ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ!

Οι εκλογές ήταν να γίνουν Απρίλη του 2022. Αυτό είχε αποφασίσει και διαμηνύσει στον Κυριάκο  Μητσοτάκη το κονκλάβιο της Ν.Δ.  Και όμως!  Δεν έγιναν τότε, αλλά, ούτε μερικούς μήνες μετά.  Ο Κούλης, το  πάει για Απρίλη 2023. Πριν ή μετά το Πάσχα.

Γιατί, όμως,  έκανε «Τούρκους»  τις κεφαλές   της Ν.Δ με την ανυπακοή του ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και δεν έκανε εκλογές την ώρα που του ζήτησαν; Γιατί  δε συμφώνησε ούτε με το σκεπτικό τους;   Και ποιο ήταν αυτό;

Είπαν:  “Πληρώσαμε αδρά τους πέτσινους δημοσκόπους. Τους κάναμε χρυσούς και μας έδιναν όλα αυτό τον καιρό τα ποσοστά και μάλιστα διψήφια που θέλαμε. ΄Όμως, η πραγματικότητα είναι και δεινή και στυγνή. Και είναι γνωστή στο πανελλήνιο (πλην των  χαχόλων).  Η κυβέρνηση έχει καταβαραθρωθεί   για τους λόγους που ξέρει όλη η Ελλάδα. Επομένως, αφού δεν περιμένουμε νίκη, τουλάχιστον να χάσουμε  με…αξιοπρεπές ποσοστό. ΄Η, άντε, στην καλύτερη για μας περίπτωση, να κερδίσουμε ισοπαλία. Εκλογές ,άρα,  εδώ και τώρα.  Απρίλη 2022”.

Αυτό το τελεσίγραφο  έστειλε στον  μέχρι τότε εκλεκτό της , το “πρεσβυτέριο”  της Ν.Δ. Και ήταν λογικό. Και οι εξ απορρήτων σύμβουλοι του Κυριάκου τον συμβούλευαν το ίδιο. «Αν αργήσεις να κάνεις εκλογές, όλα θα είναι σε βάρος σου. ΄Ολοι ξέρουμε πώς και γιατί  παίρνουμε τα 15άρια ποσοστά από τη  βιομηχανία   των εξαγορασμένων δημοσκοπήσεων.  Κι αν ήδη αυτή την ώρα  βρισκόμαστε στον πάτο, όσο περνούν οι μήνες και με τα απρόοπτα και τις αναποδιές  που θα προκύψουν,  θα κατρακυλήσουμε στα Τάρταρα.  Εκλογές, λοιπόν, εδώ και τώρα.  Απρίλη 2022. Λογικά και μελετημένα”.

Κι όμως. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι ως το μεδούλι  διεφθαρμένος , αλλά χαζός δεν είναι. Μπορεί το κονκλάβιο της ΝΔ να παίρνει αποφάσεις, αλλά τον τελικό λόγο τον έχουν εκείνοι που ξόδεψαν εκατομμύρια, για να γίνει ο γιος του Αποστάτη πρωθυπουργός. Τα λόμπι των εφοπλιστών  και των βιομηχάνων.

Και οι  εντολές  εκείνων που ξηλώθηκαν γερά, για    να καθίσει  ο Κούλης τους στην πρωθυπουργική καρέκλα . ήταν τούτες: Αφού, ούτως ή άλλως ,οι εκλογές είναι χαμένες ,είτε  Απρίλη  του 2022 είτε ένα χρόνο μετά …ο κύβος ερρίφθη.  Ας γίνουν Απρίλη 2023.

Να ολοκληρωθεί  το πλιάτσικο. ΄Οσο περισσότερα χρόνο έχουν,  τόσα πιο πολλά  αρπάζουν από χίλιες μεριές.  Δεν υπήρχε λόγος  να σταματήσει το φαγοπότι ένα χρόνο νωρίτερα. Λογική σκέψη και απολύτως συμφέρουσα τα λογής χοντρά …συμφέροντα .  Ο αχυράνθρωπός τους Κυριάκος Μητσοτάκης,  υπάκουσε ευπειθώς και αβιάστως. Ας πάει και το παλιάμπελο!

Γνωρίζουν, άλλωστε , οι ίδιοι ,αλλά και οι παροικούντες τη Νέα Δημοκρατία,  πως , αν ο Τσίπρας με τον Ανδρουλάκη , κάνουν την έκπληξη  και διαχειριστούν έντιμα την  εξουσία , τα σημερινά λόμπι  της  Ν.Δ με  τη νέα  αρχηγό του κόμματος  (προφανώς η ΄Ολγα Κεφαλογιάννη ) έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους να διανύσουν, για να ξαναδούν καρέκλα . Και ασφαλώς  για  να ξεκοκαλίσουν, ό,τι δεν πρόφτασαν  σήμερα. Θα χρειαστεί, τουλάχιστον  μια δεκαετία!

Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!