ΟΙ MIKΡOI…ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΪΣΤΟΡΙΑΣ.

Η Ιστορία πρέπει να αλλάξει όνομα.΄Οπως αλλάζει  το παιδί  ενός κακούργου το όνομά του, για να μην αισχύνεται για τις πράξεις του γονιού του,  όταν οι άλλοι ακούνε τί όνομα κουβαλάει.  Αν θέλαμε ποσοστικά να μετρήσουμε τις αλήθειες και τα ψεύδη της Ιστορίας, θα λέγαμε πως τα δεύτερα κατέχουν τα σκήπτρα. Γύρω στο 70% της ύλης της  ιστορίας που μας έχει παραδοθεί  είναι ψεύδη. 

Ο  Μακρυγιάννης,  λαϊκή μορφή και αγωνιστής της επανάστασης του ΄21,  με τη μεστή   σε θυμοσοφία και παρατήρηση πένα του γράφει για τη Ιστορία:

“Αυτήνοι  οπού καταφάνισαν την πατρίδα, βάνουν τους δούλους τους και κόλακες τους και τους εγκωμιάζουν εις τις εφημερίδες κάθε ολίγον και φκιάνουν και ιστορίες. Φκιάνει μίαν ιστορίαν ο Αλέξανδρος ο Σούτζος εις το γαλλικόν και λέει σωτήρες της Ελλάδας  τους φίλους του. Βάνει και ο Κωλέτης τον Σουρμελή, στενόν φίλον το Γκούρα και της φατρίας του ,και φκιάνει ιστορίαν και κατηγοράει ασυστόλως τον Δυσσέα, τον οχτρό του Κωλέττη και εγκωμιάζει πολύ τον Γκούρα και τους φίλους του. Με τέτοια αρετή γίνεται Ιστορία; Να μην του ειπείς τα καλά του  και τα κακά του κάθε ενού, αλλά παθητικώς;  …Οι φίλοι του Ιστοριογράφου έχουν όνομα, εκείνοι όπου δεν είναι της φατρίας του δεν έχουν όνομα…Πες και τα αίτια , στοριογράφο,  και το κοινό είναι κριτής ή υπέρ είτε κατά”

Και στην αρχαιότητα ο ίδιος ο πατέρας της επιστημονικής (διάβαζε τεκμηριωμένης)  ιστορίας  ,Ο Θουκυδίδης που είναι ακριβώς στην αντίπερα του μυθοποιού Ηρόδοτου όχθη ,τονίζει πως η  δική του Ιστορία  δε θα είναι ευχάριστη στους πολλούς, επειδή ακριβώς δεν είναι παραμύθι (εννοεί σαν τις άλλες). Αλλά, συνεχίζει ,δε γράφω Ιστορία γι’  αυτούς, μόνο  για εκείνους που θέλουν να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα. Κι αυτοί θα εκτιμήσου την ιστορία μου.

Δυστυχώς ,στη συγγραφή της Ιστορίας πρωτοστάτησαν απόψεις σαν αυτές που εκφράζει ο Νίτσε στον Υπεράνθρωπο.  Η Ιστορία, λέει ο Γερμανός φιλόσοφος,  είναι έργο  συγκεκριμένων ηρώων και η πορεία της ανθρωπότητας κρίνεται από την προσωπικότητα των Μεγάλων ανδρών. Αυτός είναι ο Υπεράνθρωπος, ο οποίος χειραγωγεί  το λαό, ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από    εργαλείο, μέσο της δικής του ιστορίας . Γι αυτό  και ο Μέγας οφείλει να είναι σκληρός, απάνθρωπος  και φυσικά  παντοδύναμος.

