ΠΑΣΧΑ 2020. “ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΡΔΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΦΥΛΑΚΗ.

1. ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ιερώνυμος στην Ακολουθία της Αναστάσεως: Το φως νικάει το σκοτάδι, τίποτε δεν μπορεί πια να μας φοβίσει

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

΄Οπως ακριβώς το λέει ο Ιερώνυμος.

“Το φως νικάει το σκτάδι” του φονταμενταλισμού,του φανατισμού,της απάτης,  του ψεύδους  των θρησκειών .  Απόδειξη οι άδειες εκκλησίες τους και όχι λόγω της απαγόρευσης.

Και όσοι απόμειναν και πιστεύουν ακόμα τους μύθους τους, ή έχουν συμφέροντα, ή  είναι αδύναμοι και χρειάζονται πάντα  μια “χείρα βοήθειας, ” ή το ίδιο το μυαλό τους δεν τους βοηθάει να αντιληφθούν η φυσική αλήθεια των πραγμάτων.

Σε λίγες δεκαετίες, η παραπάνω εικόνα θα είναι  μια φολκλόρ παρουσία. ΄Αμφια και εκκλησιαστικά σκεύη, θα συναντάς μόνο σε μουσεία. Και τελετές σαν την παραπάνω, μόνο στα θεατρικά δρώμενα

΄Αμποτε!

2. Ευχές για ΑΝΑΣΤΑΣΗ  του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ και της πραγματικής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=FcKR93vW3Ko

 

Όχι ,δεν θα σας ευχηθώ στην εποχή της βαρβαρότητας και της υποκρισίας «καλή Ανάσταση» ή  «Καλό Πάσχα». Γιατί όσο η Γη στενάζει από την κακοψυχία ,το μίσος και την απανθρωπιά εγώ προσωπικά δεν «γιορτάζω» . Και πράγματι όσο υπάρχει κι ένας πεινασμένος,κακοποιημένος,άστεγος κι αδικημένος γύρω μας η ΄Ανοιξη δεν έρχεται! Δεν με αφορά  καμία «παράδοση» και «έθιμο»  που υπακούει  το σκοτάδι του καταναλωτισμού και παριστάνει τον «Χριστιανό» τις δύσκολες ώρες αυτές που ο  σύντροφος αναρχικός   Ιησού Χριστός(ο καθημερινός ,ο απλός  ΄Ανθρωπος  με λίγα λόγια….)  συνεχίζει να  βρίσκεται εκεί πάνω αιώνες  στα καρφιά και σε κάθε μεριά του πλανήτη σέρνει τον δικό του Ξύλινο Σταυρό που όλο και βαραίνει με τα χρόνια και την ατέλειωτη διαδρομή!!!!!

Θα σας ευχηθώ καλή δύναμη και θέληση να σταματήσουμε το μαρτύριο των Εσταυρωμένων όπου Γης , για την εσωτερική Ανάσταση, για την συλλογική Ανάταση του Ανθρώπου και την δημιουργία μιας νέας ΖΩΗΣ, πραγματικής Κοινωνίας με το «Κάπα» κεφαλαίο!!!!!!

Και όσο υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΟΣ ακόμα και «ένας»!!! σαν εκείνον που εμπόδισε να συνεχισθεί τότε ο ανελέητος ξυλοδαρμός του Ζάκ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, όσο υπάρχει πάντα κάπου ένας Κυριάκος Παπαδόπουλος(που κι αυτός μας «έφυγε» νωρίς, σταμάτησε η καρδιά του από τον τόσο πόνο που δεν άντεξε  να χωρέσει…) που σώζει χιλιάδες πρόσφυγες από τον πνιγμό, υπάρχει πάντα άνεμος ελπίδας η Ανθρωπιά να …Επιτρέψει (επιστρέφοντας)στον εαυτό της να ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!!!!

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς της πανδημίας του ολοκληρωτισμού και του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού να προσέχετε τον εαυτό σας, την μικρή σας ζωή και τους αγαπημένους σας……

ΣΗΜ.1/Και μια προτροπή καλοπροαίρετα χωρίς επιβολές…..αποφύγετε την κρεατοφαγία και τα «σουβλίσματα». Είναι  εχθρικά   στην δική μας ηθική και φυσιολατρεία!!!!

