“ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ” ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

΄Οπως γράφαμε στις 29/12/2020  στις αντίστοιχες απονομές, “το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο, το όμορφο και το άσχημο, πάνε χέρι -χέρι σ΄αυτό τον κόσμο. Και πώς να γίνει,  αφού  ο άνθρωπος έχει μέσα το το “θεό” και το “δαίμονα”;
Τιμάμε με την επιλογή και παράθεση των ονομάτων εκείνων που με το έργο τους, τη συμπεριφορά τους, τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό τους, αυτές τις δύσκολες για τον τόπο ημέρες,  διαφύλαξαν και  τίμησαν την έννοια ΄Ανθρωπος και ειδικά ΄Ελληνας, που  τελευταία  ξεθώριασε σε  ζητήματα εντιμότητας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης”.
΄΄ Ομοια, με την αξιολόγηση  έργου  και  συμπεριφορών άλλων δημοσίων προσώπων, τους καταγγέλλουμε με την  παράθεση των ονομάτων και τις κατηγορίες μας δίπλα τους και τους “σταυρώνουμε”.
 Τα “‘Οσκαρ”  αυτά, λοιπόν, και τα “βατόμουρα”  για το χρόνο που αφήνουμε πίσω μας  και για τους λόγους που αναφέροντα δίπλα στα ονόματά τους,  απονέμονται  ως εξής:

Α.  “ΟΣΚΑΡ ” 2021

1.  ΙΑΣΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ιάσονας Αποστολόπουλος

«Το μεγαλύτερο βραβείο είναι οι αγκαλιές στο κατάστρωμα, όταν η αλληλεγγύη νικά τη βαρβαρότητα»

“Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

“…Σχολιάζοντας το θέμα του Έβρου, που παρουσιάστηκε από τα ελληνικά Μέσα ως απόπειρα εισβολής της Τουρκίας ενώ ο Ερντογάν είχε εγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα, ανέφερε:

«Καταρχάς εισβολή είναι όταν αυτοί που έρχονται διεκδικούν εδάφη ή πλούτο, όχι όταν ζητάνε άσυλο. Δεύτερον, καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να διαπράττει εγκλήματα υπό την επίκληση της υπεράσπισης των συνόρων. Αυτά για τα οποία μιλάμε τόση ώρα είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε καταλάβει ότι η χώρα μας από τον Ιανουάριο του 2021 κατηγορείται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;».

«Δεν λέω κάτι ριζοσπαστικό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ιάσων Αποστολόπουλος. «Όταν έχεις βασανιστήρια, όταν έχεις άρνηση διάσωσης, όταν έχεις απαγωγές, ξυλοδαρμούς και παράνομες απελάσεις, όταν γίνονται συστηματικά και σε αμάχους εν καιρώ ειρήνης, νομικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Δεν υπάρχει κανένα λιμενικό στον κόσμο που να βλέπει ναυαγούς μπροστά του και να κάνει οτιδήποτε άλλο πέρα από διάσωση. Αυτός είναι ο πιο αρχέγονος νόμος της ανθρωπότητας. Γραπτός, άγραφος, σε τρεις διεθνείς συμβάσεις».

«Όποιοι μιλάνε για “αποτροπές”, όποιοι μιλάνε για “να τους σπρώχνουμε στην Τουρκία”, όσοι μιλάνε για “δυναμική φύλαξη των συνόρων”, ουσιαστικά αποκρύπτουν μια κατάσταση τρομακτικής παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει.

Επίσης, επισημαίνει την εξαφάνιση προσφύγων «με σχεδόν βιομηχανικό τρόπο» στα ελληνικά νησιά, αναφέροντας ότι «η “καινοτομία” της κυβέρνησης από τον Μάρτιο του 2020 και μετά είναι ότι έχουμε ανθρώπους να φτάνουν στα ελληνικά νησιά και να εξαφανίζονται. “Βάρκες φτάνουν, άνθρωποι εξαφανίζονται” είναι τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή πρακτορεία. Ακόμα και η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ λέει “λάβαμε κλήσεις από πρόσφυγες αλλά μετά εξαφανίστηκαν”. Απαγάγονται άνθρωποι και εξαφανίζονται με έναν σχεδόν βιομηχανικό τρόπο».

