ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ NOVARTIS. Η ΙΣΤΟΡIΑ ΟΧΙ!

GOOGLE STATISTICS
Επισκέπτες: 1618932     (22/1/2020,ώρα 21.05)  HOMO-NATURALIS.GR

___________________________________________

1. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, ανέφερε η νέα Πρόεδρος στις δηλώσεις της «Η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας», πρόσθεσε

***

Να τα μας. Γραμμή κατ ΄ευθείαν από το …Νονό της Κυριάκο.  Με το που την κάνανε πρόεδρο, αμέσως τις μεγάλες κουβέντες. Η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας!

Αλλά,  από ποιον κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα,κυρία Πρόεδρε; Και γιατί 100 ολόκληρα χρόνια δεν κινδύνευε ; Πώς και γιατί σήμερα  ο  “Νονός”  σας , μάς έφερε στα πρόθυρα πολέμου; (εικονικά, βέβαια).

Δούλευε κι εσύ απ΄το θώκο σου να τελειώσει  τη “δουλειά” η φαμίλια. Να παραγγείλουν την “αγορά του αιώνα” , να πάρουνε τις μίζες τους  και να πάνε σπίτι τους.

Μέχρι να πάνε φυλακή βέβαια.  Στο δρόμο που χάραξε ο Τσοχατζόπουλος πια.

Ελπίζουμε  η νέα πρόεδρος Δημοκρατίας  να μη δείξετε ,τουλάχιστον τόσο φανερά, την αγάπη και την αφοσίωσή της  στη φαμίλια, όπως έκανε στο  ΣτΕ. Αλλά, θα πεις ,το χούι της διαπλοκής κόβετε; Δεν κόβετε. Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το κόλλημα.

Υ.Γ    Σε φυλλάδες, κανάλια και μικρόφωνα. Σκοτώνετε την πληροφόρηση,αλλά ,είναι ανάγκη  να εκτελείτε μαζί  και  τη γραμματική και το συντακτικό;  Δε λέμε πήρε 26ΕΝΑ ψήφους, αλλά 26ΜΙΑ. Και δε είναι τόσο  δύσκολο,ακόμα κι εσείς  να το εμπεδώσετε.

2. O Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το witter και τα memes

Το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο meme δεν συνιστούσε συκοφαντική δυσφήμηση, αδίκημα για το οποίο έδωσαν αγώνα οι δικηγόροι και οι μάρτυρες της πλευράς Σαμαρά, αλλά μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή εξύβριση. Την ίδια άποψη ότι δηλαδή δεν στοιχειοθετούνταν συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασε στην εισήγησή του και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ξεκινάει ένα κυνήγι μαγισσών με την ποινικοποίηση των memes και του twitter» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης, για την οποία ο εκδότης του Documento άσκησε έφεση ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου από δικαστήριο δευτέρου βαθμού. Η ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο ήταν φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

***

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανήκει στο συνάφι των “κοντυλοφόρων”.Και τούτος δε διαφέρει απ΄όσους συναδέλφους του κατηγορεί. Πλην της  ξετσίπωτης διαπλοκής και της διαφθοράς ,που διακρίνουν τους περισσότερους   σ΄αυτή τη βιομηχανία. Αυτό   του το  αναγνωρίζουμε (ακόμα τουλάχιστον ). Σίγουρα είναι καλύτερος από έναν  Πρετεντέρη  ας πούμε, αλλά δεν παύει κι αυτός να έχει    κάνει  τη δημοσιογραφία   …μεροδούλι- μεροφάι.

΄Αλλο , όμως,  το ένα και άλλο το άλλο. Πέρα από το μεγάλο έγκλημα του χρηματισμού του από τη Νovartis,  ο Αντώνης Σαμαράς, γα να καλύψει τις πομπές του, έκανε αυτό που ούτε  η… Αντωνίνα του ιστορικού Προκόπιου το…άχτι (!),  δεν τόλμησε να κάνει. Οδήγησε στο εδώλιο τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος , πολύ καλά  θύμισε με τα  …memes  του  πως η αδίστακτη  εγκληματική ομάδα που ξεκοκάλισε τα εκατομμύρια  με τις  χειρήλατες βαλίτσες  του  βρώμικου   Φουρλή,  είναι αδίστακτη. Και  όποιος τους “μπαίνει  στη μύτη” θα μπορούσε  να έχει την τύχη του Μαυρίκου και της οικογένειάς του. (Μέθοδος επίσης Μαρινάκη στη υπόθεση της ναρκεμπορίας).

