ΙΡΑΝΙΚΟ “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ! (ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ … “ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ” ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ;)

1.α. Ιρανός βουλευτής επικήρυξε τον Τραμπ με 3 εκατ. δολάρια

Σε αντίποινα για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη

Αμοιβή 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε «όποιον σκοτώσει τον Τραμπ» ανακοίνωσε Ιρανός βουλευτής, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

 

Ιρανός βουλευτής επικήρυξε τον Τραμπ με 3 εκατ. δολάρια

β. Χάρηκε για τη δολοφονία Σουλεΐμανί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου – Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί με εντολή Τραμπ σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, η Κουμουνδούρου καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και αναφέρει:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί είναι επικίνδυνες. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί – οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση, η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εξέφρασε τη χαρά του για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί.. Κατά την αντιπαράθεση του με τον πρώην αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε το εξής ερώτημα: «Δεν χαρήκατε καθόλου, πάντως, που έφαγε τη μπόμπα ο Σολεϊμάνί;».

Ο Π. Ρήγας αντέδρασε έντονα σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να επικροτούνται δολοφονίες κρατικών αξιωματούχων. Αμέσως μετά, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επανέλαβε την… ευαρέσκεια του για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τον στρατό των ΗΠΑ, λέγοντας: «Καλά κι εγώ δεν είπα ότι είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι κάπου μέσα μου μπορεί να το χάρηκα»!

***

Μπα,μπα,μπα! Πάλι κάποια  …παλικάρια της φακής  εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν τον παλιό, δημαγωγικό εαυτό τους, για να μαζέψουν κανένα αδέσποτο ψηφουλάκι  από εκείνους που ακόμα έχουν μείνει  στην εποχή του Βιετνάμ και  του  ” Αμερικανοί φονιάδες των  λαών”;

Είναι πέρα από ανήθικος και προκλητικός  ο Ρήγας. Ποιος είναι ο κρατικός αξιωματούχος του Ιράν, Μαυρογυαλούρε, και μάλιστα παλιάς κοπής; Γνωρίζεις   τί καθεστώς υπάρχει στο Ιράν και  πόσα είναι τα   θύματα  του Σουλεϊμανί;

Να μη λέμε τα ίδια.  Εκτελέστηκε ένα τέρας, δεύτερος στην ιεραρχία  ενός  δικτατορικού καθεστώτος  που το στηρίζουν στυγνοί βασανιστές και δολοφόνοι ,οι περίφημοι  “Φρουροί της Επανάστασης”.  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η  αγριότητα  των αφιονισμένων πραιτοριανών των “Αγιατολάχ”, ξεπερνά  κι αυτή των Τζιχαντιστών. Επικεφαλής  τέτοιων  τεράτων ήταν και ο   αδίστακτος μακελάρης   Σουλεϊμανί.

Μια και  επικήρυξαν τον Αμερικανό Πρόεδρο  (επισήμως;) οι δικτάτορες του Ιράν, ο Π. Ρήγας που  θεωρεί  πως “είναι απαράδεκτο να επικροτούνται δολοφονίες κρατικών αξιωματούχων”,θα πει  το ίδιο και για το φονταμενταλιστή Ιρανό  βουλευτή; ΄Η θα συνιστούσε  να προχωρήσει η εκτέλεση του …συμβολαίου για τον πρόεδρο της Αμερικής;  Είναι κάποιοι ικανοί  να το εύχονται,  ως ανεγκέφαλοι και  λαθρεπιβάτες της Αριστεράς.

Θα περίμενε κανείς  άνθρωποι που καμώνονται  πως έχουν ευαισθησίες και πόνο  για  αθώα θύματα, να δείχνουν άλλο πρόσωπο. Αλλά, διαθέτουν; Μας φτάνουν οι  Βορίδηδες και οι  Γεωργιάδηδες από την άλλη μεριά να φτύνουν στη μνήμη  εκατομμυρίων  αθώων  θυμάτων των Ναζί. ΄Η γνήσια και αφτιασίδωτη Αριστερά, δεν έχει τέτοιους.

