ΝΟΣΗΡΑ , ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΖΟΜΠΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Ο εθισμός στις ειδήσεις αυξάνει την πιθανότητα στρες, άγχους και άλλων προβλημάτων υγείας

Δωρεάν φωτογραφίες με Ζόμπι

“Οι άνθρωποι που είναι «κολλημένοι» με τις ειδήσεις – μια τάση που ενισχύεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – είναι πιθανότερο να πάσχουν από στρες, άγχος και από άλλα σωματικά προβλήματα υγείας, δείχνει μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η διαδοχή τα τελευταία χρόνια σημαντικών συμβάντων που έχουν τροφοδοτήσει την επικαιρότητα με κατακλυσμό ειδήσεων (πανδημία, εισβολή Ρωσίας σε Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, μεγάλες πυρκαγιές κ.α.), έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον για έγκαιρη ενημέρωση. Όμως για αρκετούς ανθρώπους η ανάγνωση συχνά άσχημων ειδήσεων μπορεί να τους στρεσάρει.<

Κίνδυνος να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο σαν ένα σκοτεινό κι επικίνδυνο μέρος»
Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιθανότερο να εμφανίσουν διαταραχές της ψυχικής (το 74%) και σωματικής υγείας τους (το 61%), έναντι πολύ μικρότερων ποσοστών (8% και 6%) μεταξύ όσων δεν έχουν τέτοιο «κόλλημα» με τις ειδήσεις”.

****

Στον κόσμο όλο, κάθε στιγμή, το κακό και το καλό, όπως εύστοχα το διατύπωσε   ο Σωκράτης, κρέμονται από την ίδια κορυφή. Κι αυτό σημαίνει πως αν γίνονται 50 στραβά, έχουμε κι άλλα  τόσα… ίσια και ομαλά.   Δυσάρεστες και ευχάριστες ειδήσεις από  τον κόσμο, ισομερώς μοιρασμένες .

΄Ανοιξε, όμως σήμερα την τάπα από τους απόπατους του Ράπτη και του Βαξεβάνη και θα δεις για πότε θα   πλημυρίσει  η ψυχή και το μυαλό σου με κάθε είδους ακαθαρσίες.  Παραπληροφόρηση, τρόμος, πανικός, πόνος, φρίκη, σεξισμός,  ανασφάλεια. ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ.

 Ούτε μια αναφορά στα άλλα  50 ευχάριστα, όμορφα, ανακουφιστικά, απολαυστικά,  αστεία  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΚΕΝΤΡΙΚΑ θέματα που  εξελίσσονται  κάθε στιγμή στον πλανήτη.  Μαυρίλα μόνο.  Θλίψη, αχαλίνωτα έργα από  άγρια ένστικτα, υπερβολή, επιλογή του περίεργου, του σπάνιου, του ασυνήθιστου. ΤΟΥ ΦΟΒΙΣΤΙΚΟΥ.

«Είδηση», έλεγε ένας παλιός  έμπορος της είδησης …υπόδειγμα και σχολή για τους Γκέμπελς  ( φαφλατάς ήταν  σε “αριστερό”- γωνία τότε μαγαζί),  ο Σεραφείμ  Φυντανίδης, «δεν είναι να δαγκώνει  σκύλος άνθρωπο, αλλά άνθρωπος  σκύλο»! Δεν είναι αφύσικο,  ανώμαλο, νοσηρό, ένας πανάθλιος ορισμός της πληροφορίας, της ενημέρωσης, της κριτικής;

Είσαι ο ίδιος υπεύθυνος  ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για την  ψυχική σου υγεία.   Η κατάθλιψή σου, η αγωνία σου, το κενό και το χάος στο μυαλό σου,  έχουν δράστη.  Φυσικό  και ηθικό αυτουργό.   Είναι ο   πανύβλακας και  κερδοσκόπος  Γκέμπελς,  ο   αστρολόγος,  ο  κάθε  είδους υπάλληλος  της βιομηχανίας θεάματος , ακροάματος, σεξισμού, ψευτοαθλητισμού , που δουλειά του  είναι να  να σε κρατάει μονίμως  στην πρίζα της αποχαύνωσης και της καταστολής,   δεμένο στο τραπέζι της λοβοτομής.  Να χύνει  ύπουλα στις φλέβες του μυαλού και της ψυχή σου σου  το δηλητήριό του.

Είσαι εξαρτημένος  από  τις ουσίες που σου πουλάνε οι    ναρκέμποροι .  ΄Ολοι εκείνοι που  κινούν και συντηρούν αυτό το βρώμικο και ανήθικο ,εμπορικό σύστημα.

 Δε  θα αλλάξεις .Δεν μπορείς στην κατάσταση ,που σε έχουν φέρει. Είσαι πρεζόνι,   άρρωστος, χαμένος σε έρημο, καταδικασμένος να περιφέρεσαι σκελετός.

Να το συνειδητοποιείς κάθε φορά που κάνεις ζάπινγκ στο χαζοκούτι σου ή κολυμπάς στους απόπατους του Ράπτη, τον Κουρτάκη, του Παπαχελά, του Βαξεβάνη , των άλλων καλόπαιδων της κολεκτίβας Συνταχτών.   Δεν είσαι τίποτα περισσότερο, έτσι, όπως  σε έχουν καταντήσει,  από  ένα  τρομακτικό ζόμπι!