ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖAN ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ (2ο)

Ο Γιάννης Καραγιώργης συνεργάτης του Ρωσου ολιγαρχη Μαλολέγεφ  και δεξιά η Ελενα Σώκου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

****

Μετά τον Κώστα Καραμανλή, αλλά  σπουδαιότερης  σημασίας και πλέον ενεργούς   συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, ανάπτυξε η Ν.Δ με αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη. ΄Ηδη,  η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη,  είχε  γευτεί  κι εκείνη και γνώριζε από πρώτο χέρι τους  πλούσιους μπουναμάδες και όχι μόνο… πρωτοχρονιάτικους,  του ανοιχτοχέρη  Ρώσου δικτάτορα Πούτιν. Και  η ίδια απέδειξε την πίστη της στο χορηγό της με τη στάση που κράτησε και το Βέτο που ως ΥΠΕΞ στήριξε, όπως είπαμε,     στην ένταξη της τότε ΠΓΔΜ  στη σύνοδο του ΝΑΤΟ   το 2008 στο Βουκουρέστι.

  Να προσθέσουμε ακόμα πως η  ίδια η Ντόρα  ,όπως στην πιάτσα των εφοπλιστών συζητιόταν  (ακόμα και σήμερα),  ήταν εκείνη που προώθησε τη συνεργασία σε εμπορικό επίπεδο με τους Ρώσους ,του οικογενειακού  τους  φίλου και συνεργάτη του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, του  περίφημου  εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.  Η ίδια συνεργασία, αδιάκοπη και δοκιμασμένη  στο χρόνο, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και τα πλοία του πολυαμαρτωλού εφοπλιστή από την πρώτη ημέρα της επιβολής των κυρώσεων και του εμπάργκο , μεταφέρουν απρόσκοπτα  τα ρώσικα πετρέλαια.( Ασφαλώς, πιο ακίνδυνο το πετρέλαιο, ως φορτίο από την ηρωίνη, έστω και εν μέσω πολέμου και εμπάργκο!).

΄Ομως, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη  συνεργασία Ελλήνων πολιτικών  με το Ρώσο δικτάτορα και  εξελίχθηκε σε μόνιμο φίλο και έμπιστο   του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, την  εποχή που  η κυβέρνηση  του Αλέξη Τσίπρα ετοίμαζε την αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία  Βόρεια Μακεδονία. ΄Ενα μεγάλο έγκλημα που ως τωρα έμεινε ατιμώρητο κι αυτό, όπως τόσα άλλα με ένοχο το γιο της φαμίλιας  Μητσοτάκη.

 Από μόνη της αυτή η κίνηση ,μαχαίρι στην καρδιά του εθνικιστή  Ρώσου δικτάτορα, έφερε ακόμα πιο κοντά τον αρχηγό της Ν.Δ και τους πράκτορες της ρώσικης πρεσβείας και ασφαλώς  εξοβέλισε   τον Αλέξη Τσίπρα από την αυλή  του “Τσάρου”. ΄Ηταν τότε  που  δυο συγκεκριμένοι Ρώσοι πράκτορες ή είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στα γραφεία της Ν.Δ, ή αλώνιζαν την Ελλάδα  και συντόνιζαν, ενισχύοντας με πακτωλό χρημάτων το μόρφωμα των Μακεδονομάχων  εναντίον της υπογραφής  της συμφωνίας  των Πρεσπών .

Πρωτεργάτης αυτής της οργάνωσης   και πιστός από χρόνια στον Τσάρο  υπήρξε και ο  Μίκης Θεοδωράκης  που δε δίστασε να αποκαλέσει  στο Σύνταγμα εκείνες  τις ημέρες τους  ΝεοΝαζί… αδέρφια μου Ναζιστές!  Ο Μιχαλολιάκος, όπως και ο Μίκης, άλλωστε,  ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά του Ρώσου δικτάτορα και παντοιοτρόπως  ενισχυμένες από τη Μόσχα οι εθνικιστικές  κινήσεις τους.

