ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ…ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ! . “ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΟΧΕΣ”!

Γεννηματά για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ: Καιρός να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν

Η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

“Καιρός να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν”, λέει η Γεννηματά. Καιρός να κλείσετε το…μαγαζί, κυρία Φώφη μας, λέμε εμείς. Δεν έχει πια πελάτες, κανείς δεν πατάει.

΄Εκλεισε τον κύκλο του. Και  αυτό τον κύκλο, τον άνοιξε και τον έκλεισε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ΜΟΝΟ ο Ανδρέας .

Κι αν δεν έκανε ο ιδρυτής και αρχηγός του τα εξής σοβαρά  λάθη:

α. Να συνεχίσει την εύκολη λύση προσφυγής  στον  επάρατο δανεισμό, αντί  να φροντίσει  να στηριχθεί  η  οικονομία της χώρας στα δικά της πόδια

β. Να συμμαχήσει  με τους εφοπλιστές και το λοιπό οικονομικο-εμπορικό κατεστημένο της Ελλάδας, σε βάρος  βασικών  ιδεολογικών-σοσιαλιστικών  αρχών

γ. Να αφήσει ελεύθερους να αλωνίζουν  οι πρασινοφρουροί και οι εργατοπατέρες   όλα αυτά τα χρόνια της πασοκικής ηγεμονίας και…ευδαιμονίας,  σαν να ήταν οι Φρουροί  της επανάστασης στο Ιράν.

δ.  Να  κάνει τη μεγάλη “πατάτα” να πάρει τα λεφτά του Κοσκωτά , για να φτιάξει  βίλα στη “Μιμή”!

Αν όλα αυτά  έλειπαν, όντως το ΠΑΣΟΚ ιστορικά θα ήταν  η ΜΟΝΑΔΙΚΗ καλή  “παρένθεση” στο ελληνικό κομματικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας  και την πολιτική της ζωή από συστάσεως ελληνικού κράτους , του οποίου τα  κύρια χαρακτηριστικά ,ως γνωστό, είναι η  διαφθορά, η δημαγωγία και οι  πελατειακές σχέσεις.

Ως αυτή τη ώρα .Και μάλιστα  με πρωθυπουργό  της χώρας έναν…Κυριάκο Μητσοτάκη, γόνο της γνωστής φαμίλιας.

Θα “τρίζουν τα κόκαλα” του Ανδρέα. Ακόμα και τα δικά του λάθη, είναι  πλημμελήματα  μπροστά στα κακουργήματα πατρός, υιού και θυγατρός  Μητσοτάκη.

Η ιστορική αλήθεια είναι αυτή. Και όσο κι αν  οι μεν με ψιμύθια προσπαθούν να  παραδώσουν ένα άσπιλο- μυθοποιημένο  Ανδρέα Παπανδρέου   στη μνήμη των γενεών και οι δε να αμαυρώσουν εντελώς την εικόνα και την προσφορά του, τα ψεύδη αμφοτέρων δεν θα αντέξουν στο βάσανο της Ιστορίας.΄Οπως πάντα, άλλωστε.

                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Μίκης Θεοδωράκης -Ένας μύθος που η Ιστορία του συγχώρησε όλες τις «αμαρτίες»

iefimerida.gr

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

“Ο Μίκης δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά. Ακριβώς γιατί ήταν όλα αυτά. Ο Μίκης ανήκε στο κλειστό κλαμπ των Προνομιούχων της Ζωής. Γιατί διέθετε ένα μοναδικό χάρισμα: να συνομιλεί με την Ιστορία. Σε πρώτο πρόσωπο. Γι’ αυτό η Ιστορία τον «χάιδεψε». Του συγχώρησε όλες τις αμαρτίες. Γιατί ούτε η Ιστορία δεν μπορούσε να αντισταθεί στο θεϊκό ταλέντο του. Στο άγγιγμα του Θεού. Γι’ αυτό τον πήρε μαζί της”.

***

Tί λες βρε, ανόητε,  φαφλατά, Γκεμπελίσκο, που  δέχεται  η Ιστορία μύθους τέτοιους  και δίνει συγχωροχάρτια;   Με ποια αρμοδιότητα και θεσμική ιδιότητα υποδύεσαι τον Ιστορικό,  δικάζεις ιστορικά και βγάζεις αποφάσεις; Λογοτεχνία γράφεις;

Είσαι Ιστορικός; Δεν είσαι. ΄Ενας κοντυλοφόρος  είσαι της όποιας σχολής “Χαρδαβέλα” και  “Κυριακού”  που μοναδικό τους μέλημα είναι να βγάλουν παραδάκι , για να  σας μάθουν το  μοναδικό   μάθημα δημοσιογραφίας    που επιγράφεται  “είδηση δεν είναι σκύλος να δαγκώνει άνθρωπο, αλλά άνθρωπος σκύλο”.

