ΠΟΥΤΙΝ : Ο ΤΣΑΡΟΣ, Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ, ΤΟ…ΣΕΡΝΙΚΟ!

  1. ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 17 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ

    Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: Παρουσία καθηγητών το περιστατικό -Παραλίγο να χάσει το ένα του μάτι

Στο σπίτι του, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ που υπέστη, βρίσκεται ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια σε σχολείο του Βύρωνα όταν επιχείρησε να προστατέψει την αδερφή του που έπεφτε συστηματικά θύμα bullying.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο ανήλικος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα 17 ατόμων με αποτέλεσμα μετά το περιστατικό να διακομισθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. «Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν», είχε δηλώσει ο 17χρονος μετά το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου, το οποίο προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας.

****

Οι πιο τραγικοί και αναίσχυντοι  απ΄όλους, είναι οι  καθηγητές  του σχολείου. Δε φτάνει μόνο που ξυλοκοπούσαν το παιδί μπροστά τους (φαντάσου  “κύρος” που διαθέτουν), αλλά και έβγαλαν την κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση,όπου “νίπτουν τα χείρας” τους και μας πληροφορούν… πόσο καλό σχολειό ήταν ανέκαθεν το δικό τους (προφανώς σε σύγκριση με άλλα …κακά), πριν χαλάσει τώρα με αυτόν τον… χαζό που τον δείρανε και τους  χάλασε το ίματζ!

“Θλίψη και ανησυχία”, λένε νιώθουν. Ντροπή, όμως, όχι. Να βγάλουν την ουρά τους απ΄έξω θέλουν , να καλυφθούν. Να τα αποδώσουν όλα στην κακιά στιγμή.

Αλλά, δε μας λένε οι  τύποι, πώς έγινε ένα 17χρονο παιδί να ξυλοκοπηθεί άγρια  μπροστά  στα μάτια τους  από ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ και εκείνοι ακριβώς δίπλα να παρακολουθούν το θέαμα και  να βγαίνουν  αμέτοχοι και κυριλέ από το απίστευτο περιστατικό;

Ο Διευθυντής οφείλει  να υποβάλει την παραίτησή του, αν, ως αυτή την ώρα, ο  σύλλογος των διδασκόντων  δεν έχει τιμωρήσει με σκληρές ποινές  τους δράστες. Φαντάζεται κανείς την εξέλιξη τέτοιων εφήβων στη ζωή,αν πέσουν στα μαλακά  τώρα;

Είναι  μια πραγματικά εγκληματική   και πρωτοφανής αυτή  η  πράξη. Δεν έχουμε δυο παιδιά που πλακώθηκαν.  17 (!)  αγυιόπαιδες  πέφτουν   πάνω σε έναν, μόνος του αυτός  και  με το δίκιο  στο μέρος του ( πάσκιζε  να υπερασπιστεί  τη αδερφής του που υφίστατο  μπούλινγκ). Και τον  χτυπούν αλύπητα,  ως να του βγάλουν το μάτι!

Αν δε δεχτούν σκληρή τιμωρία σήμερα, αύριο, θα τα… καταφέρουν να βγάλουν και μάτια ,να κόψουν κι αυτιά και καθόλου απίθανο να πάρουν και ζωή.

Δεν πιάνει εδώ “κήρυγμα”,  Μόνο μια  σκληρή τιμωρία μπορεί να τους συγκρατήσει  από φόβο αύριο.

 

2. α. «Και οι Ελληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στη χώρα» -Σάλος με τον Κουρουμπλή

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μάλιστα όταν η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις εκείνος επέμεινε στη θέση του λέγοντας πως τρεις μέρες πριν την Μικρασιατική Καταστροφή είχε βγει διάταγμα από την κυβέρνηση που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο, αναφέροντας ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια»!

δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε απαρατήρητη από τα social media με τους χρήστες να αντιδρούν έντονα.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα πρόσθεσε ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα».

β. Χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία Βρούτση στη Βουλή κατά μεταναστών

Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα»,

 είπε για να προσθέσει πως το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω».

****

Δε θα σταθούμε  στη σωστή υπενθύμιση του Κουρουμπλή.΄Οπως το λέει είναι. Μόνο που όφειλε επίσης να υπενθυμίσει πως και  οι  πρόσφυγες ,είχαν την ίδια και χειρότερη μεταχείριση, όπως και η σημερινοί   από τις αρχές και  τους “νοικοκυραίους” τότε.

“Γυρίστε πίσω Τουρκόσποροι”,ήταν  η πιο συνηθισμένη βρισιά για τους εξαθλιωμένους εκείνους πρόσφυγες ,οι οποίοι ,  εξαιτίας της αφροσύνης  των ελληνικών κυβερνήσεων και του βασιλιά  ,έχασαν  σε  μια στιγμή τα πάντα και βρέθηκαν, ως “κολασμένοι της γης”,  στο έλεος των παλιανθρώπων εκείνης της  εποχής. .

Θα σχολιάσουμε την αντίδραση των συνήθως ανεγκέφαλων ρατσιστών. Κάποιους χρήστες, δηλαδή, που αντέδρασαν. Γιατί; Μήπως, επειδή  δε γνωρίζουν (το πιθανότερο) ιστορία και δεν ξέρουν την κόλαση που πέρασαν  οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα; Ταπείνωση, πόνο, εγκατάλειψη,  Προσφυγιά! Παιδιά και εγγόνια τους σήμερα, μεγάλωσαν με τέτοιες ιστορίες. Είναι πολλοί δίπλα μας. Ας τους ρωτήσουν.

Βέβαια, ο ισχυρότερος λόγος της αντίδρασης των  εχόντων από ολίγον ως καθόλου μυαλό  και για τούτο και διαμαρτυρομένων,  είναι γιατί πάσχουν από πολλές΄συνώνυμες  της ανοησίας αρρώστιες, όπως ο ρατσισμός και ο εθνικισμός. Παράδειγμα ο εκλεκτός τους παραπάνω υπουργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης με τα ναζιστικά του επιχειρήματα.  Σου λέει τώρα ο οπαδός του  “χρυσαυγίτης” , που έχει  και πρόσβαση στο διαδίκτυο (τρομάρα του,να μη στερηθεί  ο κόσμος την ανοησία του! ) και ο οποίος , μπορεί ποτέ, μεν, να μην ψήφισε Μιχαλολιάκο, αλλά  κουβαλάνε τα ίδια  μυαλά:   ΄Αλλο, να λέει η ταυτότητα ΄Ελληνας πρόσφυγας και άλλο Σύριος.

Δηλαδή, ο Κασιδιάρης είναι ΄Ελληνας; Γιατί;  Επειδή έτυχε να γεννηθούμε στην ίδια χώρα; “΄Ελληνας”,  λέγανε οι Αρχαίοι, είναι όσοι φρονούν ελληνικά. Και με  τέτοια αντίληψη δεν υπήρχε τότε  Αθηναίος , Θεσσαλός, Θράξ. Και  υπ΄αυτή την ερμηνεία, δε θεωρώ ΄Ελληνα ούτε ανέχομαι τον Κασιδιάρη ως Συν Ελληνα.  Μου είναι και επαίσχυντο  και αδιανόητο να προσπαθούν να με πείσουν πως έχουμε το ίδιο…ελληνικό αίμα!  Αίσχος!

Θα τους κουβαλάμε,δυστυχώς. Ελπίζουμε απλώς να μειώνονται με το χρόνο. Ο ρατσιστής είναι άρρωστος. Βαριά. Αφού δεν έχει την απλή,τη φυσική και αυτονόητη ικανότητα να αντιληφθεί πως η φυλή,  το γένος, η εθνικότητα,  δεν χρωματίζουν διαφορετικά τον πόνο, τη δυστυχία,αλλά και την αγάπη ,την κατανόηση και την αλληλεγγύη.

