ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας που λάβαμε  από  γνωστό , πολιτικό πρόσωπο για τις κρίσεις μας  που αφορούν το  δημόσιο έργο και τη συμμόρφωσή του στους κανόνες του κράτους δικαίου,  θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, όσα αναφέρουμε   για το συγκεκριμένο θέμα κατά καιρούς στο ιστορικό  μας σάιτ. Και δεν αφιστάμεθα ούτε τώρα  από τις ίδιες, παλιότερες  θέσεις μας.

Μας απειλεί ο εν λόγω αποστολέας με προσφυγή στη δικαιοσύνη! Του απαντάμε ευθαρσώς και αφόβως πως ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ιστορικός  δεν είναι δημοσιογράφος. ΄Εχει δικαίωμα και υποχρέωση να κρίνει και το θεσμικό δικαστή.   Ο  δικαστής δεν έχει ούτε θεσμική αρμοδιότητα ούτε ευθύνη να κρίνει τον ιστορικό. Αλλιώς, βρισκόμαστε σε  καθεστώς ολοκληρωτισμού και μεσαιωνικής συμπεριφοράς  στην  επιστήμη και τους  θεράποντές  της.

Αν  η Ιστορική κρίση  δεσμεύεται από τις αποφάσεις της συστημικής δικαιοσύνης, τότε  τα περισσότερα  καταξιωμένα  από τη Ιστορία  πρόσωπα για το σπουδαίο έργο τους, θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί  στον “Καιάδα” της στρατευμένης ιστορίας . Ο Νίκος Μπελογιάννης για παράδειγμα και οι σύντροφοί του, εξέχοντα ιστορικά πρόσωπα  και όχι μόνο στην Ελλάδα  που θυσιάστηκαν   για την υπεράσπιση των διαχρονικών και  απαράγραπτων αξιών της ζωής, καταδικασθέντες  και εκτελεσθέντες  με αποφάσεις της συστημικής δικαιοσύνης, είναι  για τις εγκάθετες  πένες της Δεξιάς παράταξης,  εγκληματίες και προδότες. Για τη Ιστορία  είναι ήρωες!

Κι αν ο ιστορικός  με τη θεσμική του αυτή ιδιότητα, ενισχυμένη ,μάλιστα, όπως και στο προσωπικό μας, επιστημονικό βιογραφικό φαίνεται,  με τις θεσμοθετημένες  από την Πολιτεία  εξειδικευμένες  σπουδές του διδάκτορα, μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις της συστημικής δικαιοσύνης,  πόσο μάλλον έχει υποχρέωση και δικαίωμα να κρίνει  το έργο και την προσωπικότητα ενός άλλου  δημοσίου προσώπου, ειδικά πολιτικού. Αλλιώς, ο κάθε πολιτικός, ιδιαίτερα οι ασκούντες εξουσία, μια και τουλάχιστον στη χώρα μας η διαπλοκή των εξουσιών είναι από   δεδομένη ως απόλυτη, ας βρίσκει κάθε φορά που κατηγορείται για διαφθορά ή  ατασθαλία κάθε είδους κατά την άσκηση των καθηκόντων του   ένα δικαστή, να τον αθωώνει,  για να τον παραδώσει  άμωμο και άσπιλο   στις σελίδες της  Ιστορίας.  Και μάλιστα θα προτείναμε ο ίδιος   να κοινοποιεί τη δικαστική αυτή απαλλακτική  απόφαση    με…δικαστικό επιμελητή και να απαιτεί να συμμορφώνεται ο ιστορικός με τέτοιου είδους αποφάσεις !

 

 Κύριε,

δεν παίρνουμε πίσω ούτε ένα “ιώτα” από όσα γράψαμε για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα  που σε βαρύνουν.  Οι κατηγορίες που σου προσάπτουν  και μάλιστα από ιστορικά καταξιωμένες ,  κρατικές  αρχές,  δεν έχουν να κάνουν ούτε με πολιτική δίωξη,  ούτε με σκευωρία.  Είναι υπαρκτά τα σκάνδαλα και είμαστε σε θέση από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να θεωρούμε πλέον ή βέβαιο πως είσαι  ένοχος.

Αν η συστημική δικαιοσύνη δε σε δικάσει ποτέ για τους δικούς της λόγους  ή σε  δικάσει και σε  αθωώσει, δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά  στη δική μας ιστορική κρίση. Ούτε πρόκειται να την  αναστείλουν ή να την εξαφανίσουν  χίλιες τέτοιες αποφάσεις κι αν βγάλεις και εξώδικες επιστολές κι αν μας κοινοποιήσεις.

Αντίθετα, σας  ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους πως,   αν τελικά καταφέρετε να μην καθίσετε  στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ή αν  κερδίσετε   αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις, αυτές οι εξελίξεις   θα τύχουν  “σκληρού βασάνου” και ανελέητης κριτικής   από εμάς εδώ.  Και θα είναι η δική μας  ιστορική  απόφαση οριστική και αμετάκλητη που θα παραδοθεί και στις νέες γενιές των Ελλήνων. Γιατί ένας από τους στόχους της Ιστορίας είναι κι αυτός. Να ξεσκεπάζει τους θεσμούς, όταν εμπλέκονται  σε διαφθορά, συναλλαγή και διαπλοκή.

 

Τολμήστε, λοιπόν, να προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Σας προκαλούμε.  Και όλους τους συνενόχους .  Αν το κάνετε, θα έχουμε όλοι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσει αυτή η δίκη για το μέγα σκάνδαλο που εμπλέκεσαι από τώρα.  Και σε  αυτή τη διαδικασία, εμείς δε θα μείνουμε σε καμιά περίπτωση  στο αυταπόδεικτο θεσμικό μας  δικαίωμα  να  κρίνουμε, όπως σε κρίναμε, αλλά, θα προχωρήσουμε στην ουσία της υπόθεσης. Στην καρδιά το σκανδάλου. Και  θα απολογηθείς γι΄αυτό.  Τόλμησε, λοιπόν.

Και εν πάση περιπτώσει,  όποια κι αν  είναι η εξέλιξη και στα δικαστήρια, τη φωνή της Ιστορίας  δε θα την πνίξετε ουδέποτε με  τέτοιες μεθόδους .Υπάρχουν χώρες ελεύθερες  που σέβονται την επιστήμη και τον ανεξάρτητο  λόγο της Ιστορίας. Θα καταφύγουμε εκεί με αίτημα πολιτικού και επιστημονικού ασύλου. Αν κάνετε τη χώρα, καθεστώς  “Ταλιμπάν”, αναγκαστικά θα γίνουμε κι εμείς “Αφγανοί” πρόσφυγες

Τη σημαία  πάντως, της επιστήμης του Θουκυδίδη  και της ακαδημαϊκής μας ιδιότητας, δεν πρόκειται επ΄ ουδενί  να την υποστείλουμε. Δεν το κάναμε ως τώρα ,ούτε με τις σωματικές  επιθέσεις εναντίον μας και τις καθημερινές  απειλές.  Θα μας φοβίσεις εσύ;

Πόσο αφελής και  θρασύτατος  είσαι! ΄Οπως όλοι, όσοι έχουν τη διαφθορά τρόπο ζωής.