Πολιτικός προϊστάμενος Αστυνομίας : Ο Μίκης της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του πολιτισμού ,ο Μίκης της ενότητας όλων των Ελλήνων”!

1.α Πρεμιέρα Θεοδωρικάκου με χημικά ενάντια σε μαθητές και φοιτητές

β. Θεοδωρικάκος  στην ΕΛΑΣ: “Συμμετέχουμε στο 3ημερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης”

Τάκης Θεοδωρικάκος

“Το ΥΠΡΟΠΟ και η ΕΛΑΣ συμμετέχουμε στο 3ημερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια ενός μεγάλου, παγκόσμιου και μοναδικού Έλληνα, του Μίκη Θεοδωράκη. Του Μίκη της ελευθερίας, της Δημοκρατίας του πολιτισμού του Μίκη της ενότητας όλων των Ελλήνων. Ξεκινώ σήμερα τις επισκέψεις μου σε ΑΤ και υπηρεσίες της ΕΛΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώ εδώ από τις δυτικές συνοικίες από το Περιστέρι και στη συνέχεια θα μεταβώ στον Ασπρόπυργο. Έρχομαι να δω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ στην εκπλήρωση του έργου της», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος”

***

“Αν έχεις τέτοιους  φίλους, τί τους θέλεις τους εχθρούς”!

Πρώην   κι αυτός  κομμουνιστής , ο επικεφαλής της…χωροφυλακής και της Αστυνομίας Θεοδωρικάκος     που κατέληξε, όπως ο Μίκης στην Ακροδεξιά. Και τούτος επίσης σφοδρός Μακεδονομάχος.

Μόνο που ο Μίκης άφησε διάτα πως θέλει  να…ταφεί ως… Κομμουνιστής. Και με νεκρώσιμη, εκκλησιαστική  τελετή!  Ενώ, ο σύντροφος  Θεοδωρικάκος  ξορκίζει  την ιδέα να τον αποκαλούν , έστω και τέως  κομμουνιστή. Ούτε εν ζωή ούτε μετά θάνατο.

Τι τα θες; Αν, ακόμα και ένας Θεοδωρικάκος, σε υμνεί και σε δοξάζει, έχεις αποτύχει ιδεολογικά. Θα είχα καταθέσει την πένα μου, αν άκουγα καλό λόγο από  τύπους  σαν το συγκεκριμένο  πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας.

______________________________

                                           ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Μίκης Θεοδωράκης: Το σκληρό κείμενο που έγραψε για τον Ανδρέα Παπανδρέου -«Ένας ριζοσπάστης αστός.

Βρισκόμενος εξόριστος στη Ζάτουνα, την 1 Ιουνίου 1969, έγραψε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, πως ανελίχθηκε τη δεκαετία του ’60 και επικράτησε στη συνέχεια στον αντιδεξιό χώρο.

Γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του Θεοδωράκης Μίκης, Πολιτικά, Θεωρία και Πράξη:

“Η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου (Α.Π.) αποδεικνύει με τραγικό, θα έλεγα, τρόπο την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής από μέρους όλων των ελληνικών προοδευτικών δυνάμεων κατά την τελευταία ιστορική περίοδο. Ο Α.Π. μπορεί να χαρακτηρισθεί κάτι περισσότερο από φιλελεύθερος: ριζοσπάστης αστός. Δεν είναι μαρξιστής. Λέγεται ότι εμπνέεται από τις νεοκαπιταλιστικές οικονομικές θεωρίες των «κενεντιστών». Σε καθαρά θεωρητική βάση, δηλαδή, είναι αντιμαρξιστής, με άλλα λόγια πολιτικός αντίπαλος των Ελλήνων κομμουνιστών, και μάλιστα από τους πιο επικίνδυνους, γιατί η κατά καιρούς εύκολη και δημοκοπική συνθηματολογία του μπορεί να γεννήσει πολλές αυταπάτες, ακόμα και στους οπαδούς της Αριστεράς”.
.

***

Για το πόσο εύκολος αλλά και ανεδαφικός στις  πολιτικές κρίσεις του για πρόσωπα και πράγματα υπήρξε ο Μίκης Θεοδωράκης, μπορεί κανείς να το διαπιστώσει  κι από αυτό  το κείμενο που έραψε το 1969 για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και ο χρόνος ήρθε να δικαιώσει αυτή την άποψη,  αφού  ο  μουσικοσυνθέτης έπεσε εντελώς έξω στις κρίσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου. ΄Οπως και για τα περισσότερα που υποστήριζε και μάλιστα… επί παντός επιστητού  ομιλών,  όντας  μόνο μουσικοσυνθέτης.