΄Ετσι εξηγείται πως έγινε να  βρισκόμαστε σήμερα στην ανάγκη να προτείνουμε  την  αλλαγή   του  ονόματος  “Ιστορία”, αφού όχι μόνο ψεύδεται ασυστόλως, αλλά  και χαρακτηρίζει ΜΕΓΑΛΟΥΣ  πρόσωπα, που αν υπήρξαν σε  κάτι…Μεγάλοι ήταν στο να χύνουν αίμα, να σωρεύουν ερείπια, να υποδουλώνουν,  να   φέρνουν πόνο και συμφορά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ΟΛΟΙ όσοι παραδόθηκαν στην Ιστορία, ως Μεγάλοι.  Αλέξανδρος , Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Καρλομάγνος, Πέτρος και Αικατερίνη της Ρωσίας, Φρειδερίκος ο Β της Πρωσσίας και Ναπολέων.  Στυγνοί εγκληματίες, φορτωμένοι  με τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων, αναγορεύτηκαν  Μεγάλοι για τους λόγους  που ο   Νίτσε επισήμανε με την  “πανεπιστημιακή” του  πένα, αλλά τους είδε επίσης  ευκρινώς  και ο “αγράμματος”  Μακρυγιάννης  με τη θυμοσοφική δική του.

Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε, όπως το κάναμε ήδη και μάλιστα πολλές φορές στο παρελθόν, τώρα πάλι,  αλλά   συγκεντρωτικά και σε συνέχειες , να απομυθοποιήσουμε αυτούς  τους Μεγάλους . Να τους βγάλουμε  ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΩΣΗ  από το βάθρο που   βρίσκονται αιώνες,  επειδή, ακριβώς ,  τους τοποθέτησαν εκεί στρεβλές, χρησιμοθηρικές πένες  και να τους πετάξουμε στην αποθήκη της Ιστορίας, όπου είναι και η κανονική τους θέση.

Θα  αναπτύξουμε τις απόψεις μας για τα συγκεκριμένα αυτά ιστορικά πρόσωπα συνοπτικά,  βέβαια, από σεβασμό στο χώρο που δανειζόμαστε  από την Ιστορική Δημοσιογραφία.  Το κύριο μέλημα μας εδώ. 

Το κάνουμε αυτό, χωρίς φόβο και πάθος.  ΄Οχι… “παθητικώς”, όπως δικαίως παραπονείται ο Μακρυγιάννης πως κάνει ο  “στοριογράφος”.   Προπαντός, χωρίς μύθο. ΄Ετσι, όπως , καθιέρωσε και θέλει την Ιστορία  ο Θουκυδίδης.  Γι΄αυτό θα επιλέξουμε, όπως έλεγε και ο Αθηναίος ιστορικός  να μην είμαστε ευχάριστοι, αλλά ιστορικά αξιόπιστοι.

Για εκείνους  που θα αντιδράσουν και θα ξεκινήσουν πάλι ατεκμηρίωτη κριτική, μια ερώτηση έχουμε μόνο. Για ποιο πράγμα θα θέλανε αυτοί η τα παιδιά τους να είναι σαν τους κρινόμενος εδώ Μεγάλους;

__________________________________________

ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

 

1. Ρωσία: Προφυλάκισαν και τη σύζυγο του Ναβάλνι

Η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε σήμερα τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε μία διαδήλωση στη Μόσχα, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι οι διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Μόσχα, αλλά και σε δεκάδες άλλες ρωσικές πόλεις είναι παράνομες και έχει προφυλακίσει εκατοντάδες διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν προφυλακίσει 863 ανθρώπους σε διαδηλώσεις υποστήριξης του Ναβάλνι που έγιναν σε όλη τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με το OVD Info.

***

Φόβος και τρόμος ο δικτάτορας της Ρωσίας. ΄Ετσι και έχεις την ατυχία να είσαι συγγενής αντιστασιακού, αντίπαλος του καθεστώτος, “φίδι που σε έφαγε”.

Μια ερώτηση. Άκουσε τίποτα το ΚΚΕ για τα σημεία και τέρατα που γίνονται  στην πάλαι ποτέ κραταιά  Ρωσία; Ή τα τείχη στον Περισσό είναι από ατσάλι  και δεν περνάνε άλλες φωνές και ουρλιαχτά, παρά μόνο  όσα  οι φρουροί θέλουν να ακούνε;

2.ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Υποχωρεί η πανδημία του κορωνοϊού ανά τον κόσμο την τελευταία εβδομάδα -Μόνη η Λατινική Αμερική έχει αύξηση κρουσμάτων

Γκράφιτι σε τοίχο με τον κορωνοϊό

Αφού έφθασε σε μία κορύφωση, η πανδημία υποχώρησε αυτήν την εβδομάδα στον κόσμο, με 634.200 νέα ημερήσια κρούσματα (-12% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), σύμφωνα με τον μέχρι χθες απολογισμό του AFP.

