ΟΙ “ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΙ” ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ .

 ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΡΡΑΚΩΣΑΝ ΣYΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ

«Πολιτικά πρόσωπα» στην εισαγγελική πρόταση

Καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί «σκευωρίας» η πρόταση του εισαγγελέα για το σκάνδαλο Novartis που αποκάλυψε χθες το Documento, καθώς αναφέρεται και σε χρηματισμό πολιτικών προσώπων ● Προτείνει την παραπομπή Φρουζή σε δίκη για κακούργημα με την κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Εν προκειμένω, η εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου στην πρότασή της περιγράφει αναλυτικά πώς είχε στηθεί το δίκτυο του φαρμακευτικού κολοσσού στη χώρα μας προκειμένου να δωροδοκούνται γιατροί και να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας. Ενα απ’ αυτά ήταν το Lucentis, το φάρμακο για τη θεραπεία της ωχράς κηλίδας, για την υπόθεση του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας και νυν υποψήφιου αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο καταλήγει στην παραπομπή του κ. Φρουζή στο κομμάτι που αφορά «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», ενώ για τους δύο γιατρούς προτείνεται η παραπομπή τους για «παθητική δωροδοκία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που η δικαιοσύνη καταρρίπτει το αφήγημα περί σκευωρίας. Πριν από λίγο καιρό η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην «άτυπο» σύμβουλο του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη, και κατά συνέπεια η υπόθεση θα κριθεί ξανά από μηδενική βάση στο Συμβούλιο Εφετών. Το Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Ν. Μανιαδάκη, ο οποίος είναι κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση Novartis.

Στην πρόταση της εισαγγελέως περιγράφεται η ροή του «βρόμικου» χρήματος και το ξέπλυμά του μέσω παρένθετων διαφημιστικών εταιρειών. Γίνεται λόγος για δύο τύπου πληρωμές (Α και Β), οι οποίες είχαν να κάνουν με τον τροφοδότη των χρημάτων (είτε από την εταιρεία στο εξωτερικό είτε από το ελληνικό παράρτημά της). Τα χρήματα καταχωρίζονταν στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας ως «νόμιμα έξοδα διαφήμισης και προώθησης» και εν συνεχεία δίνονταν στις παρένθετες εταιρείες προκειμένου να «ξεπλυθούν» για να καταλήξουν και πάλι στον κ. Φρουζή και ακολούθως σε άλλους αποδέκτες, που περιγράφονται «πολιτικά πρόσωπα και μη αλλά και γιατρούς».

***

Να το επαναλάβουμε κι ας γίνεται   κουραστικό.  Το κύρος της ελληνικής  δικαιοσύνης  το κρατούν στους ώμους τους   “ονόματα”, όχι ο  θεσμός και οι εκπρόσωποί του στο σύνολό τους . Ελένη Τουλουπάκη , Ελένη Μιχαλοπούλου, Μαρία Λεπενιώτη ,   παραδείγματα, “αλλιώτικα” και φωτεινά.     Σε δύσκολες  εποχές, σε πέτρινα χρόνια για  ηθική ακεραιότητα.    Γι΄αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός πως οι  μη διαπλεκόμενοι  δικαστές και εισαγγελείς  στάθηκαν στο ύψος   που πετάει σήμερα  μαζί τους και η ελληνική δικαιοσύνη. Από την άλλη ,  “ονόματα” ,επίσης ,  είναι  κι αυτά   που  καταρρακώνουν το κύρος της. Και είναι πολλά.  Σαν της Ράικου και του Αγγελή.

Η αυτοκάθαρση είναι το κύριο και βασικό πρόβλημα του θεσμού. Ας τους πετάξουν κάτω  οι ίδιοι από το κλαρί του δέντρου, όσους το πριονίζουν.  Κάθονται όλοι μαζί πάνω. Κι αν κοπεί, η πτώση θα είναι εκκωφαντική ,αλλά  για όλους   μαζί,

Διαβάστε σήμερα τις φυλλάδες  τις Πετσολίστας.  Πουθενά δε θα δείτε την είδηση για την πρόταση της εισαγγελέως που  θα έπρεπε να να είναι η κυρίαρχη   σήμερα. Τσιμουδιά οι  καλοταϊσμένα Γκεμπελίσκοι. Ούτε καν για να τηρήσουν τα προσχήματα.

Και όμως! Υπάρχουν ζόμπι που μπαίνουν ακόμα σε τέτοιες  “πατσαβούρες”.  Κάνουν κλικ και τους δίνουν  δύναμη και χρήμα.  Επιβραβεύουν την ανηθικότητα τους.  Και τούτοι, ομοίως,   ανήθικοι.  Και καθόλου λιγότερο ένοχοι από  εκείνους τους  μπουκώνουν  σκουπίδια.

