ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ,  ΨΕΜΑΤΑ KAI  ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ  ΠΑΓΚΑΛΟΥ
2.ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΑΝΤΕΣ “ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ”  ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ   “ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ”  ΕΡΤ
3.ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΥΠΟΚΑΤΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

4. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ.

 

5. ΚΑΛΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ.

 

____________________________________________________________________

1Απίστευτος Πάγκαλος! «Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τα φάνε και να μην πληρώνουν χρέη!»
Απίστευτος Πάγκαλος! «Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τα φάνε και να μην πληρώνουν χρέη!»
“Γελοίο” και “νούμερο” χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που προκαλεί ξανά με τις απίστευτες εκφράσεις που χρησιμοποιεί κατά όσων θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ «εκπροσωπεί τον αγανακτισμένο και αποπροσανατολισμένο πολίτη που θέλει να τα αρπάξει, να τα φάει και να μην πληρώνει τα χρέη του». Προειδοποίησε μάλιστα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM για λεηλασίες καταστημάτων και διαδηλώσεις έξω από τις τράπεζες την επομένη των εκλογών!

«Από τους 1,7 εκατ. ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι 700.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι όλοι 700.000. Δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτούς οι ΔΕΚΟ, ΜΕΚΟ, ΦΕΚΟ και όλες οι άλλες… Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον αγανακτισμένο και αποπροσανατολισμένο πολίτη που θέλει να τα αρπάξει, να τα φάει και να μην πληρώνει τα χρέη του», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αλλά το παραλήρημα είχε και συνέχεια.

Όπως είπε, «η οικονομία θα καταστραφεί εν τη πορεία προς τις εκλογές και όχι την επομένη των εκλογών. Μπορεί τα “media events” να συμβούν την επομένη των εκλογών, όπως λεηλασίες καταστημάτων, κλείσιμο τραπεζών και διαδηλώσεις έξω από τις τράπεζες, αλλά η οικονομία θα έχει καταστραφεί τότε και θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για ένα πιστωτικό γεγονός».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν, ο Θ. Πάγκαλος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρές εκφράσεις.

«Είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να διεκδικεί να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας και να είναι τόσο γελοίος, να λέει αυτή τη γελοιότητα; Υπάρχουν πολίτες στην Ελλάδα που ακούν ένα ανεκδιήγητο νούμερο να λένε ότι θα βαρέσει τα νταούλια και τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές στο σκοπό του πεντοζάλη; Και θα κάνουμε αυτό το νούμερο Πρωθυπουργό της Ελλάδας; Αυτό το παλαβωμένο παιδί 45 ετών – διότι γι’ αυτό πρόκειται;».

Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «πραξικοπηματικό κόμμα» που «δεν σέβεται τη Δημοκρατία και δεν σέβεται το Σύνταγμα προσπαθεί τώρα να εκβιάσει εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα, μέσω του Προέδρου».

1. O  πικρόχολος, κακεντρεχής  και ενίοτε μνησίκακος Θεόδωρος ξεχνάει μάλλον  ότι όλος αυτός ο συρφετός που ψηφίζει σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τα δικά τους παιδιά ,οι αλήστου μνήμης πρασινοφρουροί, που και τότε δε θέλανε να πληρώσουν το λογαριασμό,όπως τώρα, γι΄αυτό και   ψηφίζανε τους Πασόκους. Γιατί τότε δεν έβγαζε γι΄αυτούς τσιμουδιά; Τώρα τα θυμήθκε όλα τους τα κουσούρια;

2.  Ξέρει πολύ καλά ο Πάγκαλος πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα, ούτε πρόκειται να αφήσουν τώρα οι δανειστές μας να καταρρεύσει η οικονομία, όταν τους χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας και θέλουν πάση θυσία να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Από μια κατεστραμμένη οικονομία  δεν έχουν … λαμβάνειν μία. “Πώς αν λάβοις παρά του μή έχοντος”; Γι΄αυτό, ας μη φοβάται, ο   “ισοπεδωτικός” και σπερμολόγος  Θεόδωρος πως θα ρημάξει η χώρα. Δε θα πάμε φούντο, αλλά θα υπάρξει όντως καθυστέρηση στην ανάπτυξη, εξαιτίας της αφροσύνης και της παλιανθρωπιάς αυτών των λαμόγιων -τζογαδόρων ,που τα παίζουν όλα σε μια τελευταία ζαριά. Θα τη χάσουν,βέβαια, και θα ησυχάσουμε  μια και καλή από   δαύτους. Οπότε…”ουδεν κακόν αμιγές καλού  και τούμπαλιν”.

