“ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΝ ΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΩΦΕΛΟΙΝΤΟ ΛΟΓΩΝ”.

1. ΣΑΝ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Το νέο (6ο) σπίτι του Παύλου Γλίξμπουργκ και της Μαρί Σαντάλ -Αξίας 16,5 εκατ., ένα πελώριο, πανέμορφο château

Η νέα κατοικία της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Γλίξμπουργκ

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Γλίξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ, που θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα βιβλίο με καλούς τρόπους, απέκτησαν μία έπαυλη 1.200 τετραγωνικών μέτρων, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Real Deal. Κι όπως φαίνεται το πήραν και σε πολύ καλή τιμή

Τώρα πλέον, ο Παύλος Γλίξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ, θα έχουν στην διάθεσή τους 10 κρεβατοκάμαρες για να φιλοξενήσουν τους διάσημους καλεσμένους τους. Επιπλέον, η έπαυλη διαθέτει 8 μπάνια, τζάκια, πελώρια παράθυρα που προσφέρουν άπλετη θέα και μια μεγάλη κουζίνα – όνειρο για κάθε σεφ – με ξύλινα πατώματα. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες του πωλητηρίου, η έπαυλη διαθέτει επίσης, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, ένα γήπεδο τένις αλλά και πισίνα.

Να σημειωθεί πάντως, πως Μαρί Σαντάλ και Παύλος Γλίξμπουργκ έχουν ήδη αρκετά ακίνητα στην κατοχή τους, και συγκεκριμένα 5. Ένα στο Λονδίνο, ένα στην Νέα Υόρκη, καθώς και εξοχικές κατοικίες στις Μπαχάμες, τα Κοτσγουόλντς και το Γιορκσάιρ.

****

Διαβάζω το ρεπορτάζ, βλέπω και τς φωτογραφίες της έπαυλης, μαθαίνω πως ο Παύλος έχει και ένα σωρό άλλα σπίτια και εξοχικά και η απορία μου εύλογη. Πού τα βρήκε τόσα εκατομμύρια ο γιος του  τ. βασιλιά , για να έχει αποκτήσει  μια τόσο μεγάλη περιουσία; Ο πατέρας του  “εξόριστος” ζούσε στο Λονδίνο. Μεγάλωσε πέντε παιδιά και τα αποκατέστησε καλά,  χωρίς να δουλεύει. Και ο ίδιος  έχει επίσης μια μεγάλη περιουσία  και ζει πια στην Ελλάδα. Πόθεν ο πακτωλός των χρημάτων;

Να πεις πως ο Παύλος, που  δεν ξέρει πια  τί έχει,  ήταν κανένα ξεχωριστό μυαλό, διέθετε ιδιαίτερες σπουδές και ικανότητες, οπότε  έβγαλε λεφτά με το σπαθί του, να το δεχτώ. Αλλά,δεν ήταν. Ούτε καν μέτριος. Οπότε;

Το ερώτημα είναι ρητορικό. ΄Ολοι ξέρουμε πώς τέτοιοι τύποι και μάλιστα “γαλαζοαίματοι” αποκτούν λεφτά. Και δε χρειάζεται ποτέ να δουλέψουν. Tο λέει έξυπνα  ο λαός:  “Δούλεψε να φας και κλέψε νά΄χεις”.

Το σύστημα λειτουργεί γι΄αυτούς αποκλειστικά. Οι ισχυροί του χρήματος     είναι η κυρίαρχη, η αποκλειστικά ευνοημένη  τάξη. Και η μεγαλύτερη εξουσία, συγκρινόμενη με όλες τις άλλες. Και όσοι δεν ανήκουν σ΄αυτόν τον “κόσμο” της χλιδής, ανήκουν ως μυαλά, χέρια, κορμιά σε αυτούς, Η ζωή τους όλη, είναι κτήμα στην υπηρεσία των  αφεντάδων.

Αλλά, το θέμα μας εδώ δεν είναι πώς ο  Παύλος  έγινε πλούσιος .΄Ολοι το γνωρίζουν. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταλάβουν και οι πλέον αδαείς και ανυποψίαστοι.

