“ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ”. ΑΛΛΑ, ΤΟΤΕ “ΣΟΥΛΤΑΝΕ” ΜΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ “ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ”, ΑΛΛΑ ΓΙΑ “ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ”

ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

α.”Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ»

 β. Κατά Ε.Ε: “Θερίζετε αυτά που σπείρατε με την ενέργεια”

«Η Ευρώπη θερίζει αυτά που έσπειρε. Η στάση της Ευρώπης έναντι του κ. Πούτιν και οι κυρώσεις τον οδήγησαν, είτε το θέλουμε είτε όχι, να πει: ‘Αν κάνετε έτσι, θα κάνω αυτό’»,

Ο Ερντογάν προέβλεψε, ακόμη, ότι η Ευρώπη θα έχει σοβαρά προβλήματα αυτόν τον χειμώνα, ενώ σημείωσε ότι «ο Πούτιν χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τα όπλα που έχει στην κατοχή του, κατά πρώτο λόγο αυτά του φυσικου αερίου.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ».

Κατηγορίες και μέσω επιστολής σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ,  Σ.Α. και ΟΗΕ

Παράλληλα,  η Τουρκία έστειλε την  1η Σεπτεμβρίου επιστολή σε 25 χώρες της Ε.Ε., τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,  τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για πιθανές λύσεις σε διαφορές στο Αιγαίο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σήμερα τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, στην επιστολή που υπέγραψε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική πλευρά παραθέτει τις θέσεις της και καταγγέλλει την Αθήνα για «παράνομες ενέργειες» και «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες τουρκικές πηγές, η επιστολή αυτή φέρεται να επιβεβαιώνρι ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, ενώ η Αθήνα αποφεύγει τον διάλογο και κλιμακώνει τις εντάσεις.

Η απάντηση της Αθήνας

Oι δηλώσεις και οι πράξεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες, ανήκουστες και καταδικαστέες σχολίασε ο Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, τονίζοντας ότι «δεν πτοούμαστε ούτε φοβόμαστε» και «απορρίπτουμε τα νεο-οθωμανικά νταϊλίκια».

«Έχουμε αντιμετωπίσει στην πολύ μακρά ιστορία μας πολύ πιο σοβαρές απειλές. Και θέλω να είμαι σαφής, απορρίπτουμε πλήρως τα νεο-οθωμανικά νταηλίκια. Χρησιμοποιώ μια λέξη τουρκικής προέλευσης, για να γίνει απολύτως κατανοητή» επισήμανε.

***
AP photo

Μετά  απ΄όσα λέει  (και ακόμα ,τουλάχιστον, δεν έκανε) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνάγονται  οφθαλμοφανείς  διαπιστώσεις   και καθαρά συμπεράσματα, τα οποία παράλληλα με τις δηλώσεις και τις απειλές ,υποδεικνύουν και  τη στάση της χώρας μας , απέναντι στη νέα  πολεμική πια ρητορική του Σουλτάνου:

 