 

2. Επίθεση με χυδαίες εκφράσεις κατά της Ντόρας Μπακογιάννη από μέλη

Δεν έχει προηγούμενο η χυδαία επίθεση που δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ από συγκεντρωμένους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όπως και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρέθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για την έκθεση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ.

Η χυδαία επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη με σκαιότατες εκφράσεις έγινε την ώρα που η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έβγαινε από το κτίριο. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τη βρίζουν, τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της, με την Ντόρα Μπακογιάννη πάντως να διατηρεί την ψυχραιμία της και να αποχωρεί από το σημείο.

“Καρ@@@@@”, “ουστ μωρή”, “οικογένεια των δράκων”, “στα τσακίδια” ήταν μερικά απ’ όσα άκουσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στο…

Τέτοιο στόμα,  μιλάμε, έχουν οι  “πορνοβοσκοί” της παλιάς εκπορνευόμενης (συνεχώς και αδιαλείπτως)   ΕΡΤ. Τέτοιοι χαρακτήρες οι αλητήριοι.

Μα, είναι άτομα …ποιότητας, αφήνανε να κυκλοφορήσει στην “πιάτσα”. Και  υπηρετούσαν μια επίσης ποιοτική, εθνική  ΕΡΤ μιας… Παναγιωταρέα, ενός Λυριτζή!

Αστειότητες. Τέτοιοι ήταν πάντα, αμετροεπείς, υποκριτές, ασεβείς, δοκισήσοφοι, ανεπρόκοποι, λαμόγια κανονικά. Ακριβά τους πληρώσαμε τους παλιανθρώπους  τόσα χρόνια. Το χειρότερο, όμως, είναι πως η κάθε  “Παναγιωταρέα” διαμόρφωνε την “κοινή γνώμη” ,δίδασκε …ήθος και  συνέπεια τους πολίτες. Γιατί, λέτε,πήγε η χώρα κατά διαόλου;

΄Η μήπως κάθε λαός έχει την “Παναγιωταρέα” που του αξίζει;  “Η κότα έκανε τ΄αυγό ή το αυγό τήν κότα” ;

 

________________________________________________________________

3.Όλοι οι χρυσαυγίτες στη Βουλή για την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ήδη από σήμερα θα μεταφερθεί από το Ναύπλιο στον Κορυδαλό ο Σ. Μπούκουρας, ενώ η μεταγωγή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κρατούνται θα γίνει μια ώρα πριν τηνψηφοφορίαΣύμφωνα με πληροφορίες του newsit οι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις έξι αύριο το απόγευμα, μια ώρα πριν την ψηφοφορία θα μεταχθούν από τις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να είναι παρόντες στην ψηφοφορία που ξεκινάει στις επτά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις οι βουλευτές θα βγουν από τη φυλακή φορώντας χειροπέδες τις οποίες κατά τη διάρκεια της μεταγωγής θα βγάλουν και στη συνέχεια αφού φτάσουν στο πάρκινγκ της Βουλής θα παραδοθούν από τους συνοδούς αστυνομικούς στην ασφάλεια της Βουλής ώστε να οδηγηθούν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Αντίστοιχη δυνατότητα δίδεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάθε φορά που συζητείται στο κοινοβούλιο άρση της ασυλίας τους, ωστόσο δεν τους είχε επιτραπεί να παραβρεθούν στη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Αυτή η Βουλή κι αυτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μείνουν στην Ιστορία ως  οι πλέον ξεδιάντροποι και επαίσχυντοι θεσμικοί εκπρόσωποι της χώρας. Συνυπάρχουν, συνομιλούν, συμψηφίζουν με τους Ναζί! Με τα τέρατα που  φτύνουν το ” Ολοκαύτωμα”, τα εκατομμύρια άλλα  θύματα  εκείνων που εμφορούντο  από τη ίδια με τους σημερινούς παράνοια  και διαστροφή.

Χίλιες φορές ντροπή  σας!