Και καταλήγει: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι έχουν γίνει τρεις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Λέσβο ενάντια σε διασώστες και αλληλέγγυους τον τελευταίο έναν χρόνο; Γιατί γίναν τώρα που υποτίθεται δεν έχουμε αφίξεις και δεν γίνονταν το 2015 που είχε χιλιάδες ΜΚΟ η Λέσβος και χιλιάδες πρόσφυγες να έρχονται; Γιατί δεν θέλουν καταγραφή και μάρτυρες στις επαναπροωθήσεις».

Όσον αφορά τη βράβευσή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τελικά δεν έγινε, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Όσο η ελληνική πολιτεία παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί να αξιώνει ότι έχει την δικαιοδοσία και το ηθικό πλεονέκτημα να βραβεύει άλλους ειδικά σε ότι έχει να κάνει με πρόσφυγες και μετανάστες».

Επιρρίπτει επίσης σοβαρές ευθύνες στα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι «το θέμα έχει γίνει πάρα πολύ γνωστό, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με τον Τύπο. Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα».

2. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΣΩΤΑΚΗΣ

Υπόθεση Nοvartis:  “Ο εισαγγελέας   Ιωακείμ  Κασωτάκης στην πρόταση βόμβα προς το Δικαστικό Συμβούλιο   επισημαίνει ότι «παραδεκτώς» ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό, καθώς δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μια και για αυτό είχε αποφανθεί η ελληνική Βουλή και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει, το σκεπτικό της ανακρίτριας Γλυκερίας Λουίζας Ιωαννίδου δεν έχει «κανένα νομικό έρεισμα«, «επιφέρει δικονομική ανωμαλία» και «δημιουργεί δικαστικό αδιέξοδο» που «παρακωλύει την εξέλιξη της υπόθεσης» και προτείνει να συνεχιστεί η ανάκριση για τον πρώην υπουργό.

3.Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου

“΄ Οχι μόνο «ξέπλενε» το «μαύρο» χρήμα της Novartis μέσω «παρένθετων» διαφημιστικών εταιρειών, αλλά ήταν αυτός που στη συνέχεια δωροδοκούσε «πολιτικά και άλλα πρόσωπα και γιατρούς». Αυτό αναφέρει επί λέξει, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα και την πολιτική διάσταση του σκανδάλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου στην εισήγησή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, στο διά ταύτα της οποίας εισηγείται να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην «Mr Novartis» Κωνσταντίνος Φρουζής και ακόμη δύο γιατροί προκειμένου να δικαστούν για κακουργήματα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

4. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής που είδε πρώτος το κακό να έρχεται

Φωτιές άναψε ο Μόσιαλος - Το σκίτσο που εξόργισε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας

΄Ενας εξαίρετος επιστήμονας, (ο πρώτος που μίλησε για τη επέλαση του ιού), ο οποίος ,μάλιστα, πρόσφατα,  κατάφερε με ένα απλό και έξυπνο  σκίτσο , γερό χαστούκι, πρώτα στις μυθικές, χριστιανικές  δοξασίες και ύστερα την υποκρισία όσων αρνούνται, μεν,  να εμπιστευτούν την επιστήμη, αλλά την ίδια ώρα  “καταπίνουν αμάσητες” ανιστόρητες χριστιανικές αντιλήψεις, αλλά και   συνωμοσιολογίες  και χοντροκομμένες προφητείες περί Αντιχρίστου, χαράγματος  και   σατανικά  νούμερα ,όπως το 666.

