ΤΡΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ (ΠΟΥΤΙΝ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ “ΟΥΚΡΑΝΙΑ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Mέιλ επικοινωνίας με το σάιτ:   1. nikospasxalinos@gmail.com   2. hnaturalis@yahoo.com

________________________________________________________

Δημοσίευμα του Le Point για Πούτιν - Ερντογάν | Διεθνή Ειδήσεις

Διακοπές στην Τήνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτο) - Aftodioikisi.gr

1. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΛΑΒΡΟΦ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Τσαβούσογλου: Η κακομαθημένη Ελλάδα ανάγκασε τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα και τους μπλόκαρε στο ΝΑΤΟ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Μελβούτ Τσαβούσογλου

Λαβρόφ: Μετά την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ήρθε η… σειρά της Ιρλανδίας - ΤΑ ΝΕΑ

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομά τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ‘Μακεδονία’. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ‘Μακεδονίας’; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τσαβούσογλου είπε πως «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας, η οποία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της».

«Η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση. Η Τουρκία τα έχει όλα αυτά και γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα, το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα έθνος που ζει με την αγάπη στην πατρίδα… από εκεί αντλεί τη δύναμή του. Το να σταματήσεις τους πολέμους δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Πρέπει να υπάρχει ισχυρό κράτος, ισχυρή διπλωματία. Εδώ έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη, τον οποίο ζηλεύει ο κόσμος, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία» είπε ακόμη και δήλωσε ότι για αυτό «ως Τουρκία δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας και ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλο τον κόσμο. Ο τόπος που δεν πάμε δεν είναι δικός μας».

2. Πρόκληση Τούρκου πολιτικού: Ηρθε στην Αθήνα και άνοιξε τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή

Πρόκληση Τούρκου πολιτικού: Ηρθε στην Αθήνα και άνοιξε τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή

3. Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος

ο δημοσίευμα της Daily Sabah γράφει:

«Έλληνας κατάσκοπος που παρείχε πληροφορίες από την Τουρκία συνελήφθη από επιχείρηση της ΜΙΤ

Ο Έλληνας πολίτης Mohammed Amar Ampara, ο οποίος είχε αναλάβει να κατασκοπεύει την Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (ΕΥΠ), συνελήφθη από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).

 

5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29-30 Ιουνίου, θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών, αλλά και για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αυτή την περίοδο εκδηλώνονται με την σφοδρή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

.ην επέκταση της δράσης της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας -αυτοτελώς ή και με συνεργαζόμενα κράτη- σε όλη την υδρόγειο, όπως στον Ινδοειρηνικό που εξελίσσεται σε “θερμή” περιοχή με ξεχωριστή θέση στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας.

• Την προώθηση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, με την ένταξη σε πρώτη φάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας και με στόχο την παραπέρα περικύκλωση της Ρωσίας.

• Τον εκσυγχρονισμό του συμβατικού, αλλά και πυρηνικού οπλοστασίου, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί.

***

Εν αρχή ην ο Ρώσος δικτάτορας. Και το όνομα αυτού Πούτιν ή Νέος Χίτλερ. Παρανοϊκός,  κατ΄αρχήν. Κι αυτή ακριβώς η  φοβερή και αθεράπευτη αρρώστια της παράνοιας, ήταν εκείνη που τον ανέδειξε στο υψηλότερο αξίωμα της ιστορικής χώρας.  Αλλιώς, λογικός, συνετός, συνειδητοποιημένος και με στοχασμό άνθρωπος δε θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί  πως θα σκαρφαλώνει σε σκαλιά εξουσιών με  δολοφονίες, ομαδικές και ατομικές εκτελέσεις, με μαφιόζικες  τακτικές,  με απάτη, υποκρισία ψεύδος και απανθρωπιά.