___________________________________________________________________

4.
Πακιστάν: 141 νεκροί σε σχολείο – Οι Ταλιμπάν εκτελούσαν τα παιδιά ένα-ένα

Ένα σκηνικό απόλυτης φρίκης έζησαν για έξι ολόκληρες ώρες μαθητές και δάσκαλοι σε ένα σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Κομάντος Ταλιμπάν εισέβαλαν το πρωί στο σχολείο φορώντας στρατιωτικές στολές και πήραν ομήρους 500 παιδιά και δασκάλους, εκτελώντας τουλάχιστον 141 άτομα! Μάλιστα, τα 132 από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 114 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ασίμ Μπαζουά ο τραγικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 141, εκ των οποίων τα 132 είναι παιδιά.

Όπως είπε ο Μπαζουά, οι Ταλιμπάν ήταν επτά, ήταν όλοι ζωσμένοι με εκρηκτικά και συμπλήρωσε ότι αρκετοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.

«Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μία σκάλα για να ανέβουν τους τοίχους του σχολείου και να περάσουν στην αυλή που βρίσκεται πίσω από το σχολείο. Οι τρομοκράτες και ο πακιστανικός στρατός ενεπλάκησαν σε μάχη», είπε ο Μπαζουά. Εξήγησε, μάλιστα, πως 960 μαθητές και προσωπικό διασώθηκαν, ενώ 121 μαθητές τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με μια μαρτυρία, μάλιστα, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο στρατιωτικό σχολείο την ώρα που οι σπουδαστές έδιναν εξετάσεις, χρησιμοποίησαν πολλά παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, κατά την έφοδο των πακιστανικών αρχών.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ένα σκηνικό τρόμου όπου οι Ταλιμπάν εκτελούσαν τα παιδιά, ένα ένα, με μια σφαίρα στο κεφάλι, αρχίζοντας με τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές.

Τις πληροφορίες αυτές φαίνεται πως επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις πολλών γιατρών οι οποίοι ανέφεραν ότι τα περισσότερα παιδιά δέχτηκαν σφαίρα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία όπου έχουν διακομιστεί οι τραυματίες, επισημαίνουν ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη για αίμα.

Ακόμη, σύμφωνα με μία ακόμα ανατριχιαστική λεπτομέρεια που είδε το «φως» της δημοσιότητας, οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό έναν από τους καθηγητές των παιδιών και τον πυρπόλησαν, αναγκάζοντας τα παιδιά να παρακολουθήσουν το αποτρόπαιο θέαμα!

«Έκαψαν έναν καθηγητή μπροστά στους μαθητές μέσα στην τάξη. Κυριολεκτικά του έθεσαν φωτιά με βενζίνη και έβαλαν τα παιδιά να κοιτάζουν», δήλωσε η ανώνυμη πηγή.

Αλλά και σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός παιδιού, μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, ο καθηγητής τους είπε να κλείσουν τις πόρτες. Ωστόσο, οι Ταλιμπάν τις έσπασαν και μπήκαν στην τάξη.

«Κρυφτήκαμε κάτω από τα θρανία, άρχισαν να πυροβολούν στα πόδια μας και τα κεφάλια μας και μετά έκαψαν την κυρία μας. Έκαψαν την κυρία μας. Οι πυροβολισμοί συνέχισαν, αλλά εμείς δεν κουνηθήκαμε γιατί όποιος κινείτο θα τον πυροβολούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής.

Έπειτα από επιχείρηση του στρατού της χώρας και μετά τις μαζικές εκτελέσεις, απελευθερώθηκαν μερικοί όμηροι και στη συνέχεια, αφού ακούστηκαν κάποιες ισχυρές εκρήξεις από το κτίριο, έγινε γνωστό πως και οι έξι δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα -όπως δήλωσαν- για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

«Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Πακιστάν, έχουν ήδη ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων Ταλιμπάν στην περιοχή Τιράχ. Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση οι επιθέσεις του πακιστανικού στρατού έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 22 τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ραχεέλ Σαρίφ μέσα σε μία ώρα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιδρομές.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο στρατηγός Σαρίφ είχε γράψει: «Ο πακιστανικός στρατός θα σας κυνηγήσει Ταλιμπάν και θα σας καταστρέψει. Ο στρατός δε θα επιτεθεί σε γυναίκες και παιδιά. Δεν είναι δειλοί όπως εσείς».

