ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ “ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ” ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΥΨΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τι έκανε στην κατοχή ο Γρ. Λαμπράκης;(1)

“…Άλλος συνεργάτης ήταν ο γυναικολόγος Γρ. Λαμπράκης! (Ο γνωστός ειρηνιστής) το δεξί χέρι του κατοχικού πρωθυπουργού και κατ’ εξοχή γερμανόφιλου γυναικολόγου Κων. Λογοθετόπουλου”.

****

Με το χρυσαυγίτη παρακάτω που (δεν) υπογράφει το  περιεχόμενο του απόπατου, δε θα ασχοληθώ. Είναι άρρωστος,  ζαλισμένος  από τη  δυσωδία  των λυμάτων  των υπονόμων    του   ψεύδους  και της απάτης που κολυμπάει.  Χωρίς  καμιά ελπίδα απεξάρτησης από  το σιχαμερό κόσμο  του μίσους, του παραλογισμού,  του  βιασμού   κάθε διαχρονικής αξίας και αρχής.

΄Οχι, βέβαια,  πως και ο Χατζηνικολάου δεν είναι “Χρυσαυγίτης”. Απλά, είναι διαφορετικής “κοπής.  Και ο Μιχαλολιάκος και ο Χατζηνικολάου  ανήκουν στην ίδια  ευρύτερη   φαμίλια της Δεξιάς. Οι  διαφορές τους  δεν αφορούν αυτή καθ΄αυτή  την ουσία της  ιδεοληψίας του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού, αλλά τις συμπεριφορές, τις μεθόδους, τις πρακτικές-στρατηγικές που  επιλέγει ο καθένας τους  για την επίτευξη στόχων.  Κατά τα άλλα , τα τσιτάτα  “ο  θάνατός σου η ζωή μου” και “πατρίς θρησκεία,  οικογένεια” είναι  τα ευαγγέλια παντός  Δεξιού, Ακροδεξιού και  Ναζί.

Το εμετικό εξέρασμα που ακολουθεί  δεν είναι απλώς ένας λίβελος στην ιστορική αλήθεια. Είναι μια   εγκληματική  μαχαιριά  με στόχο το μαλακό  “υπογάστριο” της Ιστορίας , που   είναι η διασφάλιση, η διαφύλαξη και η παράδοση στις  μελλοντικές γενιές  ατόφιας  της ιστορικής αλήθειας.  Το ζόμπι του Ναζισμού ψεύδεται συνειδητά, επειδή ,όπως είπαμε,θεωρεί “καθήκον” την αλλοίωση του πορτρέτου    των φορέων-πρωταγωνιστών  των αρχέγονων και απαρασάλευτων  αξιών της ζωής. ΄Οπως  του καταξιωμένου ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη.

 Οι ηγέτες του Ναζισμού, αν μισούν θανάσιμα κάτι, είναι  η Ιστορία. Τα διδάγματα της  είναι αυτά ακριβώς που δείχνουν  το αφύσικο και παράλογο  της ναζιστικής θεωρίας και φυσικά την με μαθηματική ακρίβεια ήττα του από την ίδια τη Φύση. Αλλά,παράλληλα , με μοναδική αυστηρότητα, διασώζει τα εγκλήματά τους εναντίον της ανθρωπότητας, τις  πρωτοφανούς    ευρηματικότητας απάνθρωπες  μεθόδους εξόντωσης ανθρώπων,    ,όπως τα  στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κρεματόρια,τα βιολογικά πειράματα, οι γενοκτονίες, τα 20.000.000 εν τέλει, θύματά τους,

΄Ετσι είναι όλοι ο Ναζί. Αν,δεν έχετε, όπως ο γράφων ,στομαχικά προβλήματα, που  αποκτώ αν  επιχειρήσω να   ανοίξω σελίδα χρυσαυγίτικη, τολμήστε να κάνετε κλικ . Ρίξετε μια ματιά ,γιατί  για δεύτερη δε θα αντέξετε. Θα διαπιστώσετε δυο πράγματα από την  αρχή  1.Είναι   ασεβείς και  βιαστές  των Νόμων της Φύσης  και 2. Είναι  αδίστακτοι Εκτελεστές    της Ιστορίας.

Κουβέντα , λοιπόν, παραπάνω  για τον ανώμαλο  εδώ που γράφει, όσα εντελώς ανυπόστατα ιστορικά και παντελώς ανακριβή και χειραγωγούμενα αναφέρει για τους πρωταγωνιστές του ιστορικού γίγνεσθαι στην περίοδο της Κατοχής και στα μετά απ΄αυτή δρώμενα, Ούτε μια λέξη σωστή, ούτε μια κατηγορία δε στέκει.

“Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα” .  Xωρίς τεκμηρίωση, μόνο η λάσπη στον ανεμιστήρα από  2-3 αποφάσεις στρατοδικείων, που “δίκαζαν”, ακριβώς, γα να εκδίδουν τέτοιες προειλημμένες, εθνικόφρονες  αποφάσεις.  Και, φυσικά, με το αξεπέραστο επιχείρημα όλης τη Δεξιάς:   ” Είναι αριστεροί, έχουμε εθνική και χριστιανική   υποχρέωση να τους βγάζουμε “εξώλης” . Κι ας μην υπήρξαν ποτέ.  Κι ας ήτα οι περισσότεροι απ΄αυτούς   ήρωες. Κι αν θες να ψάξεις στο “μαρτυρολόγιο” και το “συναξάρι” της αδέκαστης Ιστορίας, θα διαπιστώσεις πως πράγματι  είναι αμέτρητοι οι “άγιοι”  της Αριστεράς  ΄Οπως ο παππούς στο Κίεβο στο μνημόσυνο που κάνουμε στη συνέχεια. *.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ιστορίας είναι , κατ΄εξοχήν,   το συνάφι της εμπορικής δημοσιογραφίας και   η  βιομηχανίες θεάματος , όταν  ασελγούν  και σε  ιστορικά θέματα.    Από ποιους πήρε τη σκυτάλη ο Ναζί παρακάτω; Από τη θλιβερή κουστωδία.  Μαζεύτηκαν οι έμποροι της δημοσιογραφίας  Χατζηνικολάου και Χαρδαβέλας, οι αστέρες στη θεοσκότεινη νύχτα της παραπληροφόρησης,  να το παίξουνε και  …ιστορικοί. Και φυσικά το μόνο που ξέρουνε από την ιστορία είναι όσα στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού έμαθαν εγκυκλοπαιδικά από τις σελίδες της. Κι αργότερα, οι πιο …επιμελείς και περίεργοι από δαύτους,  διαβάζοντας  και Βασίλη Ραφαηλίδη στο “΄Εθνος”.  Και τούτος ο μακαρίτης της συντεχνίας  τους,  εζήλωσε τη δόξα του Ιστορικού και καθιερώθηκε στην εκδοτική  πιάτσα και  ως συγγραφέας  και κριτής ιστορικών προσώπων και δρώμενων . Και όλα τούτα με  μπαλώματα και ρετάλια που έκλεψε ξεδιάντροπα από του Γιάννη Κορδάτο και άλλους ομοϊδεάτες του κομμουνιστή ιστορικού.

Τούτοι, στην εκπομπή του Ρήαλ  που ο Ναζί αναφέρει,  όπως αντιλαμβανόμαστε, ήταν  από τη μεριά της άποψης  των…αντικειμενικών κοντυλοφόρων πως ΟΛΟΙ , Αριστεροί -Δεξιοί,τα ίδια σκ@τά κάνανε στην Κατοχή και τον “Εμφύλιο”! ΄Εχουν τις ντροπιαστικές, εγκληματικές   πομπές οι ταγματασφαλίτες,οι κουκουλοφόρο, οι Χίτες, όλα δεξιά αποβράσματα; Αλλά,γιατί μόνο αυτοί; Και οι Αριστεροί δεν είναι καλύτεροι. Μία η άλλη. Αυτή είναι σήμερα η επικρατούσα ανιστόρητη άποψη των ΝεοΕλλήνων για την  επανάσταση των Ανταρτών.

 Συγκρίνετε και στη βιομηχανία θεάματος την   ταινία  του … εθνικοσυμφιλιωτή σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη,” Η ψυχή βαθιά”. Το καλύτερο “πολύχρωμο χάπι”  της αγοράς για  αποβλάκωση, αλλά και λύτρωση  του “εγγονού”που ξυπνά τις νύχτες κάθιδρος,  γιατί  βλέπει στον εφιάλτη τον παππού του στην Κατοχή με μάσκα  προδότη δωσίλογου   και υψωμένο δάχτυλο να δείχνει  τον  παππού  του “κωλόπαιδου” του συμμαθητή του στο Λύκειο. ΄Αριστος μαθητής και αριστερός εκείνος. Και απ΄όλα αυτά, υπερήφανος ένιωθε, έλεγε,  μόνο γιατί  ο δικός του παππούς ήταν ήρωας, τον εκτέλεσαν οι Ναζί με προδοσία  κουκουλοφόρου συγχωριανού του.