Η Ιστορία, όπως  με πολλούς πριν από  αυτόν και  με  όμοιες συμπεριφορές, ειδικά στην άσκηση  σφαιρικής  εξουσίας, όπως στα τελευταία χρόνια ο  Χίτλερ,  θεωρεί τον Πούτιν ψυχοπαθή, με χρόνιες ψυχώσεις και σύνδρομα που του συσκοτίζουν τόσο το νου και του στερούν τις ηθικές αντιστάσεις που διακρίνουν ένα φυσιολογικό  “μέσο άνθρωπο”. Και να θέλει ο άρρωστος  δικτάτορας ,δεν μπορεί να αλλάξει, να κάνει αλλιώς.  Για τον ίδιο λόγο που ο σκορπιός στον  Αισώπειο Μύθο, δεν μπορεί να μη τσιμπήσει το βάτραχο.

Τα έργα και  οι ημέρες του γνωστά. Ουδείς στον αιώνα μας έχει στα χέρια του τόσο πολύ αίμα ,όσο τούτος  ο τρελαμένος Τσάρος. Μόνο στη Συρία  χρεώνεται με πάνω από 700.000 νεκρούς,  εκατομμύρια  σακατεμένους, αλλά και  πρόσφυγες και ξεριζωμένους.  Δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, επειδή ακριβώς δεν διαθέτει ηθικές αναστολές και αντιστάσεις. Να  σκεφτεί  μόνο κανείς πως  κατά την πρώτη εισβολή στην Αν, Ουκρανία το 2014, χτύπησε και συνέτριψε επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιανών γραμμών, που μετέφερε πάνω από 300 επιβάτες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και επιστήμονες ερευνητές που επέστρεφαν από ιατρικό συνέδριο για το AIDS  .Απομονώσαμε αυτό το παράδειγμα, αν και δεν ήταν το πλέον  πολύνεκρο έγκλημα, για να δείξουμε πως ο Νέος Χίτλερ  έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα και κατά πολύ σε αγριότητα και εγκληματική τακτική   το Γερμανό αρχηγό των Ναζί, ο οποίος  θα ζήλευε  τόσο τις ανύπαρκτες ηθικές δεσμεύσεις που οφείλει στοιχειωδώς  να διαθέτει ένα άτομο, όταν διαχειρίζεται εξουσία, όσο  και τα  «ποιοτικά” χαρακτηριστικά τέτοιων εγκλημάτων, ειδικά όταν πρόκειται  για θύματα   με  παιδιά και άμαχους.

Μια μικρογραφία και  καρικατούρα τώρα   του άρρωστου δικτάτορα της Ρωσίας, είναι και ο ομόλογός του, κοινοβουλευτικός και τούτος δικτάτορας,της Τουρκίας ,  Ερντογάν. Με όλα τα συμπτώματα της ψυχοπάθειας  του Ρώσου  και με  κοινό,  εκείνο του μεγαλοϊδεατισμού  που κατατρύχει  κυρίαρχα τέτοιες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες.  Ίδιος και όμοιος ο Τούρκος δικτάτορας  και επιπλέον  αχυράνθρωπος του Νέου Χίτλερ, τις εντολές του οποίου εκτελεί κατά γράμμα.

Το κακό όμως δε σταματά  στου  δυο  αυτούς εγκληματίες.    Η χώρα μας σε τούτη την δύσκολη ιστορική συγκυρία έχει  την ατυχία  ο  πρωθυπουργός της  Κυριάκος Μητσοτάκης , να θεωρείται ιστορικά  ο χειρότερος πολιτικός, τουλάχιστον από τη λεγόμενη Μεταπολίτευση  και μετά.

Με όλα και τούτος τα χαρακτηριστικά ενός δικτάτορα που εκλέχτηκε με …ψήφους.  Χίτλερ, Πούτιν, Ερντογάν,  ας μην ξεχνάμε , δεν προχώρησαν σε  πραξικοπήματα για να καταλάβουν την εξουσία. Την κατέκτησαν…δημοκρατικά  μέσω των εκλογών, αξιοποιώντας ακριβώς τα άρρωστα συμπτώματα     που διακρίνουν τους οπαδούς   τους. Και είναι αυτοί  που τρέχουν στις κάλπες να φέρουν στην εξουσία   εγκληματικά  μυαλά , όπως ακριβώς είναι και τα δικά τους τους. Αν είχαν και τούτοι εξουσία θα έκαναν ακριβώς τα ίδια με τους αρχηγούς τους. Μπορεί και χειρότερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επίσης άρρωστος, αλλά τούτος πάσχει,  όχι από τα ίδια σύνδρομα των δύο άλλων δικτατόρων, όπως αυτό του μεγαλοϊδεατισμού. Ο γιος του πλέον διεφθαρμένου ΄Ελληνα  πολιτικού στη σύγχρονη Ιστορία  του τόπου, του Κων.Μητσοτάκη,  έχει κατακυριευθεί από άλλα ισχυρά και ολέθρια  πάθη. Αυτά της διαφθοράς  και του εύκολου πλουτισμού με κάθε μέσο.