Βέβαια,θα πει κανείς πως ο Βαξεβάνης δε δικαιούται  να  εκδίδει δικαστικές αποφάσεις ούτε πολύ περισσότερο  να προσάγει σε αδέκαστο  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  δικαστήριο το  κάθε κρινόμενο δημόσιο πρόσωπο. Είναι δημοσιογράφος,όχι Ιστορικός.  Αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα ΜΟΝΟ του Ιστορικού ,ακόμα και πριν αποφασίσει  η συστημική δικαιοσύνη, αν  είναι ένοχος ή όχι όποιος εμπλέκεται στα δημόσια. Είναι μια από τις  τεράστιες διαφορές  της δημοσιογραφίας και της ιστορικής δημοσιογραφίας.

Αλίμονο, αν ο Ιστορικός περιμένει μια Ράικου, έναν Αγγελή,ακόμα και μια έντιμη εισαγγελέα Τουλουπάκη   να αποφασίσουν, αν οι δικογραφίες των ενόχων της Νovartis  θα πάνε  αρχείο η όχι.΄Η μια  Αδαμαντία Οικονόμου να μας υποδείξει πως η Ναζιστική παρέα του Μιχαλολιάκου δεν είναι εγκληματική οργάνωση! Τότε,ας μην υπάρχει Ιστορία.Ας παίρνουν τις (διαπλεκόμενες)   δικαστικές αποφάσεις ή τα άρθρα των Μέσων παραπληροφόρησης και  να  αναθέτουν σε γραφιάδες να τα αναπαράγουν ως …”Ιστορία”.   ΄ Υβρις στο Θουκυδίδη!

΄Ενας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ   υπήρξε ο Προκόπιος. Σύγχρονος του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Ο ιστορικός, με την ιδιότητα του αυτή, έκρινε στο ιστορικό του   δικαστήριο  αυστηρά και καταδίκασε τον Ιουστινιανό, τη γυναίκα του Θεοδώρα ,τον στρατηγό Βελισάριο και τη σύζυγό του   Αντωνίνα, στην “εσχάτη των ποινών” , τον καταεξευτελισμό τους στον αιώνα τον άπαντα για χρησιμοθηρία  και ανηθικότητα. Μάλιστα, τη Θεοδώρα και την Αντωνίνα, δε διστάζει να τις αποκαλεί  πόρνες, αχόρταγες στο σεξ, να έχουν “πάρει”  (άντρες και γυναίκες)  τη… μισή  Κωνσταντινούπολη! Και άλλα τέτοια …γλαφυρά και πιπεράτα*.

΄Ομως, ούτε ο αυτοκράτορας (το πιθανότερο ζούσε όταν  έγραφε την “απόκρυφη ιστορία” του ο Προκόπιος ), ούτε η Αντωνίνα που ήταν εν ζωή, όταν  διάβαζε τους χαρακτηρισμούς  του για εκείνη , τόλμησαν να σύρουν τον ιστορικό στα  δικαστήρια.  Επειδή,ακριβώς,  γνώριζαν το αυτονόητο πως ο ιστορικός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει, έστω και αδίκως ή υπερβολικώς κάποτε, δημόσια πρόσωπα.

Κάτι που   δε γνωρίζει ο ανιστόρητος π.πρωθυπουργός Σαμαράς.  Ακόμα και το Βαξεβάνη , έστω κι αν δεν είναι ιστορικός, όφειλε για λόγους αρχής και δεοντολογίας να μην το σύρει σαν τον τελευταίο  δικομανή στα δικαστήρια. Και φυσικά εντελώς ανυπόστατη και ο ποινή του από την ελληνική δικαιοσύνη ,η οποία ,ως γνωστό ,βρίσκεται σε…αγαστή   διαπλοκή με τις εξουσίες.

3. Υπόθεση Novartis -Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Στόχος του ήταν η κατάλυση της Δημοκρατίας

Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ” (=Γιατί η  πολλή θλίψη σε κάνει τρελό).
 Αυτή η κυρία Ράικου ,δίκαζε λέει  40 ολόκληρα χρόνια;  Οι φάκελοι των υποθέσεων που δίκασε  μιας τέτοια εισαγγελέας  δεν πρέπει να ξανανοίξουν για τους ευνόητους λόγους;

4. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ 200.000 ΠΑΙΔΙΑ
75 χρόνια από το Αουσβιτς -Μια επιζήσασα θυμάται τα βασανιστήρια του Μένγκελε: «Ο γιατρός του θανάτου μάς έκανε πειράματα»
Άουσβιτς