“΄Ολα τα σφάζουν  όλα τα μαχαιρώνουν” τα δημοσιογραφικά ζόμπι. Αρκεί να πέφτει παράς και αναγνωρισιμότητα. Από τις   τσιφτετελόπιστες  της τηλεπερσόνας   Χαρδαβέλα στο πολυτελές  μικρόφωνο του “Ρήαλ”. ΄Οπου εδώ δε βγαίνει απλά μεροκόματο. Πακτωλός ρέει. Και πώς τα κατάφερε ο οκοδεσπότης; Μα με τέτοια. Πότε να καλεί τον..αριστερό  Χαρδαβέλα ,πότε τον ακροδεξιό Τράγκα  και το Ναζί  Μιχαλολιάκο. Να μοιράζει έξυπνες  πάσες αριστερά  και δεξιά,πονηρές και μελετημένες, όλα στημένα, όλα σκηνοθετημένα. Η  διαφήμιση να πέφτει. Ανδρείκελα, “κουκουλοφόροι”, με το δάχτυλο πάλι υψωμένο να δείχνει την Ιστορία τούτη τη φορά.

΄Οσο      υπάρχουν τέτοιοι “δωσίλογοι” στις ανθρώπινες κοινωνίες, θα αποτελούν  κίνδυνο χειρότερο κι απ΄αυτόν της  πυρηνικής απειλής.  Είναι ο θανατηφόρος  ιός  που θα εξαφανιστεί πρώτος  από τις κοινωνίες του μελλοντικού, φυσικού-φυσιολογικού Ανθρώπου. Σήμερα βρίσκεται σε έξαρση επιδημίας.  Ας  δώσουμε  ένα χέρι βοήθειας  από τώρα.

 

* παραθέτουμε ένα παλιότερο κείμενό μας, αφιερωμένο στο Νίκο Μιχαλάκη από το Μύρτος Ιεράπετρας Λασιθίου, πολιτικό πρόσφυγα στην π Τσεχοσλοβακία ,αγνό ιδεολόγο κομμουνιστή. Πέθανε στην Ελλάδα,59 χρόνων,λίγο μετά τον επαναπατρισμό του εδώ.
ΗOMO-NATURALIS.GR
23-11-2013

«AΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ»
(Στη μνήμη  του Νίκου Μιχαλάκη  και της «γιαγιάς» Πηνελόπης από την Καστοριά).

Περίπου 12.000 Έλληνες εγκαταστάθηκαν στην πρώην Τσεχοσλοβακία το διάστημα 1948 – 1949, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η ελληνική κοινότητα στη Δημοκρατία της Τσεχίας αριθμεί τώρα περίπου 3.500 ενεργά μέλη που ζουν κυρίως στα βόρειο – ανατολικά.