Και οι τρεις  αυτές ψυχοπαθητικές προσωπικότητες με αυτόνομη, απεριόριστη  και αποκλειστική  άσκηση κυβερνητικής εξουσίας,  εμπλέκονται  στα  δρώμενα μιας   εποχής , τα εχέγγυα της  ιστορικότητας της οποίας, τα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας με όσα διαδραματίζονται  καθημερινά. Και φαίνεται καθαρά πια  πως ο ένας συμπληρώνει το έργο του άλλου, συνειδητά και ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Συγκεκριμένα . Ο Πούτιν για να χτυπήσει το ΝΑΤΟ που εμποδίζει το μεγαλοϊδεατισμό  και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια.  Ο Ερντογάν,  για να κρατήσει  με τα δόντια την εξουσία και να σταματήσει τον οικονομικό κατήφορο που εδώ και καιρό έχει πάρει φόρα στη γείτονα και είναι ολέθριος  και αμετάκλητος.  Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης με λύσσα προσπαθεί  να τελειώσει την κυβερνητική  του θητεία, σωρεύοντας  παράνομα κέρδη από μίζες και χρηματισμούς από τα λόμπι τα συμφέροντα των οποίων  εξυπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια της άσκησης της  εξουσίας.  Ο γόνος της πλέον διεφθαρμένης  κομματικής φαμίλιας στο τόπο μας  είναι ένας  από  ο πλουσιότερους ΄Ελληνας, που απέκτησε όλο αυτό τον πλούτο από την κλοπή,  διαφθορά, διαπλοκή και  απάτη.

Οι τρεις, λοιπόν,  αυτοί κοινοβουλευτικοί δικτάτορες,  για να έρθουμε αποκλειστικά  στη δική μας γειτονιά, εδώ και καιρό κατεργάζονται  τον όλεθρο δυο λαών.  Ο Πούτιν με εργαλείο τη στήριξη της οικονομίας του Ερντογάν που έχει  καταρρεύσει , τον κρατάει ακόμα στην εξουσία. Ο δικτάτορας της Τουρκίας  σε αντάλλαγμα του προσφέρει  αυτό ακριβώς που θέλει ο Ρώσος Την  αναστάτωση στους κόλπους του ΝΑΤΟ, την αναταραχή, την  έλλειψη σύμπνοιας συνοχής  και κοινής δράσης.

Στο Αιγαίο,  με  δικαιολογημένο πρόσχημα τη στρατικοποίηση των νησιών ,αλλά  και το πάθος  του Κυριάκου Μητσοτάκη για μίζες από τους εξοπλισμούς, ο Τούρκος δικτάτορας   εργαλειοποιεί  την ένταση και  απειλεί τη χώρα ακόμα και με κατάληψη νησιών που εδώ και δεκαετίες ανήκουν επίσημα και  με ισχυρές συνθήκες στη χώρα μας.

Αχυράνθρωπους  και σφογγοκωλάριους και οι τρεις δικτάτορες  σε όλο αυτό το παράλογο  θέατρο που παίζεται, έχουν  τον  γκεμπελικό  Τύπο και των τριων χωρών, αλλά  ειδικά στη χώρα μας   ο Ρώσος μονάρχης  έχει επιστρατεύσει  πρόσωπα ,αλλά και κομματικούς σχηματισμούς  και «μορφώματα» κάθε είδους που χρηματίζονται  ασύστολα με ρώσικο χρήμα.  Κατονομάσαμε εδώ  στο παρελθόν τους περισσότερους.