Παράλληλα, δραματικές είναι οι δηλώσεις γονιών που αποχαιρέτησαν το πρωί τα παιδιά τους και τα παρέλαβαν νεκρά έπειτα από λίγες ώρες.

«Ο γιος μου φορούσε τη φόρμα του σήμερα το πρωί. Τώρα βρίσκεται σε ένα φέρετρο», δήλωσε ο πατέρας ενός 14χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των Ταλιμπάν.

«Ο γιος μου ήταν το όνειρό μου και το όνειρο μου είναι νεκρό τώρα», είπε ένας δεύτερος πατέρας για το παιδί του που έσβησε από τη μανία των αιμοδιψών τρομοκρατών.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες μερικών από τα παιδιά που επέζησαν της φονικής επίθεσης.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χαν οποίος μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε.

«Είδα το θάνατο από κοντά. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις μαύρες μπότες να πλησιάζουν. Ήταν σαν να με πλησιάζει ο θάνατος», δήλωσε.

«Κάποιος μας φώναξε να πέσουμε στο δάπεδο και να κρυφτούμε κάτω από τα θρανία», δήλωσε ο Χαν προσθέτοντας ότι οι ένοπλοι φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), πριν ξεκινήσουν να πυροβολούν αδιακρίτως.

«Ο άνδρας με τις μαύρες μπότες κυνηγούσε τους μαθητές που κρύβονταν κάτω από τα θρανία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι άκουσε έναν ένοπλο να λέει σε έναν δεύτερο «υπάρχουν πολλά παιδιά κάτω από τα θρανία, πήγαινε και βρες τα».

Ο Χαν είπε ότι πονούσε πολύ όταν οι άνδρες τον πυροβόλησαν στα πόδια κάτω από το γόνατο και αποφάσισε να κάνει τον νεκρό.

«Δίπλωσα τη γραβάτα μου και την έβαλα στο στόμα μου για να μην ουρλιάξω», εξήγησε ο μικρός Χαν.

«Ο άνδρας με τις μαύρες μπότες έψαχνε για μαθητές και πυροβολούσε τα κορμιά τους. Παρέμεινα ξαπλωμένος και όσο μπορούσα κρατούσα κλειστά τα μάτια μου, περιμένοντας να με πυροβολήσει ξανά», τόνισε.

Ο Χαν περίμενε μέχρι ο άνδρας να φύγει από το χώρο και μόλις συνειδητοποίησε ότι δε μπορούσε να σταθεί όρθιος, σύρθηκα μέχρι την επόμενη αίθουσα όπου είδε το καμένο σώμα ενός υπαλλήλου του σχολείου. Σύρθηκε μέχρι να βρεθεί πίσω από την πόρτα, έχασε τις αισθήσεις του και ξύπνησε στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα του τον πατέρα του.

Ταλιμπάν: Επιλέξαμε το σχολείο για να εκδικηθούμε την κυβέρνηση του Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της φονικής επίθεσης υποστηρίζοντας ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Όπως είπε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μοχάμεντ Κοραχάνι «Επιλέξαμε να χτυπήσουμε ένα στρατιωτικό σχολείο γιατί η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει βάλει στο στόχαστρο τις οικογένειες και τις γυναίκες μας. Θέλαμε να αισθανθούν τον ίδιο πόνο με τον δικό μας».

Ο Ομπάμα καταδικάζει τη φρικιαστική επίθεση

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση λέγοντας πως προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Με το να στοχεύσουν μαθητές και καθηγητές σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες έδειξαν για μία ακόμα φορά το πόσο αχρείοι είναι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πακιστανική κυβέρνηση στην προσπάθεια «της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Τριήμερο εθνικό πένθος στην χώρα

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ χαρακτήρισε τη σφαγή «εθνική τραγωδία».

«Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα», είπε.

Μαλάλα: «Φρικιαστική και θρασύδειλη επίθεση»

Tον αποτροπιασμό της για το μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πατρίδα της εξέφρασε η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γουσουφζάι.

Η νεαρή κοπέλα που έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος της εκπαίδευσης και είχε και η ίδια δεχθεί επίθεση από Ταλιμπάν, έκανε λόγο για φρικιαστική και θρασύδειλη επίθεση με θύματα αθώες ψυχές.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη πράξη τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε εν ψυχρώ και η οποία εκτυλίσσεται μπροστά μας», δήλωση συγκλονισμένη η Μαλάλα.

