ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

__________________________________________________________________
ΥΒΡΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ!

___________________________________________________________________________

1.ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ  ΜΟΣΧΑΣ-ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ…ΧΕΡΑΚΙ-ΧΕΡΑΚΙ!

 

2. ΚΡΙΜΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ…ΘΡΑΚΗ!

 

3 . ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 

4. “ΚΡΑΖΟΥΝ” ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ. ΟΝΤΩΣ ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ  Ο ΤΥΠΟΣ.

 

5. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…ΦΩΤΙΑ!

________________________________________________________________________

(ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ)

 Ψήφισαν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ για Πρόεδρο!

Θα ψηφίσουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ για Πρόεδρο

 Ο έσχατος εξευτελισμός της Δημοκρατίας! ΄Υβρις στην Ιστορία. Η σημερινή Βουλή των Ελλήνων είναι κατάπτυστη ιστορικά. Συναγελάζεται και συμψηφίζει με τα τέρατα του Ναζισμού.

Ντροπή! Ντροπή και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας(!!!), που θα εκλεγεί από μια τέτοια Βουλή!

_______________________________________________________

1. ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ»
Στο πλευρό της Β. Κορέας η Μόσχα σχετικά με την ταινία «The Interview»

«Επιθετική και σκανδαλώδη» χαρακτήρισε την αμερικανική ταινία «The Interview» η ρωσική κυβέρνηση και ανακοίνωσε πως «κατανοεί» την οργή της Βορείου Κορέας για αυτή την κωμωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας της CIA με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ- Ουν.

Στο πλευρό της Β. Κορέας η Μόσχα σχετικά με την ταινία «The Interview»

«Η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης που η αντίδραση της Βορείου Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

«Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας» επισήμανε ο Λουκασέβιτς.

Αν και «η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να επιβεβαιώσει την εμπλοκή της Πιονγιάνγκ στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας Sony Pictures, η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει «ανάλογα» σε αυτήν την επίθεση, κατήγγειλε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Οι αμερικανικές απειλές για εκδίκηση και οι εκκλήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες να καταδικάσουν τη Βόρεια Κορέα μας φαίνονται απόλυτα αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες (…) και δεν θα προσφέρουν τίποτα παρά θα οξύνουν τις εντάσεις» προσέθεσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η κυβέρνηση -μαφία του δικτάτορα Πούτιν που κυβερνά σήμερα τη Ρωσία, έχει χάσει (εδώ και πολύ καιρό)  εντελώς τον… μπούσουλα. Τα μέτρα και οι ανακοινώσεις που  λαμβάνονται ή εξαγγέλλονται κάθε φορά από τους Ρώσους είναι σε …αγαστή αναντιστοιχία εκείνων της Δύσης. Αρκεί να πάνε κόντρα σε ό,τι λένε ή κάνουν οι Αμερικανοί.  Κλασικό παράδειγμα η στήριξη του δικτάτορα Πούτιν στο σχιζοφρενή ηγέτη της Πιονγιάνγκ που κρατάει όμηρο της τρέλας και της απανθρωπιάς του έναν ολόκληρο λαό, βυθισμένο στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική  εξαθλίωση.

Να τελειώνουμε με τους δικτάτορες. Πούτιν, Λουκασένκο και  Κιμ Γιονγ- Ουν είναι το όνειδος του πολιτικού πολιτισμού του 21ου αιώνα.Και οι τρεις έχουν γυρίσει το ρολόι της ιστορίας σε άλλες, σκοτεινές εποχές. Η Δύση δεν έχει δικαίωμα να θεάται τα δρώμενα από την ασφάλεια των δικών της πολιτευμάτων και  να αποφεύγει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, για να πέσουν οι τελευταίες αυτές, μεγάλες δικτατορίες στον κόσμο.

___________________________________________________________________

2. α. Κρίση στην Ουκρανία: Ματαιώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία

Κρίση στην Ουκρανία: Ματαιώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία
Την επ’ αόριστον αναβολή του νέου, αποφασιστικής σημασίας, γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών, ο οποίος θα καθορίσει το μέλλον των αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και επρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μινσκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
β. Διακόπτονται τα δρομολόγια τρένων από και προς την Κριμαία

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, η Ουκρζαλιζνίτσια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τα δρομολόγια των επιβατικών και των φορτηγών τρένων από και προς την Κριμαία, τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία, για λόγους ασφαλείας.