Εκείνο που θέλουμε να πούμε ,με αφορμή τη  νέα… success του μέλους της τ. βασιλικής οικογένειας,  είναι τούτο:

΄Οπως γνωρίζουν οι φίλοι, το 1982/83, υπηρετούσα αποσπασμένος απ΄το ΥΠΕΠΘ στο Κολέγιο του Λονδίνου και είχα μαθητές μου τα παιδιά του τ. Βασιλιά. Οι εφοπλιστές του Λονδίνου,επειδή με δύο άλλους  συναδέλφους μου (΄Αννα Κοστρίβα, Ανδρέας Σταματόπουλος), δεν υπογράφαμε  τα σχολικά έγγραφα των μαθητών αυτών με τους τίτλους “Διάδοχος” – “Πρίγκιπες”  και είχαμε εναντιωθεί,τόσο στις αντισυνταγματικές εκτροπές στο σχολείο, όσο και στο χρηματισμό των εκπαιδευτικών, ξεκίνησαν πόλεμο μαζί μας.  Μετά από περιπέτειες, ο εφοπλιστής και ταμίας του Κολεγίου Διαμαντής Πατέρας, μου πρότεινε να με δωροδοκήσει με ένα μεγάλο ποσό για την εποχή εκείνη, να σταματήσω τον πόλεμο και να φύγω. Δε δέχτηκα.

Τις συνέπειες τις πλήρωσα ακριβά αργότερα, αφού  ο Ανδρέας Παπανδρέου , στήριζε τον τ. βασιλιά και είχε άριστες σχέσεις με τους εφοπλιστές του Λονδίνου. Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε  παλιότερα  με τίτλο ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΚ, περιγράφεται αναλυτικά εκείνη η περιπέτεια.

Και το ερώτημα που βάλαμε κι άλλες φορές εδώ είναι τούτο. Οφείλουν οι άνθρωποι να ακολουθούν πάντα το δρόμο της εντιμότητας,  απροσπέλαστοι  σε διαπλοκή, διαφθορά  και απάτη, σύμφωνα με   τις επιταγές της  φυσικής ηθικής, κάτι, όμως ,που ταυτόχρονα σημαίνει   ότι  δε θα καρπωθούν με τέτοια στάση  ικανά, υλικά οφέλη στη ζωή;

Μιλάμε στις νέες γενιές και  πρέπει τα λέμε έξω από τα δόντια.  “΄Οπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων”, όπως θα τους έλεγε ο Βασίλειος  ο  Καππαδόκης.  Για να ωφεληθούν από τα λόγια των Ελλήνων .΄Οπου  “ελληνικά” εδώ…αυτά του γράφοντος.

Καθαρό και ξάστερο, λοιπόν το ερώτημα:  Θα ωφεληθεί ένα νέος που ακόμα βρίσκεται στο σταυροδρόμι των επιλογών της ζωής του, αν ακολουθήσει το δρόμου που χάραξα  εγώ στην προσωπική μου ζωή ή, μήπως, θα ήταν καλύτερα να διαλέξει τη λεωφόρο του… Πικραμμένου  με   την επιγραφή της στην αρχή ” ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΟΜΕΝ”; Ποιον από τους δυο  και γιατί έχει κέρδος ή ζημία  ένας νέος άνθρωπος να ακολουθήσει;

Επί λόγου τιμής να  μιλήσουμε   και μετά λόγου  γνώσεως.   Με   επίγνωση της πραγματικότητας. ΄Οχι “δασκαλίστικα”.

Γράφαμε παλιότερα για το ίδιο θεμα:

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ…ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ!

Μητσοτάκης με το νέο υπουργικό -«Να έχετε ψηλούς στόχους”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης

Live: Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο | tovima.gr

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Πικραμένος.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Κοιτάζω τις φωτογραφίες παραπάνω, βλέπω …μούρες με τις γνωστές ένας έκαστος ταυτότητες, διαβάζω  και την ατάκα για… υψηλούς στόχους του Υιού του Αποστάτη ,που  ο  αισχρός νεποτισμός στην Ελλάδα και τα ναρκοευρώ των εφοπλιστών τον έκαναν πρωθυπουργό,αλλά δεν (εξ)οργίζομαι. Αντίθετα από ό,τι θα νόμιζε κανείς  με όσα είδα και έπαθα, νιώθω μακάριος και δικαιωμένος στο στοίχημα των νεανικών  χρόνων για τις αξιακές μου  επιλογές . Να μην καταντήσω σαν αυτούς. Και δεν κατάντησα.

“ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ…ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ!”

Ο τίτλος  του νέου βιβλίου,που σκέφτομαι  σύντομα να γίνει, με αφορμή τις φωτογραφίες των   εικονιζόμενων  και την κουβέντα του Υιού. Τέτοιος θράσος!  Να κορδώνονται με  τις γραβάτες τους για τα κατορθώματά τους. Αλά και η δική μας δύναμη και θέληση ασάλευτη και αστείρευτη. Πρωτίστως η ζωή  με τους καρπούς της .