Το καλοκαίρι που βρέθηκαμε μια παρέα από Ελλάδα  στη Σμύρνη, κουβεντιάζαμε αρκετές φορές  το θέμα της θρησκείας με  κάποιους  φίλους Τούρκους, που κάναμε μαζί διακοπές. Συμφωνήσαμε όλοι   πως ο θρησκευτικός φανατισμός είναι “κατάρα” και πως  αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα όρια στο  Ισλάμ.

Οφείλουμε, λοιπόν,  να μιλάμε έξω από τα δόντια πλέον. Ας μην κάνουμε πως δε βλέπουμε. Το λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν σχεδόν “αιχμάλωτοι” σ΄αυτές τις  χώρες.  Δεν υπάρχουν  Ισλαμιστές, φανατικοί ή μη,   που να μη χάνουν τον έλεγχό τους, αν τους  θίξεις (ή νομίσουν πως τους θίγεις) τη θρησκεία τους. ΄Οποιος ξεστομίσει άσχημη κουβέντα ή κάνει κριτική στον προφήτη τους είναι…άξιος θανάτου.

Και όσοι θρησκεύουν, έστω και τυπικά,  στο Ισλάμ, απλά υποκρίνονται τους  φιλήσυχους και τους πολιτισμένους. Μέσα τους “βράζουν”, για  εμάς τους άπιστους, τους δικούς τους “προδότες”, τους “διαφορετικούς” γενικώς, που σύμφωνα με το κοράνι, αφού  δεν  είμαστε πιστοί του Αλλάχ, θεωρούμαστε αναλώσιμοι. Κάτι σαν…”δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι”,αν λείπαμε απ΄αυτό τον κόσμο.

Οι  Ισλαμιστές (σε μεγάλη πλειοψηφία), που “θρησκεύουν”, ακόμα και όσοι απ΄αυτούς   ζουν σε πολιτισμένες χώρες, τρέφουν μίσος και εχθρότητα για καθένα που δεν είναι σαν εκείνους.  Και δε θα βρεις εύκολα Ισλαμιστή που να μην είναι οπαδός (κρυφά ή φανερά) των Τζιχαντιστών,των Ταλιμπάν, της Αλ Κάιντα  και να μην επιχαίρει για τα εγκλήματά τους κατά των απίστων, των προδοτών και ειδικά κατά Αμερικανών και Ευρωπαίων.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να  αφήσει την υποκρισία, τις τάχα μου ευαισθησίες περί της θρησκευτικής ελευθερίας (μόνο τέτοιες δεν είναι) και  τα άλλα εύηχα και νεφελώδη περί αυτής, που επικαλούνται συνήθως οι δημαγωγοί πολιτικοί, για να παίρνουν ψήφους και να δει από την αρχή το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας των Ισλαμιστών. Είναι μεγαλύτερο, ακόμα κι απ΄αυτό των Ναζιστών.

Η θρησκεία, όποια θρησκεία,  είναι “όπιο” για τον άνθρωπο, όπως έλεγε ο σοφός. Κακότητα, εκδίκηση, εγωισμός, παραφροσύνη είναι τα κύρια υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη η πανοπλία  των  “πιστών”. Οφείλαμε να  είχαμε εξαλείψει όλες τις θρησκείες εδώ και πολλά χρόνια από προσώπου γης.

Δυστυχώς, όμως, ο πλανήτης δεν ευτύχησε ποτέ να έχει άξιους ηγέτες  και δημοκρατία στην πράξη. Οι εξουσίες στους αιώνες είχαν και έχουν ανάγκη από “Ταλιμπάν”. Χριστιανούς,  Μωαμεθανούς ,Βουδιστές. Φανατικοί ή μη, δεν έχει σημασία. Μέσα τους όλοι τους “Ταλιμπάν” είναι. Δεν έχουν σπλάχνα οικτιρμών και ανοχής για τον διαφορετικό, για εκείνον που δεν τον θεωρούν δικό τους. “Ο μη ων μεθ ΄ημών  καθ ΄ημών εστί”.

