας άξιο πώς επιχειρεί να παραθέσει κάποιος στοιχεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν έχει ενημερωθεί για τα πιο σημαντικά,σχετικά  ντοκουμέντα.
Το πολύ χρήμα, λοιπόν,  με το οποίο συγκροτήθηκε,διαφημίστηκε,στηρίχτηκε και έφτασε ως τη βουλή η Χ.Α ήταν το χρήμα του δικτάτορα Πούτιν. Παγκοίνως γνωστό αυτό (πλην του συντάκτη του παραπάνω κειμένου) .΄Αφθονο χρήμα βεβαίως ,αναπαύτηκε και στον κορβανά του ΣΥΡΙΖΑ,των ΑΝΕΛ και ειδικά του Λαφαζάνη. Η Γκάρντιαν  έκανε ειδικό αφιέρωμα για τη συγκεκριμένη διαδρομή του βρώμικου  αυτού προεκλογικού χρήματος.
Και είπαμε.  ΄Οταν μιλάμε για λεφτά, δε μετράμε σε χιλιάρικα,αλλά σε εκατομμύρια. Γιατί μήπως ξέρει κανείς πόσο στοιχίζει ΜΟΝΟ να ταϊσεις  “δημοσιογράφους”  σαν το Δελατόλα,τον “Ταρζάν”, τον Παπαδάκη για να σου κάνουν, έστω και  “αρνητικη” διαφήμιση, να σε αφήσουν στην εκπομπή σου να χαστουκίσεις μια Κανέλλη ή να τσαμπουνάνε  συνεχώς και αδιαλείπτως για να κάνουν στο πόπολο πλύση  εγκεφάλου πως η Χ.Α είναι το…ΤΡΙΤΟ ελληνικό κόμμα με 350.000 σταυρούς,όταν πάντα αυτάΤΑΞΗ και λοιπές  ονομασίες η χουντο-ακροδεξιο-ναζιστική λέτα της χώρας.

2. ΕΜΒΟΛΙΜΟΣ ΕΠΙ-ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡ

1573596

από @ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ 25/10/2015 12:23 μμ.,

 Οι τελευταίες σειρές  του κειμενακίου μας πιο πάνω  υπέστησαν από άγνωστη αιτία εγκεφαλικό και μπερδεύουν τα λόγια τους.
Το πειραγμένο:
“…συνεχώς και αδιαλείπτως για να κάνουν στο πόπολο πλύση  εγκεφάλου πως η Χ.Α είναι το…ΤΡΙΤΟ ελληνικό κόμμα με 350.000 σταυρούς,όταν πάντα αυτάΤΑΞΗ και λοιπές  ονομασίες η χουντο-ακροδεξιο-ναζιστική λέτα της χώρας”.
Το ορθό
…” συνεχώς και αδιαλείπτως για να κάνουν στο πόπολο πλύση εγκεφάλου πως η Χ.Α είναι το…ΤΡΙΤΟ ελληνικό κόμμα με 350.000 σταυρούς,όταν πάντα (Μεταπολίτευση και εξής)  αυτά τα νούμερα μάζευε σε εκλογές η χουντο-ακροδεξιά-ναζιστική λέρα της χώρας”
Με την ευκαιρία ,ως τόσο να διευκρινίσουμε:
 Η μοναδική φορά που  βασιλικά, χουντικά, ακροδεξιά, ναζιστικά αποβράσματα συσπειρώθηκαν και κατέβηκαν…ομοθυμαδόν σε εκλογές,  ήταν το 1977 υπό τον Θεοτόκη και τήν επωνυμία ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΄Ηταν η εποχή που ο Μιχαλολιάκος έβαζε τυφλές μπόμπες στα σινεμά και τις πλατείες της Αθήνας και ο  δικτάτορας Παπαδόπουλος τον είχε χρίσει αντικαταστάτη του από τη φυλακή.Λίγο μετά,που πήγε και ο αρχιΝαζί Μιχαλολιάκος (για λίγο) “μέσα”, ο Παπαδόπουλος του εγχείρισε το “δαχτυλίδι” και τον προήγαγε και επίσημα σε αρχηγό των τρελαμένων.
Το ποσοστό που πήρε η Ε.Π σ΄αυτές τις εκλογές άγγιξε το 7%,(σχεδόν 600.000 σταυροί).΄Ηταν η μοναδική “καλή” τους στιγμή. Και να σκεφτεί κανείς πως η χώρα μόλις έχει βγεί από τη δικτατορία,έχει ακόμα δύναμη η χούντα και πρόσβαση σε οπαδούς. Παρ΄όλα αυτά έλαβε το ταπεινωτικό αυτό ποσοστό και διαλύθηκε την επομένη.
΄Εκτοτε η δύναμή τους συρρικνώνεται αισθητά.Με τις παχυλές οικονομικές ενέσεις των Ρώσων στο Μιχαλολιακο εξαγοράστηκαν έντυπα,δημοσιογράφοι,κανάλια,που συνεχώς βομβάρδιζαν τη χώρα και την  οικουμένη πως η Χ.Α είναι τρίτο κόμμα,. Λες πως  για πρώτη φορά ο χουντικο-Ναζιστικό-κ.λπ  συρφετός  σταυρωνόταν με κάτω από 500.000 σταυρούς.
Ο “Ταρζάν” ,ο Δελατόλας, ο Παπαδάκης και ένα διάστημα  κάτι παλιάνθρωποι από τον ΣΚΑΙ,δούλεψαν για να εμπεδωθεί στην υφήλιο η άποψη  πως τελικά ο ελληνικός λαός (11 εκατομμύρια) είναι…  Ναζί, επειδή ο Μιχαλολιάκος συνεχιζει την παράδοση η  ιδεοληψία που τον ζώνει να διαθέτει στην Ελλάδα και   κάτι  χιλιάδες άλλους  τρελαμενους  (αλλού είναι απείρως περισσότεροι)
Αυτά.

