ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Θα τιμήσουν την 19χρονη που πάλεψε 4 ημέρες με τα κύματα σώζοντας ένα 17μηνο κοριτσάκι

Το δημοτικό συμβούλιο των Χανίων αποφάσισε να τιμήσει την 19-χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία, η οποία πάλεψε επί τέσσερις ημέρες με τα κύματα στη θάλασσα της Μεσογείου, κρατώντας στη ζωή ένα 17μηνο κοριτσάκι.Τη σχετική πρόταση κατέθεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις.

«Η νεαρή γυναίκα με την πράξη της έστειλε παντού το μήνυμα του πόσο αξίζει να παλεύεις για την ζωή σώζοντας από βέβαιο θάνατο ένα μικρό παιδί για αυτό αξίζει κάθε τιμή», δήλωσε ο κ Βάμβουκας.

Η 19χρονη είναι από τους ελάχιστους επιζήσαντες του ναυαγίου ανοιχτά της Μάλτας, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η Dooa Al Zamel φιλοξενείται στα Χανιά και το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, αποφάσισε να της αποδώσει τιμή, αλλά και να ζητήσει από το κράτος να της δοθεί η ελληνική ιθαγένεια.

΄Ενα αληθινό και μέσα από την καδιά μας “μπράβο” στο δημοτικό συμβούλιο  στα Χανιά και στο δήμαρχο προσωπικά.

Τέτοιες ενέργειες τιμούν πρώτα τους Χανιώτες  και μετά την τιμώμενη .”Μπράβο” και σε εκέινη!

_______________________________________________________
Τα πιο «θανατηφόρα» μέρη του κόσμου για τους μετανάστες

Οι ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική και οι επιπτώσεις της «Αραβικής Άνοιξης», είναι μερικές από τις αιτίες που χιλιάδες μετανάστες από τις χώρες αυτές, αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη Δύση.

Όμως οι άνθρωποι αυτοί, θύματα συνήθως δουλεμπόρων, που τους στοιβάζουν κατά εκατοντάδες σε ανασφαλή πλοιάρια, χάνουν συχνά την ζωή τους, προτού πατήσουν το πόδι τους στη «Γη της Επαγγελίας»…

Το διεθνές portal Statista (Το μεγαλύτερο στον κόσμο για αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία), έδωσε στην δημοσιότητα ένα γράφημα που αποκαλύπτει πόσοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα στοιχεία του Statista βασίστηκαν σε δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM).

Η θάλασσα της Μεσογείου αποδείχτηκε ένας τεράστιος «υγρός τάφος» για πάνω από 3.000 ανθρώπους μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κοινό νομικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων αυτών.

Ακολουθούν σε αριθμούς θανάτων μεταναστών, που προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη τύχη εκτός της πατρίδας τους, η ανατολική Αφρική, τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, ο κόλπος της Βεγγάζης, το Κέρας της Αφρικής (χερσόνησος της ανατολικής Αφρικής, που εκτείνεται στη νότια πλευρά του κόλπου του Άντεν), η νοτιοανατολική Ασία, η Σαχάρα, η Καραϊβική και η Νότια Αφρική.

Μόνο τα πλοία με μετανάστες που βυθίστηκαν ανοιχτά της Μάλτας και της Λιβύης τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο παρέσυραν στο βυθό 700 ανθρώπους…

3.000  άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο  2014. Μεταξύ αυτών, πολλά παιδιά.  Και γιατί αυτές οι εκατόμβες;  Γιατί να μην υπάρχει μέριμνα, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μεταναστεύουν για χίλιους λόγους, να έχουν μια ασφαλή μετακίνηση; Γιατί τους αφήνουμε “βορά” στο στόμα των αρπαχτικών δουλεμπόρων;

Μα,γιατί κάποιοι Μιχαλολιάκοι και Κασιδιάρηδες (που  πληρώνουμε τις διακοπές τους στον Κορυδαλλό), θεωρούν τα τραγικά αυτά θύματα ανθρώπους β΄ και γ΄ κατηγορίας (ενώ αυτοί, λόγω καταγωγής και φάτσας, συγκαταλέγονται στην… α΄κατηγορία!) και ουρλιάζουν (ως ψυχοπαθείς που  είναι), να  αφήνουν τους “λαθρό” να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά.