__________________________________________–

                                        ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Στο επίκεντρο ξανά η συζήτηση για lockdown

Ακάθεκτη συνεχίζει η νόσος Covid-19 την εξάπλωσή της στη χώρα. Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 69 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από κορονοϊό να αγγίζει πλέον τους 17.237.

***

 “Εις ώτα μη ακουόντων”.   Κουβαλάνε  πάνω από 17.000 φέρετρα.  Δε φταίει ούτε η πανδημία, ούτε η σφοδρότητα-επικινδυνότητα  του ιού, ούτε  η παλαβομάρα των   ψεκασμένων. Φταίνε   αποκλειστικά: Κυβέρνηση, Γκεμπελικός Τύπος  και  Αντιπολίτευση.
Τι λέγαμε πριν μήνες; Και όχι μόνο τότε. Από τη αρχή της πανδημίας.  Δε θέλησαν να κάνουν το σωστό. Συνειδητά επέλεξαν να αφήσουν την πανδημία να πάρει τις διαστάσεις  που πήρε. ΄Αγρα ψήφων και  δημαγωγία  για τα κόμματα,  πλούσιο φαγοπότι για τους Γκέμπελς.  

΄Οσα γράφαμε μήνες πριν, ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Παρέμβαση Τσίπρα: Με εμβόλιο και μάσκα, να απορρίψουμε τον διχασμό του Μητσοτάκη

Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά για απουσία σχεδίου και αξιοπιστίας της κυβέρνησης, ενώ την κατηγορεί παράλληλα για έγνοια να μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, παρά στο πώς θα αντιμετωπίσει την πανδημία. Επαναλαμβάνει τα σημεία της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το τι έπρεπε να έχει γίνει και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

****

Το ξαναλέμε. Τύπος, Κυβέρνηση και  Αντιπολίτευση  είναι οι κύριοι υπεύθυνοι.   Κατηγορούμενοι για σοβαρά εγκλήματα , “καθοσίωσης”, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Από κοινού και κατ΄εξακολούθηση  οι τρεις κατηγορούμενοι, επέβαλαν συνταγματικό  πραξικόπημα  με  απαγόρευση της κυκλοφορίας για σχεδόν 7 μήνες.   Την ευθύνη επιμερίζονται και οι τρεις αυτοί θεσμικοί παράγοντες.

α. Ο Τύπος.  Ως εκ της της ιδιότητας που απορρέει από το  Σύνταγμα, ο Τύπος  έχει υποχρέωση να ελέγχει τις άλλες εξουσίες.  Αλλιώς, δεν έχει νόημα ύπαρξης. Δεν υφίσταται  ως επιχείρηση,   χωρίς  τέτοιο αντικείμενο, μόνο ως   απασχόληση προσωπικού   με μισθωμένη εργασία.     Στην πανδημία, όχι μόνο δεν προχώρησε σε τέτοιο έλεγχο για παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική, νομοθετική  και δικαστική εξουσία, αλλά  καταστρατηγώντας  τις συνταγματικές του και τις άλλες νομικές υποχρεώσεις ,  από την αρχή υπερθεμάτιζε για την επιβολή  απαγόρευσης  κυκλοφορίας , που σήμαινε  άμεση και βάναυση  καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων.  Οι λόγοι της στάσης που σύμπας ο ελληνικός  Τύπος επέλεξε  απέναντι στο μέγα αυτό συνταγματικό έγκλημα , ήταν πρωτίστως   ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ.

β. Η Κυβέρνηση.  Ως ο κορυφαίος θεσμικός παράγοντας  εξουσίας, αντί να  επιλέξει τους σωστούς τρόπους διαχείρισης τη πανδημίας,  ενέδωσε  στην κερδοσκοπική  ομηρία που της   επέβαλε η βιομηχανία παραπληροφόρησης  και ακολούθησε πιστά τις εντολές της. Αντί να ακολουθήσει τα ζωντανά παραδείγματα  άλλων χωρών που  (δια)χειρίστηκαν το πρόβλημα της πανδημίας με γνώμονα το συμφέρον του λαού,  με μέτρα ,όπως  υποχρεωτική χρήση μάσκας (ανύπαρκτη εδώ για μήνες!)  από την πρώτη  στιγμή (Ιανουάριος 2020),  με τα πρώτα κρούσματα, έλεγχος με  τεστ ανίχνευσης του ιού στις εισόδους της χώρας ΟΛΩΝ των εισερχομένων, απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους (εκκλησίες, γήπεδα κ.λπ), ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί  προσέφυγαν στον αυτοσχεδιασμό  με τις ερασιτεχνικές συμβουλές  “ειδικών” αχυρανθρώπων τους (μόνο ειδικοί αποδείχτηκαν πως δεν είναι) και με πρωτοβουλίες-μέτρα  που είχαν πυρήνα ΜΟΝΟ το κομματικό τους συμφέρον  και το “πολιτικό κόστος”. Τα αποτελέσματα  αυτού του τρόπου διαχείρισης, υπήρξαν τραγικά. Συνταγματικό πραξικόπημα, 13.000 (σχεδόν) νεκροί, οικονομία κατεστραμμένη, ένας ολόκληρος  λαός  που στέκεται στα πόδια του με ψυχοφάρμακα.