Κάποιοι  ανόητοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ντρέπονται!  Από  τα ζόμπι της παραπληροφόρησης δεν το ζητάμε,βέβαια, μια και  “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Αλήθεια, αρχίσατε κάποιοι  εκεί στην Κουμουνδούρου  να φοράτε πάλι  τις “μουτσούνες” που ελπίσαμε   πως πετάξατε; Γυρίσατε στο γνωστό   “διπολισμό” και τη δημαγωγική υποκρισία της  παλιά σας θητείας  ως αντιπολίτευση;

 

2. Με το στανιό Σακελλαροπούλου για τη ΝΔ

Πέρα όμως από το ότι είναι «ενωτική, συναινετική και προοδευτική», ή τουλάχιστον αυτό επικαλέστηκε στο διάγγελμά του, η επιλογή συμβολίζει όντως την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη, καθώς πρόκειται για πρόσωπο πολιτικά άχρωμο και άοσμο, δίχως ειδικό πολιτικό βάρος. Με αυτό τον τρόπο διαγράφει την Προεδρία της Δημοκρατίας ως ένα δυνάμει αυτόνομο πολιτικό κέντρο παρά τω «επιτελικώ κράτει». Οπως έλεγαν και φίλοι του νυν προέδρου πριν από την ανακοίνωση, «ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα πρόσωπο που να μην έχει πολιτική βαρύτητα και απλώς να υπογράφει ό,τι του φέρνει». Συμβολίζει επιπλέον και ότι θέλει να κάνει τομή με τη λαϊκή και εθνικοπατριωτική

****

Πως γράφουν,  για να γράφουν,  οι κοντυλοφόροι είναι γνωστό. Πρέπει να γεμίσουν σελίδες . ΄Ετσι βγάζουν το καρβέλι ή το παντεσπάνι τους. Από ευθύνη,σοβαρότητα, μελέτη,σοβαρή κριτική,μην περιμένετε από δαύτους.

΄Ασε που έχουν… μπερδέψει τα μπούτια τους. Μας λένε, λοιπόν, πως η Σακελλαρούλου είναι” ΠΟΛΙΤΙΚΑ άχρωμη και άοσμη”. Εννοούν κομματικά.  Φυσικά,δεν περιμέναμε να γνωρίζουν πως άλλο η κομματική τοποθέτηση και άλλο η πολιτική. Οι χαχόλοι που  ψηφίζουν είναι οπαδοί, χωρίς καμιά σχέση με την πολιτική.

΄Οσο για την κυρία Σακελλαροπούλου, σίγουρα  δεν έχει πολιτική ιδεολογία .΄Εχει όμως κομματικό προσανατολισμό και μάλιστα δεξιόστροφο. (Η δεξιά,άλλωστε  δεν είναι  ιδεολογία). Και όπως αποδείχτηκε, με το αζημίωτο. Αλλιώς, δε θα είχε απομείνει από    τη δικαστική της τήβεννο μόνο  η …σαλιάρα. Δε θα σκιζόταν  να σώσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του καθηγητή Γ. Τριάρχη  τις Δεξιοτραφείς κυρίες    Μαριέτα Γιαννάκου και   Ντόρα Μπακογιάννη.

Απλώς,ο Κυριάκος εξαργύρωσε το γραμμάτιο.  ΄Ηταν υποχρέωσή του. Και μάλιστα σε άνθρωπο καταδικό του. Της …φαμίλιας!

 

3. Κ. Παπαδάκης: Να μη νομιμοποιήσει το δικαστήριό σας τη ναζιστική εγκληματική βία

Κ. Παπαδάκης: Να μη νομιμοποιήσει το δικαστήριό σας τη ναζιστική εγκληματική βία

Ο Κ. Παπαδάκης ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ζητώντας από την εισαγγελέα να ανακαλέσει την πρότασή της και από τους δικαστές να μην επιτρέψουν να νομιμοποιηθεί η ναζιστική εγκληματική βία από δημοκρατικούς φορείς.

Η Χρυσή Αυγή στις αρχές του 2012, κατά την προεκλογική περίοδο, ασκούσε επιδεικτική βία, ξεκίνησε την αγόρευσή του ο Κώστας Παπαδάκης και ανέφερε το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή, για την οποία ο Μιχαλολιάκος επίχαιρε ότι ανεβήκαμε στις δημοσκοπήσεις, ενώ το βράδυ των εκλογών ευχαρίστησε «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε αναλυτικά σε σωρεία επιθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης μόνο το 2012 (Κόρινθος, Αιτωλικό, Πειραιάς, Λυκόβρυση, Αγιος Δημήτριος, Κοζάνη, Ραφήνα, πλατεία Αμερικής, Αγιος Παντελεήμονας, Σεπόλια, Ανάβυσσος, Κορυδαλλός, Σέρρες, Λαύριο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, στο θέατρο «Χυτήριο» και αλλού) και παρατήρησε ότι «έχουμε δηλαδή τριπλασιασμό των περιστατικών βίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο», δηλαδή ενώ η οργάνωση είχε θεσμική ασυλία.