 Δραματική είναι η ιστορία, που ακόμα δεν τολμήσαμε να την αναλύσουμε σε βάθος , των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, που αναγκάστηκαν να  εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την οριστική ήττα των κομμουνιστών το 1949.
Χιλιάδες ΄Ελληνες αριστεροί ,πήραν  το δρόμο της προσφυγιάς, διωγμένοι κακήν κακώς από τον τόπο τους και διασκορπίστηκαν  στα πέρατα της τότε κομμουνιστικής  «οικουμένης».  Βουλγαρία, Ρουμανία,Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία και φυσικά η απέραντη Σοβιετική ΄Ενωση,  υποδέχτηκαν τους φυγάδες  ,οι περισσότερες απ΄αυτές τις  χώρες με σεβασμό,θαυμασμό  και φιλόξενη διάθεση, ελάχιστες με σκεπτικισμό κα  υποψία και  μόνο η Γιουγκοσλαβία του Τίτο με φυλακές και βασανιστήρια.
«Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας». Οι περισσότεροι  από τους εξόριστους, όπως η γιαγιά παραπάνω, ενσωματώθηκαν εύκολα  στις  νέες κοινωνίες, που αναγκάστηκαν να ζήσουν. Ποτέ, όμως, δεν έπαψαν να νοσταλγούν τον τόπο τους, τα αγαπημένα πρόσωπα που άφησαν πίσω, τα χώματα που ήταν θαμμένοι οι γονείς τους.
Το σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο   κράτος, που αμέσως μετά το «Αντάρτικο» έστησε η Δεξιά, αρνιόταν πεισματικά και επί χρόνια να ανοίξει τις πόρτες εισόδου στη χώρα στους πολιτικούς πρόσφυγες .Το μόνο  που ζητούσαν πια πολλοί απ΄αυτούς,  γέροντες και ετοιμοθάνατοι ,ήταν να γυρίσουν,  για να πεθάνουν στον τόπο τους. Κι αυτό το  θάνατο, τους τον αρνήθηκε τελικά  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Είναι ο…Εθνάρχης, στον οποίο  ο…αριστερός  Τσίπρας στο πολιτικό του μνημόσυνο,  χορήγησε  «συχωροχάρτι»  για μια χούφτα κεντροδεξιών ψήφων!).
Θυμάμαι το 2004 και 2005 στο Κίεβο. Αποσπασμένος από το υπουργείο παιδείας στην ουκρανική πρωτεύουσα, δίδασκα ιστορία και γλώσσα στο ιστορικό πανεπιστήμιο του Σεφτσένκο. Ανάμεσα στους φοιτητές μου, πρώτος και καλύτερος,  ένας 80χρονος γέροντας, ΄Ελληνας πολιτικός πρόσφυγας. Ερχόταν, όχι τόσο για να μάθει ιστορία (την «ιστορία» την είχε βιώσει στο πετσί του ο παλιός σκληροτράχηλος αντάρτης), αλλά για να νιώσει πως είναι στην πατρίδα,να ακούει τη γλώσσα («πού μοιάζει με κελάηδισμα»,έλεγε).
΄Απειρες οι αιτήσεις επαναπατρισμού, που του είχαν απορρίψει στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κουράστηκε κι αποφάσισε να πεθάνει στα ξένα. «Δεν ξανάκανα εδώ και πολλά χρόνια άλλη αίτηση», μου είπε μια μέρα.  «Σ΄αυτά εδώ τα χώματα έθαψα μια γυναίκα και 2 παιδά. Δεν μπορώ να τους αφήσω πια μόνους, παιδί μου, γι΄αυτό δεν ξανάκανα αίτηση επαναπατρισμού». Εγώ, όμως, ήξερα το λόγο. η ΄Ολγα, η εγγονή του, συμφοιτήτρια με τον παππού της, μου τον εμπιστεύτηκε μια μέρα. «Δε ήθελε να περάσει  πάλι τη διαδικασία της γραφειοκρατίας  επαναπατρισμού και ειδικά μια νέα απόρριψη», μου λέει.  «Θα τον σκότωνε.»
Δεν πρόφτασε να τελειώσει την ακαδημαϊκή του χρονιά στο πανεπιστήμιο ο παππούς της ΄Ολγας και να του δώσω τον έπαινο, που περίμενε με αγωνία, σαν μικρό παιδί. Αρχές Ιούνη, πέταξε η ψυχούλα του. Ανάλαφρη  κατηφόρισε  στη Γιάλτα, έκοψε δρόμο πάνω από τη Μαύρη θάλασσα , πέρασε λεύτερη μέσα στα ελληνικά σύνορα και κούρνιασε σε κάποιο  κυπαρίσσι  του χωριού του  που για πάνω από πενήντα  χρόνια δεν το είχε δεί.

 

  1. ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

         ΑΠΟ ΤΗ “ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ”

Τι έκανε στην κατοχή ο Γρ. Λαμπράκης;

Άκουγα πάλι τον Ρήαλ σήμερα και πήρα ανάποδες.

Ειδικά στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα, του έγκριτου αυτού δημοσιογράφου, κάποιος κύριος Μυλωνάκης (; ) είχε ξεσπαθώσει εναντίον των Ναζιστών της ΧΑ και έλεγε διάφορα ωραία.

Μεταξύ αυτών είπε και το εξής: Στην κατοχή οι δωσίλογοι και οι κουκουλοφόροι θιασώτες της ναζιστικής ιδεολογίας  και συνεργάτες των Γερμανών έγιναν μετά το τέλος του πολέμου υπουργοί, και άλλα πολλά, και είναι αυτοί που επάνδρωσαν τον κρατικό μηχανισμό. Ονόματα φυσικά δεν έδωσε, οπότε, παρακαλώ, τον αξιότιμο αυτό κύριο, να μας δώσει μερικά ονόματα.

Θα επιχειρήσω και εγώ από την δική μου την μεριά να δώσω μερικά ονόματα δωσιλόγων που εντελώς συμπτωματικά (;), όχι μόνο δεν ταιριάζουν με το πορτραίτο που πρόστυχα προβάλει, ο κύριος αυτός, με την συνεργεία του δημοσιογράφου, αλλά βρίσκονται στον αντίποδα.

