ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

                                   ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Εξαντλήθηκε το φύλλο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Την περασμένη Παρασκευή, ολόκληρη η «ΕΦ.ΣΥΝ.» ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη. Από νωρίς το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, τα τηλέφωνα της εφημερίδας πήραν φωτιά, καθώς οι αναγνώστες μας αναζητούσαν το φύλλο και δεν το έβρισκαν ή το έβρισκαν με μεγάλη δυσκολία.

Λίγο αργότερα, οι πληροφορίες που έφταναν σε μας έλεγαν ότι το φύλλο είχε εξαντληθεί σε Αθήνα και Πειραιά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, με εκατοντάδες τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα.

Αν είναι αλήθεια, που μάλλον δεν είναι, αυτό που γράφουν  οι κοντυλοφόροι της  κολεκτίβας, τότε έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα απ΄όσο νομίζαμε. Πρόβλημα… τρικυμίας εν τω κρανίω  πολλών    Ελλήνων.

Για ποιο   λόγο ένας καθαρός σε μυαλό και συνείδηση πολίτης   θα  εκτιμούσε το Μίκη Θεοδωράκη;  Ως  γιαλαντζί   αριστερό και   γνήσιο  Ελληνάρα-πατριωταρά;  Αντισημίτη και  Σκοπιανο-Τουρκο-προσφυγοφάγο;    ΄Η για τη σεμπριά  του τελευταία ακόμα και με τους Ναζί;

Είπαμε: ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

 

2. Τσουνάμι ανατιμήσεων: Αυξήσεις 10%-15% σε είδη πρώτης ανάγκης, σε ποια προϊόντα θα ανέβουν οι τιμές και γιατί<

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με την τέλεια καταιγίδα μοιάζει το κύμα ανατιμήσεων, που απειλεί να σαρώσει την αγορά, καθώς δεν είναι μόνο η αύξηση -για πολλούς και διάφορους λόγους- των διεθνών τιμών στα ενεργειακά προϊόντα, αλλά και η εκτόξευση πρώτων υλών και τροφίμων, που προκάλεσε αφενός το σοκ της πανδημίας, αφετέρου οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, εντός και εκτός Ελλάδας.

Χαρακτηριστική περίπτωση του συνδυασμού υψηλότερου κόστους παραγωγής και ακριβότερων πρώτων υλών είναι τα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Η διεθνής τιμή των δημητριακών είναι αυξημένη κατά 31% σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του FAO, της ζάχαρης κατά 39%, των φυτικών ελαίων κατά 67%. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την επιβάρυνση που προκύπτει από την τιμή του πετρελαίου (64% πάνω η τιμή του Brent) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα μεταφορικά, καθώς και τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο (85% πάνω η διεθνής τιμή) με ό,τι συνεπάγεται για την παραγωγή, για να έχει μια εικόνα της κατάστασης.

iefimerida.gr

***

Μια ακόμα  πικρή γεύση τι σημαίνει να είσαι  Γκεμπελίσκος . Επάγγελμά σου,  να ξελασπώνεις τα αφεντικά που σου δίνουν, ανάλογα, παντεσπάνι ή ψίχουλα.

Δε φταίει, λοιπόν, μας λέει εδώ ο θρασύτατος κοντυλοφόρος,  ο καπιταλισμός, το αισχρό κέρδος, η παραδομένη στο κεφάλαιο και τη  διαφθορά κυβέρνηση του Κούλη. Φταίνε οι…επιβαρύνσεις σε πρώτες ύλες!

Σιγά που θα έμπαινε ο  Παππούς του… Ράπτη   στον  κόπο να μας εξηγήσει τα αυτονόητα. Γιατί, ας πούμε,  πήγε 64% πάνω η τιμή του Brent. Φυσικά, τσιμουδιά για τα τεράστια κέρδη που  εισπράττουν στο κύκλωμα του Brent .Και που ήταν  εξίσου αισχρά  και πολλά κέρδη  και πριν  πάνε την τιμή   64% πάνω.

Τί θα γινόταν το Σύστημα χωρίς τους Γκέμπελς ;   Γι αυτό  τους ταϊζουν, και κάποιους  με “χρυσά κουτάλια”.  Για να ταϊζουν τούτοι  εσένα κουτόχορτο.  Και να το μασάς ευχαρίστως ,   να λες και ευχαριστώ!

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

3.Απόδοση τιμών στον Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα

“Στην πρώτη, δια ζώσης συνεδρίαση, συμμετείχαν εμβολιασμένοι και νοσούντες, ενώ οι υπόλοιποι είχαν συνδεθεί μέσω zoom. Με τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η παράταξη και ο επικεφαλής Νάσος Ηλιόπουλος να αποχωρήσουν. Ετσι δεν ψήφισε την εισήγηση Μπακογιάννη για την απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μπακογιάννης: Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για τους εμβολιασμούς
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση το μόνο που πετυχαίνει είναι να θολώνει τα νερά σ΄ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που είναι οι εμβολιασμοί». Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, «οφείλει ομόθυμα να δώσει το καλό παράδειγμα» και να στείλει «ξεκάθαρο μήνυμα για τους εμβολιασμούς. Να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή».