  1. Ο Σουλτάνος είναι πλέον απροκάλυπτα πιόνι του Τσάρου με αντάλλαγμα ο δικτάτορας  της Ρωσίας να συγκρατεί με «ενέσεις» κάθε είδους,  εδώ και  πολύ καιρό , την ήδη  παραπαίουσα  τουρκική οικονομία. Αν δεν υπήρχε η ηχηρή αυτή στήριξη, σήμερα  η χρεοκοπία της  γείτονος θα ήταν αναπόφευκτη. Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ούτε ο Τούρκος δικτάτορας θα  μπορούσε να κρατηθεί  στην εξουσία, ούτε τις   ισχυρές  ρώσικες πλάτες θα είχε, για  να  λέει σήμερα  όσα ανιστόρητα και προκλητικά ξεστομίζει κάθε φορά τελευταία.  Και η συμφωνία  μεταξύ τους, στην ουσία εντολή “Τσάρου” προς «Σουλτάνο», είναι αυτή ακριβώς:  ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
  2. Ο Ρώσος Νέος Χίτλερ έχει πλέον μοναδικό στόχο  τη διάλυση του ΝΑΤΟ. Με την εισβολή στην Ουκρανία το 2014 ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδίου του για τη λύση του    λεγόμενου ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, που ταλανίζει τη Ρωσία από την εποχή των Τσάρων (Κατάληψη Κριμαίας-ναυτικής βάσης Σεβαστούπολης-διέξοδος σε Αιγαίο, Μεσόγειο-επιρροή  σε Βαλκανικές χώρες).
  3. Στην Ιστορία υπάρχουν ευκαιριακές συμμαχίες (λυκοφιλίες) Ρωσίας και Τουρκίας. Μια απ΄αυτές, είναι και η τωρινή ανάμεσα στον  «Τσάρο» και «Σουλτάνο». ΄Εστω κι αν αυτή την ώρα πρόκειται για σχέσεις υποτέλειας,  αφεντικού προς δούλο. Και οι δύο, όπως έχουμε ξαναγράψει, διακατέχονται (πάσχουν) από σύνδρομα  εθνικιστικής τύφλας, μεγαλομανίας, αλλά και χρονολογικής  ιστορικής σύγχυσης.  Για να το πούμε  λαϊκά και… ελληνικά  Πούτιν-Ερντογάν  “βρήκε ο γύφτος την γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του”. Τακίμιασαν προς το παρόν και δεν ξεκολλάνε οι δύο άφρονες Χιτλερίσκοι.΄Ομως, αυτή η « σεμπριά» έχει ημερομηνία λήξης, επειδή ακριβώς είναι προσωπική και δεν έχει καμιά σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά , τον “πολιτισμό” και την κουλτούρα  των δύο χωρών. Να θυμίσουμε με την ευκαιρία πάλι  πως με τα όπλα και τη συμπαράσταση της σταλινικής τότε Ρωσίας, κέρδισε ο Κεμάλ τον πόλεμο στη Μ.Ασία  (πέρα από τα λάθη των Ελλήνων, με πρώτο την ίδια την απόβαση).
  4. Τα χέρια του παρανοϊκού Ερντογάν, έλυσε στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητοστάκης, εξαιτίας της γνωστής μανίας του για μίζες και αρπαγή από τη “γονιδιακή” πλέον διαφθορά που διακρίνει τη φαμίλια. Από την ώρα που ανέλαβε την εξουσία, ξεκίνησε ένα μπαράζ προκλήσεων κατά της Τουρκίας  στις οποίες ασφαλώς ήταν επόμενο να απαντήσει ο Ερντογάν.  Ο στόχος είχε επιτευχθεί  για να στηθεί το σκηνικό πολέμου ,που δικαιολογούσε την αγορά άχρηστης, όπως τη χαρακτηρίσαμε,  «λαμαρίνας» (Ραφάλ και Φρεγάτες) . Από  αυτές τις  αγορές, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης αποκόμισε τεράστια κέρδη σε μίζες.  Το λάθος του , ως ανιστόρητος εκτός από διεφθαρμένος, είναι τούτο. Νόμισε πως το “θέατρο” είναι μια παράσταση που θα ρίξει κάποια στιγμή την αυλαία. ΄Όμως, τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν με την εισβολή του «Τσάρου» στην Ουκρανία και η λυκοφιλία του με το “Σουλτάνο”, άνοιξαν τις ορέξεις του δικτάτορα της Τουρκίας  με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να μην πρόκειται πια  για  θέατρο, αλλά για πραγματική απειλή πολέμου σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Βαλκάνια.
  5. Βεβαίως ,η ένταση  που έφτασε αυτή την ώρα σε αποκορύφωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι ούτε τωρινή ούτε πρωτόγνωρη Η διαφορά είναι πως η σημερινή κρίση, λόγω  γεωπολιτικών αλλαγών και ειδικά με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, είναι και   αυξημένη   και επικίνδυνη. Και θα είχε αποφευχθεί,    αν είχαν προηγηθεί  τα αυτονόητα.