Παραδείγματα:

  1. Το ΚΚΕ και η λοιπή Αριστερά ΣΥΝΕΡΓΑΣΗΚΑΝ και μάλιστα με δόλιο τρόπο σε πολλές περιπτώσεις, και όχι μόνο στο “βρώμικο 89” (στο συνδικαλισμό ανέκαθεν, Δεξιά και ΚΚΕ, έκαναν  πάντα τις  καλύτερες… αλλαξοκωλιές). Ο ίδιος ο Μίκης  μάλιστα, κατάντησε νεροκουβαλητής της Δεξιάς και σφογγοκωλάριος ενός Κων. Μητσοτάκη.  Δεν πούλησε απλά τη Αριστερά. ΕΞΙΛΕΩΣΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου  σε κομματικό-πολιτικό επίπεδο επίσημα δε συνεργάστηκε με τη Δεξιά.
  2. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καλές σχέσεις  με το οικονομικό ,βιομηχανικό και εμπορικό  κατεστημένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (εφοπλιστές). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν κλονίστηκε οικονομικά τους κρίσιμους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο. Η Αγορά τον αγκάλιασε και ο δανεισμός υπήρξε και για τούτον η προσφιλής…οικονομική ανάπτυξη της χώρας!
  3.  Αν χαρακτηρίζει “ριζοσπάστη αστό”  τον Ανδρέα  Παπανδρέου ,τότε ο ίδιος τί ήταν; Πώς θα χαρακτηρίσεις ένα άνθρωπο που εκείνη την εποχή είχε πατέρα ανώτερο υπάλληλο με καλό μισθό,  ο ίδιος  πλούτισε με  τη μουσική του, έζησε σαν μεγαλοαστός ,φίλος με σνομπ καλλιτέχνες  και ψευτοδιανοούμενους,   συνεργάτης  της Δεξιάς κα της Ακροδεξιάς;  Και τί σόι κομμουνιστής ήταν ο Μίκης  με τα εκείνα τα φρικιαστικά   εθνικιστικά,  πατριωτικά ,ρατσιστικά, φυλετικά,  παραληρήματά του ;Πώς μπορεί ένας κομμουνιστής να έχει  αντισημητικά-αντιεβραϊκά  αισθήματα , αλλά και τέτοια   ρατσιστική στάση για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα;

Σε όλα επιπόλαιος, αψίκορος ,αλλά και αδίστακτος ο Μίκης. Ασυγκράτητος και πληθωρικός. Καλλιτέχνης, δηλαδή.

2. Η μυθική συνάντηση δύο γιγάντων επί σκηνής στο Μόναχο: Θεοδωράκης και Αντονι Κουίν χορεύουν μαζί συρτάκι

Ο Άντονι Κουίν χορεύει με τον Μίκη Θεοδωράκη επί σκηνής

«Για να ζεις τη ζωή στο έπακρο πρέπει πάντα να αγαπάς και εγώ σε αγαπάω», ήταν τα λόγια του συγκινημένου Άντονι Κουίν, του άνδρα που ταυτίστηκε στη συνείδηση της υφηλίου με τον Αλέξη Ζορμπά, στον Μίκη Θεοδωράκη

iefimerida.gr

Και γιατί Μίκης και ΄Αντονι Κουίν είναι γίγαντες; Για ποιο απ΄όλα;

Επειδή  ο ένας έγραψε τραγουδάκι  για το Ζορμπά  και ο άλλος τo  χόρευε…συρτάκι (!) , εκπέμποντας αμφότεροι οι καλλιτέχνες  εντελώς λάθος μηνύματα, τόσο για τη ζωή, όσο και για τις παραδοσιακές  “αξίες”  και τη νοοτροπία του ΄Ελληνα; Και είναι ελληνικός χορός το συρτάκι; Πού συναντάει το τσάμικο  του Ρουμελιώτη  Μπάρμπα Γιώργου ,το καλαματιανό του Μωραϊτη    και το μπάλο  του Νικόλα με τη βράκα,  ή   το (κατοπινό  προσφυγικό) ζεϊμπέκικο; ΄Ολα…ανάποδα τα έλεγε και τα έκανε αυτός ο Μίκης, τελικά.

 

3.Απέραντη θλίψη για τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη

 

***
Οικουμενικός τί σημαίνει, δηλαδή;  Να σε  χειροκροτεί ο ΄Αντονι Κουίν και συ να του το ανταποδίδεις;  Τον αγαπούν και τον εκτιμούν το Μίκη   και στη Β. Μακεδονία  και το Ισραήλ;  Και στα προσφυγικά τσαντίρια, που ξερνούν το γάλα της μάνας τους οι “κολασμένοι της γης”;
Με το ζόρι  οικουμενικός και με τέτοια  ράμματα στη γούνα σου, δε γίνεσαι, κύριε Παππά της Εφσυν.