Θα τους βάλουμε τους κυρίους με τα “άσπρα κολάρα” στη θέση που τους αξίζουν. Δηλαδή στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Είναι η ώρα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τη σκάφη,σκάφη και τα σύκα, σύκα . Να αραδιάσουμε στο τραπέζι τα δρώμενα του καθενός. Τα άτιμα,τα ντροπιαστικά  και τα έντιμα,τα αξιοπρεπή. Το βίο και την πολιτεία  ενός εκάστου . Να μάθουν  οι “περιλειπόμενοι”  κι οι γενιές που έρχονται αυτό ακριβώς. “Ποιοι είναι ποιοι” τούτοι  και τί σόι οι…υψηλοί στόχοι τους . Το ίδιο και του εξιστορούντος . Και ποιος στην τελική είναι ο ζημιωμένος. Και τί δρόμο να πάρουν, όταν βρεθούν μπροστά στο σταυροδρόμι.

Χωρίς μεγάλα λόγια, ίχνος υπεροψίας ,φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας.  Η πλούσια εμπειρία σε συνδυασμό με την  ηλικία σε καθιστούν  ταπεινό , σώφρονα και νουνεχή. Απαλλαγμένος  από όλα εκείνα τα αρρωστήματα της νιότης γα ανάδειξη,επιβολή, αναγνώριση.

” Οψόμεθα εις Φιλίππους”, λοιπόν.

 

Από εκείνες τις θέσεις του 1982 στο Λονδίνο, αλλά και του 2004 αργότερα σε ίδιο ζήτημα στο Κίεβο, δεν αφιστάμεθα στο ελάχιστο. σήμερα Παραμένουμε…σκληροπυρηνικοί, όπως τότε στη διαφθορά και την εμπλοκή μας σε εξουσιαστικά σχήματα  για ένα και μοναδικό λόγο.

Πρώτα  και κύρια,  οφείλουμε  στη μνήμη αναρίθμητων θυμάτων στη ιστορία του κόσμου που υπέστησαν μαρτύρια, έδωσαν τη ζωή τους, για να γίνει ο κόσμος καλύτερος, να δείχνουμε σεβασμό και εκτίμηση με  όμοια στάση  στις επιλογές της ζωής μας. Δεν είναι το χρήμα ,κι ας νομίζουν οι περισσότεροι, κυρίαρχο στη ζωή και μοναδικός στόχος του ανθρώπου. Δεν ξέρω κανέναν πλούσιο  να είναι περισσότερο ευτυχής από ένα άνθρωπο που έχει συνειδητά  έντιμη, αξιοπρεπή και φυσική στάση  απέναντι στα δρώμενα. ΄Οπως η φτώχεια είναι ντροπιαστική και αφύσικη, το ίδιο η άλογη συσσώρευση πλούτου δείχνει  αφροσύνη και έλλειψη σεβασμού   απέναντι στους νόμους  της Φύσης.

Από την άλλη, ο δρόμος  της διαπλοκής και της κομπίνας,μπορεί να είναι πιο εύκολος, αλλά  είναι…πικραμμένος!  Παντρεύεσαι το φόβο, την αγωνία, την απελπισία  για το τί θα σου ξημερώσει η αυριανή ημέρα.

Πάντα σε σχολεία και  σχολές, έδινα στα παιδιά μια συμβουλή, όταν στο τέλος της χρονιάς, μου ζητούσαν ως…παρακαταθήκη το τελευταίο μου μήνυμα, μια και δε θα ξαναβρισκόμαστε πια ως δάσκαλος και μαθητές. Και έλεγα πάντα  αυτό που ακόμα το πιστεύω:

Το μυστικό μια πετυχημένης  και ήσυχης ζωής είναι να χτυπάει κάποιος  στις 6  το πρωί το κουδούνι σου την ώρα που κοιμάσαι και να  λες  μέσα σου… ο γαλατάς θα πέρασε νωρίς σήμερα.  ΄Αλλος,  γιατί να με ψάχνει;  Δε με κυνηγάει κανείς.  Συνέχισε τον ύπνο του δικαίου!

Εμπειρίες ζωής. Και οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε.

 

2. α. Κόκκινα δάνεια. Στην σημερινή σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι:

«κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης».

β. Μπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα

Μπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα. Καμία κατάσχεση σπιτιού-Η στέγαση είναι κοινωνικό δικαίωμα. Ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική αυτοοργάνωση. Να αγωνιστούμε αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά για να εμποδίσουμε να κατασχέσουν τις ζωές μας!