***

Ο ιός, όπως ήρθε, θα φύγει. Μέχρι να έρθει πάλι αργότερα ,ο ίδιος ή μεταλλαγμένος.

Ο  κορόνα ούτε υπήρξε τόσο απειλητικός, ούτε υπάρχει κάποια σύγκριση παλιότερων πανδημιών με τη σημερινή. Την απειλή την πύργωσαν   οι κοντυλοφόροι. Για να έχουν οικονομικά οφέλη, απίστευτα υψηλά και εύκολα.   Για να  μαντρώνουν τον όχλο  στους 4 τοίχους , να κοιμούνται και να ξυπνούν  αγκαλιά με το τηλεκοντρόλ. Να καθηλώσουν τα πλήθη, που συνήθως είναι χαχόλοι με το φόβο και τις απειλές,  έγκλειστους στα δικά τους βρώμικά και ανήλιαγα  λαγούμια. Να τους ελέγχουν, να τους λοβοτομούν,  να τους έχουν πλέον καταντήσει άβουλα ζόμπι. Μόνο έτσι η κερδοσκοπική αυτή εταιρία μπορεί να σταθεί.

Αν χρειάζεται μια παγκόσμια  εξέγερση, μια ισοπεδωτική  επανάσταση σήμερα, αυτή  δεν είναι κοινωνική, ταξική. Είναι εξέγερση ενάντια στην τυραννία του  μαφιόζικου, γκεμπελικού   Τύπου. Και είναι αυτοί που  στην πραγματικότητα κυβερνούν  με  τα όπλα του φόβου,  του πανικού, της σύγχυσης, της  ανασφάλειας.

 

Αυτή  θα είναι η επανάσταση  στις ημέρες μας.  Θα συμμετάσχεις στο  γκρέμισμα  της πιο αισχρής, γκεμπελικής και φασιστικής εξουσίας ;  Σου αναθέτουμε το πιο απλό και εύκολο έργο . Μην τους δίνεις κλικ, μην ανοίγεις τους βόθρους  τους. Σε όποια κατεύθυνση κι αν πηγαίνει  η μπόχα τους, είναι το ίδιο δυσώδης και  αηδιαστική.

3. Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: iefimerida.gr

Για ποιο απ΄όλα τα έργα της προηγείται η   Ν.Δ; Τη διαχείριση της πανδημίας, την καταβαράθρωση  της οικονομίας, το συνταγματικό πραξικόπημα του lockdown; ΄Ενα καλό μόνο θα μπορούσαν οι “δημοσκόποι” της να μας παρουσιάσουν;

Σύντομα, θα   τρίβουν πολλοί τα μάτια τους. Μπορεί και αύριο,    αν καταφέρουμε σήμερα να  επεξεργαστούμε το υλικό που απομένει από τη δημοσκόπησή μας.

Μια πρόταση. Δίπλα στα πέτσινα συμπεράσματα, μπορούν οι εταιρίες να  αναφέρουν ποιοι παρήγγειλαν  τη δημοσκόπηση και τί αμοιβή πήραν; Μια τέτοια αναφορά, θα αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα και βρώμικα μυστικά.

 

4. Σοφία Μπεκατώρου: Επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας – Κορυφαίοι αθλητές ζητούν παρέμβαση,  για να οριστεί προσωρινό διοικητικό όργανο

Σοφία Μπεκατώρου: Επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας - Κορυφαίοι αθλητές ζητούν παρέμβαση

“ζητούν παρέμβαση,  για να οριστεί προσωρινό διοικητικό όργανο”.

Λύκε,  Νίκε,  είσαι εδώ;  Φοράω τα …εφοπλιστικά παπούτσια κι έρχομαι!

ΛΥΚΕ, ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;