Και καλά τα τέρατα του Ναζισμού.΄Ολοι εμείς οι άλλοι; Γιατί δεν ξεκινήσαμε ποτέ μια δυναμική σταυροφορία να απαιτήσουμε ασφαλή μετακίνηση των μεταναστών, αξιοπρέπεια στις συνθήκες διαβίωσης ,ανθρώπινη ζεστασιά και καλοσύνη για κάθε ένα δυστυχισμένο μετανάστη;

Είμαστε ΟΛΟΙ ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος του πνιγού τόσων χιλιάδων συνανθρώπων μας. ΄Οποιος  κρατάει ακόμα “σηκωμένες  τις κεραίες” της λογικής και συλλογάται φυσικά και ανθρώπινα, συνειδητοποιεί αυτή την αλήθεια. Οι υπόλοιπο,ι ας αναπαύονται στην ασφάλεια της εθελημένης άγνοιας και της αδιαφορίας,μέχρι να έρθει η ώρα για το δικό τους Γολγοθά.

_______________________________________________________________
Τετ α τετ Σαμαρά – Καραμανλή

Γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών έχουν αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Είναι η πρώτη -εκτός του πλαισίου κάποιας προγραμματισμένης εκδήλωσης- δημόσια και κατ’ ιδίαν επαφή των δύο ανδρών τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το τετ α τετ των δύο πολιτικών ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και η συζήτηση θα είναι εφ’όλης της ύλης με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Φιρί φιρί το πάει ο πρωθυπουργός και… θα το φάει το κεφάλι του. Τί συναντήσεις είναι αυτές; Ο Κ.Καραμανλής είναι ο βασικός υπεύθυνος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα” και να ξανακερδίσει τις εκλογές στην τελευταία του θητεία, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο (σχεδόν) 16% με αποτελεσμα  να καταστεί μη βιώσιμο.

Εδώ και χρόνια έπρεπε να έχει οδηγηθεί η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή σε ειδικό δικαστήριο. Δεν έγινε, επειδή υπάρχει οφθαλμοφανής, άτιμη συγκάλυψη από ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής. Τώρα, τί θέλει πάλι ο πρωθυπουργός; Να στείλει μήνυμα πως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να παραμένει στο απυρόβλητο, για να κερδίσει τις καραμανλικές ψήφους στις εκλογές που πλησιάζουν;

Της Βουλής και της Δικαισύνης ,ναι. Το δικαστήριο, όμως, της Ιστορίας έχει εκδώσει την ετυμηγορία του: Ο  Κ.Καραμανλής είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας.

 

____________________________________________________________________

Newsbomb.gr: Η «βόμβα» που φοβούνται (μόνον) οι εχθροί της αλήθειας…

Στις 10 Οκτωβρίου 2010 έσκασε σαν «βόμβα» στο Διαδίκτυο, το Newsbomb.gr.