Έκανα και μια αναζήτηση για δωσιλόγους σε διάφορα ιστολόγια. Μεταφέρω λοιπόν μια χαρακτηριστική άποψη:

Ήταν η αντιδραστική και αντικομμουνιστική Δεξιά. Ήταν η κυβέρνηση του Γεώργιου Τσολάκογλου ο οποίος είχε πολεμήσει και στην εκστρατεία της Ουκρανίας κατά των μπολσεβίκων!

Λοιπόν αντιδραστική και αντικομμουνιστική δεξιά δεν υπήρχε στην κατοχή διότι ο Μεταξάς είχε διαλύσει τα κόμματα. Υπήρχε όμως ΚΚΕ.

Καταλογίζεται ως έγκλημα η συμμετοχή του Τσολάκογλου στην εκστρατεία στην Ουκρανία. Γιατί; Επειδή η οργανωμένη από τους Εβραιομασώνους και πραγματοποιημένη με γερμανικό και εβραϊκό χρήμα από Εβραίους μπολσεβίκικη επανάσταση θεωρείται από τους προπαγανδιστές της αριστεράς ως ευεργέτημα για την ανθρωπότητα; 100 εκ. και πλέον νεκρούς έδωσε και πολύ συχνά κάτω από φρικτές και απάνθρωπες συνθήκες ενώ αφάνισε τον πλούτο (καταληστεύτηκε από τους λαϊκούς κομμισάριους) και διέλυσε τις πολιτικές και οικονομικές δομές της κάθε χώρας ώστε οι κάτοικοί της να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν μαζικά για να επιζήσουν μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Σταματήστε, λοιπόν, με την καραμέλα, κύριοι.

Αλλά και ακόμα να δεχτούμε πως το μπολσεβίκο πραξικόπημα ήταν καλό, το παραπάνω είναι ογκώδης άγνοια, εφόσον όπως γράφουν ήδη διάφοροι μελετητές μεταξύ των οποίων και ο Λίνα η εκστρατεία στην Ουκρανία (για την Ελλάδα από την κυβέρνηση του «εθνάρχου» αν δεν με απατά η μνήμη) είχε ως σκοπό να αποτρέψει κυρίως τις επιθέσεις των Λευκών εναντίον των Μπολσεβίκων ώστε να τους επιτρέψει να εδραιωθούν. Τόσο απλά. Η μασωνική αλληλλεγγύη βλέπετε…

Αλλά ας δούμε τις άλλες περιπτώσεις τώρα.

Το περιοδικό Λαβύρινθος, Τεύχος Φεβρουαρίου 2004 παραθέτει αρκετούς οικονομικούς δοσίλογους. Ξεχωρίζουν πολλές προσωπικότητες. Θα σταθώ σε μια: Στον Άγγελο Αγγελόπουλο που έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του ΕΑΜ του βουνού.

Η γνωστή επίσης σοσιαλίστρια;;;; Μελίνα Μερκούρη ήταν συνεργάτης τους. Και ο θείος της Γεώργιος Μερκούρης υπό την προστασία του οποίου ζούσε. Αυτός ήταν αρχηγός του «Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος» και με αυτή την ιδιότητα ήταν επί κατοχής Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ενώ η Μελίνα κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, όταν οι πάντες πέθαιναν της πείνας. Λέει  στα απομνημονεύματα της ότι παντρεύτηκε ένα μαυραγορίτη. Δεν λέει βέβαια ότι ΤΗΣ άρεσαν και οι ευσταλείς Γερμανοί αξιωματικοί.

Άλλος συνεργάτης ήταν ο γυναικολόγος Γρ. Λαμπράκης! (Ο γνωστός ειρηνιστής) το δεξί χέρι του κατοχικού πρωθυπουργού και κατ’ εξοχή γερμανόφιλου γυναικολόγου Κων. Λογοθετόπουλου. Πολλά αναφέρει για αυτό το θέμα ένα περιοδικό της Γυναικολογικής Εταιρείας πριν 2 – 3 χρόνια.

Ένας επίσης συνομιλητής του κατοχικού πρωθυπουργού (άρα σύμφωνα με το ΚΚΕ προδότης) ήταν και ο κομμουνιστής Δημ. Γληνός. Που ζητούσε και ρουσφέτια από τον Ράλλη!! Πχ ποιον να βάλει ο Ράλλης διοικητή αστυνομίας κτλ και εν μέρει τα κατάφερνε. Αυτός ήταν φίλος κάποιου Βουλπιώτη που ήταν ο κύριος εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας για αυτό τον πρώτο καιρό τα τάγματα δεν τα έλεγαν Ράλληδες αλλά Βουλπιώτηδες. Ο Βουλπιώτης, μεγάλος παράγοντας της εποχής, Γερμανόφιλος, είχε παντρευτεί την κόρη του SIEMENS και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 101 ετών.!!