Β.“ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ” ΤΟΥ 2021 ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προεδρικό Μέγαρο: Εικόνες από τη Γιορτή για την 47η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.Προεδρικό Μέγαρο: Εικόνες από τη Γιορτή για την 47η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Επέλεξε να καλέσει στο προεδρικό Μέγαρο τις γνωστές “νονές”  του ελληνικού, φασιστικού μορφώματος ΜΕ ΤΟΟ και μάλιστα με τη μια ξώβυζη , σε εκδήλωση στη μνήμη των αντιστασιακών της Δικτατορίας  ,αντί του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου, ο οποίος  στις  σκληρές και  άνυδρες  αυτές  ημέρες,  είναι  από τα ελάχιστα παραδείγματα μίμησης για τις νέες γενιές.

Παράλληλα, η ίδια  με τη συμπεριφορά και τις πράξεις  της πυροδοτεί τον έμφυλο ρατσισμό  και  υποθάλπει το   μένος στην ελληνική κοινωνία κατά   των προσφύγων και μεταναστών, όπως έκανε  με τη συμβολική παρουσία της στο αισχρό “τείχος του ΄Εβρου”.

Η υποκριτική εν γένει στάση της Κ. Σακελλαροπούλου και η… άνεση που  ταξιδεύει  πάντα ” σε δυο βάρκες μέσα”, πότε ακροδεξιά και πότε προοδευτικά, είναι από τα χειρότερα παραδείγματα  στην ιστορία του θεσμού του προέδρους της  Δημοκρατίας στη χώρα μας.

2.ΑΝΑΚΡΙΤΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

“Ο εισαγγελέας Ιωακείμ Ιωαννίδης “αδειάζει» την ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου για τη «διαφωνία» που είχε εκφράσει με την ασκηθείσα ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Υγείας.  Την ανακρίτρια που επί δύο χρόνια κρατούσε στο συρτάρι της την ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου χωρίς να προβεί σε καμία ανακριτική πράξη για τη διερεύνηση της υπόθεσης, για να έρθει, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, για την οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής ήταν υποψήφιος, να «αποφανθεί» ότι πρέπει να καθαρίσει διά της παραγραφής, επικαλούμενη μάλιστα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αν και η Βουλή είχε κρίνει το 2018 ακριβώς τα αντίθετα από τη νομική της επιχειρηματολογία”.

3. ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ

www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lig...

Θα πεις: “Μα υπάρχουν ο Πορτοσάλτε, ο Χατζηνικολάου, ο Πρετεντέρης .Και φυσικά ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, Ο Κυριακού.  Γιατί  μόνο η επιλογή του  Βαξεβάνη για τέτοια …τιμή;

Γιατί ο Κώστας Βαξεβάνης  “παίζει εν ου παικτοίς και ρίχνει τα άγια τοις κυσί”. Παριστάνει τον αριστερό, ομιλεί από  προοδευτικής καθέδρας, αλλά ,δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν φτηνο -εμποράκο  κι αυτός  στη δημοσιογραφική αγορά.

΄Εκανε σημαία  ,ξεσήκωσε τον κόσμο για την έλλειψη , λέει, ελευθερίας του λόγου στην Ελλάδα και το κυνηγητό του τύπου που έχει εξαπολύσει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  με  τους  αχυρανθρώπους τους. Και όλα αυτά, γιατί οι έχοντες παραπάνω  “το πεπόνι και το  μαχαίρι”,  δεν του έδωσαν  ελόγου του  κομμάτι. Και λύσσαξε. Τα έκανε όλα λίμπα. Μέχρι και στο εξωτερικό έβαλε  τους άλλους  του  συναφιού,   να διαβάσουν επιτίμιο στην κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Αντί να βγαίνει   και να λέει   τιμή μας και καμάρι μας που δε μας χρημάτισε ο Πέτσας, και δεν υπάρχει το όνομά μας στην αισχρή του λίστα, όπως κάνουμε εμείς εδώ με μεγαλύτερη επισκεψομότητα από τα δικά του “έντυπα” (και όχι μόνο),  κλαίγεται σαν το τελευταίο  περιπτερά  που έχει αναδουλειές και βλέπει να του τρώνε το ψωμί  οι ανήθικοι   ανταγωνιστές του.