Διαβάστε το υπέροχο αυτό κείμενο του συντρόφου Γιώργου Μεριζιώτη από την προσωπική του ιστοσελίδα…..

https://autonomidrasi.com/2015/04/10/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%83/

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

Ο δικός μου Εσταυρωμένος


e07b1-7spartacus_crucified1Ο δικός μου Εσταυρωμένος

«… Ο δικός μου εσταυρωμένος γεννήθηκε και πέθανε προ Χριστού.

Του δικού μου εσταυρωμένου η μάνα δε μύρισε τον κρίνο, μύρισε αυτό που μυρίζουν όλες οι μανάδες του κόσμου.

 Ο δικός μου εσταυρωμένος γεννήθηκε μέσα στη βλέννα, στο αίμα και στο σκατό, όπως γεννιόντουσαν οι άνθρωποι μέχρι πρότινος.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν υπήρξε θείο βρέφος.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν είχε άν – αρχο πατέρα.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν περπάτησε πάνω στα κύματα, γιατί βρισκόταν στον πάτο της κοινωνικής λίμνης.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν κρατάει σκήπτρα εξουσίας, δεν υπήρξε ποτέ ποιμένας.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν απέκτησε πιστούς ηγεμόνες, αυτοκράτορες και αφέντες.

Τον δικό μου εσταυρωμένο φοβήθηκαν και μίσησαν όλοι οι ηγεμόνες, αυτοκράτορες και αφέντες.
staurosi-spartacus1

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν ήταν προφήτης, μάγος, θαυματοποιός ή μυθοπλάστης, ως θνητός έζησε και ως θνητός πέθανε.

Το μόνο “θαύμα” που έκανε ήταν σαν σκλάβος να ξεσηκώσει τους σκλάβους.

Στον μόνο “μύθο” που πίστευε ήταν αυτός της ανθρώπινης δυνατότητας για ελευθερία, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη.

O δικός μου εσταυρωμένος δεν αναστήθηκε και δεν αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Το σώμα του διαμελίστηκε σε χίλια κομματάκια  και θάφτηκε σε άγνωστο τάφο, σε άγνωστο  τόπο, ώστε να χαθεί στη λήθη  στην  σκόνη και τον κουρνιαχτό  της ιστορίας,  για να μην γίνει παράδειγμα και σύμβολο για τους υπόλοιπους  σκλάβους, όλων των εποχών.

Ο δικός μου εσταυρωμένος είναι ο Σ Π Α Ρ Τ Α Κ Ο Σ και οι Σπαρτακιστές  επαναστατημένοι σκλάβοι.

Ο δικός μου εσταυρωμένος Ανασταίνεται κάθε φορά που υπάρχει όπου γης μια εξέγερση από τους αδικημένους .

Ανασταίνεται κάθε φορά που υπάρχει όπου γης κοινωνική επανάσταση  από τους  από κάτω, τους αδύναμους.

Σταυρώνεται και πεθαίνει κάθε φορά που η επανάσταση οπισθοδρομεί, δε διαρκεί και χάνεται …»

Γιώργος  Μεριζιώτης

staurvsh

Ο δικός μου Εσταυρωμένος

3. α. Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Ελλάδα -Στους 113 οι νεκροί

κορωνοϊός νοσοκομείο

β. Ο «πανδημικός» χορός των απευθείας αναθέσεων και των χορηγιών

Ο «πανδημικός» χορός των απευθείας αναθέσεων και των χορηγιών

γ. ΠτΔ: Η Ελλάδα υπόδειγμα για όλο τον κόσμο στη μάχη κατά του κορονοϊού

ΠτΔ: Η Ελλάδα υπόδειγμα για όλο τον κόσμο στη μάχη κατά του κορονοϊού

Είδατε καλή δουλειά  που έκανε η κυβέρνηση;   Μόνο… 113 νεκρούς, (που θα φτάσουν 150) έχουμε. Θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι, όπως στην Ιταλία,μας λέει ο “Ψάλτης”. Αλλά, δε μας λέει ο  προσκυνητής του ΄Αθω και λάτρεις  της… σοφίας των “Γερόντων” πως θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότεροι,ή να μην υπάρχουν καθόλου νεκροί , όπως στις περισσότερες χώρες το κόσμου.

