“ΝΕΚΥΙΑ ΄Η ΚΑΤΑΒΑΣΙΣ” ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΤΙΝΙΣΤΩΝ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ

Ο Φίλιππος ο Μακεδών λέγεται πως  έλαβε τον εξής  χρησμό από το Μαντείο των Δελφών : “Αργύρεαις λόγχαις μάχου” (ή αργυρέαις, ή αργύρειαις), που   σημαίνει πως  αποτελεσματικές λόγχες στους αντιπάλους σου και κάποτε ισχυρότερες κι από εκείνες της μάχης , είναι και ο χρηματισμός .Αυτό να κάνεις.

Ο δικτάτορας της Ρωσίας μπορεί ,μεν,  να μη γνωρίζει αρχαία ελληνικά, πολύ περισσότερο  Ιστορία, ξέρει, όμως,  άριστα  τη σημασία και τη δύναμη  της  παραπάνω παρότρυνσης  της Πυθίας στο Μακεδόνα βασιλιά.  Ο χρηματισμός των αχυρανθρώπων του είναι η προσφιλής  μέθοδος του Τσάρου ,εδώ και πολλά χρόνια. Και την εφαρμόζει ανελλιπώς και αποτελεσματικά.

Γράφαμε στις 6 Φεβρουαρίου 2018

Ρουβίκωνας: «Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον» | LiFO

 

H «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ουκρανική πρεσβεία

Η επίθεση μας αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία», αναφέρουν στην ανακοίνωση

Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην ουκρανική πρεσβεία, τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου, ανέλαβε η ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι».να

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, επιτεθήκαμε με μολότοφ στο εσωτερικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και οι κατοικίες της διπλωματικής αποστολής, στο αστυνομικό φυλάκιο, καθώςκαι στα οχήματα της πρεσβείας.

Η επίθεση μας αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία. Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, η οποία αποτελεί βασικό δρόμο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και η οποία έπρεπε να προσδεθεί πλήρως στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σήμερα η Ουκρανία βρίσκεται κάτω από τη μπότα μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου να αποτελούν οργανικό τμήμα του επίσημου στρατού.

Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένδειξη τιμής στους δολοφονημένους αντιφασίστες από το 2013 μέχρι σήμερα, και ειδικά στους δεκάδες σφαγιασθέντες στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014. Απόδοση σεβασμού στους ηγέτες του αντιφασιστικού αγώνα Aleksey Mozgovoy, Mikhail Tolstykh (Givi), Arsen Pavlov (Motorola) αλλά και σε όλους τους ανώνυμους πολιτοφύλακες που έπεσαν με το όπλο στο χέρι.

Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένα απειλητικό μήνυμα στο ελληνικό κράτος και κεφάλαιο. Στα συμφέροντα, τις επιλογές και τα σχέδια του ελληνικού αστικού μπλοκ και των κυβερνήσεων του. Στην επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2014 (περίοδο όπου η Ελλάδα ήταν προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ), τη δήλωση του πρωθυπουργού Σαμαρά ότι «υπάρχουν λαοί που πολεμάνε για να μπούνε στην ΕΕ» την περίοδο του δημοψηφίσματος αναφερόμενος στην εθνικιστική εξέγερση του Μαϊντάν, στην επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2017. Αλλά και στη νοσηλεία τραυματισμένων Ουκρανών ναζί της Εθνοφρουράς στο ΚΑΤ στην Αθήνα».

****

Καθαρή προβοκατόρικη ενέργεια από τους αχυράνθρωπους του δικτάτορα Πούτιν, που φορούν τη μουτσούνα του αναρχικού τούτη τη φορά. (΄Ετσι να είναι οι αναρχικοί, φασιστοειδή μου!).

Λοιπόν, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εδώ και χρόνια ο τρελαμένος με την εξουσία Πούτιν, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, για να προωθήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, που είναι η ανασύσταση της Τσαρικής Ρωσίας.

Για το λόγο αυτό εξαγοράζει με πακτωλό χρημάτων στην Ευρώπη ανεγκέφαλους και φανατικούς όλων των…αποχρώσεων και των ιδεοληψιών. Ναζί, ακροδεξιοί, μπαχαλάκηδες, αλλά και μαφιόζοι, εγκληματίες πάσης συνομοταξίας , είναι οι πιο προσφιλείς του ομάδες, τα μέλη των οποίων χρηματίζονται αδρά από το δικτάτορα και παίζουν το ρόλο των αχυρανθρώπων του.