Εζήλωσε την τύχη  των περισσοτέρων στη συνομοταξία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα   οι μακαρίτες   συνάδελφοί του   Αναστασιάδης και  Τράγκας που ξεκοκοκάλισαν  εκατομμύρια  από τις κρατικές διαφημίσεις και τα κρυφά   κοντύλια του Κώστα Καραμανλή τούτοι.

4. Χειρουργός Δημήτρης Λινός,

Ο σύζυγος της Αθηνάς Λινού χειροτονήθηκε ιερέας [εικόνες] | in.gr

“Χειροτονήθηκε Ιερέας ο σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού

Ο Δημήτρης Λινός, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού, είναι και επίσημα ιερέας” .

Γράφαμε στις 11/12/2021

“…ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;

Να δούμε στην πρακτική εφαρμογή τους όλη αυτή τη θεωρία. Πώς λειτουργεί στα παραδείγματα παραπάνω της επικαιρότητας που  παραθέσαμε;

Ο Λινός,  χειρουργός και   ως ειδικός, όταν ανοίγει  μια “κοιλιά”  και αντικρύζει την όντως  θαυμαστή  κατάταξη των οργάνων και  του τρόπου λειτουργίας και αλληλοεπίδρασης,   στέκεται ενεός και ανακαλύπτει μέσω αυτής της  “τάξης” των οργάνων μια  δημιουργική αιτία.  Δε αποδέχεται  μια  τυχαία, άτακτη  κατάταξή τους ,  τέτοια,  που  δίνει  αποτέλεσμα  φανερής τάξης και  έλλογης  συνοχής.

Ως εδώ καλά. Ουδείς μπορεί να απαγορεύσει στο Λινό να μη στοχάζεται να μην προσεγγίζει φιλοσοφικά τέτοια ζητήματα που έχουν σχέση με την ύπαρξη θεού, ανώτερου όντος ,μη υποκειμένου σε διαστάσεις, περιβλήματα και περιορισμούς   ανθρώπινων γνωρισμάτων .  Το  ego δεν αρνείται τέτοιου είδους  “μετεωρισμούς” του ανθρώπινου Νου.

Αν εδώ έμενε το πράγμα και ο Λινός ήταν   ένα ένθεος ή άθεος χειρουργός, θα ήταν μια αποδεκτή προσωπικότητα ,μη διαταραγμένη και παρεκκλίνουσα από το ορθό, το φυσικό και λογικό. ΄Ομως,  δεν έγινε έτσι. Ο γιατρός, μάθαμε προ ημερών, αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας.  Και τί σημαίνει αυτό; Ενέδωσε στο super ego. Παραδόθηκε στις επιταγές του, εν προκειμένω  στη θρησκεία, η οποία για τους “νουν έχοντας”,  δεν έχει καμιά φιλοσοφική ή άλλη σχέση στοχασμού  και εξερεύνησης της έννοιας   του θεού, του  ανώτατου  όντος ,το   εκτός ανθρώπινης συμπεριφοράς και μη υπείκον  σε νόμους ,αρχές και   χαρακτηριστικά  θνητού.

Η θρησκεία είναι δημιούργημα ανθρώπου, κοινωνική κατάκτηση,  όχι φυσικό και  ως εκ τούτου  λογικό  και ηθικό  επιγέννημα . Και μάλιστα,  υποβιβάζει την έννοια του θεού και την εξανθρωπίζει,  αφού  με τις  θρησκευτικές αντιλήψεις  ο θεός  αυτοαναιρείται, λειτουργεί ακριβώς στον αντίποδα του εαυτού του.   Τον   βάζει να μιλάει με ανθρώπους, να τους γιατρεύει, να τους λύνει τα προβλήματα, να έχουν συμπεριφορά και σχέση   πατέρα και  παιδιού. Αρκεί  ο πιστός   να εκτελεί τα διδάγματα της θρησκείας ,που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με   εντολές και τους νόμους της Φύσης.