Διακόπτονται τα δρομολόγια τρένων από και προς την Κριμαία

Τα δρομολόγια των φορτηγών τρένων θα σταματήσουν από σήμερα ενώ εκείνα των επιβατικών αμαξοστοιχιών θα σταματήσουν σταδιακά μέχρι την Δευτέρα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διακοπή, ούτε προσδιόρισε για τι είδους προβλήματα “ασφαλείας” ανησυχε

γ. Ο Πούτιν περικόπτει τις διακοπές των υπουργών του λόγω οικονομικής κρίσης

Ο Πούτιν περικόπτει τις διακοπές των υπουργών του λόγω οικονομικής κρίσης

Οι ηγέτες του κόσμου ,αλλά ιδιαίτερα της Δύσης, μέχρι κι αυτή την ώρα δε φαίνεται να έχουν αντιληφθεί στις πραγματικές του διαστάσεις το (τουλάχιστον) τριδιάστατο, μέγα ηθικό,πολιτικό και νομικό έγκλημα που διέπραξε ο δικτάτορας  της Ρωσίας με την κατάληψη της Κριμαίας και τις άλλες πολεμικές του ενέργειες για την αυτονόμηση της Α Ουκρανίες. Σε άλλες εποχές, μια τέτοια συμπεριφορά ηγέτη ,απανταχού της γης, θα αποτελούσε  “casus belι”.

Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας στα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα, να καταλαμβάνει με πολεμικές ή άλλες ενέργειες ένα τμήμα μιας άλλης ανεξάρτητης και κυρίαρχης  χώρας, που είναι αναπόσπαστο τμήμα της βάσει  του διεθνούς δικαίου και των διεθνών κανόνων και να μένει, ως αυτή την ώρα, ουσιαστικά ατιμώρητη από τη διεθνή κοινότητα. Ούτε επίσης οι διεθνείς οργανισμοί  να μένουν  ανενεργοί ,όταν η ίδια χώρα υποκινεί ένα πληθυσμιακό τμήμα, με πρόσχημα τον οποιονδήποτε αυτοπροσδιορισμό του (εθνικά, γλωσσικά, θρησκευτικά κ.λπ),  σε ανεξαρτητοποίση δια της βίας και μάλιστα με όπλα που παραχωρεί η ίδια η  υποκινούσα δύναμη τον πληθυσμό σε βίαιες ενέργειες.

Στα περισσότερα κράτη σήμερα συμβιώνουν πληθυσμοί  όχι μόνο διαφορετικής εθνότητας και φυλής, αλλά και με   πολιτισμικές, θρησκευτικές ,  γλωσσσικές και άλλες διαφορές.  Αλλοίμονο,αν σε όλες αυτές της χώρες, ένα πληθυσμιακό τμήμα ξεκινούσε επανάσταση αποσκίρτησης και ανεξαρτητοποίησης για έναν ή περισσότερους λόγους διαφορετικότητας.

Είναι σαν να λέμε πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως  Τούρκοι (και είναι), Μουσουλμάνοι της Θράκης, με την υποκίνηση της… “μάνας πατρίδας”  Τουρκίας, ξεκινούν  μια μέρα ένοπλη επανάσταση για αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τον εθνικό κορμό της Ελλάδας και η διεθνής κοινότητα…  “νίπτει τας χείρας”  της. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην Ουκρανία. Τα εδάφη της Α. Ουκρανία ανήκουν στη  χώρα, όσο η Θράκη στην Ελλάδα,με βάση τις συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες δικαίου. Γι΄ αυτό ,εκτός των άλλων,είναι και εντελώς απαράδεκτο να υπάρχουν στην Ελλάδα κόμματα ή κομματικά μορφώματα  (ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α κ.α), που υποστηρίζουν ανοιχτά  το δικτάτορα της Ρωσίας .