Πηγή

Αυτοί είναι μερικοί επώνυμοι που δεν ήταν εκείνοι για τους οποίους ο Ρηαλ προσπαθεί να μας πείσει.

Επειδή προφανώς όλα αυτά δεν είναι αρκετά, παραθέτω και μια άλλη λεπτομέρεια την οποία είχα διαβάσει σε χρόνους ανύποπτους, σε σχόλια ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της Κοκκινιάς σε μεγάλο ιστολόγιο, τα οποία επιβεβαιώνουν ένα γεγονός. Το κώμα έκανε δολιοφθορές εναντίον των Γερμανών αλλά την κοπανούσε και κρυβόταν πριν να ξεκινήσουν τα αντίποινα, τα οποία ήταν το ζητούμενο (αλλά δεν αναφερόταν), ώστε να εξωθηθεί ο κόσμος στο βουνό.

Ωστόσο την λέζα την πλήρωνε ο αστικός πληθυσμός αναίτια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή, την τακτική του κώματος εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία στις μέρες μας οι αναρχορεμπεσκέδες.

Μάλιστα πρόσφατα είδα και κάτι πιο χοντρό, κάπου αλλά δεν βρίσκω τώρα, σε μια άσχετη ανάρτηση που απλά επιβεβαιώνει το παραπάνω.

Οι κάτοικοι των επαρχιών Κορινθίας και Μεγαρίδος έδωσαν χρήματα στο ΕΑΜ το 1944 ώστε να μην χτυπήσει τους Γερμανούς και προβούν σε αντίποινα.

Μετά από αυτή την παρένθεση συνεχίζω για δωσίλογους και κουκουλοφόρους που δεν ταιριάζουν στο ταμπλώ που φιλοτέχνησε ο … ειδικός καλλιτέχνης Χαρδαβέλλας.

Για το μπλόκο της Κοκκινιάς (Νίκαιας) και την δολοφονία 140 αθώων: Εκεί οι Γερμανοί εξεμάνησαν διότι προβοκατόρικα σκότωσαν οι ΕΛΑΣίτες έναν Γερμανό λοχαγό, ενώ ήξεραν πολύ καλά τι θα επακολουθήσει. Έκαναν τη πράξη αυτή, αλλά ΔΕΝ είχαν το θάρρος να δώσουν μάχη να γλιτώσουν τους Κοκκινιώτες. Απλώς έκαναν την πράξη τους και ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. Αργότερα σκότωσαν και δυο κουκουλοφόρους προδότες. Τους έβγαλαν τις κουκούλες. Ήταν οι Μπαντρώνης και Λυκουρέζος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Κοκκινιάς.

Άλλο και τούτο πάλι. Είναι δυνατόν; Φυσικά και είναι. Αλλά ας συνεχίσουμε γιατί ο κατάλογος δεν σταματά εδώ.

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ   Ε.Δ.Α.

   Παρουσιάζουμε τα πορτραίτα μερικών άλλων εκ των εκλεκτών στελεχών της ΕΔΑ τα όποια ευθύνονται δι’ άλλου είδους εγκλήματα και συγκεκριμένα δια το έγκλημα της εθνοπροδοτικής συνεργασίας μετά των κατακτητών εχθρών της Ελλάδος. Οι δοσίλογοι ούτοι ηγέτες της ΕΔΑ είναι οι εξής:

1.  Κων/νος Κωνσταντάρας. Ούτος κατά την κατοχή προσχώρησε εις του ΕΛΑΣ και διετέλεσε διοικητής της 8ης Μεραρχίας τούτου η οποία έδρασε εις την περιοχή του Παγγαίου. Ως μέραρχος του ΕΛΑΣ υπέγραψε σύμφωνο μετά των Βουλγαρικών αρχών κατοχής προς αμοιβαία συνδρομή ΕΛΑΣ και Βουλγάρων εις τον κοινό αγώνα των εναντίον των εθνικοφρόνων Ελλήνων.

Εφαρμόζοντας την συμφωνία μετά των Βουλγάρων ο σημερινός βουλευτής της ΕΔΑ, εξέδωσε την 6ην Σεπτεμβρίου 1944 διαταγή προς τις υπ’ αυτόν μονάδες του ΕΛΑΣ να μη κτυπηθούν οι Βούλγαροι αλλά οι εθνικόφρονες Έλληνες.