Τί συνέβη εν προκειμένω;    Το ego του Λινού παραδόθηκε. ΄Αγνωστο γιατί, βρέθηκε σε αδυναμία να προφτάσει τη σύγκρουση, να εξισορροπήσει την  εσωτερική  αναστάτωση  , να εμποδίσει την  κατάληψη  της  προσωπικότητάς  του  από την επικυριαρχία του super ego. Υποτάχτηκε και ως  ενεργούμενο πλέον των νόμων και των κανόνων  του θρησκευτικού  συστήματος ,οδηγήθηκε στη σφαγή, την καρατόμηση  της προσωπικότητάς του.  Χειροτονήθηκε παππάς!”

΄Ελλειψη σοβαρότητας ή ένδειξη ανευθυνότητας;

5. ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: «Μια φωτογραφία βγαλμένη από παραμύθι...»! (Photo) - Dokari.gr

Καλλιανός

Ο απόλυτος εξευτελισμός του  επιστήμονα ,όταν παραχωρεί τη θέση του στο καργκιοζιλίκι και την άρρωστη μανία για επίδειξη και αναγνωρισιμότητα.

Γράφαμε στις 23 Οκτωβρίου 2021:

“ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ” ΚΑΙ “ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ”. ΚΑΖΑΜΙΕΣ -ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ!

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται η «πολική δίνη» και φέρνει βαρύ χειμώνα με πολλά χιόνια – Πού θα «χτυπήσει»

Εν τάξει. Οι “Καλλιάνοι” και οι  “Αρναούτογλου”,  συνήθως φυσικομαθηματικοί   είναι. Κι αυτό σημαίνει  πως δεν είναι απαραίτητο να χειρίζονται σωστά το λόγο, να  ξέρουν  τη  σημασία κάθε λέξης που χρησιμοποιούν. Οπότε, είναι ανάγκη , το χρειάζονται επιτακτικά ,πριν να τους μαυλίζουν οι  κοντυλοφόροι  (άλλοι , επίσης,  άσχετοι  στο λόγο  οι περισσότεροι)   να τους δίνουν για δημοσίευση   τους “καζαμίες” και τα “μερομήνια”  τους ,να ρωτάνε κανένα ειδικό ,τί σημαίνουν όσα λένε.

“Πολική δίνη”, μας λέει ο… Καζαμίας  του Αρναούτογλου   για  2022. Κι άλλα τέτοια “κουφά” στη  νέα …Ιερεμιάδα,     που ξαμόλησε.    Κι εμείς, λέμε “Θου, Κύριε,  φυλακήν  τω στόματι”  Αρναούτογλου , γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που δεν ξέρει τί λέει.

Γιατί τα θυμάμαι σήμερα με τη λιακάδα, που μαθαίνω πως έχει στην Ελλάδα;  Διαβάζω αυτά που λένε εδώ και χρόνια οι νέοι τρομοκράτες  “Καλλιάνοι” και φρίττω. Δηλαδή, αν τους έλεγαν να περιγράψουν εκείνους τους χειμώνες, που μνημόνευσα, τί λέξεις θα χρησιμοποιούσαν; Ξέρουν πως στις Σκανδιναβικές χώρες, που έχουν  όντως κάποιες  φορές ακραία καιρικά  φαινόμενα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (κι από την επιστημονική δεοντολογία) να μιλάς σαν  “Αρναούτογλου”;  Και μάλιστα να βάζεις ξώβυζα  να λένε τον καιρό;   Να ενσπείρεις  φόβο και τρόμο, να παραπληροφορείς με τον ακραίο λόγο, για να περιγράψεις ένα τάχα ακραίο ή όντως τέτοιο  φαινόμενο;