4.Γώγος για μετάλλαξη «Μu»: Μπορεί να πάρει τη θέση της «Δ», αν είχαμε εμβολιαστεί, θα την αποφεύγαμε

Χαράλαμπος Γώγος

Και γιατί, κύριοι, ως αρμόδιοι και υπεύθυνοι, κρατάτε στο απυρόβλητο, αυτόν τον…μπαγλαμά,  τελειωμένο  στο μυαλό και  εγκληματία ανεμβολίαστο;  Γιατί σκοτώνετε παιδιά με την αφροσύνη και τη δημαγωγία σας; Αλλά αφήνετε και τους ίδιους να αυτοκτονούν από την παλαβομάρα που τους δέρνει;(*)

Από  πότε οι πανδημίες ,οι αρρώστιες, οι φυσικές άλλες απειλές  έγιναν αντικείμενα διαχείρισης του κάθε “στόκου” ,ξερόλα και ατομιστή, που αδιαφορεί για τη ζωή του διπλανού του;  Στο Μεσαίωνα να το καταλάβω.

 Τότε κι  εκείνοι,  σαν τους σημερινούς,  πρωτοστατούσαν σε διαδόσεις  συνωμοσίας , διαβολικές επεμβάσεις,  αλλά και σε αντίδραση κατά  όποιας επιστημονικής λύσης  πρότειναν οι ειδικοί της εποχής. Μας γυρίσατε, λοιπόν,  πίσω στις “μάγισσες” ,τους εξορκιστές  και τις λιτανείες   αλήστου μνήμης εποχών;

5. Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης η είδηση για τον θάνατο του Mad Clip.

Mad Clip - Πώς σκοτώθηκε ο ράπερ

“Ο 34χρονος ράπερ έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Βουλιαγμένης όταν επέστρεφε από έναν γάμο. Το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Porsche, το οποίο οδηγούσε  υπό την επήρεια αλκοόλ  ο Mad Clip, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με σφοδρότητα διαδοχικά σε κολόνα και στη συνέχεια σε δέντρο.

Μάλιστα αργά από το βράδυ της Πέμπτης το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει την τρελή κούρσα θανάτου της Porsche που οδηγούσε ο Mad Clip, λίγο πριν εκτραπεί της πορείας της και σημειωθεί το φονικό τροχαίο”.

****

“Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης η είδηση για τον θάνατο του Mad Clip”.

Εμένα πάλι (και φαντάζομαι εκατοντάδων άλλων)  μου έχει προκαλέσει Οργή και Αγανάκτηση , πρώτα γιατί ο  εγκληματίας  έτρεχε μεθυσμένος εν μέση  Βουλιαγμένη  με 150 χιλιόμετρα  και μετά ,γιατί,  τί  μυαλό μπορεί να  κουβαλάει και τί   σεβασμό να έχει   για τη ζωή του  άλλου , ένας  φιγουρατζής και μάλιστα  “ράπερ (!)  με πόρσε”;

6.Σεμέδο: «Ηταν συναινετική η σεξουαλική επαφή με τη 17χρονη» -Το απολογητικό υπόμνημα του ποδοσφαιριστή

Ο Ρούμπεν Σεμέδο δείχνει τα χέρια του χωρίς χειροπέδες

Μην μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Τα έχουμε πει .Ο  βιασμός, έτσι όπως τον ορίζει ο ποινικός κώδικας , δεν μπορεί να αποτελεί ξεχωριστό έγκλημα  από τα άλλα εγκλήματα βίας.  Να σου μαυρίζει ο άλλος το μάτι και να μένεις μια ζωή ανάπηρος και  ο δράστης  να τρώει 6 μήνες φυλακή και με… αναστολή, κι από την άλλη μια σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση ,να τιμωρείται με ….10 χρόνια  κάθειρξη; ΄Ελεος!

(Ουαί υμίν Γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!).

Εμείς λέμε ΝΑΙ στα 10 χρόνια.  Σε κάθε κακοποίηση. Και  ΜΟΝΟ, αν  ο δράστης που έβγαλε το μάτι του άλλου, πάει μέσα περισσότερα χρόνια  από το βιαστή.   Ακόμα και μικρά παιδιά αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητα και την ευαισθησία  του νόμου περί  της… ιερής ιδιοκτησιακής κατοχής  του  αιδοίου της κόρης.΄Οχι, όμως, κι εκείνης της… κόρης του οφθαλμού.