Κάτω ,ανίερε,  τα χέρια σου από  την Ιστορία. Που θα αποφασίσεις εσύ, ένας Δεξιός κοντυλοφόρος,  αν η ιστορία  παρέχει άφεση  αμαρτιών στο Μίκη Θεοδωράκη. Και όχι, δεν του δίνει   άφεση.

Δουλειά σου εσένα είναι να γράφεις για “αίμα και σπέρμα” με  πολύ ψέμα για γαρνιτούρα.  Μείνε, λοιπόν…  εφ΄ ω ετάχθης. Μην μπαίνεις σε χωράφια με …αφαλαρίδες.   Θα ματώσεις. Δεν είναι  για τα δικά σου πόδια.

Μακρά   από τα “ιερά και τα όσια” της επιστήμης του Θουκυδίδη, σφογγοκωλάριε του Ράπτη και του Μαρινάκη.  Αν ήταν έτσι,  θα κάναμε κι εμείς την  Ιστορία   μπίζνα, όπως εσύ τη δημοσιογραφία.  Να λύναμε το βιοποριστικό μας πρόβλημα. Δεν είναι όλα μια  κονόμα.

 

Και βάλε καλά στο νου σου τί λέει η αρχαία αγχίνοια:

ἵν᾽ εἰδότες τὸ κέρδος ἔνθεν οἰστέον
τὸ λοιπὸν ἁρπάζητε, καὶ μάθηθ᾽ ὅτι
οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν.
ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους

 (κι έτσι,
άλλη φορά θα ξέρετε από πού
σας επιτρέπεται  να  παίρνετε λεφτά
και πως δεν πρέπει να βγάζετε από τη μύγα ξύγκι

 γιατί τ᾽ άτιμα τα κέρδη
τους  πιο πολλούς  τους καταστρέφουνε  παρά  τους  ωφελούν).

 

2.Τραυματιοφορέας εξηγεί γιατί δεν κάνει το εμβόλιο: «Δεν το εμπιστεύομαι»

Την απόφασή της να μην εμβολιαστεί εξηγεί η τραυματιοφορέας του νοσοκομείου «Αττικόν», Ελισάβετ Παλιούρα.

Νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό

Νοσοκομείο

. «Έχω διοριστεί πρόσφατα. Για κάποιο λόγο όλοι δε θέλουμε να το κάνουμε, ο καθένας πρέπει να αποφασίζει τι θα βάλει στο σώμα του. Πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά μας με τα rapid tests και τα μοριακά. Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Είναι μια ιατρική πράξη, δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι», είπε η κα Παλιούρα”.

***

Για θαυμάστε  σκεπτικό  από  τη με μυαλό κουκούτσι  τραυματιοφορέα. Η συλλογιστική  της,  η ευθύνη  και   ο σεβασμός της στους άλλους ,σπάζουν …καρύδια.

“Είναι μια ιατρική πράξη, δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι», είπε η κα Παλιούρα. Με το ζόρι, όμως , η ίδια, επειδή   έτσι γουστάρει,   θα συνεχίζει, ούσα ανεμβολίαστη ,να κουράρει ασθενείς ,να τους αγγίζει, να φταρνίζεται δίπλα τους. Κανένα πρόβλημα σε αυτό. Η πάρτη της και η τρέλα της.

Αλλοίμονο σε μια κοινωνία με συμπεριφορά μελών επιεικώς απαράδεκτη.  Να χρειαζόμαστε δικαστικές αποφάσεις,  για να συμμορφωνόμαστε με  τα αυτονόητα, επειδή ο εγωισμός, η έλλειψη παιδείας, η ελαφρότητα έχουν καθυποτάξει το ούτως ή άλλως “λίγο” μυαλό μερικών .

Αν έτσι λειτουργούμε, ως σύνολο,  τότε γρήγορα δεν πρόκειται   να φτάσει το τρένο στον προορισμό του. Στις  νέες κοινωνίες, όπου …”τα σύκα  θα είναι σύκα και τη  σκάφη, θα τη λένε   σκάφη!

3.Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Σε κρίσιμη κατάσταση τρία από τα θύματα -Αυστηροποιείται η νομοθεσία στη χώρα

Ποιος ήταν ο «τζιχαντιστής του σουπερμάρκετ» που αιματοκύλησε τη Συρία - Newsbeast

“Χθες, η κεντροαριστερή πρωθυπουργός είπε πως ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών μέσα σε ένα λεπτό αφού εξαπέλυσε την επίθεση με μαχαίρι, καταγόταν από τη Σρι Λάνκα, ζούσε στη Νέα Ζηλανδία μια δεκαετία και ήταν πρόσωπο γνωστό «σε πολλές υπηρεσίες ασφαλείας» που τον «παρακολουθούσαν στενά» επί πέντε χρόνια”.