Δυστυχώς,  γίνανε βεντέτες  και οι μετεωρολόγοι.  Τους γλύκαναν  με το “βήμα” που τους  παραχώρησαν  οι Γκέμπελς  και κάνουν τα ίδια. Τρομολαγνία, πανικός,  φοβιστικός  λόγος. Σε καμιά περίπτωση   αυτό δεν είναι ενημέρωση και πρόγνωση καιρού.  Δηλαδή, αν δεν έλεγε ο Καλλιάνος  “έρχεται Αρμαγεδών,  φονικός χιονιάς…”Μήδεια”  ,εισβολή ακραίων καιρικών φαινομένων” και τέτοιες τρομακτικές αμερικανιές, αλλά  χρησιμοποιούσε  επιστημονικό, κόσμιο  και σοβαρό λόγο , θα ήταν  λιγότερο πιστευτή  η πρόγνωσή του; Μιλάει ο γιατρός κατά αυτό τον τρόπο,  για να περιγράψει  μια βαριά αρρώστια με τραγική εξέλιξη; (π.χ θα ξερνάς αίμα και χολή  όλη μέρα!)

(Θα μου πεις ,βέβαια,  πώς αλλιώς  θα γινόταν βουλευτής  και μάλιστα στη Ν.Δ ο  Καλλιάνος; Πού αλλού: Σωστά.  Για εξηγήστε  μου με ποια πολιτικά προσόντα πέρα από εκείνα   του τρομολάγνου λόγου και  την κουστουμιά στο γυαλί, διαθέτει ο εν λόγω κύριος για να τον ψηφίσει σοβαρός άνθρωπος  ;Δε λέω.  Ο σκουπιδοφάγος του χαζοκουτιού, σίγουρα.

1300-1500 νεκρούς είχε ο καύσωνας  με 42-45 βαθμούς του 1987. Για να εγκαινιάσουν  οι Γκέμπελς την έναρξη της  ιδιωτικής ραδιοφωνίας στη χώρα!  Σκότωσαν κόσμο με τον πανικό και την παραπληροφόρηση!  Ζητάμε χρόνια με ιστορικό  δικαίωμα ,να μας  χορηγήσουν  οι μετεωρολόγοι στατιστικά στοιχεία.  Πόσες φορές, τουλάχιστον από το 1940 και μετά, είχαμε στα  νότια Βαλκάνια  50 βαθμούς καύσωνα ;  Και τα κρύβουν.  Δεν απαντούν ούτε στο κρίσιμο ερώτημά μας, γιατί  δεν πέθαιναν  όλα  αυτά τα χρόνια από ζέστη, πολύ μεγαλύτερη  από εκείνη  το 1987; Και μιλάμε για   1300-1500 συνανθρώπους νεκρούς από  τον πανικό των εγκληματικών  μικροφώνων.  Φυσικά, ούτε εισαγγελέας νοιάστηκε να ερευνήσει την ιστορική καταγγελία.

΄Οπως τώρα,  που αφήνουν  ελεύθερους  τους “Αρναούτογλου”  να ενσπείρουν πανικό, ψευδείς ειδήσεις,  φορτισμένη ψυχολογία  του κόσμου.  Αντί να ασκούν  με σεβασμό,  σοβαρότητα και κύρος  τη δουλειά τους.  Να “προβλέπουν” το καιρικά φαινόμενα” με σύνεση και ήπιο λόγο, τα οποία  πολλές φορές, ως τέτοια, ξέρουμε όλοι πως   είναι και απρόβλεπτα.

Είναι ντροπή για την επιστήμη για τη δεοντολογία της. Για βρείτε ένα παλιό Καζαμία και δείτε πώς ακόμα και στο λαϊκό αυτό έντυπο τότε, περιέγραφαν  τα καιρικά φαινόμενα. Απλά, κατανοητά και προπαντός χωρίς να  προκαλούν πανικό, φόβο και απόγνωση.

Τι λένε οι συνάδελφοί τους;  Γιατί  δεν  καταγγέλλουν επίσημα τους “Καλλιάνους”  για αυτό  το κατάντημα;   Ο  κόσμος  δεν είναι ηλίθιος. Ούτε όλοι  τους αφήνουν να αποπατούν στα σπίτια τους.  Γιατί  ξέρουν  τί πουλάει ο “Καλλιάνος”. Η  επιστήμη, όμως,  εισπράττει την κατακραυγή.