Κώστας Καραμανλής, Πάνος Καμμένος,  πασίγνωστα ονόματα  στην εμπορική δημοσιογραφία  της γνωστής σχολής Τράγκα  και  επιχειρηματίες-  σχολάρχες στο χώρο της τηλεόρασης και των εκδόσεων.  Το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ,  οι ψευτοαναρχικές ομάδες του Ρουβίκωνα,  ο Λαφαζάνης και δεκάδες άλλοι,  χρόνια τώρα ξεκοκαλίζουν ρούβλια   του δικτάτορα  με στόχο την αναταραχή, την απαξίωση και την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε  Αυτές ακριβώς που είναι και οι προτεραιότητες   της ιμπεριαλιστής  αρπακτικότητας   του Τσάρου.

Ο κίνδυνος να γίνει η χώρα  μας μια νέα  «Ουκρανία» είναι υπαρκτός. Πριν μερικά χρόνια , όπως γράφαμε εδώ, ήταν αδύνατο ακόμα και ως σχεδιασμός μιας  επίθεσης.   Τα προβλήματα της Τουρκίας   ήταν η μεγαλύτερη εγγύηση της ειρήνης, την οποία ,όμως,  αντί να εκμεταλλευτούν παραγωγικά με την ανάπτυξη δυνατών σχέσεων των δύο λαών, οι ελληνικές κυβερνήσεις , χρόνια τώρα, προχωρούσαν σε μονομερείς ενέργειες,  όπως η επέκταση στα δέκα  μίλια του  εναέριου χώρου, η στρατικοποίηση των νησιών και ασφαλώς το μέγα έγκλημα της Χούντας με τη σχεδιαζόμενη γενοκτονία από τον δικτάτορα Ιωαννίδη του Κυπριακού τουρκισμού,  που έδωσε την αφορμή στον Ετσεβίτ  να διχοτομήσει το νησί.

Σήμερα τα προβλήματα και ειδικά  ο οικονομικός και πολιτικός  κατήφορος της  Τουρκίας  με ένα αδίστακτο, πέρα από  ψυχοπαθή  Σουλτάνο,   μπορεί να οδηγήσουν το άρρωστο μυαλό του και  με τις υποδείξεις  και παροτρύνσεις  του «χορηγού»  του Τσάρου, σε παρανοϊκό  εγχείρημα εισβολής σε  ελληνικά νησιά.

Οι πιθανότητες εισβολής είναι αυξημένες σήμερα. ΚΑΙ   Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ  ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΔΩ  ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ  ΒΑΡΥΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ.

Το πρώτο  και κυρίαρχο ζητούμενο είναι  αυτό.  Ακολουθούν οι ακόλουθες  SINE QUA NOΝ ενέργειες.