Ο διαμελισμός της Ουκρανίας είναι σκάνδαλο. Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για τον κόσμο. Αν η Δύση δε φροντίσει να ανατραπεί ο δικτάτορας της Ρωσίας , για να επανέλθει η περιοχή στην πριν την κατάληψη της Κριμαίας κατάσταση,δεν πρόκειται να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές . Θα δώσει, μάλιστα, το έναυσμα και σε  κάποιους άφρονες ηγέτες να ανοίξουν στις περιοχές τους τον “ασκό του Αιόλου” με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.

___________________________________________________________________________

3.    EΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ
Τρόμος στον αέρα -Ποιες αεροπορικές εταιρείες έχει βάλει στόχο η Αλ Κάιντα
Τρόμος στον αέρα -Ποιες αεροπορικές εταιρείες έχει βάλει στόχο η Αλ Κάιντα

Αν το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Inspire (το διαδικτυακό περιοδικό της Αλ Κάιντα) θέλει να κάτι να τονίσει είναι αυτό: η νέα επίθεση κατά του δυτικού κόσμου θα έρθει πάλι από αέρος.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού υπάρχει ένα αεροπλάνο την ώρα που ανατινάσσεται την ώρα της εκτόξευσης, με ό,τι αυτό σημαίνει σε επίπεδο συμβολισμών. Σύμφωνα με το SITE, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι προκαλείται από «για να οπλίσει μεμονωμένα μουσουλμάνους, καθώς και μουσουλμανικές οργανώσεις». Η ηλεκτρονική έκδοση που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, κάθε άλλο παρά συμπτωματική μπορεί να θεωρηθεί: ήταν η επέτειος της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στην πτήση 253 της Northwest Airlines, το 2009, από τον Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, την ώρα της προσγείωσεης στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ.

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο να εμπνεύσει «μοναχικούς λύκους» στις ΗΠΑ και τη Δύση και ειδικότερα ενθαρρύνει για επιθέσεις σε επιβατικά αεροπλάνα. Ένα μακροσκελές μάλιστα άρθρο περιέχει και οδηγίες κατασκευής βόμβας που μπορεί να «κρυφτεί» επιμελώς σε αεροσκάφος, αλλά και σε άλλους στόχους θέλοντας έτσι να προκαλέσουν συνέπειες στην αμερικανική και τις δυτικές οικονομίες. Ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες – στόχους που επισημαίνει το περιοδικό είναι οι αμερικανικές American, United, Continental και Delta Airlines, καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκές British Airways, EasyJet, Air France και Air France KI. Επίσης, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται και «οικονομικοί στόχοι», «υψηλές προσωπικότητες της Οικονομίας», όπως ο τέως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και «ευκατάστατοι επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες κολοσσών», όπως ο Μπιλ Γκέιτς.

“Αν το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Inspire (το διαδικτυακό περιοδικό της Αλ Κάιντα) θέλει να κάτι να τονίσει είναι αυτό: η νέα επίθεση κατά του δυτικού κόσμου θα έρθει πάλι από αέρος.”

Καλά,δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Αλ Κάιντα και τους Τζιχαντιστές στρατιωτικά οι Αμερικανοί.  Από τα περίεργα του κόσμου μας κι αυτό! Διαθέτουν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο οπλοστάσιο στον κόσμο, οπλικά συστήματα αξεπέραστης τεχνολογίας,  τα πιο καταστροφικά στρατιωτικά μέσα στον κόσμο, αλλά και έναν καλά εκπαιδευμένο στρατό. Και παρ΄όλα αυτά, μια χούφτα θεοπάλαβων φονταμενταλιστών, παντός είδους διεστραμμένα και χαμηλής νοημοσύνης άτομα ,στελεχώνουν ένα στρατό, που οι …άτρωτοι και αποτελεσματικοί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανοί, δεν μπορούν να τον αποδεκατίσουν. Τί γίνεται εδώ; Να υποθέσουμε πως οι Αμερικανοί δε θέλουν; ΄Η φοβούνται; Ή δεν έχουν τελικά το  φοβερό οπλοστάσιο, το καλύτερο στον κόσμο, όπως  κομπάζουν;

