ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

α. Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες στρατιώτες  της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι 75.000

Ουκρανια Ρωσια πολεμος

“Αμερικανίδα βουλεύτρια δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον λογαριάζει πως πάνω από 75.000 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.

Η Ελίσα Σλότκιν, Δημοκρατική πολιτικός, μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις ένοπλες δυνάμεις, παρέστη σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πόλεμο από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, το περιεχόμενο της οποίας ήταν θεωρητικά απόρρητο”.

β. Νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

“Ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, είπε στις 22 Αυγούστου πως περίπου 9.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στον πόλεμο, στον πρώτο απολογισμό νεκρών που παρείχε η στρατιωτική ηγεσία από την αρχή της εισβολής. Δεν έδωσε λεπτομέρειες”.

γ. Ρωσία: Περιοδεύοντα φορτηγά «αναζητούν» εθελοντές για Ουκρανία – Δέλεαρ ο «παχυλός» μισθός

“Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος αναζητεί συμβασιούχους στρατιώτες για να λάβουν μέρος σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική”

18/09/2022

δ. Η Ουκρανία εμποδίζει 2.200 άνδρες να φύγουν από τη χώρα

“Οι ουκρανικές αρχές υποχρεώνουν τους άνδρες να μην εγκαταλείπουν τη χώρα για να την υπερασπιστούν, σε αντίθεση με τις γυναίκες και τα παιδιά από τα οποία εκατοντάδες χιλιάδες καταφεύγουν στο εξωτερικό”.

ε. “Νεαρή πρόσφυγας από την Ουκρανία μιλάει για τη μαρτυρική πατρίδα της από πλαζ της Αττικής”

Εικόνα

στ. Από διάλογο και φωτογραφίες σε γνωστό σάιτ γνωριμιών μεταξύ Ουκρανής (με φώτο) και ΄Ελληνα (χωρίς φωτο):

G.  I m fine, u? do you live in Switzerland:? 19:48
P.  I am from Ukraine. I came to Switzerland because of war 19:50
****
Αποτέλεσμα εικόνας για Me too Κι εσύ
Καιρό πριν ,είχαμε εξαγγείλει μια έρευνα που θα αφορούσε  αποκλειστικά το  ελληνικό #MeToo  και ζητήματα ρόλων των δύο φύλων. Οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να την ολοκληρηρώσουμε  στα χρονικά  περιθώρια που   περιμέναμε. Τελικά, δυο εβδομάδες πριν  και οι τελευταίοι  συνεργάτες μας πανελλαδικά ,κατάφεραν να  μας στείλουν και τα δικά τους αποτελέσματα κι έτσι αυτή την ώρα έχουμε μια πλήρη εικόνα της δημοσκόπησης.
Οι  κατηγορίες   όσων συμμετείχαν και απάντησαν με σοβαρότητα και χωρίς …παρατράγουδα και υστερίες  (υπήρξαν και τέτοια,αλλά δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε) διακρίνονται ηλικιακά  σε δύο. Η πρώτη , σε  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΜΗΤΕΡΕΣ από 40 χρόνων   και πάνω και η δεύτερη σε  άντρες  με ηλικία  18-40.  Οι  δύο αυτές μεγάλες όμαδες , καθεμιά από 1.500 άτομα, δέχτηκαν να τοποθετηθούν στα   ακόλουθα:
Α.  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΜΗΤΕΡΕΣ από 50 και άνω:
      1.  Το ελληνικό    #MeToo είναι  α.  κίνημα  που έχει στόχο την καταγγελία κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών β. μόρφωμα  που  εξυπηρετεί επιδιώξεις  προσωπικές και ιδοτελείς   ή συμφέροντα συντεχνιών, κυρίως της βιομηχανίας θεάματος  ακροάματος και  μιντιακών Μέσων  :
 Τοποθετήσεις:
     α= 323
     β= 1118
     (αγνοήθηκαν απαντήσεις διφορούμενες ή  υβριστικές)
    2.       Θα θέλατε οι μελλοντικές  κοινωνίες να είναι   α. άφυλες ( άνθρωποι  χωρίς  ρόλους φύλων,  π.χ στρατιώτες μόνο  άντρες )  β.  με  ρόλους, αλλά μοιρασμένους εξίσου  στα δύο φύλα.
       Τοποθετήσεις:
     α= 1147
     β = 286
      (διάφορες, χωρίς  κατηγοριοποίηση)
Β.΄Αντρες  από 18-40 χρόνων:
1. Σε μια παραλία ανάμεσα σε λουόμενους   κυκλοφορεί μια ομάδα από άντρες με μαγιό από το οποίο εξέχουν  φανερά οι όρχεις τους. Και επίσης μια άλλη ομάδα νεαρών κοριτσιών με στηθόδεσμο που αφήνει το μισθό στήθος τους  σε θέα.   α. πρόκειται για πρόκληση και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών  η επίδειξη  των γεννητικών οργάνων  από τους άντρες.   β.  Είναι φυσιολογική και όχι  προκλητική η επιλογή των γυναικών με το  μισό στηθος έξω.
  α= 1340
  β= 1220
Απλά ,καθαρά  ,ξάστερα μια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
α.   Η  ΜΑΝΑ (Ουκρανή, Ρωσίδα , Ελληνίδα, Τουρκάλα)  αρνείται στο αγόρι της  το ρόλο του στρατιώτη, που θα της  το στείλουν  νεκρό από το μέτωπο του πολέμου (αν βρεθεί το πτώμα του), την ίδια ώρα που η  συνομήλικη γειτόνισά του,  θα λιάζει στις  παραλίες την… κορμάρα της ,όπως παραπάνω η Ουκρανή ,  ως πρόσφυγας πολέμου.
β . Ο  ΑΝΤΡΑΣ    (Ευρωπαίος, Αφρικανός ,Ασιάτης)  θεωρεί  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ  το νεαρό γυναικείο κορμί να εκτίθεται  ως σκεύος ηδονής. Αλλά  την ίδια  ώρα, χαρακτηρίζει  σεξουαλική παρενόχληση την έκθεση  και του αντρικού  κορμιού, ως σκεύος ηδονής.
Στη θέση του  μορφώματος του έμφυλου ρατσιμού #MeToo  να ορθώσουμε ένα άλλο,  για άντρες τούτη  τη φορά;  Και τούτο  “μόρφωμα”  θα ήταν. ΄Οσο  κι αν υπάρχουν  και στις δύο πλευρές αλήθειες, που είναι δύσκολο, αν έχεις μάτι  ξάστερο,   να μην τις διακρίνεις.
Μόνο που   για τις διακρίσεις,   ευθύνονται  οι ρόλοι των φύλων στις  ανθρώπινες κοινωνίες .  ΄Οχι τα ίδια τα  φύλα.
.
Μοναδικός  και  νομοτελειακός  ιστορικά είναι ο ερχομός  με το χρόνο  ΤΩΝ  ΑΦΥΛΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.  ΜΕ…ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΜΟΝΟ  ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ , ΑΛΛΑ  ΟΧΙ ΡΟΛΩΝ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ  ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.