 

Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική αυτή πολιτική.  Απέτυχε να εμβολιάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προχώρησε σε σπασμωδικές κινήσεις στο άνοιγμα των  συνόρων και του τρόπου που το έκανε. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ” ΝΑ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΕΣ  ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ.

γ. Αντιπολίτευση.  Αν ο κορυφαίος ρόλος του Τύπου είναι ο έλεγχος των άλλων εξουσιών,  ο ρόλος  της Αντιπολίτευσης και δη της Αξιωματικής , είναι  σχεδόν “ομόλογος”.   Να  επισημαίνει με γνώμονα της αρχές του “κράτους δικαίου”  τις παραλείψεις, τα λάθη και τις λογής σκοπιμότητες των ενεργειών της κυβέρνησης και των οργάνων του κράτους.

Στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, όμως, έπαιξε κι αυτή “εν ου παικτοίς” . Δηλαδή, πάλι, όπως και η κυβέρνηση,  με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και το “πολιτικό κόστος” που θα είχε η διαφοροποίηση από τους χειρισμούς της ίδιας  και του εξωνημένου Τύπου.΄Ετσι από την  αρχή με σπασμωδικές κι αυτή κινήσεις, χωρίς μπούσουλα, δίχως σταθερή πορεία, αλλά “βλέποντας και κάνοντας”, ταυτίστηκε με τις επιλογές των άλλων εξουσιών και συνυπέγραψε τα μέτρα.  Ακόμα και στο συνταγματικό πραξικόπημα του  καθολικού lockdown ήταν από την αρχή  σύμφωνη.    Αργότερα, βέβαια,  αυτονομήθηκε, αλλά ήταν πια πολύ αργά. Το κακό είχε γίνει .Και η ευθύνη βαραίνει  απολύτως και την ίδια.

Αυτή την ώρα, πάλι,  “ψαρεύει σε θολά νερά”.  Αντί να πάρει σταθερή και ανυποχώρητη θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καιροφυλακτεί   για να επωφεληθεί μικροκομματικά από τα κυβερνητικά στραβοπατήματα.

 

2. Τον Ανδρέα Λοβέρδο στηρίζουν 100 καθηγητές πανεπιστημίου -Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαμογελαστός

***

Είναι η συντεχνία της αλλαξοκωλιάς.  Αν δεν κουβαλήσεις  “προτζέκτορα”, δεν περνάς ούτε  έξω από τα πανεπιστήμιο. ΄Οχι να πάρεις έδρα. Αλισβερίσι, “δούναι  λαβείν” (κάθε  είδους και μορφής) .  Καμιά ηθική συγκρότηση, καμιά επάρκεια.

Δεν είναι περίεργο που η εισαγγελέας  δείχνει  φανερά  και σχεδόν κατονομάζει πολιτικούς  δράστες του  μεγάλου σκανδάλου   της  Novartis   και  τα 100  λουλούδια  της ακαδημαϊκής μαφίας   προτείνουν τον  Λοβέρδο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.  Ασεβείς, καιροσκόποι, “μέσα σε όλα”, πανούργοι,  “Ο θεός να σε φυλάει” από τη διαφθορά που κουβαλάνε.

Δείτε τα ονόματά τους .  (https://www.iefimerida.gr/politiki/ton-andrea-loberdo-stirizoyn-100-kathigites-panepistimioy).  Η  ακροδεξιά φυλλάδα που δε βγάζει τσιμουδιά για την ποινική εξέλιξη του  σκανδάλου  της μαφιόζικη παρέας  Φρουζή- ,Λοβέρδου και Σία,   σπεύδει  να δημοσιεύσει  τη στήριξη  της εξέχουσας αυτής συντεχνίας  στο  επίσης εξέχον μέλος της,  καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου!

Να προσέξουμε και μια  κορυφαία…λεπτομέρεια. Οι  περισσότεροι από τους υπογράφοντες  κινούνται  από   Δεξιά και πέρα. Ο Λοβέρδος  προαλείφεται ως στυλοβάτης Μητσοτάκη  στις ερχόμενες   εκλογές που   ο   “γόνος ” θα χρειαστεί  πατερίτσες.  Αυτονόητοι και  οι λόγοι  που βάζουν  τόσο “απρόσεκτα” την υπογραφή τους  οι  100  αυτοί ανθοί   της επιστήμης  στο κατάπτυστο κείμενο της επιστολής τους.

3. Οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο πληθυσμός των Ρομά υπολογίζεται περίπου στα 12 εκατομμύρια στην Ευρώπη. Συγκερκιμένα στην ΕΕ ο αριθμός είναι 6 εκατομμύρια με την πλειοψηφία από αυτούς να έχουν την ιθαγένεια του κράτους μέλους που κατοικούν.

Οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη, ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ρατισμού και των διακρίσεων σε βάρος των Ρομά από τους Ευρωβουλευτές, θα αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση της μεγαλύτερης εθνοτικής μειονότητας στην Ευρώπη. Κι αν κρίνει κανείς από την κατάσταση τόσο στην Ελλάδα καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δύσκολα τα μηνύματα θα είναι θετικά.

Πριν από ένα χρόνο, το Ευρωκοινοβούλιο «άνοιξε τις πόρτες του» για ένα ζήτημα ταμπού, αυτό των Ρομά. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση, οι άθλιοι όροι ζωής και η βία, κρατική και μη, απέναντι στην πολυπληθέστατη αυτή εθνοτική ομάδα έφτασε με έκθεση της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, στην ολομέλεια τον Σεπτέμβριο του 2020. Ένα χρόνο μετά, οι ευρωβουλευτές μαζί με την Κομισιόν και το Συμβούλιο αξιολογούν ξανά.

Ο πληθυσμός των Ρομά υπολογίζεται περίπου στα 12 εκατομμύρια στην Ευρώπη. Συγκερκιμένα στην ΕΕ ο αριθμός είναι 6 εκατομμύρια με την πλειοψηφία από αυτούς να έχουν την ιθαγένεια του κράτους μέλους που κατοικούν. Χωρίς να υπάρχουν ακριβή στοιχεία ένα πολύ σημαντικό μέρος των Ρομά ζει σε συνθήκες περιθωρίου, με δυσμενέστατους κοινωνικούς και οικονομικούς όρους.

****

Ανισόρροπη,  αντιφατική, απολύτως υποκριτική κοινωνία. Οι Ευρωβουλευτές με τους παχυλούς  μισθούς  (μεταξύ αυτών και ο δικός μας  εδώ Παπαδημούλης  με τα 21 διαμερίσματα)  θα συζητήσουν  για τη φτώχεια,  την περιθωριοποίηση , την εγκατάλειψη των Ρομά.   Στα  ζεστά, πολυτελή  διαμερίσματα των Βρυξελλών θα  συντάξουν τα  βαρύγδουπα κείμενα που θα εκφωνήσουν την επομένη στην  αίθουσα συνεδριάσεων  της Ευρωβουλής. Και  θα εκφράσουν την αγανάκτηση  και την οργή τους   για  τα  εγκαταλελειμμένα    γυφτάκια στις  “Καστέλλες Ψαχνών ” της Ευρώπης  που χρόνια  τσαλαβουτούν στα λασπόνερα , όταν 500 μέτρα πιο πάνω  τα παιδιά των Μπαλαμών μαθαίνουν γράμματα και  καρφώνουν καλάθια στις μπασκέτες  της σχολικής αυλής.

Καταλαβαίνει ο χορτάτος τον πεινασμένο;  Δημαγωγοί και  υποκριταί!

4. Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης μεταφράζει τον «Οιδίποδα Τύραννο» και εξηγεί γιατί το αρχαίο θέατρο έχει ουσιαστικά τελειώσει

Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης

****

Η οίηση και η αλαζονεία  έχουν όνομα προσώπου.  Δημήτρης Δημητριάδης. Πέρα από την άκρατη πολυλογία,   “θάβει” κι   όποιον δε αναγνωρίζει τη μεγαλειότητά του στα γράμματα ή τα λέει αλλιώς   (μη Δεξιά)από ό,τι εκείνος.

Είναι και μεταφραστής αρχαίων κειμένων ποίησης και τα χώνει  στους περισσότερους  μεταφραστές,  γιατί δεν είναι του δικής του σχολής. Στο μεταξύ, οι περισσότεροι απ΄ αυτούς  (και ο Δημητριάδης),  δεν είναι φιλόλογοι. ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Βάζουν κάτω μια δόκιμη μετάφραση ,κανενός Κακριδή   και της αλλάζουν τα φώτα στην αντιγραφή και την παραποίηση. (Με την ευκαιρία,  πρβλ.  Ιωάννης Κακριδής, Το μεταφραστικό πρόβλημα, 1936).

Αυτογνωσία; Λέξη άγνωστη για το Θεσσαλονικιό, επαγγελματία μεταφραστή και υβριστή!