  1. Δεν μπορεί  κανείς να αμφισβητήσει πως ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις, κράτησαν μια αυστηρή και ιστορικά ανεπίτρεπτη  στάση, τάχα εθνική (!)  -“κόκκινες γραμμές”  απέναντι σε προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες που χρονίζουν και ήταν ανάγκη η προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο. Χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, εναέριος χώρος, βραχονησίδες, αλλά και ζητήματα ,όπως τα   SRR, FIR,NAVTEX που δεν έχουν διευθετηθεί ,ταλανίζουν δεκαετίες τώρα τις δύο χώρες. Και βέβαια, το κορυφαίο ζήτημα της στρατικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου, παρά το σαφή όρο των συνθηκών  για την αποστρατικοποίηση αυτών των νησιών.  Ουδεμία κυβέρνηση μερίμνησε για να  συμφωνηθεί με τους γείτονες η παραπομπή  και εκδίκαση όλων αυτών των ζητημάτων στο Διεθνές δικαστήριο και η δέσμευση  και των δύο πλευρών της τήρησης των αποφάσεων του δικαστηρίου.  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ  ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ   ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ  «ΠΑΚΕΤΟ» ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.   Αυτό, μετά το τέλος της ηγεμονίας Ερντογάν , πρέπει να σταματήσει. ΄Οποια ελληνική κυβέρνηση κι αν υπάρχει, με την αλλαγή του καθεστώτος στην  Τουρκία ,οφείλει να  σκεφτεί και να συζητήσει ανοιχτά το ζήτημα της διευθέτησης  ΟΛΩΝ των διαφορών στο Διεθνές δικαστήριο.  Είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου”  για τις νέες γενιές των Ελλήνων.
  2. Σε αυτή την κρίσιμη και με αδιευκρίνιστες τις πραγματικές προθέσεις Ερντογάν  για εισβολή, η χώρα μας οφείλει να τηρήσει  την παρακάτω στάση: α. Συνέχιση και ενίσχυση  στρατιωτικά     των νησιών του Αν.  Αιγαίου.    Ας τα κάνουν  “αστακό”.   β. “Κατάληψη”  της Ελλάδας από τις Νατοϊκές δυνάμεις από τη μια ως την άλλη άκρη. Είναι απείρως καλύτερο η Σούδα να έχει καταληφθεί από Αμερικανούς ναύτες, παρά από Τούρκους στρατιώτες  από τα βάθη της Ασίας.  Κι ας λέει ανοησίες η  «κασέτα» από τους Σταλίνες του Περισσού.
  3.  Ο  ανισόρροπος  και λίαν επικίνδυνος Νέος Χίτλερ της Ρωσίας πιέζει τον υποτακτικό  του Ερντογάν να κάνει την αποκοτιά και να τολμήσει να εισβάλει σε ελληνικό έδαφος. ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ   ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΥΗΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΓΙΑ  ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟΣ     ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕ΅Ι  “ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ”!
  1. Αλλά, αν ποτέ συμβεί αυτό (ελπίζουμε πως δε θα τολμήσει ),τότε πια θα έχουμε την επανάληψη μιας νέας “πολιορκίας της Βιέννης” στα 1529 από τους Οθωμανούς,  όταν οι ελάχιστοι υπερασπιστές  της χώρας τους , Αυστριακοί  (κάπου 20.000) ισοπέδωσαν τις υπέρτερες δυνάμεις (σχεδόν 300.000 στρατός και βοηθητικό προσωπικό) του υπερόπτη (αλά Ερντογάν) Σουλτάνου Σουλεϊμάν Β΄. Και εκεί, τελείωσε ο δρόμος των Οθωμανών για την κατάκτηση  της Ευρώπης. Αν υπακούσει, όμως,  ο Σουλτάνος Ερνογάν στο   Ρώσο παρανοϊκό «Τσάρο» Πούτιν, και όπως απειλεί  «θα έρθει ένα βράδυ»  τότε , ας γνωρίζει καλά πως  θα είναι μια  ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΥΧΤΑ  μια και  θα έρθουν “τα πάνω κάτω”.  Συγκεκριμένα:

α. Σε μια ανύπαρκτη   από “εθνική” συνοχή  Τουρκία, με Κούρδους, Αλεβίτες  και λοιπά  πληθυσμιακά  κομμάτια με τεράστιες φυλετικές και άλλες ιδεοληπτικές διαφορές,  θα κάνουν σκόνη στο εσωτερικό της χώρας το καθεστώς Ερντογάν ,που είναι μισητό σε πάνω από το 60 %του τούρκικου λαού. Δε θα προφτάσει ο Σουλτάνος να καταφύγει στην αυλή  του Τσάρου. Θα τον κρεμάσουν οι Κούρδοι με αμερικάνικη εντολή ανάποδα  στην πλατεία Μαξίμ. (Η ίδρυση Κουρδικού κράτους είναι στα σχέδια των Αμερικανών) .  β.  Η καταστροφή θα είναι σοβαρή και για τις δύο χώρες σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Μεγαλύτερη, όμως θα είναι, η σφαγή στο εσωτερικό της Τουρκίας.  Θα φαγωθούνε  μεταξύ τους οι μισούντες αβυσσαλέα,  ως οι «μεν», τους «δε».     Η  συντριβή τελικά του Ερντογάν είναι  σίγουρη. Μόνο που  δεν θα οφείλεται  ούτε στη…γενναιότητα των Ελλήνων και τη δειλία των Τούρκων, όπως οι ανόητοι στρατόκαυλοι  απόστρατοι  λένε εδώ στους δεκάρικους που βγάζουν,   ούτε στα …Ραφάλ και της Φρεγάτες του Κυριάκου Μητσοατακη  μια και  θα ακινητοποιηθούν σε  2 ημέρες μέσα,  δοθέντος πως η  Τουρκία υπερτερεί συντριπτικά, ως πολεμική μηχανή,  έναντι της Ελλάδας. Η συντριβή Ερτογάν θα οφείλεται  στην ΕΜΜΕΣΗ  ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, που θέλουν να τελειώσουν πακέτο  με τους δυο τρελαμένους ηγέτες που ξύπνησαν  ένα πρωί με το όνειρο  της ανασύστασης της Τσαρικής και  Οθωμανικής  αυτοκρατορίας.  Πούτιν και Ερντογάν είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ. Αν ο Πούτιν βάλει πόδι στο Κισινάου και το  Βουκουρέστι, όπως καραδοκεί και ο Ερντογάν  στην Κρήτη ,  το ΝΑΤΟ είναι τελειωμένο.  Και οι Αμερικανοί δε θα το επιτρέψουν με κάθε κόστος. Κι αυτή η προστασία και η ενότητα  της συμμαχίας   περνάει ΜΟΝΟ  μέσα από την  τελική κατίσχυση της χώρας μας και τη  διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας σε περίπτωση επίθεσης του Ερντογάν σε ελληνικό έδαφος.  Αλλιώς,  αν  Ρόδος , Κρήτη και Βουκουρέστι μείνουν στο έλεος των  ψυχοπαθών Χιτλερίσκων , τότε δε θα έχουμε για τη Δύση  την ευτυχή  κατάληξη της   “πολιορκίας της Βιέννης”  ,αλλά τη συντριβή των Βυζαντινών  στη  μάχη του “Μαντζικέρτ”.   Κι αυτό είναι το τελευταίο  που θα επέτρεπε η Αμερική και η Ευρώπη.

 

 

 

 

 

Κ