Στις 12 Ιουνίου του 2018 οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών,  Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς υπογράφουν στις Πρέσπες τη Συμφωνία, ενώπιον των Πρωθυπουργών  Ζάεφ και Τσίπρα.  Η Συμφωνία αντικατέστησε τη  Συμφωνία του 1995 και κατάργησε τη συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και την προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μετονομάζοντας και αναγνωρίζοντας  τη μικρή  χώρα ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας, ο συντονισμός των εκδηλώσεων  οργής , εθνικισμού,  άγριου ακροδεξιού ξεσπάσματος  και η συνεργασία  του Κυριάκου Μητσοτάκη  και της ρώσικης πρεσβείας, υπήρξαν  από τις  πλέον προκλητικές και απαράδεκτες  για ΄Ελληνα πολιτικό ενέργειες   στη νεότερη και τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο  αρχηγός της Ν.Δ   για μήνες ελάμβανε πλέον διαταγές,  ΜΟΝΟ από το δικτάτορα της Ρωσίας.  Ο ίδιος , μάλιστα,  του είχε υποσχεθεί πως σύντομα θα τον έκανε  και πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μια από τις πλέον αισχρές και προκλητικές φάσεις όλο αυτό τον καιρό της στενής συνεργασίας  Ρώσων και Νέας Δημοκρατίας αλλά και  απόλυτης υπακοής του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επιθυμίες του Ρώσου δικτάτορα,  υπήρξε και   η άμεση εμπλοκή  της π. εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ  ΄Ελενας Σώκου.  Η Σώκου  ασκούσε για χρόνια  μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα για τα ρώσικα συμφέροντα  και την αντισκοπιανή πολιτική  που συντόνιζε η ρώσικη πρεσβεία  στην  Αθήνα.   Και ήταν αυτός ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργότερα την αντάμειψε για  τις υπηρεσίες της με τη θέση του εκπροσώπου Τύπου  στην κυβέρνησή του.

Να τί γράφει και  η  εφ.συν για τη συγκεκριμένη πουτινικών ιδεασμών  , κυρία:   ” Η Σώκου για πολλά χρόνια ήταν όχι μόνο δεξί χέρι του εφοπλιστή Καραγιώργη  (σ.σ στενός συνεργάτης του ολιγάρχη Μαλολέγεφ) , αλλά πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ενός από τα βασικά κανάλια του ομίλου Καραγιώργη, με την επωνυμία Αλφα τηλεόραση Β. Ελλάδος. Θέση την οποία κατείχε ταυτόχρονα με αυτήν της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για χρηματοδότηση του σταθμού όπου ήταν εν ενεργεία πρόεδρος από τη λίστα Πέτσα («Εφ.Συν.» 8/7/2020 «Σώκου και Ν.Δ. δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα»).  Μάλιστα, η κ. Σώκου ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ. στον Εβρο, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ενώ, μετά τη μακρόχρονη πορεία της στον χώρο των μέσων ενημέρωσης της Θράκης, μετακόμισε στην Αθήνα, διατηρώντας γραφείο στην έδρα του ομίλου Καραγιώργη στον Πύργο Αθηνών, μέχρι και την οριστική παραίτησή της από το δυναμικό τού ομίλου”.

 (Γαλάζια εμπλοκή στη… «ρωσική προπαγάνδα» εφσυν, Αντώνης Τελόπουλος 9/4/2022)

Λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας  των Πρεσπών, οι Ρώσοι πράκτορες ,   συνεργάτες του Μακεδονομάχου    Κυριάκου Μητσοτάκη  στην Αθήνα, όπως είχα κάνει και το 2007 στην Ηλεία, έκαψαν το Μάτι  και  μαζί 102 ανθρώπους, τη δολοφονία  των οποίων  ο επίσης ρωσόδουλος  εκείνη  την εποχή  Τύπος  των Μακεδονομάχων της Δεξιάς,  χρέωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ!   Μια φωτιά ,που όπως έχουμε εδώ αναλύσει , μπήκε μέσα στις αυλές και τα  σπίτια τους .Και αυτός ήταν  ο λόγος που πολλοί δεν πρόφτασαν  να απομακρυνθούν.

