“Παππάς”, είπατε και “Βαξεβάνης”; Λέγε μας … “Πρετεντέρη” και “Πορτοσάλτε”!

Χτες, ο δικτάτορας της Ρωσίας  επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά  την πεποίθηση  κάθε συνετού  και ελεύθερου μυαλού   πως είναι ένας   αδίστακτος και  αιμοσταγής  Νέος Χίτλερ , μη σεβόμενος  ακόμα και στοιχειώδεις διπλωματικούς κανόνες.  Είναι αυτός που   έδωσε εντολή να χτυπηθούν με ρουκέτες  στην Οδησσό  ο  πρόεδρος της Ουκρανίας και ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν , οι ρουκέτες έσκασαν λίγα μέτρα μακριά από τα αυτοκίνητα που επέβαιναν οι  επιλεγμένοι  στόχοι

Βεβαίως, το αντίθετο θα ήταν περίεργο για έναν παρανοϊκό  τύπο που απειλεί πως θα φέρει και  πυρηνικό Αρμαγεδώνα στην ανθρωπότητα, αν χάσει τον πόλεμο και στριμωχτεί.  Και είμαστε σίγουροι πως αν δεν προφτάσει ο ελεύθερος κόσμος να εκτελέσει ή να συλλάβει το  τέρας του νέου  Ναζισμού, που δε διαφέρει από τον παλιότερο, παρά μόνο στις εποχές και τα πρόσωπα , δε θα διστάσει να πατήσει το «κουμπί».

Αλλά, ούτε είναι περίεργο ( πάλι το αντίθετο θα συνέβαινε),  αν το   Γκεμπελιστάν της αριστεροφροσύνης,  ως τα μπούνια πουτινικό  και ένα μέρος του με άριστες   (αλλά και όχι   ανιδιοτελείς) σχέσεις με τη ρώσικη πρεσβεία,  έστω και για λόγους τυπικούς,  έβαζε δυο αράδες   με  καταδίκη και αποτροπιασμό  για το νέο δολοφονικό εγχείρημα του Ρώσου δικτάτορα. ΄Ετσι, για την τιμή της δημοσιογραφίας, ρε γαμώτο!

Αλλά ποιας δημοσιογραφίας;  Μόνο αυτή δεν υπηρετούν οι απόγονοι του Γκέμπελς. Σε όποιο επιχειρηματική πλευρά   κι αν δραστηριοποιούνται. Αδιάφορο από τα προϊόντα που πλασάρουν στην αγορά.  Ο έμπορος, αν ομνύει  κάπου , είναι στο κέρδος.  Αλλιώς, θα γινόταν ..δασκαλάκος.

Ο πελάτης   του Παππά, του Βαξεβάνη, του Καρτερού,  «θέλει αίμα στην αρένα». Αρκεί να είναι αντιπουτινικό ,τούτη τη φορά, το θύμα.   Αλλιώς, δε θα τους  δώσει κλικ .  Και θα αλλάξει μαγαζί.  Την ίδια στιγμή, ο  μουστερής του  Ράπτη, του Πρετεντέρη, του Πορτοσάλτε,  οργίζεται για το αίμα που έχυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά αδιαφορεί για το άλλο, το  παλαιστινιακό  δίπλα,  που  χύνεται μήνες τώρα ,ποτάμι στην πολύπαθη Γάζα.

Κι αυτό είναι ο εφιάλτης  του Γκεμπελίσκου  Μην μείνει   αδειανό το μαγαζί.  Νόμος   και τούτος  ισχυρός,  όπως το κέρδος, είναι η γνωστή και καθόλου   ευτράπελη  ατάκα    πως ” ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” . Σε ό, τι λέει και ζητάει.  Με τέτοιους  στυγνούς  νόμους της αγοράς    “ψωμί” αξιοπρέπειας και εντιμότητας, δε βγαίνει.   Το  “παντεσπάνι” ή το  “ξεροκόμματο” σε αυτό το  εμπόριο,  είναι  ζυμωμένα με αίμα, ψεύδη, απάτη, παραπληροφόρηση.

Αν είσαι έντιμος και συνειδητοποιημένος πολίτης κι άνθρωπος,  μην περιμένεις του θάνατο του  βάρβαρου Συστήματος που κυριαρχεί αιώνες  μέχρι σήμερα , αν δεν καταρρεύσει πρώτα η  βιομηχανία της προπαγάνδας του  .  Είναι ο ισχυρότερός του  βραχίονας . Παραμένει  και αναπαράγεται ίδιος από το  γκεμπελικό πρότυπο- σύστημα  που επινόησε  ο Ναζισμός για να επικρατήσει . Κι αποδείχτηκε από εκείνες τις εποχές πως    είναι ο  καταλληλότερος τρόπος να παρουσιάζεται ο θύτης, θύμα, ο κατηγορούμενος, κατήγορος, ο ανήθικος ηθικός, ο αδικών αδικούμενος. Η αλήθεια,ψεύδος.

“Πατέρας” της σημερινής φαμίλιας που τα μέλη της έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα με το βιασμό   της  ενημέρωσης, της πληροφορίας, της κριτικής,  είναι ο  Γκέμπελς.  Τουλάχιστον,  τούτος, εσεμνύνετο πως είναι Ναζί .   Σήμερα, οι απόγονοί του, πολεμούν τάχα το Ναζισμό και τον Φασισμό με τα ίδια ,ακριβώς, όπλα που και ο πρώτος διδάξας – γεννήτορας,  κατάφερε να  δολοφονήσει τον ανθρωπισμό και     τη σωφροσύνη.

Μη γελιέστε.  Τα   βάρβαρα  εκείνα  ιδεολογήματα-ιδεασμοί ,ως απάνθρωπα και αιμοσταγή, συστήματα,  δε  νικήθηκαν.   Οι μέθοδοί τους, ζουν και  βασιλεύουν.   Το παγκόσμιο  Γκεμπελιστάν  σε όποιο είδος  ναζισμού και φασισμού κι αν ομνύουν τα μέλη του,  παραμένει ο ισχυρότερός τους βραχίονας.