Ντόρα, αν παραβιαστεί το απόρρητο τα 10 χρόνια φυλακή, θα είναι ψίχουλα.

“Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε για τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων:

ntora-bakogianni

«Υπάρχουν προβλήματα στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει πάει για κακούργημα. Διότι, αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή».

****

2005/2006 υπουργός Εξωτερικών  Πέτρος Μολυβιάτης – Ντόρα Μπακογιάννη (2006)  και Παιδείας  η Μαριέττα Γιαννάκου. ΄Ηταν η εποχή που τα δύο υπουργεία  διέθεταν πακτωλό ευρώ  στην  “Ομογένεια” (τα περισσότερα μέλη Ρώσοι ή ρωσόφωνοι  με ψεύτικες ταυτότητες) στις πρώην Ανατολικές, λεγόμενες,  χώρες. Κυρίως,  τα χοντρά αυτά  κονδύλια πήγαιναν τάχα για την εκπαίδευση, τη διατήρηση και την ενίσχυση της  εθνικής ταυτότητας και κουλτούρας (!) και άλλα τέτοια ηχηρά  κουραφέξαλα.  Μιλάμε για  πολλά εκατομμύρια!  Τα περισσότερα προέρχονταν  από τα λεγόμενα  “Μυστικά Κονδύλια”   των υπουργείων   που τα διαχειρίζονταν κατά το δοκούν και  χωρίς έλεγχο ,  αποκλειστικά οι υπουργοί.

Μόνο και μόνο τα ανύπαρκτα, στα χαρτιά ιδρυμένα σχολεία ήταν  εκατοντάδες.   Και το εκπαιδευτικό προσωπικό που είχε αποσπαστεί από την Ελλάδα ή είχε διοριστεί από ντόπιους (δε μιλούσαν καν ελληνικά!) απορροφούσαν κάθε μήνα  τεράστια  κονδύλια από το δημόσιο κορβανά.   Να δώσουμε ένα παράδειγμα ,για να αντιληφθεί κανείς  το μέγεθος του σκανδάλου.

΄Ενα τέτοιο (ανύπαρκτο) δημοτικό σχολείο, υποτίθεται πως απασχολούσε 10 δασκάλους, αποσπασμένους ή “ομογενείς” από το Ουζμπεκιστάν,  ας πούμε.   Οι μηδέποτε εμφανισθέντες , αλλά στα χαρτιά φερόμενοι ως  υπηρετούντες εκεί εκπαιδευτικοί , έπαιρναν δύο μισθούς. Τον κανονικό στην Ελλάδα και το επιμίσθιο στο εξωτερικό.  Οι “ομογενείς” εκεί δάσκαλοι ,που ούτε τούτοι   δίδασκαν, φυσικά, ποτέ  σε ένα   σχολείο που δεν υπήρχε,  χρυσοπληρώνονταν σε… δολάρια .  Βάλτε με νου σας τώρα για πόσα εκατομμύρια μιλάμε το μήνα και πολλαπλασιάστε τα επί σχεδόν 20 χρόνια.

 

Όταν με το  δολοφονημένο καθηγητή Γιώργο Τριάρχη καταγγείλαμε το τεράστιο  αυτό σκάνδαλο και ζητούσαμε  εξηγήσεις για τα ποσά που διετίθεντο  από τα μυστικά κονδύλια εξωτερικού,  ακόμα και για τη συμμετοχή της χώρας  στο πανηγύρι της Γιουροβίζιον (!)  οι εκπρόσωποι των υπουργών  μας έδιναν  ακριβώς την ίδια στερεότυπη απάντηση  που έδωσε  χτες η Ντόρα:        «Υπάρχουν προβλήματα στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει πάει για κακούργημα. Διότι, αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή»!

Ντόρα μας,  το απόρρητο και τα μάτια σου, λοιπόν. Γιατί, αν ποτέ μάθαινε ο ελληνικός λαός πόσα εκατομμύρια κάνε φτερά τόσα χρόνια και ποιοί τα καβάτζωσαν,  δέκα χρονάκια φυλακή  που λες,  θα είναι αστεία ποινή.

Πως λέτε πλούτισε η φαμίλια;  “Δούλεψε να φας και κλέψε νά΄ χεις”,