Πράγματι ο Κωνσταντάρας εξόντωσε τον συνταγματάρχη Αβδέλλα και άλλους 360 Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν εναντίον των Βουλγάρων κατακτητών. Επίσης ο ίδιος ενέκρινε την υπό τίνος καπετάν Πέτρου εκτέλεση 110 Ελλήνων πατριωτών υπηρετούντων εις τις εθνικές αντάρτικες ομάδας του Φωστερίδη (Τσαούς Αντών) και αιχμαλωτισθέντων από τον ΕΛΑΣ,

Το Σεπτέμβριο του 1944 μετά την είσοδο των Ρώσων εις την Βουλγαρία και την αλλαγή του βουλγάρικου καθεστώτος ο Κωνσταντάρας εισελθών επί κεφαλής των δυνάμεων του ΕΛΑΣ εις την Καβάλα δεν κτύπησε τους Βουλγάρους αλλά συναδελφώθηκε με αυτούς με αποτέλεσμα να επιβληθεί εις την πόλη κοινή Εαμο-βουλγαρική κατοχή. Ο Κωνσταντάρας φωτογραφήθηκε τότε με τους εκπροσώπους των βουλγαρικών αρχών κατοχής. Την φωτογραφία ταύτη δημοσίευσε ή αθηναϊκή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Ό Κωνσταντάρας υπέβαλε μήνυση εναντίον της, αλλά το Κακουργιοδικείου Αθηνών αθώωσε την εφημερίδα διότι παραδέχθηκε ότι πράγματι ο βουλευτής της ΕΔΑ συνεργάστηκε με τους βουλγάρους επιδρομείς.

2.  Σ. Χατζηδημητρίου. Ούτος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ εις τις εκλογές του  1958.  Ιδού τώρα τι γράφει γι’ αυτόν η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» εις το φύλλο της, της 23ης Μαρτίου  1945 και εις την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο «Αποκαλυπτήρια αρχαιοκαπήλων.

Ο Χατζηδημητρίου, λοχαγός των καραμπινιέρων. Δέκα συντριπτικές καταγγελίες».

Στην επίσημη τελετή για τη γιορτή θα μετάσχει και αντιπροσωπεία από τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Αυτό σημαίνει ότι την εργατική τάξη θα εκπροσωπήσουν οι πράκτορες του εχθρού Σίμος Χατζηδημητρίου, Τσιάκος και Σια.

Η πρόκληση αυτή μας αναγκάζει να φέρουμε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των λυμεώνων αυτών της εργατικής τάξης.

  1. Το 1930 ο Χατζηδημητρίου κρατήθηκε για κλοπή στα 15ον Αστυνομικό Τμήμα.

2.      Το 1935 ο Χατζηδημητρίου κατηγορήθηκε για εκβιασμό και φυγοδικούσε μέχρι το 1936 οπότε πρόσφερε τις υπηρεσίες του με τον τίτλο «Βασανιστής Α΄» για την συστηματική δίωξη των αντιφασιστών εργατών.

3.      Το 1941 κολλάει στον αστερισμό τον Γ. Ράιχ και χάνει χρυσές δουλειές. Μαζί με τον Τσιάκο, ο ένας πρόεδρος τον ‘Εργατικού Κέντρου και ο άλλος του συνεταιρισμού κλέβουν:

α) 300.000 δρχ. από τις μετοχές του Συνεταιρισμού αρτεργατών.

β) 250 οκάδες λάδι του συνεταιρισμού.

γ) 2.000 οκάδες φασόλια

δ)  10.000.000 δρχ. πού είχαν καταθέσει οι αρτεργάτες για τσιγάρα.

4.      Το 1942 όταν ξεσπάει το σκάνδαλο και ο! αρτεργάτες ζητάνε τα λεφτά τους, πιάνονται 14 από αυτούς και εκτελούνται ο Λεβανταίος και ο Μαστορίδης. Την ίδια εποχή γίνονται ομαδικά μπλόκα στους φούρνους, παίρνουν τους αρτεργάτες και τους βασανίζουν στα μπουντρούμια της οδού Ελπίδος.

5.      Το 1944 οι αρτεργάτες περνούν το Σωματείο ατά χέρια τους αλλά ταυτόχρονα συλλαμβάνονται ο Κατσιάνος και ο Κ. Θεολόγης, και ανακρίνονται από τον ίδιο τον Χατζηδημητρίου.