Αυτά κι απο μας. 

4. Κι όμως, ο Βαρουφάκης ζητάει 60.000 δολάρια για διαλέξεις εκτός Ευρώπης
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

 

Ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης τον ήθελε να χρεώνει 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία του. Εκείνος φέρεται να υποστηρίζει ότι ούτε… ταξί δεν του πληρώνουν. Τελικά, πόσα παίρνει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις διαλέξεις του;

Σύμφωνα με την ατζέντη του πρώην υπουργού Οικονομικών, το «κασέ» του για κάθε εμφάνιση εκτός Ευρώπης είναι 60.000 δολάρια. Τόσα χρεώνει ο κ. Βαρουφάκης για τα εταιρικά συνέδρια, εκτός «γηραιάς» ηπείρου, στα οποία έχει το ρόλο του βασικού ομιλητή, ενώ πολύ μικρότερη είναι η αμοιβή του όταν πρόκειται για πανεπιστημιακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στην αμοιβή όμως θα πρέπει να προστεθούν και το κόστος του ταξιδιού- ο κ. Βαρουφάκης ζητά πάντα να ταξιδεύει στην Business Class- ενώ ζητά από τους διοργανωτές να του καλύπτουν διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όλα τα γεύματα και τις μετακινήσεις του.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με την ατζέντη του πρώην υπουργού, Τατιάνα Μαρίνκο, που είναι συνεργάτιδα ενός εκ των μεγαλύτερων πρακτορείων, του London Speaker Bureau, το οποίο έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η κ. Μαρίνκο έχει έδρα στο Ομάν και συντονίζει κατά κύριο λόγο τις εμφανίσεις του κ. Βαρουφάκη στην Ασία, αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη αν αυτό του ζητηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες που εκπροσωπεί το πρακτορείο είναι ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ντέσμον Τούτου, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Κέβιν Σπέισι.

Αυτή είναι η Tatjana Marinko:

Στο email της εφημερίδας, για πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη σε συνέδριο τράπεζας στη Νέα Υόρκη, η Τατιάνα Μαρίνκο απάντησε ότι η αμοιβή του πρώην υπουργού είναι 60.000 δολάρια- σημειώνοντας βέβαια και τις προαναφερόμενες υπηρεσίες που εκείνος ζητά να του παρασχεθούν- αλλά άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» της διαπραγμάτευσης για χαμηλότερη αμοιβή. Από την άλλη, για την παρουσία του σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στην Κύπρο ζητήθηκαν 1.500 δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ζήτημα των χρημάτων που κερδίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαλέξεις του είχε ανοίξει μετά από δημοσίευμα της «Αυγής», με την εφημερίδα να αναπαράγει ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βαρουφάκης για ομιλίες ζητά 55.000 ευρώ.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» αντέδρασε, λέγοντας «Ως τώρα, από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ;..».