***

  1. ΄Ωστε γνώριζαν  οι αρχές τον ακραίο Ισλαμιστή,  αλλά κάνανε τα στραβά μάτια. Πέντε χρόνια απλώς τον παρακολουθούσαν.  Μέχρι να κάνει αυτό που έκανε. Και δεν ντρέπονται  να το αναφέρουν.
  2. Οι αυστηρές ποινές δεν κωλώνουν το άρρωστο  μυαλό. Ο ανώμαλος, ο διεστραμμένος, ο εγκληματίας δεν του καίγεται καρφί για τις ποινές, μικρές ή μεγάλες. Ούτε τον σταματάει  η  τιμωρία.    Ζώνεται ένα γιλέκο με εκρηκτικά και ανατινάσσεται μέσα στο σχολείο. Τέτοια τρικυμία εν τω κρανίω,

 

4.Νικόλας Σακελλαρίου: Ποιος είναι ο σεφ που θα μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Θα μαγειρεύει ο τύπος  ή θα σκορπίζει   εγκεφαλικά, εμφράγματα  και παχυσαρκία;(Μαζί με την  αφεντικίνα του, που επίσης θα χαρίζει άλλου είδους σκουπιδοφαγία!).   Θα τους δείχνει πώς τσιγαρίζεται το ελαιόλαδο;  ΄Η θα κόβει φρέσκες σαλάτες με αυτές τις ντομάτες-γίγαντες παραπάνω που τις είδαμε σήμερα σε μανάβικο και πάθαμε;

Κοντά 1 κιλό  η μία! Από τις ορμόνες και τα φυτοφάρμακα.  Διατροφική μπόμπα. Και  ο μανάβης  τις είχε κρεμάσει (3)  κιόλας ψηλά, να τις βλέπουν και να τις  θαυμάζουν οι περαστικοί,  ως σπάνιο  και  εύγευστο   ζαρζαβατικό από το “περιβόλι του παππού” τόλμησε και έγραψε ο φονιάς!

Και όταν  τον  ρώτησα, αν  έχει καμιά  βιολογική μελιτζάνα ,πιπεριά, ντοματούλα σε…μικρά μεγέθη,   με κοίταζε σαν χαζός.  Σαν να το ζητούσα …ρίγανη από τον Άρη.

Πότε, ακόμα και μανάβης να είσαι, θα πρέπει να έχεις σπουδές,  δίπλωμα μαναβικής για να πάρεις άδεια;  Να  μην κρεμάς  με τέτοιο θράσος άγνοιας και επαγγελματικής ανεπάρκειας το “Χάρο” στο μαγαζί σου ;

Κι αν  για το μανάβη,  πόσο μάλλον θα χρειάζεσαι σπουδές και δίπλωμα  για να ΄σαι  αγρότης.  Εισαγγελέας θα σε τσίμπαγε  σε αυτόφωρο,  αν  ποτέ έβαζες στους πάγκους σου διατροφικές μπόμπες, σαν αυτές που βάζουν  σήμερα οι δικοί μας “αγρότες”-δολοφόνοι.

Αλλά,  ο εισαγγελέας,  δεν κάνει μόνο  πως δε βλέπει. Αντίθετα ,βλέπει και ψωνίζει και τούτος αδιάφορος  από τους ίδιους πάγκους.

 

5.Περίεργες διαρροές για την κηδεία του Μίκη

εφσυν

“Λίγες ώρες μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει ρητά στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη οποιαδήποτε….

Για το θέμα πλέον έχει ξεκινήσει έντονη αντιπαράθεση ενώ επίδικο είναι ακόμα και το θέμα του γραφείου τελετών που θα αναλάβει την όλη διαδικασία καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ρυθμίσει γραπτώς ακόμα και αυτό. Ωστόσο, με εντολή της οικογένειας του η σορός του παρελήφθη από άλλο γραφείο από εκείνο που ο ίδιος είχε ορίσει. Μετά τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, στον χώρο όπου φυλάσσεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έχει τοποθετηθεί αστυνομική φρουρά”.

Miami Real Estate

The Cost of Real Estate in Miami Might Surprise You

***

΄Ετσι ακριβώς  τοποθετημένα, κείμενο κα φώτο. Το ένα από  πάνω κι  ακριβώς από κάτω του η διαφήμιση.

Για το ψωμάκι μας , ρε γαμώτο!  Να  βάλουμε και λίγο  μπούτι κι εμείς  στην κολεκτίβα της αριστεροφροσύνης!   Δε βλάπτει δα και  τη σοβαροφάνειά μας.   Συμφωνείς, σύντροφε Διονέλλη;