Το πρώτο και μοναδικό ειδησεογραφικό portal που κατόρθωσε να σπάσει το κατεστημένο στον χώρο των ηλεκτρονικών και άλλων παραδοσιακών Μ.Μ.Ε. και να καθιερωθεί στη συνείδηση και φυσικά στην προτίμηση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, ως το απόλυτα αποκαλυπτικό ενημερωτικό site της Ελλάδας που «χτυπά» στη ρίζα της τη διαπλοκή απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.
Τέσσερα χρόνια μετά, στις 29 Οκτωβρίου 2014, το Newsbomb «γιορτάζει» τα τέσσερα χρόνια της online παρουσίας του στο Διαδίκτυο, γυρίζοντας «σελίδα» με την αλλαγή στην εμφάνισή του και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά επίπονης διαδικασίας, για όσους εδώ και μήνες εργάζονται σκληρά προκειμένου να «χτίσουν» το νέο Newsbomb.gr, το βλέπετε ήδη στην οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού σας…
Μπαίνοντας στον 5ο χρόνο της «ζωής» του, το Newsbomb.gr φιλοδοξεί, όχι απλά να διατηρήσει τα μέχρι τώρα κεκτημένα που το έχουν καθιερώσει στην πρώτη θέση της προτίμησης των χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα, αλλά και να κάνει το επόμενο –εξαιρετικά δύσκολο βήμα- της εξόδου από τα εγχώρια «στενά» δεδομένα, συναγωνιζόμενο –ευθέως- σε επίπεδο τεχνογνωσίας και παροχής υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο, τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.
To Newsbomb.gr γιορτάζει, βελτιώνεται αισθητικά, εμπλουτίζει τις ενότητές του, αλλάζει μορφή, αλλά… δεν αλλάζει πλεύση και θα συνεχίσει ακάθεκτο αυτό που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και με απόλυτη πίστη και αφοσίωση στο πνεύμα της αδέσμευτης, αποκαλυπτικής και μαχητικής δημοσιογραφίας.
Θα συνεχίσει να «ενοχλεί», να ασκεί δριμύτατη και πάντα αυστηρή κριτική όπου απαιτείται και το επιβάλλουν τα «έργα και οι ημέρες» εκείνων που εκμεταλλεύονται την όποια εξουσία έχουν στα χέρια τους.
Θα συνεχίσει να αποτελεί ιδιαίτερο «σημείο αναφοράς» εντός και εκτός Ελλάδας, ως το μοναδικό ελληνικό Μέσο που δεν κάνει… εκπτώσεις στον τομέα της Ενημέρωσης.
Στηριζόμενο στην πιο έμπειρη συντακτική ομάδα στο ελληνικό Διαδίκτυο, το Newsbomb.gr συνεχίζει να μεταδίδει ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο με αμεσότητα, εγκυρότητα και αντικειμενικότητα.
Συνεχίζει να στηρίζει θεσμούς, που στην εποχή μας έχουν χάσει –δυστυχώς- κάθε ίχνος σεβασμού… Της οικογένειας, της θρησκείας και πάνω απ’ όλα της πατρίδας, που έχοντας πέσει εδώ και δεκαετίες σε χέρια «αρπαχτικών» (πολιτικών, μεγαλοεκδοτών, εφοπλιστών) έφτασε σήμερα στο σημείο να «σκοτώνει», μεταφορικά και κυριολεκτικά τους πολίτες της και τα παιδιά, από τους οποίους στερεί κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Όσοι είχαν και εξακολουθούν να έχουν λόγους να ανησυχούν για την εμφάνιση του Newsbomb.gr που έκανε δύσκολη τη ζωή τους, έχουν πλέον 64 εκατομμύρια λόγους για να ανησυχούν περισσότερο.
Διότι 64 εκατομμύρια είναι οι μοναδικοί επισκέπτες που τα τέσσερα αυτά χρόνια έχουν προσφέρει απλόχερα την εμπιστοσύνη τους στο Newsbomb.
Έχουν όμως και 317 εκατομμύρια λόγους, όσες είναι συνολικά οι επισκέψεις που δέχτηκε το Newsbomb.gr από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα, για να αισθάνονται ότι οι «βόμβες» των αποκαλύψεων θα συνεχίσουν να σκάνε δίπλα τους, για ό,τι και αν πράττουν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.
Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε τουλάχιστον 1.1 δισεκατομμύρια λόγους για να συνεχίσουμε ακάθεκτοι την προσφορά ποιοτικής, αντικειμενικής και αποκαλυπτικής ενημέρωσης…
Γιατί τόσες είναι οι μέχρι σήμερα σελίδες του Newsbomb που έχετε διαβάσει στην Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη.
Το δικό μας ευχαριστώ προς όλους εσάς είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας με αμείωτη ένταση.
Άλλωστε, τώρα πια είναι γνωστό…
NEWSBOMB.GR
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ… ΣΚΑΕΙ

Επανειλημμένα έχουμε γράψει για το αισχρό αυτό έντυπο (και φιλοναζιστικό,εκτός των άλλων…αρετών που το διακρίνουν), που κομπάζει πως  στα 4 χρόνια λειτουργιας του είχε… 64 εκατομμύρια επισκέπτες. (Σίγουρα δεν είχε τόσους, γιατί στη χώρα δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεγκέφαλοι).
Να επισημάνουμε  κάποιες …ατάκες της βαριάς αυτής βιομηχανίας παραπληροφόρησης για να γελάσει ο κάθε πικραμένος!
 1.”Το αποκαλυπτικό ενημερωτικό site της Ελλάδας που «χτυπά» στη ρίζα της τη διαπλοκή απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται.”
2. “Το έχουν καθιερώσει στην πρώτη θέση της προτίμησης των χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα”

 

3. “Και θα συνεχίσει ακάθεκτο αυτό που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και με απόλυτη πίστη και αφοσίωση στο πνεύμα της αδέσμευτης, αποκαλυπτικής και μαχητικής δημοσιογραφίας.
Θα συνεχίσει να «ενοχλεί», να ασκεί δριμύτατη και πάντα αυστηρή κριτική όπου απαιτείται και το επιβάλλουν τα «έργα και οι ημέρες» εκείνων που εκμεταλλεύονται την όποια εξουσία έχουν στα χέρια τους”.
4.”Το μοναδικό ελληνικό Μέσο που δεν κάνει… εκπτώσεις στον τομέα της Ενημέρωσης.
Στηριζόμενο στην πιο έμπειρη συντακτική ομάδα στο ελληνικό Διαδίκτυο, το Newsbomb.gr συνεχίζει να μεταδίδει ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο με αμεσότητα, εγκυρότητα και αντικειμενικότητα”.
 5. “Συνεχίζει να στηρίζει θεσμούς, που στην εποχή μας έχουν χάσει –δυστυχώς- κάθε ίχνος σεβασμού… Της οικογένειας, της θρησκείας και πάνω απ’ όλα της πατρίδας, που έχοντας πέσει εδώ και δεκαετίες σε χέρια «αρπαχτικών» (πολιτικών, μεγαλοεκδοτών)”