 Ο  πέτσινος σταρ της συμφοράς και της γελοιότητας θέλει όχι μόνο 60 χλιάδες  κολλαριστά “πράσινα”  (σε  σκληρό, δηλαδή,  νόμισμα), για να πηγαίνει να τσαμπουνάει τις μπαρουφακιές του, αλλά  θέλει η… μούρη του και και χοτέλια πέντε αστεριών, BUSINESS CLASS στο αεροπλάνο  και προφανώς …γκόμενες σπαθάτες.Και ένας θεός ξέρει τί άλλο ζητάει , τέτοιο ψώνιο που είναι ο τύπος.

Ασόβαρος, γραφικός, επικίνδυνος. Μπαρουφάκης, δηλαδή!

5. Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

 

 O Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε και έζησε εκεί μέχρι τα 4 του στην Αγγλία. Όταν ο πατέρας του χώρισε με την Αγγλίδα μητέρα του, ο Πυγμαλίων γύρισε στην Ελλάδα με τον πατέρα του ακι τον αδερφό του. Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και αποκάλυψε:«Έτυχε να μεγαλώσω με τον μπαμπά μου. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ήμουν 4 ετών και σε εκείνη την ηλικία δεν μπορείς να επιλέξεις ο ίδιος. Όταν ήμουν μικρός, μου έλειπαν όλα, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιδιά. Στην πορεία καταλαβαίνεις τις ανθρώπινες σχέσεις. Οπότε πιστεύω πως έκαναν το πιο σωστό πράγμα και οι δυο τους».

Τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος των σπουδών ήταν δύσκολα για τον ηθοποιό; «Ακόμα και τώρα είναι δύσκολα. Ποτέ δεν στρώνουν τα πράγματα. Αν αισθανθώ πως στρώνουν, θα αλλάξω επάγγελμα. Είμαι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολα. Αισθάνομαι σαν να είμαι 19 ετών. Πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία μου. Μπορεί να έχω επιλέξει δυο-τρεις φορές λάθος, αλλά και μέσα από τα λάθη μαθαίνεις. Ίσως τελικά να μην ήταν λάθος οι τότε επιλογές. Είμαι τυχερός, γιατί έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που θαυμάζω και έχω στο βιογραφικό μου ωραίες θεατρικές και τηλεοπτικές συνεργασίες».

Όσο για τον λόγο που απέχει από την τηλεόραση τελευταία ο ίδιος είπε: «Δεν βρέθηκε η κατάλληλη δομή χρόνου. Επίσης, η τηλεόραση τα τελευταία τρία χρόνια περίπου έχει φάει ένα τεράστιο χαστούκι. Προσωπικά, είμαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές μου. Φέτος θα βρίσκομαι στο συγκρότημα Άγαμοι Θύται, έχω και το θέατρο, οπότε δεν έχω καθόλου χρόνο. Χρειάζεται να βάζουμε σε όλα μέτρο. Όμως, αν τύχει μια καλή πρόταση, ευχαρίστως θα κάνω τηλεόραση».

Η αμοιβή του θεάτρου αρκεί για να ζήσει; «Εξαρτάται από τα όρια που έχεις στη ζωή σου. Για παράδειγμα, αν ήθελα ένα ελικόπτερο, δεν θα μπορούσα να το αποκτήσω με τα λεφτά του θεάτρου. Αν έχω ένα πιάτο φαγητό, αγάπη, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, μπορώ να ζω. Η μόνη πολυτέλεια που απολαμβάνω είναι η μηχανή μου και τα ταξίδια. Για μένα η ζωή μου είναι οι άνθρωποί μου, η δουλειά μου και οι σκέψεις μου. Δεν με ενδιαφέρει να έχω υλικά αγαθά. Είμαι ευτυχισμένος με όσα έχω και ολιγαρκής. Πραγματικά νιώθω πολύ ευτυχισμένος! Η ζωή μού μαθαίνει πάντα κάτι καινούριο, είτε θετικό είτε αρνητικό».

 

Τον  Πυγμαλίωνα τον είχα μαθητη μου κάτι χρόνια πριν στο Λύκειο της Ραφήνας. Παιδί αυτός, νεαρούλης κι εγώ, τα βρίσκαμε καλά με τα παιδιά στην τάξη.

΄Ηταν ωραίος ως τύπος . Είχε χαρακτήρα, φαινόταν πως θα γινότνα λεβεντιά.  Και να, τώρα, με όσα διάβασα ,καταχάρηκα, που έμεινε αυθεντικός, ολιγαρκής,  παλικάρι. Και δεν “καβάλησε κανένα καλάμι”.

Νά σαι καλά ,Δευκαλίωνα Δαδακαρίδη! ΄Εδωσες χαρά στο δάκαλό σου.