3. Ιερά Σύνοδος: Δεν καταργείται η θρησκευτική αγωγή των νέων

Ιερά Σύνοδος, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Η απόφαση 210/2020 του ΣτΕ δεν έκρινε ότι παύει να εντάσσεται στους σκοπούς της δημοκρατικής παιδείας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

***

Αυτός ο θίασος  εδώ του Μεσαίωνα από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας,τί δουλειά έχει στον 21 αιώνα  ως ζόμπι και βρικόλακες , να απειλούν τις κοινωνίες πως θα τις γυρίσουν πίσω στα χρόνια που ήταν η χαρά μόνο των ίδιων   των ρασοφόρων  και  κάποιων σαν την προϊσταμένη  τους Κεραμέως στο ΥΠΕΠΘ;

Φτάνουμε στον αστερισμό των Ρομπότ και έχουμε στα σχολειά  μας ως μάθημα   τον…΄Αγιο Πατάπιο και  …ποια τα άμφια τι ιερέα;    Βρεγμένη σανίδα…

4.Πούτιν: Όσο είμαι εγώ δεν θα υπάρξουν “γονιός 1” και “γονιός 2”

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Πέμπτη τους Ρώσους ότι όσο θα είναι πρόεδρος της Ρωσίας δεν θα εμφανισθούν οι έννοιες «γονιός Νο1» και «γονιός Νο2», καθιστώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σαφές ότι δεν υπάρχει προοπτική κατά την διάρκεια της θητείας του για γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.

«Όσον αφορά στο ‘γονιός Νο1 και γονιός Νο2’, έχω ήδη πει δημόσια και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: όσο είμαι πρόεδρος, δεν θα υπάρξει. Θα υπάρχει ‘μπαμπάς’ και ‘μαμά’», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την ομάδα εργασίας που ασχολείται με την αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

****

΄Η  είσαι ή δεν είσαι φασίστας σε όλα. Ο  δικτάτορας, ο μαφιόζος ,ο  ηθικός αυτουργός   των μεγάλων εγκλημάτων  σε Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία, Συρία, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους …”δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του”. Και ως πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός,  ασπάζεται με ταπείνωση και ευλάβεια την Ιερή παράδοση της θρησκείας του σε θέματα γάμου και ανατροφής παιδιών.

Στο μεταξύ,  εκατομμύρια οι αλκοολικοί γονείς στη Ρωσία,όπου η βότκα θερίζει  τους ανθρώπους  σαν  μύγες. Και πριν πεθάνουν, είναι εντελώς ανίκανοι, ακόμα και  στοιχειώδη, λογικό  λόγο να αρθρώσουν    ΄Οχι να μεγαλώσουν παιδιά. Ποσώς επηρεάζουν τον Πούτιν τέτοιες λεπτομέρειες . Σημασία έχει γονείς να είναι άντρας και γυναίκα .Κι ας είναι ακατάλληλοι για τέτοια ευθύνη.

Είτε οι γονείς είναι διαφορετικού φύλου ,είτε του ίδιου, αν δεν είναι σωστοί στο ρόλο τους ,δεν πρέπει ούτε να κάνουν, ούτε να τους δίνουν  παιδιά να μεγαλώσουν . Και όχι πολύ μακριά από σήμερα,  δε  θα επιτρέπουν στον κάθε άφρονα   να αποκτά τέτοιο δικαίωμα.

Οι κοινωνίες θα εξελιχθούν σε άφυλες.  ΄Οσο οι άνθρωποι δεν αυτοπροσδιορίζονται  με αυτή την ιδιότητα ,αλλά με εκείνη του  φύλου τους, ο  Πούτιν  μπορεί να μη νιώθει καμιά ενοχή για τα εγκλήματά του, αλλά  αισθάνεται  βαρύ το χρέος του  …σερνικού. Και…τιμά τα παντελόνια του!