Σίγουρα γελάνε οι περισσότεροι με αυτά που …ακούνε τα αυτάκια τους και διαβάζουν τα ματάκια τους. Αδίστακτοι στο ψέμα, την απάτη, την υποκρισία η εμπορική δημοσιογραφία, ειδικά  του φιλοναζιστικού αυτού εδώ ιντερνετικού οχετού. ΄Ομως, υπάρχουν και ανεγκέφαλοι ,έστω και λίγοι, που παίρνουν τοις μετρητοίς όσα γράφουν στην …πανηγυρική ανακοίνωση των γενεθλίων τους  οι άθλιοι έμποροι της πληροφόρησης.

Αλλά γι΄αυτό είμαστε εδώ. Να τους ξεμπροστιάζουμε, να τους κράζουμε,να τους αναγκάζουμε  να   χώνουν  το κεφάλι μέσα στο βόθρο των λυμάτων που χύνουν ξεδιάντροπα και ρυπαίνουν τον κυβερνοχώρο. Είναι η τιμωρία τους και  η δική μας χαρά .

 

Θεοδωράκης: Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Τη θέση ότι η χώρα πρέπει πλέον να οδεύσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

“Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις”, είπε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωί στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Πρόσθεσε δε ότι το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση για τη χώρα και όχι “πρόταση τσόντας” στον ΣΥΡΙΖΑ ή τσόντας στη ΝΔ.

Για το εάν θα συναινέσει να είναι πρωθυπουργός ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας τόνισε ότι το Ποτάμι θα σεβαστεί την πολιτική νομιμότητα δηλαδή ένα κόμμα που παίρνει ένα μεγάλο ποσοστό και είναι πρώτο κόμμα έχει πρωθυπουργό.

Επισήμανε ότι κατά την εκτίμησή του “κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ” ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει τεράστιο πρόβλημα γιατί από την φύση του έχει πολλές απόψεις: “Σκέψου 12 συνιστώσες να πρέπει να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση 152 βουλευτών”.

Για το μπόνους των 50 εδρών στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι χρειάζεται να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει.

Σημείωσε ότι είναι εφικτή η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως υπάρχει έτοιμος εκλογικός νόμος στον οποίο έχουν συμφωνήσει και οι συνταγματολόγοι. Έκανε όμως λόγο για πρόβλημα το οποίο έχει διαβλέψει το Ποτάμι στο γεγονός ότι “με το παλιό σύστημα, ότι όλες οι λύσεις αναβάλλονται”.

“Τουλάχιστον το θέμα του χωρισμού των μεγάλων περιφερειών που είναι θέμα δημοκρατίας, να μην βγαίνουν οι πλούσιοι και οι γνωστοί μόνο αλλά να υπάρχει μια εκπροσώπηση των μικρών περιφερειών, πρέπει να γίνει τώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την άποψη του κόμματος ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει από την παρούσα Βουλήσημειώνοντας ότι το Ποτάμι κατέθεσε και κάποιες ενδεικτικές προτάσεις.

“Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος, να βγάλουμε έναν μικρό πρόεδρο, ένα κοντό πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λένε. Αν ο πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία”, είπε.

Εξέφρασε μάλιστα και έναν πρόσθετο προβληματισμό στεκόμενος στην αστάθεια της ευρύτερης περιοχής, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι καλή η κινδυνολογία.

“Ξαφνικά λέει κάποιος ότι αυτή η χώρα θα πορευτεί για κάποιο διάστημα και χωρίς πρόεδρο και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί ουσιαστικά αυτό γίνεται όταν πέφτει η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο”, είπε.

Καλά τα λέει εδώ ο Σταύρος . Ακούγονται σοβαρές οι προτάσεις του . Συνυπογράφουμε χωρίς καμιά ένσταση. Ελπίζουμε μόνο η κυβερνητική συνεργασία να μην εννοεί πως θα συμπεριλαμβάνει και του Ναζί   με στολή και χωρίς στολή .(Χ.Α και ΑΝ.ΕΛ).