ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, ΚΩΣΤΑ ΤΑΧΤΣΗ… ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ ΝΩΡΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!

(Εμείς από εδώ  οφείλουμε στο Δημήτρη Λιγνάδη μια μεγάλη συγγνώμη.  Τον πρώτο καιρό, κι ευτυχώς για λίγο,  παρασυρθήκαμε από την τοξικότητα των ημερών.

Σήμερα πια,είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι, γιατί και πώς, κατασκεύασαν έναν ακόμα ένοχο.  Η γκεμπελική βιομηχανία λάσπης… πρώτη  και καλύτερη και στην περίπτωση Λιγνάδη.  Οι αδίστακτοι απόφοιτοι της Σχολής Τράγκα και οι λοιποί  αναίσχυντοι Σχολάρχες, έδωσαν  κι εδώ τα ρέστα τους.  “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”, το γνωστό αληταριό).

****

“Δημήτρης Λιγνάδης: Αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμούς -Τι κατέθεσε στην απολογία του, «είναι ημέρα λύτρωσης»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Μπορεί να “ξέφυγα”, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ -Ίσως υπήρξα ηλίθιος»
Αρνήθηκε όλους τους βιασμούς για τους οποίους τον κατηγορούν  Aπέδωσε τις καταγγελίες σε πλεκτάνη με στόχο να πλήξουν τον ίδιο και την κυβέρνηση «Δεν κατηγορούμαι για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας»

 

Δημήτρης Λιγνάδης

Με μία κατηγορηματική δήλωση άρνησης των κατηγοριών ξεκίνησε την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης και μίλησε για «ημέρα λύτρωσης» μετά την προφυλάκισή του.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από ενάμιση χρόνο προφυλακισμένος θα είμαι στη λυτρωτική θέση να απολογηθώ. Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου απολογία θα παρακαλούσα να με ρωτάτε και να απαντώ», είπε.

Η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για τον Αλί, τον πρώτο καταγγέλλοντα.

«Το όνομα του Αλί το έμαθα όταν υπήρχαν απειλές από μια συλλογικότητα από τον τότε δικηγόρο μου ότι θα μου καταθέσει μήνυση.
Εγώ τη φυσιογνωμία του την είδα στη ΓΑΔΑ όταν μου έφερε ο τότε δικηγόρος μου. Τον θυμήθηκα μαζί με τον ξάδελφό του τον Χασαν Ποτέ δεν έχω δει διά ζώσης τον Αλί. Σκέφτηκα: ο ξάδελφος του Χασανάκου».

Πρόεδρος: Ανατρέχοντας στο 2010-11 είχατε κάποια επαφή;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία διά ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω κάποια συνομιλία μας στα σόσιαλ. Εγώ πρωτοπήρα υπολογιστή το 2009. Έκανα μια χρήση στα σόσιαλ μπορεί να μιλούσα και με χίλια άτομα.

Πρόεδρος: Πριν συλληφθείτε δεν αναζητήσατε το όνομά του;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος τι έκανες και τι δεν έκανες δεν μπαίνεις στη διαδικασία να αναζητείς.

Πρόεδρος: Ο Χασαν;

Κατηγορούμενος: Ο Χασανάκος, παίζαμε μπάλα στα μπασκετάκια στο σταθμό Λαρίσης. Δεν θυμάμαι για αίτημα φιλίας, δεν αποκλείω ο Χασάν να μου είχε μιλήσει για τον Αλί.

 

Κατηγορούμενος: Ναι, αποφορτιζόμουν με αυτό το μαραφέτι, ειδικά στην αρχή πειραματιζόμουν. Μετά άρχισα να διαγράφω και να επιλέγω. Στην αρχή είχα μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, αλλά όχι παράτυπη ή παράνομη δραστηριότητα στα σόσιαλ. Δεν θυμάμαι, αλλά δεν το αρνούμαι.

Πρόεδρος: Όταν τον είδατε;

Κατηγορούμενος: Ναι τον θυμήθηκα.

Πρόεδρος: Υποστηρίζει ότι έχει έρθει σπίτι σας με φίλους ότι πήγατε να τον πάρετε από το αεροδρόμιο.

Κατηγορούμενος: Δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου. Όχι μόνο δεν τους θυμάμαι, δεν τους ξέρω.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν έφερε όλα τα μηνύματα παρά μόνο συγκεκριμένα.
Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι ήρθαν σπίτι μου.

Πρόεδρος: Γιατί να τα πουν όλα αυτά.

Κατηγορούμενος: «Μπορώ να έχω γνώμη. Γιατί να το πουν αυτό; Ειδικά ο Αλί μου φάνηκε ένας αδίστακτος καιροσκόπος που είναι διατεθειμένος για όλα. Δεν αποκλείω να έχει έρθει στο Αμαντέους, δεν θυμάμαι όλους τους φανς. Στο σπίτι μου όμως δεν ήρθε. Γιατί, γιατί να τα πουν; Εγώ αυτούς τους ήξερα σαν ανθρώπους του τότε. Ίσως η πικρία, ίσως η απόρριψη να είναι το κίνητρό τους, ένα κοκτέιλ από οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, από, από, από…

Οι άλλοι μάρτυρες μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση για το 2010. Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο, παρά να υποστηρίξουν όψιμα τον φίλο τους. Ο Αλί δεν μπορούσε να θυμηθεί καν τη χρονιά που λέει ότι βιάστηκε. Αυτό είναι τουλάχιστον αδιανόητο. Υπάρχει η αντίληψη, έχει γίνει μόδα να γίνει κάποιος καλλιτέχνης, ηθοποιός. Κι εμένα με έχουν προσεγγίσει πολλά άτομα για να μπουν στο θέατρο. Δεν αποκλείω να με έχουν προσεγγίσει για να τους κάνω τραγουδιστές , τοπ μόντελ, αλλά κυρίως για ηθοποιία».

Πρόεδρος: Ο Αλί ισχυρίζεται ότι του άρεσε το τραγούδι. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Κατηγορούμενος: Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν ξάδελφος του Χασάν και ήθελε να γίνει Ρουβάς. Δεν θυμάμαι από πού το ξέρω, ο Χασάν μου είχε πει ότι έχει έναν ξάδελφο που ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Ίσως ο ίδιος ο Αλί να μου είχε πει ότι ήθελε να γίνει Ρουβάς. Πάντως όταν άκουσα το όνομα Αλί είπα, ο νεαρός που ήθελε να γίνει Ρουβάς.

Πρόεδρος: Δια ζώσης τον γνωρίσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι, ποτέ.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι κατάμεστη. Μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούν την απολογία του σκηνοθέτη είναι ο αδελφός του, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφός του, άλλα φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.

Παρόντες στην αίθουσα είναι ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο Νίκος Σ., ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε καταγγείλει δημόσια τον Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.