Γιόζεφ Μένγκελε

γυναικα διαβαζει

Οπως αναφέρει η DW είναι η Λίντια Μαξίμοβιτς που διηγείται, ένα από τα θύματα του Γιόζεφ Μένγκελε. Στο Άουσβιτς ήρθε το 1943, τότε 3 χρονών. Οι Γερμανοί εκτόπισαν την οικογένειά της από τα περίχωρα του Μίνσκ στη Λευκορωσία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τις σκηνές στη αποβάθρα άφιξης δεν πρόκειται να τις ξεχάσει ποτέ. Τα SS ούρλιαζαν, τα σκυλιά γαύγιζαν. Η οικογένειά της διασκορπίστηκε. Την απομάκρυναν από τη μητέρα της και την έβαλαν στη παράγκα όπου ήταν τα παιδιά. Μέσα στο παράπηγμα βρίσκονταν σειρές από ξυλοκρέβατα. Παντού ζωύφια. Οι κουβέρτες μέσα στη βρώμα. Τα παιδιά υπέφεραν από πείνα και κρύο. Περισσότερο όμως από όλα φοβόντουσαν τον «ντόκτορ» Μένγκελε, τον «Άγγελο του Θανάτου».

Μόνο στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου πέθαναν 200.000 παιδιά

Η μικρή Λίντια έζησε την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στις 27 Ιανουαρίου του 1945, πριν από 75 χρόνια.
«Μετά την απελευθέρωση στα παραπήγματα βρίσκονταν 160 παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 χρονών», θυμάται. Μόνο στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου πέθαναν 200.000 παιδιά/

***

Αφιερωμένο εξαιρετικά   στις  Ναζιστολάτρεις   εισαγγελείς  Ευτέρπη Κουτζαμάνη και Αδαμαντία Οικονόμου.

Μόνο στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου πέθαναν 200.000 παιδιά!

Απέκτησαν ποτέ παιδιά αυτές οι ασεβείς; Τολμούν να  τα  κοιτάζουν ίσια στα μάτια; Κι αυτά, με τέτοιες μανάδες,πώς νιώθουν, αλήθεια:

Τις παραδίνουμε στην ιστορική κατακραυγή και την απαξίωση. Αν υπήρχε κράτος δικαίου ,δικαιικός και νομικός πολιτισμός ,σήμερα θα έπρεπε και οι δύο   ασεβείς  στις διαχρονικές και αναλλοίωτες αξίες της ζωής,να βρίσκονται  στις φυλακές.  Διέπραξαν έγκλημα καθοσίωσης!

____________________________________________________________

*Πολύ γρήγορα, στο διάστημα του ίδιου αυτού ταξιδιού, τον ερωτεύτηκε παράφορα και, κυριευμένη από αχόρταγο πάθος, έβαλε κατά μέρος κάθε σεβασμό και κάθε ντροπή και για τα θεία και για τα ανθρώπινα και πλάγιασε μαζί του, κρυφά στην αρχή, αλλά στο τέλος το έκανε ακόμα και μπροστά στους δούλους και στις δούλες. Καθώς ο πόθος αυτός την είχε πια κατακυριέψει και προφανώς ήταν παράφορα ερωτευμένη, δεν έβλεπε πλέον κανένα εμπόδιο στην πράξη αυτή. Κάποτε λοιπόν στην Καρχηδόνα ο Βελισσάριος τους έπιασε επ’ αυτοφώρω, αλλά άφησε τη γυναίκα του να τον ξεγελάσει, με τη θέλησή του βέβαια. Ενώ αυτός είχε γίνει έξαλλος που τους έπιασε μαζί σ’ ένα υπόγειο δωμάτιο, αυτή, χωρίς ούτε να τα χάσει ούτε να ντραπεί για την πράξη της, «ήρθα εδώ», είπε, «για να κρύψω, μαζί με τον νεαρό, τα πιο πολύτιμα λάφυρα ώστε να μην τα πάρει είδηση ο αυτοκράτορας». Τα είπε βέβαια αυτά για να δικαιολογηθεί, εκείνος όμως φάνηκε ικανοποιημένος και δεν έδωσε συνέχεια, κι ας έβλεπε λυμένη τη ζώνη που συγκρατούσε το παντελόνι πάνω στα απόκρυφα μέρη του Θεοδοσίου. Τόσος ήταν ο έρωτάς του για τη γυναίκα του, ώστε αναγκαστικά δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια. Προκοπίου Ανέκδοτα ή Απόκρυφη Ιστορία

.