Στην Ευρώπη, τουλάχιστον, 6 κυβερνήσεις πρέπει να δικαστούν  σε Διεθνές Δικαστήριο. Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα.  Είχαν χρόνο να πάρουνε μέτρα και δεν το έκαναν.Είναι υπόδικες.

Φυσικά, η  Κίνα οφείλει να πληρώσει πρώτη την εγκληματική της σιωπή. Δεν μπορούν πάντα οι εξουσίες να διαπράττουν εγκλήματα και να τη βγάζουν καθαρή.

4.α.Η ΙΟΛΟΓΟΣ ΣΙ ΖΕΝΓΚΛΙ
Κορωνοϊός: Οταν το Πεκίνο «κράτησε κλειστό» το στόμα της Κινέζας «Bat Woman»

Η Κινέζα ιολόγος Σι Ζενγκλί

β. Απειλές Τραμπ κατά της Κίνας

Απειλές Τραμπ κατά της Κίνας

Η Κίνα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες»

Το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που κριθεί ότι «εν γνώσει της» ήταν «υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν ήταν λάθος, ένα λάθος είναι ένα λάθος. Αλλά αν ευθυνόταν εν γνώσει της, ναι, εννοώ, τότε σίγουρα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», είπε ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και στελέχη της κυβέρνησής του επικρίνουν το τελευταίο διάστημα σε ολοένα πιο υψηλούς τόνους το Πεκίνο, προσάπτοντας στην κινεζική ηγεσία έλλειψη διαφάνειας.

***

Γιατί ενδέχεται; Απέκρυψε την αλήθεια ο καθεστώς της Κίνας. Είναι η βασική αιτία του κακού.

Αυτή η χώρα είναι υπότροπη  επανειλημμένα. Και τώρα πια εκ νέου υπόδικη.  Ας μην πάμε στην εποχή του Μάο (“Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός», “Πολιτιστική Επανάσταση»” με τα εκατομμύρια θύματα . Να θυμίσουμε μόνο τους χιλιάδες νεκρούς το καθεστώτος στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.

Ας τιμωρηθεί, επιτέλους, μια χώρα που δε σέβεται ούτε τον άνθρωπο ούτε τη φύση. Εκατομμύρια παιδιά εξοντώνονται με μεροκάματα πείνας σε σκληρές δουλειές. Η μόλυνση στη χώρα δεν έχει προηγούμενο σε όλο τον κόσμο.  Δολοφονούν το κλίμα,σκοτώνουν μέρα με τη μέρα την υφήλιο.  Αν νοιάζεται για κάτι το καθεστώς της Κίνας, είναι το χρήμα.

Και να, πάλι,  σήμερα . ΄Εσπειρε η ίδια ασεβής στις διαχρονικές αξίες  χώρα  το  θάνατο στον κόσμο.

Υπάρχει ΟΗΕ, Διεθνές Ποινικό δικαστήριο; Δεν υπάρχουν.  Πάλι η Αμερική θα κάνει τουμπεκί για τα δικά της οικονομικά συμφέροντα. Για να κρύψει τις δικές της πομπές.  Παλικαρισμοί το Τραμπ.

Ντροπή!

5. Χίος: Νύχτα έντασης στη ΒΙΑΛ μετά τον θάνατο 47χρονης Ιρακινής.

Χίος ΒΙΑΛ επεισόδια

Η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής, σκόρπισε φόβο και ανασφάλεια στους διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. που θεώρησαν ότι είναι ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, αφού η άτυχη 47χρονη είχε παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Χίου και είχε σταλεί πίσω στο hotspot, καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

***

Πρόσφυγες και Μετανάστες.  Οι “ξένοι”!  ΄Ανθρωποι β΄κατηγορίας, αφού έτσι αποφάσισαν   ο ΄Αδωνις ,  Ο  Παναγιώταρος ,ο  Φαήλος και η άλλη συμμορία των κανίβαλων. Και μάλιστα σε μια χώρα που έζησε δεκάδες χρόνια τον πόνο της ξενιτιάς,της προσφυγιάς ,της μετανάστευσης.

Τα μισά τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης   κλαίνε της  ξενιτιάς τον πόνο,το φαρμάκι του  ξεριζωμένου. ” Η ξενιτιά και ο θάνατος, η πίκρα και η αγάπη τα τέσσερα ζυγίστηκαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα”!