Και καλά στρατιωτικά. Ούτε στον κυβερνοχώρο τα καταφέρνουν; Μπορούν και κυκλοφορούν  κάποια άρρωστα μυαλά ακόμα και περιοδικά στο διαδίκτυο, με συμβουλές πώς φτιάχνει κανείς μπόμπες, πώς περνάς εκρηκτικά μέσα σε αεροπλάνα και άλλες τέτοιες εγκληματικές συμβουλές, και δεν μπορούν  να τους εντοπίσουν, να τους σταματήσουν,να εξαφανίσουν τον ιστότοπό τους από το ιντερνέτ; Πώς τότε λένε  ότι έθεσαν οι Αμερικανοί  εκτός λειτουργίας και  για ώρες τις διαδικτυακές υπηρεσίες στη Β,Κορέα;

Αδύνατον κάποιος λογικός άνθρωπος να επεξεργαστεί και να  κατανοήσει αυτά τα πράγματα. Τέτοιες ισχυρές αντιφάσεις ,δε  εξηγούνται. Τελικά,  είναι ή δεν είναι υπερδύναμη η Αμερική; Θέλει ή δε θέλει να χτυπήσει την ισλαμική τρομοκρατία; Μπορεί ή δεν μπορεί να το κάνει; Και δε ζητάμε να φέρουν εις πέρας τα ακατόρθωτα, αλλά τα αυτονόητα,εκείνα που λένε οι ίδιοι πως είναι του χεριού τους.

Ολόκληρος ο κόμος είναι σήμερα σε κρίση και έρμαιο των παρανοϊκών διαθέσεων δικατόρων και φανατικών. Το κακό είναι πως  δεν υπάρχει  πραγματικά ικανή δύναμη να τους αναχαιτίσει. Πού θα πάει αυτό; Ποσο ακόμα θα διαρκέσει ο μέγας  κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης καταστροφής του κόσμου;

__________________________________________________________________________

5. «Διεφθαρμένος ο Αρχιεπίσκοπος»
«Διεφθαρμένος ο Αρχιεπίσκοπος»

Αρκετά φορμαρισμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο Μάριος Παναγή, ο οποίος μετά τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο… τα «χώνει» και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος διαιτητής απαντώντας σε σχόλιο του Ακαδημαϊκού Ανδρέα Μασούρα σχετικά με την «Απαράδεκτη η ανάμειξη του Αρχιεπισκόπου στις Δημαρχιακές Εκλογές της Πάφου», όπως αναφέρει, χαρακτηρίζει διεφθαρμένο τον Αρχιεπίσκοπο.

«O manadikos pou katafere me 5 % na eine sto anotato axioma tis ekklisias. Eine enas dieftharmenos , pou xrisimopia ta rasa gia na mporei na kanei ta vromera tou pexnidia» γράφει αρχικά, ενώ μετά από σχόλιο άλλου προσώπου συμπληρώνει «ma aftos eine karagkiozis ! den eine arxiepiskopos !».

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Παναγή θα δώσει το Σαββάτο (27/12, 18:00) θα κάνει διάλεξη με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ» και η οποία διοργανώνεται από «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ» από το Ινστιτούτο Οικολογικών & Κοινωνικών Μελετών σε συνεργασία με το WakeUp Cyprus και θα χαιρετιστεί από τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Μασούρα.

Απίστευτα επικίνδυνος αυτός ο ρασοφόρος. Χωμένος σε όλες τις βρωμιές, πέρα από εθνικιστής και απάνθρωπος. Γράφαμε, μόλις χτες, για δαύτον:

       Κακός άνθρωπος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη

Σε πνευματική και εθνική εγρήγορση καλεί τους Έλληνες της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος σημειώνει ότι δεν κινδυνεύει μόνο η πατρίδα από την τουρκική κατοχή, αλλά και η πίστη.

Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη

Στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τονίζει ότι «η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ηθική αποτελμάτωση της κυπριακής κοινωνίας και υπογραμμίζει ότι η ενανθρώπιση του Θεού και η διδασκαλία του είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.

΄Η έχει «τρικυμία εν τω κρανίω» ο Κύπριος αρχιεπίσκοπος ή είναι σφόδρα υποκριτής και διεφθαρμένος, διότι: Αν,όπως λέει,

«η ενανθρώπιση του θεού και η διδασκαλία του είναι απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα»

  και από την άλλη

«η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας»,

πώς παντρεύονται αυτά τα δύο;  Η διδασκαλία του Χρστού,αν πιστέψουμε τα ευαγγέλια, θέλει να αγαπάμε ακόμα και τον εχθρό μας. Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει να πάρουν οι συντοπίτες του τα… όπλα!