Ας δούμε την κατανομή τους στην Ευρώπη:

Ελλάδα: Ο Μιχαλολιάκος με την εγκληματική του οργάνωση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα βασικά παλιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πλέον αποχωρήσει από το κόμμα. Μπαχαλάκηδες πάσης φύσεως, σαν τους βάνδαλους παραπάνω της ουκρανικής πρεσβείας, που υποδύονται τους αναρχικούς. Τοποτηρητής και αρχι-αχυράθρωπος του δικτάτορα στην Ελλάδα ο …πολύς (καθαρός) μπίζνεμαν Ιβάν Σαββίδης.

Ιταλία. ΤοΚίνημα Πέντε Αστέρων(Movimento 5 Stelle) που ιδρύθηκε από τον Μπέπε Γκρίλο, έναν στην κυριολεξία φαιδρό, αστείο ηθοποιό, που έχει κάνει σημαία του…κινήματος τη διάλυση της Ε.Ε και την έξοδο της καταχρεωμένης Ιταλίας από το Ευρώ.

Ισπανία. Το κόμμα των “αγανακτισμένων”  Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, που δε χρηματίζεται μόνο από το δικτάτορα της Ρωσίας, αλλά και παλιότερα από τον επίσης αυταρχικό ,μακαρίτη πια, ΟύγκοΤσάβες της Βενεζουέλας, με τον οποίο ο Ιγκλέσιας είχε στενές σχέσεις ,κυρίως οικονομικές.

Γαλλία. Η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν συνδέεται στενά με το Ρώσο δικτάτορα και στα ταμεία της φασιστικής αυτής οργάνωσης, που είναι και νόμιμο κόμμα στη Γαλλία, έχουν εισρεύσει επί συναπτά έτη δισ. από ρούβλια.

Νορβηγία, Σουηδία. Ο δικτάτορας εδώ για πολλούς λόγους και πρώτα απ΄όλα εξαιτίας του πολιτικού πολιτισμού αυτών των χωρών, είναι δύσκολο να εισχωρήσει για να σχηματίσει δυνατές οργανώσεις, νόμιμες, κομματικές ή όχι.΄ Ετσι χρηματοδοτεί κυρίως άτομα περιθωρακά ή ακροδεξιούς και Ναζί σε ολιγομελείς ομάδες, που δεν έχουν καμιά λαϊκή αποδοχή

Στόχος, όπως είπαμε στην αρχή, η αποδυνάμωση-αποδιοργάνωση με κάθε τρόπο της Ε.Ε και η διάλυση της νομισματικής ένωσης των χωρών μελών. Στην Ελλάδα, ο Μχαλολιάκος χρηματοδοτήθηκε αδρά από τους Ρώσους και οι σχέσεις του με του Ναζιστές της Ρωσίας είναι άριστες.

Τελευταία, ο Ιβάν Σαββίδης εισχώρησε και στις ομάδες των χούλιγκαν και των μπαχαλάκηδων, που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές. Σε λίγο διάστημα μάλιστα , κατάφερε να ελέγξει μεγάλο αριθμό περιθωριακών κυρίως ατόμων, χωρίς καμιά ιδεολογική υποδομή και συνοχή.

Τα μέλη-αχυράνθρωποι αυτών των ομάδων κάνουν αισθητή την παρουσία τους και φανερή την ιδιότητά τους από διάφορους μπαχαλισμούς-λεονταρισμούς, αλλά και μέσα από τα απολίτικα κείμενά τους στην ιστοσελίδα Indymedia. Η διαχειριστική ομάδα (ΔΟ) προχωράει άκριτα στη δημοσίευση τέτοιων κειμένων, ενώ σπάνια βλέπει κανείς να ανεβαίνουν κείμενα ενάντια, τόσο στην ιμπεριαλιστική τακτική Πούτιν, όσο και στο μαφιόζικο τρόπο που κυβερνά τη μεγάλη χώρα.

Και να σκεφτεί κανείς πως οι χιλιάδες νεκροί και σακατεμένοι στην Ουκρανία και τη Συρία είναι θύματα αυτής ακριβώς της εθνικιστικής, ιμπεριαλιστικής όρεξης του νέου Χίτλερ. Τσιμουδιά, όμως, στα Indymedia  γι΄ αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μόνο οι Αμερικανοί διαπράττουν εγκλήματα ,σύμφωνα με τα κείμενα των αχυρανθρώπων του δικτάτορα και πρώην στελέχους της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ .

΄Εχουμε τα στοιχεία μας για όσα ισχυριζόμαστε. Θα έρθει η ώρα που θα μιλήσουμε με…ονοματεπώνυμα. Ως τότε, αυτά που είπαμε, αρκούν.