 Ο  ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τις αμέσως επόμενες ημέρες, απέλασε  από  τη χώρα δυο Ρώσους πράκτορες-συνεργάτες των Μακεδονομάχων , αλλά δεν τόλμησε να  ανοίξει   πόλεμο με το Ρώσο δικτάτορα.  Δίστασε, ακόμα κι  ως τώρα,  να αποκαλύψει  όσα συνέβησαν εκείνη  την  περίοδο  με τη συνεργασία Μακεδονομάχου Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρώσικής πρεσβείας  στο έγκλημα στο Μάτι. .

Είναι  αυτές οι ιστορίες που οι δύο “γόνοι”, Κώστας  Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλουν πάση θυσία να θάψουν. Γι αυτό το μεγάλο έγκλημα της συνεργασίας  τους   με  το αδίστακτο, μαφιόζικο ρώσικο καθεστώς Πούτιν , δεν τόλμησαν ακόμα  να μιλήσουν  στην Ελλάδα, όσοι δεν ανήκουν στις στρατευμένες πένες.  .  Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως,  έχει υποχρέωση  να  μας  εξηγήσει, τουλάχιστον για ποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ λόγο απέλασε τότε τους Ρώσους πράκτορες.   ΄Οχι γενικά και αόριστα για ανθελληνική προπαγάνδα.  Να μας αναφέρει  ονόματα και γεγονότα .  Και να  μην ξεχνά πως με το χρόνο όλα  ξεσκεπάζονται.   «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

 

 

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καμώνεται τον ανήξερο και τον αθώο  .Και με το έγκλημα της εισβολής στην Ουκρανία, τάχτηκε αναφανδόν στο στρατόπεδο των αντιπάλων ενός  τυράννου , το οποιο όμως  ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΥΠΑΚΟΥΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ  ΟΛΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ  ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ  ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ.

Και ήταν  ο “Τσάρος”  στην ουσία  που τον έκανε πρωθυπουργό της Ελλάδας.΄Οπως, άλλωστε, του είχε υποσχεθεί. Με τα δικά του χρήματα και τους δικούς του πράκτορες κινητοποιήθηκε  για μήνες όλος εκείνος ο εθνικιστικός  συρφετός στη χώρα  υπό τον παραληρηματικό λόγο  του αρχηγού των ΝεοΝαζί  Νικ.  Μιχαλολιάκου, του  παρανοϊκού  στρατηγού Κων,  Φλώρου και του  εθνικιστή   μουσικοσυνθέτη   Μίκη Θεοδωράκη    Με τις ψήφους των Μακεδονομάχων ΝεοΝαζί και των  ακροδεξιών εθνικιστών  έγινε πρωθυπουργός ο γιος του αλήστου μνήμης  Κων. Μητσοτάκη.

Και  αυτή την ώρα    ο χειρότερος πρωθυπουργός στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, πιστός στο δόγμα της προδοσίας  και της εξαγοράς  του  πατέρα του , «φτύνει εκεί που  μέχρι τώρα έγλειφε».   Αποκήρυξε και τούτος το μέχρι πρότινος αφεντικό του, το  Ρώσο σφαγέα των  λαών Πούτιν,για να κρύψει τις δικές του πομπές.

Και,ναι ,μεν, οι ΄Ελληνες πάντα λησμονούν, αλλά η Ιστορία είναι παρούσα και  ξεσκεπάζει σε πείσμα  των καιρών και  της ασθενούς  μνήμης της Δεξιάς, τα εγκλήματά της. ΄Οσο κι αν παλεύουν οι αχυράνθρωποι Γκεμπελιστές του Κυριάκου Μητοστάκη να τον ξελασπώσουν αυτή την ώρα  και με όσο   χρήμα κι αν τους τάισε ,κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την αλήθεια. “Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.  Αυτή είναι η… αλήθεια του!