«΄Η παππάς, παππάς,ή ζευγάς ζευγάς», λέει ο σοφός λαός.  Ο Κύπριος ιερωμένος κάπου τα έχει μπερδέψει, μάλλον. Παρακολουθούμε από παλιά την πορεία του. «Παίζει σε πολλά ταμπλό». Μέχρι και τράπεζα,μάθαμε, τελευταία θέλει να ανοίξει ο ίδιος.  Μ΄αυτές  και τις άλλες ασχολίες του όμως,   δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα κύρια   καθήκοντά του ως …χριστιανός και ποιμένας. Δεν είναι λογικό;

Το έχουμε ξαναγράψει. «Κακός άνθρωπος» ο Χρυσόστομος .Δεν έχει ούτε έλεος, ούτε σπλάχνα οικτιρμών  για τους ανθρώπους.

___________________________________________________________________________

 

5. Συγκλονιστικό: Οι φωτογραφίες της σύγχρονης ανθρωπότητας που πρέπει να δείτε!

7dΘα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη τετριμμένη φράση ότι ” Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”, αλλά θα προτιμήσω να γράψω ότι κάθε εικόνα περιβάλλεται από μια ιστορία, που τις περισσότερες φορές αξίζει να ειπωθεί.

Το ίδιο συμβαίνει με τι παρακάτω φωτογραφίες που εκτός από την εξαιρετική ομορφία και τη σπανιότητα τους μας προσφέρουν και μια ματιά στις ξεχωριστές ιστορίες των ανθρώπων που απεικονίζουν.

1. “Έχω κουραστεί από τους γηραιότερους να ζητούν πολέμους, στους οποίους οι νεότεροι χάνουν τις ζωές τους¨

2. Ένα αγόρι σώζει την αδερφή του από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στη Συρία

3. Toshimana, μια γκέισα στο Koyto

4. Ένα κορίτσι έχει οπλιστεί για να προστατεύσει την οικογένειά του από το ισλαμικό κράτος

5. Μητέρα και κόρη επιβίωσαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από τον σύζυγο-πατέρα

6. Το κορίτσι που κατάφερε να επιβιώσει για 11 μέρες στα δάση της Σιβηρίας

7. Το γεύμα μιας οικογένειας στη Σιβηρία

8. Μια γυναίκα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε λεωφορείο

9. Δύο 72χρονες κυρίες παντρεύονται στην Αϊόβα

10. Κινέζος ανθρακωρύχος κατά τη διάρκεια του διαλείμματός του

11. Ένα κορίτσι από τη Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των ανταρτών με τους Τζιχαντιστές

12. Μάτια που στοιχειώνουν

13. Επτάχρονο αγόρι ετοιμάζεται να πολεμήσει στο πλευρό των Σύρων ανταρτών

14. Μια 18χρονη των ειδικών δυνάμεων απολαμβάνει το διάλειμμά της

15. Ένας μοναχός με τον “επαναστάτη” αδελφό του

16. Ο γιος ενός φτωχού αγρότη αποφοιτά από το Πανεπιστήμιο

17. Ένα αγόρι προσπαθεί να σηκώσει τον αλκοολικό πατέρα του από το δρόμο

18. Ένα δίχρονο παιδί ταΐζει την ανήμπορη μητέρα του

19. Μια οικογένεια τυφλών Αλμπίνο από την Ινδία

20. Ένα αγόρι από τη φυλή Suri, της Αιθιοπίας

΄Οντως, δεν υπάρχει λόγος  να σχολιάσει κανείς τις εικόνες αυτές. Μιλάνε από μόνες τους. Μια εξαίρεση μπαίνω στον πειρασμό να κάνω στη φωτογραφία  του 17.

“Ένα αγόρι προσπαθεί να σηκώσει τον αλκοολικό πατέρα του από το δρόμο.”