  1. Η επέκταση της ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΕΚΓΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στη χώρα. Από τη μια ως την άλλη άκρη. Η νέα πιθανότατα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να σταματήσει ,να απαλλαγεί οριστικά από  τις παιδικές ασθένειες του στείρου, Κουκουεδίστικου  αντιαμερικανισμού  και να προχωρήσει στην εκχώρηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας στο ΝΑΤΟ. ΄Ετσι και αλλιώς, η  στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας είναι δεδομένη. Η Συμμαχία έχει που έχει στο στόχαστρο και τον Ρώσο και τον Τούρκο δικτάτορα. Αφήστε τους Αμερικανούς να τελειώσουν  με δαύτους. Η Ελλάδα,  το ξέρει ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι ΜΟΝΗ σε περίπτωση επίθεσης του Ερντογάν.  Χωρίς το ΝΑΤΟ να έχει τον απόλυτο σχεδιασμό και έλεγχο  της άμυνας  της χώρας η τραγωδία θα είναι ασύλληπτη.
  2. Η αποστρατικοποίηση των νησιών , που θα είναι ΜΕΓΑ λάθος αν πραγματοποιηθεί  αυτή την ώρα, όμως είναι απαραίτητο να γίνει, όταν πια το ΝΑΤΟ θα έχει εγκαταστήσει εκεί τα δικά του όπλα και θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση τί θα γίνει με τον Τούρκο δικτάτορα και για πόσο ακόμα θα  ταλαιπωρεί και τους δυο λαούς. Και όχι μόνο, αλλά και την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αυτός  ο μεγαλοϊδεατισμός  και  η αφροσύνη γενικότερα  του  φαντασμένου και ανισόρροπου Τούρκου δικτάτορα.
  3. Είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. Απομόνωση της αντιτουρκικής και ισλαμικής   υστερίας σε  ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και σε θερμοκέφαλους,  επίσης ανισόρροπους εθνικιστές.  Ανάπτυξη   ουσιαστικής  σχέσης και συνύπαρξης με  τις δυνάμεις Ειρήνης και στις δυο γειτονικές, αδερφές  χώρες. Τούρκοι και ΄Ελληνες συνειδητοποιημένοι πολίτες είναι  καιρός και απολύτως απαραίτητο σήμερα ,  να συνάψουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, συμμαχίας και συνεργασίας με απώτερο στόχο να καταστούν με το χρόνο κυρίαρχες δυνάμεις σε κέντρα αποφάσεων  και των δυο χωρών.  Η καλύτερη  εγγύηση και διασφάλιση  της  ΕΙΡΗΝΗΣ  είναι η  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συνύπαρξη  κα προσέγγιση των δυο λαών, που μοιάζουν, άλλωστε, ως δυο σταγόνες νερού. ΄Εχουμε χίλια πράγματα να μας ενώνουν με τους Τούρκους, παρά με οποιονδήποτε άλλο λαό της Ευρώπης. ΄Ενα σημαντικό είναι  η κοινή ιστορική   πορεία μας  για αιώνες.
  4. Συμφωνία για προσφυγή στο Διεθνές ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ με ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ.  ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ.  ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
  5. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ  ΘΕΣΕΩΝ  ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΡΝΗΝΗΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΗ  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΛΕΘΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ

΄Ακουσε. Μη είσαι αφελής και ανόητος. Πριν 3/4 μήνες και ο  Ευρωπαίος Ουκρανός   κατέβαζε  να δει ταινίες από  το “torrent”  , έπαιζε στο τάμπλετ του  videogames  και προγραμμάτιζε τις καλοκαιρινές διακοπές του να πίνει “μπόμπες” στα  μπιτσόμπαρα της Κρήτης. Σήμερα  είναι νεκρός, σακάτης ή πρόσφυγας.

Αύριο θα είναι η σειρά σου. Θα σου κρεμάσουν παλάσκες  και θα σε στείλουν στον ΄Εβρο. Και το πιθανότερο να γυρίσεις στο σπίτι σου σε  κουτί μέσα,  τυλιγμένο με  την ελληνική σημαια.

Ο Κούλης τα παιδιά  του θα τα έχει στην Αμερική και θα ξεκοκαλίζουν με  τη Μαρέβα  τα κλεμμένα.  Οι «Τράγκες» της χώρας θα κάνουν το ιδιο στα Μονακό . Και οι πατριωταράδες, στρατόκαυλοι  σαν το Φλώρο,  τον Κωσταράκο και τον Εγκολφόπουλο  θα τρέχουν ασθμαίνοντας  στα στρατολογικά  γραφεία να απαλλάξουν  από την  υποχρέωση να φέρουν όπλο   τα εγγόνια τους,  ως Ι΄5,  λόγω..πλατυποδίας.  Είναι έργο ξαναπαιγμένο στο μηχανή προβολής της Ιστορίας.

Βγάλε  το γράσο από τα μάτια σου και το κερί από τα αυτιά σου. ΄Ακου, έστω για μια φορά ,τη φωνή της λογικής και  της σύνεσης.

Συστρατεύσου  με εμάς  εδώ.  Δεν έχουμε κανένα ,άλλο κέρδος, να σου τα λέμε χύμα.  Μόνο της αίσθηση της  ευθύνης, ως  μη συστημικές  και εξωνημένες πένες.

Παλεύουμε να σου δείξουμε το δρόμο  να ζήσεις ελεύθερα.  Σωματικά και ψυχικά ακέραιος.  Σύνελθε επιτέλους!