6.      Το 1941 (15 Ιούνη) ο Χατζηδημητρίου υποβάλλει υπόμνημα στη Γερμανική κομαντατούρ στο οποίο εξυμνεί τους   Χιτλερικούς και προτείνει να. διοικηθεί η Ελλάδα κατά   το   ναζιστικό υπόδειγμα και να κηρύξει το πόλεμο εναντίον της Αγγλίας και της Ρωσίας. (το αντίγραφο του υπομνήματος αυτού υπάρχει).

7.       Το 1942 παραδίδει  στη   γκεστάπο δυο Άγγλους που είχαν ζητήσει προστασία στη δημαρχία του  Βύρωνα όπου  τον είχαν τοποθετήσει οι Γερμανοί. Για τον καθένα τους πήρε από   50.000 δρχ.

8.      Το 1943 εμφανίζεται λοχαγός της Καραμπινιερίας

9.      Ο Χατζηδημητρίου και Σιάκος καταδίδουν στους Γερμανούς τους ίδιους τους συνεργάτες τους Ζιαίνη και Καλατζή οι οποίοι και εκτελούνται.

10.   Προσχωρούν στην οργάνωση «Χ».

11.  Βλέπε εφημερίδα Ακρόπολις 30 Ιανουαρίου 1945

Όλες όμως οι ανωτέρω κατηγορίες ουδόλως; εμπόδισαν του; κομμουνιστές να προτείνουν τον δοσίλογο Χατζηδημητρίου εις τον ελληνικό λαό για να τον εκλέξει ως βουλευτή,

3. Σταύρος Ηλιόπουλος. Βουλευτής και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΔΑ. Ούτος την 16ην Αύγουστου 1945 εδιώχθη δυνάμει του υπ’ αριθ. 140/422 εντάλματος συλλήψεως του ειδικού επιτρόπου Αθηνών ως δοσίλογος, κατηγορούμενος για συνεργασία μετά των γερμανικών αρχών κατοχής.

4. Βασίλειος Μαργαράς. Είναι συντάκτης της εφημερίδας «Αυγή» και σημαίνων στέλεχος της ΕΔΑ, Δυνάμει της υπ’ αριθ. 38/1948 αποφάσεως του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσίλογων Καρδίτσας; καταδικάστηκε σε δώδεκα ετών κάθειρξη επί δωσιλογισμό δια συνεργασία μετά των Ιταλικών αρχών κατοχής. Την 19ην Νοεμβρίου 1940 συνελήφθη δι’ απόπειρα αποπλανήσεως και ασέλγεια

5. Παναγιώτης  Μαντζάρας. Ούτος είναι   βουλγαρικής  καταγωγής και   προπολεμικά όλοι οι συγγενείς του  είχαν εγγραφεί ως   βουλγαρόφρονες. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε ως  Βούλγαρος προπαγάνδιζε υπέρ της Βουλγαρίας, κατέδιδε εις τις βουλγαρικές αρχές Έλληνες και καταπίεζε το ελληνικό στοιχείο.

Το 1946 παραπεμφθεί; εις το Δικαστήριο Δοσίλόγων Αλεξανδρουπόλεως όπου απηλλάγη λόγω αμφιβολιών. Σήμερον είναι στέλεχος της ΕΔΑ Έβρου.

6.  Μιχαήλ Παπαμαύρος. Επί κατοχής συνεργάσθηκε οικονομικά μετά των Γερμανών δι’ αυτό και καταδικάσθηκε επί δωσιλογισμό εις 6,1/2 ετών κάθειρξη για να αποφυλακισθεί την 15ην Ιουλίου 1951. Ολίγους μήνες αργότερα τον Νοέμβριο του 1952 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα. Τον Μάιο του 1958 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Χίο. Σήμερα είναι στέλεχος; και πολιτευτής; της ΕΔΑ.

7.  Αρσένιος Τσίκας. Κατά την κατοχή εκδηλώθηκε υπέρ της Βουλγαρίας στη περιοχή της Εορδαίας. Έγινε μέλος της βουλγαρικής λέσχης, εφοδιάσθηκε δια βουλγαρικού δελτίου ταυτότητας και διένειμε βουλγαρικά προπαγανδιστικά έντυπα. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων Κοζάνης τον καταδίκασε το 1948 εις τριετή φυλάκιση για συνεργασία μετά των Γερμανών και Βουλγάρων. Σήμερα είναι στέλεχος της ΕΔΑ στην Ολυμπιάδα Εορδαίας.

Μετά από αυτά τα ολίγα να περιμένω ο Ρήαλ, ο Χαρδαβέλλας και ο Μυλωνάκης (;) να ανακαλέσουν;