Είναι απίστευτο  πόσο μοιάζουν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις μεταξύ τους ανεξάρτητα από  χρόνο και τόπο . Θυμάμαι παιδί στην Ανδρίσταινα μια ίδια σκηνή, σαν αυτή με το παιδάκι που προσπαθεί να σηκώσει από το έδαφος τον αλκοολικό πατέρα του.

Είχαμε κι εμείς τα χρόνια εκείνα μεθύστακες στην Ανδρίτσαινα. ΄Ενας απ΄αυτούς (δε θα πω το πραγματικό του όνομα) ήταν νέος άνθρωπος, όμορφος, γερός, με οικογένεια, αλλά πότης, αλκοολικός.  Τριγυρνούσε στις ταβέρνες και τα καφενεία, έπινε του σκασμού ,ως να κλείσει η “Αγορά” και γινόταν κάθε μέρα “κουνουπίδι”. Αδύνατον να βρει το σπίτι του  μέσα στο σκοτάδι στην κατάσταση που βρισκόταν. Γι΄αυτό και κάθε βράδυ, εκεί κοντά που κλείνανε τα καπηλειά και τα καφενεία, έστελνε η καψερή η μάνα το μικρό κορίτσι της οικογένειας να βρει τον πατέρα του και να το κουβαλήσει στο σπίτι.

Στο μεταξύ, κάτι πειραχτήρια Αντριτσάνοι (ας μην ονοματίσω πάλι, μερικοί έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν παιδιά και εγγόνια), μόλις βλέπανε το μεθύστακα να βγαίνει από τα μαγαζιά που τα έπινε, τον σούρνανε  έξω από το εστιατόριο του Βαγγέλη του Κουντρέλη, χαράζανε πάνω στην άσφαλτο με κιμωλία μια ίσια γραμμή καμιά 15αριά μέτρα και τον βάζανε να την πάει  μέχρι το τέλος, χωρίς να παραπατήσει, με …βραβείο ένα τάληρο, που θα του δίνανε! Ποτέ, βέβαια,  δεν τα κατάφερνε ο άμοιρος ,έτσι “στουπί” που ήταν,  να την περπατήσει μέχρι τέλους τη γραμμή.

Κείνο το βράδυ, είχαν πάλι στήσει το ίδιο λακριντί με τον μπεκρή και τη γραμμή  οι…Κογιόνηδες της Ανδρίσταινας .Να παλεύει να ισορροπήσει ο μεθυσμένος, να μουγκρίζει ,να βλαστημάει, να ιδρώνει, αλλά  στη μέση… πάρ΄τον κάτω ανάσκελα, και… άντε πάλι από την αρχή. Και ο κόσμος αναγύρω να σκάνε στα γέλια, να χειροκροτούν ρυθμικά και να τον καλούν ξέφρενα να ξανασηκωθεί να προσπαθήσει.  Κοίταζε και το καημένο το κοριτσάκι του που είχε έρθει να  μαζέψει τον πατέρα της, κρυμμένο πίσω από κάτι καρέκλες και έτσι, όπως τον  έβλεπε  εξευτελισμένο, γελοιοποιμένο και ανήμπορο να ισορροπήσει , σπάραζε στο κλάμα και έσκιζε με τα νυχάκια της τα μάγουλά της.

Μέχρι  που δεν κρατήθηκε κάποια στιγμή και μόλις τον είδε να έχει πάλι πέσει κατα γης, σηκώνεται από την κρυψώνα της, πάει ίσια κατά πάνω του, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει, τον βάζει πάνω στη γραμμή και έτσι κρατώντας τον και κλαίγοντας με αναφιλητά, βήμα-βήμα, κατάφεραν πατέρας και κόρη, μέσα από θύελα χειροκροτημάτων της ομήγυρης, να φτάσουν ως το τέλος της γραμμής και να  κερδίσει επιτέλους ο …νικητής το τάληρο της ντροπής  .

Βουρκώνουν τα μάτια μου, όταν θυμάμαι αυτή τη σκηνή. Είναι άδικο και ανήθικο να βιώνουν τα παιδιά τέτοιο πόνο, τέτοα αγωνία και εξευτελισμό. Αλλοίμονο σε εκείνους που προκαλούν σε παιδί τέτοιο πόνο, είτε γονιός είτε ξένος. Μια ντροπή.΄Ενα αίσχος!