ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΑΤΕ… ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ;

Οι εικόνες από το δημόσιο μαστίγωμα μιας γυναίκας και τριών ανδρών στην Ινδονησία κάνουν τον γύρο του κόσμου και ανατριχιάζουν. Τόσο για το γεγονός ως γεγονός, όσο και για την αιτία! Και οι 4 καταδικάστηκαν σε δημόσιο μαστίγωμα γιατί είχαν σχέσεις εκτός γάμου.

Μεσαίωνας! Γυναίκα καταρρέει από τον πόνο μετά από δημόσιο μαστίγωμα! [pics]

Ποια Ινδονησία; Ξέρετε πόσοι λεγόμενοι απατημένοι σύζυγοι (άντρες-γυναίκες) και στον…πολιτισμένο κόσμο (χριστιανικό!)  συμφωνούν με αυτό τον εξευτελιστικό βασανισμό  των μοιχών και μοιχαλίδων;  Να μη θεωρηθεί υπερβολή,αν λέγαμε  πως η συντριπτική πλειοψηφία των… φαγόντων κέρατο, κατά την προσφιλή, λαϊκή έκφραση, τον βρίσκει πέρα από δίκαιο και απαραίτητο προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Τώρα, αν  η τιμωρία  πραγματοποιείται με μαστίγιο στο Ισλάμ ή με σφαλιάρες και κλωτσομπουνίδι στο χριστιανικό κόσμο ,δεν έχει και μεγάλη διαφορά.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι  εκείνοι, που αποφασίζουν  …εν βρασμώ ψυχής, λέει,  να πάρουν εκδίκηση,  το αίμα τους πίσω,  ακόμα και με την αφαίρεση της ζωής του ενόχου! Απλά και μόνο, διότι τους απάτησε! Γιατί κοιμήθηκε με άλλον.   Τον σφάζουν στο …κότσι για τέτοιο μέγα έγκλημα ,όπως είναι η μοιχεία!

΄Εχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου οι άνθρωποι στις ιδιοκτησιακές κοινωνίες που έχουν χάσει εντελώς τον μπούσουλα. Το άσπρο μαύρο και αντίστροφα. Είναι απόλυτα  πεπεισμένοι πως ο σύντροφός τους είναι αποκλειστική  ιδιοκτησία τους, ειδικά με μια έγγραφη ή προφορική συναίνεση, δήλωση  και υπόσχεση μονογαμίας, και πως  η παραχώρηση σε έτερο ερωτικό σύντροφο των ηδονιστικών, εκτός των άλλων, εργαλείων, όπως είναι τα γεννητικά μας όργανα, χαρακτηρίζεται  έγκλημα καθοσίωσης. ΄Ετσι, παράλογα και αφύσικα  αποφαίνονται για μια πράξη που είναι εντελώς φυσική,ηθική και  κατανοητή.

Η τιμή, η πίστη,η αφοσίωση και άλλες τέτοιες ηχηρές λέξεις στην εξασφάλιση της σεξουαλικής αποκλειστικότητας, της μονογαμίας εν άλλοις,είναι μια νέα πιο πολιτισμένη(;) εκδοχή της ζώνης  αγνότητας  άλλων αιώνων.  Κι αυτό, για να επιτευχθεί, δηλαδή, το ζητούμενο που είναι η αποκλειστική συνεύρεση με το σύντροφο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αποκλεισμός κάθε είδους μοιρασιάς και παραχώρησης  της σεξουαλικής ηδονής σε…αλλότρια πρόσωπα. .

Φυσικά, ο αρχικός λόγος που οι πρώτες αντιεξουσιαστικές και “ακτήμονες” κοινωνίες απώλεσαν τις δύο αυτές κυρίαρχες ιδιότητές τους,  μετασχηματίστηκαν  και κατρακύλησαν  μια εποχή σε σκοτεινά  λαγούμια,  ήταν ένας και μοναδικός:  Κάποια μέλη  τους απόκτησαν ιδιοκτησιακές  απαιτήσεις, καταργώντας  εκείνες τις κυρίαρχες ως τότε αρχές, όπως η ακτημοσύνη, το παράλογο  της  συσσώρευσης πλούτου,η πολυγαμία κ.α.

΄Ολες οι μετέπειτα κοινωνικές παθογένειες έχουν εδώ τη ρίζα τους. Τα ιερατεία,οι άρχοντες,οι  στρατοί  σ΄αυτό  στηρίχτηκαν και κατίσχυσαν.  Στην υπόσχεση υπεράσπισης,διαφύλαξης  και διατήρησης εσαεί αυτής της νέας  κτητικής τάξης πραγμάτων. ΄Αψυχα  και έμψυχα στη νέα αυτή τάξη, απέβησαν “περιουσία”.

Βρίσκομαι και παρακολουθώ  τα δρώμενα σε μια κοινότητα που  εδώ και αιώνες δεν έχει ενδώσει σε τέτοια ιδιοκτησιακά αρρωστήματα   και μένω… ενεός! Είναι απίστευτο πόσο αληθινά, πραγματικά και αρκούντως κατατοπιστικά   ήταν όλα εκείνα που  μαθαίναμε από έφηβοι ακόμα  γι αυτές τις  αγνές και αμόλυντες στο χρόνο κοινωνίες  στα βιβλία  του Αμερικανού Μόργκαν,του ΄Ενγκελς  κ.α  . Είναι έτσι, όπως μας τα περιέγραφαν.

Αταξικές, ακτήμονες, εντελώς ανίδιες,  άθρησκες, αλλά  ένθεες, πολυγαμικές  κοινωνίες με κυρίαρχη και επικρατούσα ως  ηθική αυτή που αποκαλούμε φυσική και υπακούει στη αρχή “ό,τι είναι φυσικό,  είναι και ηθικό”. Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο. Κι αυτή η ηθική είναι ακριβώς το εργαλείο   μιας φυσικής ζωής και  η “λυδία λίθος” πάνω στην οποία δοκιμάζονται όλες οι συμπεριφορές των μελών της κοινωνίας. Τόσο απλά και φυσικά.

Να μαστιγώσουν εδώ μια γυναίκα, έναν άντρα  για σεξουαλικές..παρεκτροπές;  Μα οι λέξεις απιστία, πορνεία, μοιχεία, με άλλα λόγια μονογαμία  δεν υπάρχουν στο λεξικό τους. Γι΄αυτό ακριβώς και  δε είναι σε θέση να αντιληφθούν πώς  “πολιτισμένες” κοινωνίες σαν τις δικές μας, που  το αεροπλάνο, το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, το ιντερνέτ φαντάζουν απίστευτες κατακτήσεις,   μαστίζονται από τέτοιες παθογένειες,όπως είναι η ιδιοκτησία,το χρήμα ,η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,   η μονογαμία.

 

Κι αναρωτιέμαι σοβαρά. ΄Αξιζε τέτοια “εξέλιξη”   τη  θυσία, την απώλεια της πρώτης αγνότητας;   Να είσαι αιώνες μπροστά σε τεχνολογικά επιτεύγματα από άλλους και τόσο πίσω απ΄αυτούς  σε κορυφαία θέματα αξιών, ηθικής, συμπεριφορών;

Και τελικά, μου λέτε ποιος είναι αλήθεια ο …πρωτόγονος συγκριτικά σε αυτούς τους δύο κόσμους;