Ο Ναζισμός έχει πολλά  προσδιοριστικά δίπλα του. Λέγεται και  θρησκευτικός. Είναι ίδιος και απαράλλακτος με τους άλλους που δε …θρησκεύουν. Οφείλουμε να εξολοθρεύσουμε κάθε είδους ναζισμό, έτσι που τα παιδά μας να ζήσουν σε παντελώς ελεύθερες κοινωνίες, απαλλαγμένες από κινδύνους και  βαρίδια, θρησκευτικά . Γενικώς ναζιστικά.

______________________________________________________________________

5. Οι Ρώσοι κάνουν μαύρο χιούμορ με το ρούβλι

“Τι θα επιθυμούσατε να αλλάξετε στο παρελθόν σας; Τα ρούβλια μου!”. Μπροστά στην θεαματική πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματός τους, του ρουβλίου, που έχασε σήμερα το 20% της αξίας του έναντι του ευρώ και του δολαρίου, οι Ρώσοι αντιδρούν με άφθονο μαύρο χιούμορ.

Στους δρόμους όπως και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τα πικρά αστεία δίνουν και παίρνουν: «Όταν το ρολόι του Κρεμλίνου σημάνει 12, το ρούβλι θα μεταμορφωθεί σε κολοκύθα…» προειδοποίησε ο χρήστης του Διαδικτύου @Fake_MIRF.

“Βγήκα μόνο για ένα τσιγάρο και να, το ρούβλι μειώθηκε κατά 4 μονάδες” υποστηρίζει ένας άλλος χρήστης, ο @userpig στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

“Σταμάτα να καπνίζεις!” του απαντούν άλλοι χρήστες.

Έπειτα από πολλές χρηματοπιστωτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί Ρώσοι έχασαν όλες τους τις οικονομίες, οι πολίτες τώρα καταφεύγουν στο χιούμορ την ώρα που το ρούβλι έχει χάσει το 60% της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους.

“Έφτιαξα το τσάι μου πριν από 2 ρούβλια και είναι ακόμα ζεστό”: ένας μετά τον άλλο οι χρήστες του διαδικτύου ανήρτησαν το αστείο αυτό στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης σήμερα όταν η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε το απίστευτο όριο των 100 ρουβλιών.

“Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταθεροποίησε το ρούβλι, η ισοτιμία του οποίου τώρα βρίσκεται σε σταθερή πτώση” ειρωνεύτηκε ένας χρήστης αναφερόμενος στην παρέμβαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας η οποία ανακοίνωσε πως αυξάνει το βασικό επιτόκιο στο 17%.

“Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε πτώση, όμως το δολάριο είναι σταθερό. Η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε πτώση όμως το ευρώ είναι σταθερό. Η οικονομία της Ρωσίας είναι σταθερή, όμως το ρούβλι σημειώνει πτώση” έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

“Όταν το δολάριο θα αξίζει 666 ρούβλια, θα φταίει ο διάβολος” σχολίασε ο surkov.russia επίσης στο Twitter.

Ένας Ρώσος εκμυστηρεύτηκε στην φίλη του ότι όλη του η περιουσία είναι μόλις 100 ευρώ: “Φανταστικό! Σε 5 χρόνια θα είσαι εκατομμυριούχος” του απάντησε εκείνη.

“Το ρούβλι χάνει την αξία του και ο αριθμός των αστείων αυξάνεται” συμπεραίνει ένας χρήστης.

Καλό το χιούμορ, αλλά καλύτερος ο ξεσηκωμός. Οι Ρώσοι πρέπει να πάρουν είδηση πως έχουν ένα πρόεδρο παρανοϊκό και επικίνδυνο.Τους φουσκώνει τα  μυαλά, αλλά κι εκείνοι δεν αντιστέκονται. Πιστεύουν στις φαντασιώσεις και τα μεγάλα λόγια του Πούτιν που θέλει να γίνει η… Τσαρίνα Αικατερίνη.

Μόνο με εσωτερική πίεση, με κινήματα, διαδηλώσεις, απεργίες θα πέσει ο δικτάτορας. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα,αλλά και να ησυχάσει ο κόσμος από τις απειλές και τον κίνδυνο. Είναι απρόβλεπτος ο Πούτιν. ΄Οπως όλοι οι ψυχοπαθείς. ΄Οσο πιο γρήγοτα τελειώσει,τόσο καλύτερα για όλους μας.