Απορίες με  αφορμή την περίπτωση Σεμέδο:

  1. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής και μάλιστα υπάλληλος του Μαρινάκη και κολλητός του Κούγια ,θα τον άφηναν ελεύθερο;
  2. Γιατί αφού παρουσίασε το μήνυμα περί εκβιασμού (να καταβάλει  15.000 για να μην τον καταγγείλουν) δεν ταυτοποιήθηκε ο υποτιθέμενος  εκβιαστής και σήμερα δεν  είναι φυλακή ο δράστης;
  3.  Η καταγγέλουσα και η φίλη της ,επίσης   “φιλενάδα” του, όπως είπε η ίδια , του ποδοσφαιριστή,  είναι 16 και 17 χρόνων. α. Ο τύπος καλεί σπίτι του τέτοιες ηλικίες  για να παίξουν….  κουκλάκια;  β. Αφού η μικρή μέθυσε και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της , πώς λέει  ο κλαρινογαμπρός  πως ήταν συναινετικό το σεξ; γ.. Γιατί δεν τηλεφώνησε στους γονείς της να έρθουν να την πάρουν, σε τέτοια κατάσταση που ήταν και  μάλιστα όταν έλειπε από το σπίτι της  2 ημέρες;  δ.  Οι γονείς  δεν ανησύχησαν για το παιδί τους, νύχτα έξω και με ποιες παρέες;
  4. Ο  Κούγιας, κολλητός του Μαρινάκη, πώς έσπευσε απρόσκλητος να αναλάβει την υπεράσπιση του κοριτσιού,  σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνηγόρου της; Και σε τί απέβλεπε αυτή η εξωφρενική κίνηση να αυτοδιορίζεσαι  συνήγορος  κάποιου χωρίς να σε έχει εξουσιοδοτήσει: Τί λέει ο δικηγορικός σύλλογος γι΄αυτό;

7. Τα εκατομμύρια του τένις: «Κροίσος» και με διαφορά ο Ρότζερ Φέντερερ -Πού βρίσκεται ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ρότζερ Φέντερερ

Τόσα βγάζουν.  Δε δίνουν οι αστέρες…αθλητές (!) κανένα  πεντάευρο στις μαϊμούδες που τους αποθεώνουν για να αγοράσουν καμιά… μπανάνα;   Να έχουν ένα διάφορο και τούτοι ,έστω και πενιχρό.  Τόσο ανεγκέφαλοι που είναι.

________________________________________

  • “Τι συνέβη στην 54χρονη αντιεμβολιάστρια που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και κατέληξε -Εισαγγελική έρευνα

03/09/2021
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου από κορωνοϊό γυναίκας, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας, αρνούμενη μάλιστα να διασωληνωθεί.

Η 54χρονη γυναίκα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, είχε ανακοινώσει στις 13 Αυγούστου ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, νοσηλεύθηκε τελικά στον «Ευαγγελισμό», αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να συστήσουν τη διασωλήνωσή της.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, η ίδια αρνήθηκε τη διασωλήνωση, με φανατικούς αρνητές να της λένε να ζητήσει τη βοήθεια γνωστού δικηγόρου για τις απόψεις του κατά του κορωνοϊού και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Μάλιστα, καλούσε σε βοήθεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook.

Δυστυχώς, όμως, η 54χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον σύζυγό της να ενημερώνει τους διαδικτυακούς τους φίλους για το θάνατό της.

Αρνήτρια του εμβολιασμού και του κορωνοϊού -Τι έγραφε στις αναρτήσεις της
Η 54χρονη γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και φυσικά του εμβολιασμού, όπως δείχνουν οι αναρτήσεις της στο Facebook.

Σε μία από αυτές ανέγραφε: «Η ασπιρίνη λέει θα δοκιμαστεί ως πιθανό φάρμακο κατά του ιού σε βρετανική έρευνα. Να δεις στο τέλος θα μας πουν ότι περνάει με κοτόσουπα και βεντούζες». Η ίδια σχολίαζε: «Η γιαγιάκα μου η γλυκιά τώρα δικαιώνεται».

Σε ένα άλλο ποστ ειρωνευόταν με μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και κοροϊδεύει όσους έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας εμμέσως πως αυτοί είναι που φοβούνται, ακόμη κι αν έκαναν το εμβόλιο, ενώ αναρτούσε φωτογραφίες από διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών σε πόλεις της Ελλάδας.

Στα μέσα Ιουλίου είχε κάνει την παρακάτω ανάρτηση, ειρωνευόμενη πάλι τα μέτρα προστασίας για τις διακοπές, με μια φωτογραφία ενός ήρωα από την ταινία «Star Wars» που βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας πανοπλία: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι πρέπει να πηγαίνουμε στην παραλία για να είμαστε ασφαλείς. Από τον Darth Vader; Από τους επαναστάτες; Από τον Groku; Από την βλακεία που μας δέρνει; Δεν ξέρω να σας πω».