post imageΜπλοκάρισμα κατάσχεσης σπιτιού και έξωσης στα Άνω Πετράλωνα

Καμία κατάσχεση σπιτιού-Η στέγαση είναι κοινωνικό δικαίωμα

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 στα Άνω Πετράλωνα αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε η έξωση γειτόνων μας από το σπίτι τους, το οποίο τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό. Ο εμφανιζόμενος ως «νέος ιδιοκτήτης» που έσπευσε σαν γνήσιος βρικόλακας να αγοράσει το σπίτι με παρουσία κλητήρα & μπάτσων επιχείρησε να εισβάλλει και να αλλάξει κλειδαριά δημιουργώντας τετελεσμένο, καθώς οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν προσβάλλει τον πλειστηριασμό και η υπόθεση επανεξετάζεται. Άμεσα ειδοποιήθηκε κόσμος από τη γειτονιά και τους απώθησε μεταφέροντας τον εκνευρισμό και τον φόβο σε αυτούς που θέλουν να κατάσχουνε το σπίτι. Η συγκέντρωση-περιφρούρηση έξω από το σπίτι των γειτόνων μας διήρκησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε αφού αποχώρησε ο βρικόλακας με την κουστωδία του, καθώς και οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (δελτάδες, δίας και μία κλούβα στην είσοδο των Πετραλώνων). Στο τέλος οι δελτάδες φυγάδευσαν τον κλητήρα ο οποίος έφυγε συνοδευόμενος αφού πρώτα κάλυψε την πινακίδα της μηχανής του.

Οι τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με το κράτος έχουν βάλει στόχο να απαλλοτριώσουν τα σπίτια των φτωχών και των μη προνομιούχων. Αφού πρώτα οι εισπρακτικές εταιρείες εξαπολύσουν έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο με βρισιές, προσβολές και απειλές μέσω τηλεφώνου, τη σκυτάλη παίρνουν η εφορία και τα δικαστήρια που με όπλα τους τους φορολογικούς εκβιασμούς, τους νόμους, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ΜΑΤ προβαίνουν σε κατασχέσεις σπιτιών. Οι κατασχέσεις δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική «ας πληρώσουμε, τι να κάνουμε». Το δικαίωμα στη στέγη πρέπει να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας. Μ’ ένα κίνημα ενάντια σε κατασχέσεις και εξώσεις που θα οργανώσει συλλογικά τη βοήθεια σ’ όποιον/α χτυπιέται, θα είναι παρόν στα δικαστήρια, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στο πλευρό καθενός και καθεμίας που απειλείται να ξεσπιτωθεί και στους δρόμους με διαδηλώσεις και καταλήψεις των άδειων σπιτιών.

Ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική αυτοοργάνωση.

Να αγωνιστούμε αποφασιστικά σε κάθε γειτονιά για να εμποδίσουμε να κατασχέσουν τις ζωές μας!

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

 

****

Μακελειό θα γίνει ,αν τελικά προχωρήσουν σε ανεξέλεγκτους πλειστηριασμούς τα ανδρείκελα της ακροδεξιάς κυβέρνησης.  Είναι  μεγάλο το τσιμπούσι που έχει ξεκινήσει με τις πωλήσεις  των κόκκινων δανείων που θα οδηγήσει σε ό,τι χειρότερο. Κι αυτό δεν είναι μόνο οι απώλειες του κεραμιδιού του φτωχού.

“Εμφύλιος” θα επακολουθήσει. Αίμα. Ποιος “δωσίλογος” θα τολμήσει να εγκατασταθεί σε σπίτι που πήρε κοψοχρονιάς σε πλειστηριασμό με το  πιστόλι του παράνομου νόμου,στερώντας το ηθικό δικαίωμα,αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο από τον    ιδιοκτήτη μιας στέγης;

Θα γίνει το έλα να δεις. Και τα Πετράλωνα είναι μόνο μια ανώδυνη αρχή, Τα…αιματηρά ακολουθούν.

 

3. ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ
Οσκαρ 2020: Μέσα στο πάρτι του Vanity Fair -Οι σταρ αλλιώς, χαλαροί, ξυπόλητοι, έτρωγαν, χόρευαν

Μετά από μια λαμπερή τελετή στα Όσκαρ 2020, που πάτωσε βέβαια σε τηλεθέαση, αλλά ήταν γεμάτη από παθιασμένες ομιλίες, πολιτικά μηνύματα αλλά και την μεγάλη ανατροπή στο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το οποίο κέρδισαν τα «Παράσιτα», οι διασημότητες ήθελαν να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν ίσως κάποιοι την απογοήτευσή τους που έφυγαν από την τελετή χωρίς το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

***

Ω, του αβυσσαλέου της υποκρισίας!

Εν τάξει. Θυμήθηκαν  τους περιθωριακούς, τους άστεγους, τους μη προνομιούχους. Και  δώσανε και ΄Οσκαρ στον…ακτιβιστή Κορεάτη σκηνοθέτη.

Δεν είμαστε όλοι ίσιοι και όμοιοι, όμως. “Τα κεφάλια μέσα” τώρα. Ο καθείς…εφ ω ετάχθη από το Σύστημα.