***

΄Οπως μια ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ. Πατάει σε δυο βάρκες . Και με αυτούς και με τους άλλους και με τους παραπέρα. Η  αχτύπητη συνταγή  της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

Με ποιους είστε, ρε καλόπαιδα του  ΣΥΡΙΖΑ; Πώς γίνεται να είστε και με τους ανεμβολίαστους  πανίβλακες   κι από την άλλη να λέτε πως επιβάλλεται ο εμβολιασμός;

΄Αβυσσος η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ!  Σαν να επανέρχεται  μου φαίνεται σταδιακά στην προτέρα  …λαϊκίστικη, φυσική του σύσταση.  ΄Οπως τη γνωρίζαμε  πριν το 2015.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

 

4.α.Mεγαλομανία Ερντογάν: Χτίζει το… τουρκικό Πεντάγωνο -Μεγαλύτερο από το αμερικανικό, σε σχήμα ημισελήνου

Σχέδιο του τουρκικού Πενταγώνου που θεμελίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα

“Αποφασισμένος να «εμπνεύσει το φόβο» στους εχθρούς της Τουρκίας εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βάλθηκε να χτίσει ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα στην Άγκυρα, για να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το «Συγκρότημα της Ερυθράς Ημισελήνου», που τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν ήδη να βαφτίσουν «Τουρκικό Πεντάγωνο», θα στεγάζει επίσης το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα επιτελεία του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Το κτίριο σε σχήμα ημισελήνου και αστεριού, που παραπέμπει στα σύμβολα της τουρκικής σημαίας, θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο αμερικανικό Πεντάγωνο – καθώς θα έχει έκταση 13 εκατ. τ.μ. με τους εσωτερικούς χώρους να φθάνουν τα 890.000 τ.μ. και θα απασχολείται σ’ αυτό προσωπικό 15.000 ατόμων. «Θα δημιουργήσουμε εδώ ένα κτίριο που θα εμπνέει το φόβο στους εχθρούς μας με τη μεγαλοπρέπειά του και εμπιστοσύνη στους φίλους μας», κόμπασε στη σχετική τελετή ο Ερντογάν”.

β. Μαχητικά Rafale πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη -Η διαδρομή που ακολούθησαν

Μαχητικά Rafale πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

γ. Δένδιας για τα «Σεπτεμβριανά»: Δεν λησμονούμε το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου

Νίκος Δένδιας με ανάρτηση του στο Twitter έστειλε μήνυμα μνήμης για την ημέρα που ξεκίνησαν τα «Σεπτεμβριανά» στην Κωνσταντινούπολη.

66 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νύχτα που μεγάλου πογκρόμ για τους Έλληνες που διέμεναν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε, μέσω Twitter, στη σημερινή επέτειο τονίζοντας ότι αυτή η ημέρα αποτέλεσε την απαρχή της συρρίκνωσης του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά στο tweet του έγραψε: «66 χρόνια από τα “Σεπτεμβριανά”, δεν λησμονούμε το πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955

δ. Παναγιωτόπουλος από την Athens Flying Week: Στην Τανάγρα «χτυπά» η καρδιά όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Athens Flying Week

΄Εχετε πάρει είδηση ποιοι αποφασίζουν για τη ζωή  και την πορεία των παιδιών σας; Κάπου 80 εκατομμύρια έχει η Τουρκία  πληθυσμό. Και 11 η Ελλάδα.  Κι από όλους αυτούς , τις δύο χώρες, τις κυβερνούν ένας Ερντογάν  με το τσούρμο μιας παρανοϊκής κυβέρνησης  και ένας Κούλης με σφογγοκωλάριους  Παναγιωτόπουλους και  Δένδιες!

Δεν είναι αφασία, παράνοια, πρόκληση;

Για δείτε τί κάνουν. ΄Ο ένας, αντί να είναι σε τρελάδικο,  παίρνει αποφάσεις μεγαλομανίας,   ξοδεύει δισ. για την παλαβομάρα του σε μια  χώρα που πένεται  , φυλακίζει κόσμο με το έτσι θέλω, έχει γίνει μια απασφαλισμένη  βόμβα , ειδικά για  Αιγαίο και Μεσόγειο.

Από την άλλη, εδώ σε μας, ένας Κούλης, γιος του αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκη, μια μεγαλοπρεπής … μετριότητα  και επί πλέον απατεώνας,  δημαγωγός, εγκληματίας, παίρνει, επίσης, αποφάσεις και πολλές μη αναστρέψιμες  για μας και το μέλλoν  των παιδιών μας.

Και “δεν κουνιέται φύλλο”. Ούτε από την από  δω μεριά, ούτε  από την απέναντι. Σε μια χειμερία νάρκη και οι δυο λαοί.  Με τους ανόητους, τους παράφρονες, τους διεφθαρμένους να κάνουν κουμάντο.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

5. Η απάντηση του Κώστα Bαξεβάνη στην Ελενα Ακρίτα

Η απάντηση του Κώστα Bαξεβάνη στην Ελενα Ακρίτα

Ο Κώστας Βαξεβάνης φοβάται για συμβόλαιο του υπόκοσμου εναντίον του: Μου είπαν πως ο Φουρθιώτης έψαχνε άνθρωπο | LiFO

“Απάντηση έδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο facebook στην Ελένα Ακρίτα  η οποία τον είχε εγκαλέσει επειδή αποκάλεσε «ξένο» τον κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει στην αναρτησή του ότι «Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων , είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη. Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.
ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας»

***

Γλείφουν  πατόκορφα ο εις την… ετέρα.   Από τα πλέον αντιπροσωπευτικά  χοιρίδια στην αγέλη των γουρουνιών με “ίδια μούρη”. Και η  καλύτερη παρουσία και απόδειξη τι σημαίνει   κοντυλοφόρος στην υπηρεσία του Γκεμπελισμού.

Παραπάνω ,  σε έκφραση εθνικής ομοψυχίας κα πατριωτισμού  αμφότεροι,  τα.. χώνει ο ένας στον άλλο με  αβρότητες!  ΄Οπως, άλλωστε,  επιβάλει το  πρωτόκολλο και η δεοντολογία  της ομερτά  στη μαφιόζικη  συντεχνία.    “Υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς”!

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