«Σαν πολλά δεν σας φαίνονται, κυρία εισαγγελέα, για να είναι μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους αυτά τα περιστατικά;», ρώτησε ο Κώστας Παπαδάκης και συνέχισε περιγράφοντας ότι η οργάνωση συνέχισε ακάθεκτη τη δράση της και το 2013, οπότε έχουμε κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης, τάγματα εφόδου στους δρόμους, προκλήσεις εντός του Κοινοβουλίου και επιθέσεις σε όλη τη χώρα με όλο και περισσότερη άσκηση βίας

****

Η ελληνική δικαιοσύνη νομιμοποίησε τους Ναζί στην Ελλάδα. Και το όνομα της εκπροσώπου της, που διέπραξε αυτό το ιστορικό έγκλημα,  ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ, π.εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Καταδικασμένη στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας  σε  απαξίωση,περιφρόνηση και κατακραυγή των γενεών.

Να θυμίσουμε ,σε όσα είπε ο    δικηγόρος Παπαδάκης, πως συνολικά η εγκληματική οργάνωση είναι φορτωμένη με 60 δολοφονίες και 3.500 κακοποιήσεις, τραυματισμούς επιθέσεις και άλλες τραμπούκικες πράξεις κατά  μεταναστών-προσφύγων και Ελλήνων. Τα θύματα περιμένουν    δικαίωση.

 

4. Ο Χάρι έφυγε από την Αγγλία: Βασιλική ζωή τέλος μετά από 35 χρόνια -Με τζιν στο αεροπλάνο για Καναδά

Ο πρίγκιπας Χάρι κατεβαίνει από το αεροπλάνο στον Καναδά
Πηγή: iefimerida.gr

Και τώρα τί θα κάνει η πορνοφυλλάδα χωρίς… Βαρβάρους; ΄Ηταν μια κάποια λύση  στο πρόβλημα να βρίσκει εύκολα και να ανεβάζει  “πολύχρωμη”  σκουπιδοτροφή για τους πελάτες της.  Περασμένα μεγαλεία…!

 

 

5. Πέθανε η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1939.
Πνευματική κόρη του Νίκου Καζαντζάκη, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της. Μόλις στα 17 της χρόνια δημοσιεύει στο περιοδικό Καινούργια εποχή το ποιήμα της «Μοναξιά» μετά από παρότρυνση του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος έστειλε γράμμα στον Γιάννη Γουδέλη, τον διευθυντή της Καινούργιας εποχής γράφοντας: «Παρακαλώ, δημοσιεύστε αυτό το ποίημα, το έχει γράψει μία κοπέλα που δεν έχει βγάλει ακόμα το γυμνάσιο. Είναι το ωραιότερο ποίημα που διάβασα ποτέ!».

 

Τι δίνει η ποίηση και τι παίρνει;

Όταν κάτω από το βάρος κάποιου σύννεφου
όλο το μέσα σου σώμα γέρνει
όταν ένα μόνο βλέμμα παλιές πληγές ξύνει
όταν μια νέα αναπηρία καινούργιες πληγές ανοίγει
όταν τα φανάρια τ΄ουρανού σε κοντινή απ΄το μέλλον σου απόσταση λάμπουν
κι όλα τα αποθέματα ζωής που ΄χεις συλλέξει δεν φτάνουν
όταν σε βασανίζει μια θλίψη που δεν ήρθ΄ακόμα
όταν ο πόνος δεν έχει όνομα ούτε χρώμα
τότε αγγίζει η ποίηση σα χέρι τρυφερό το μέτωπό σου
και σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι υψηλός ο σκοπός σου
ότι οι στίχοι σου δεν τελειώνουν με τη ζωή σου
ότι η ποίηση είναι η λογοδοσία της ψυχής σου.

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Image may contain: 3 people, people sitting and indoor

΄Οπως το είπες:

“οι στίχοι σου δεν τελειώνουν με τη ζωή σου”!

Καλό κατευόδιο, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ!