Πού πας, Κασσελάκη με τέτοιον καιρό;

“Έκρηξη άμεσων ξένων επενδύσεων 62% την τελευταία τριετία στην Ελλάδα  Άνθηση της αγοράς ακινήτων.  Σημαντικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Από 4,15 δισ. δολάρια που ανήλθαν κατά μέσο όρο στην τριετία 2017-2019 έφτασαν στα 6,7 δισ. δολάρια την τριετία 2021-2023, σημειώνοντας μία αύξηση 62% καθώς η ελληνική οικονομία σημείωνε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

iefimerida.gr

***

Στις 7 Μάρτη  2004, ο Κωστάκης Καραμανλής, ο ανιψιός του Κων/νου Καραμανλή, ιδρυτή της ΕΡΕ και της Ν.Δ ,γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας, διαδεχόμενος  τον Κώστα Σημίτη.  Το γιατί και πώς έγινε, μην το  συζητάμε τώρα,  γιατί «θα γελάνε  οι κότες και  το παρδαλό κατσίκι». ΄Αλλωστε, έστω και με αυτό τον κίνδυνο παρόντα, εμείς εδώ συνεχώς και αδιαλείπτως επισημαίνουμε  ότι  το άτομο  απο τη Ραφήνα  με την…αξιοσύνη, την λαμπρή παιδεία και την ευφυία του,  σε πείσμα της κακότητας και τη ζηλοφθονίας των αντιπάλων του, κέρδισε όλους τους τίτλους που δεν θα  τους κατείχε (λένε οι κακοί) ,  αν δεν ήταν «ανιψιός».

Επειδή, όμως, «τα πολλά λόγια  είναι φτώχεια»,  ας αφήσουμε  τους αριθμούς ,που ως γνωστό είναι αμείλικτοι και μαζοχιστικά ειλικρινείς, να μας εξιστορήσουν τον βίο και την πολιτεία εκείνης της χρυσής κυβέρνησης (2004-2009) στον οικονομικό τομέα.  Και είναι σίγουρο  πως εύκολα και καταληπτά θα    οδηγήσουν στην εξαγωγή των  συμπερασμάτων και των χαρακτηρισμών για εκείνη την αλήσου μνήμης  κυβερνητική θητεία του «ανιψιού».

΄Εχουμε λοιπόν και λέμε,  σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας :

1.Από το  1996 μέχρι το 2003  το χρέος αυξήθηκε περίπου 80 δισ. ευρώ .  Από τα 100, δηλαδή, που ήταν μέχρι τότε, πήγε στα  180 δισ. ευρώ. Να θυμίσουμε στο μεταξύ  με την ευκαιρία στους ξεχασιάρηδες της γαλάζιας ακρίδας, που επιμένουν  πως  για  την οικονομική τραγωδία (αλλά και για όλα τα άλλα) φταίνε το παλιό ΠΑΣΟΚ, πριν  από  μισό αιώνα και η κυβερνητική θητεία  ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα,    ο άλλος «γόνος» σήμερα , του Μητσοτάκη τούτος, κοντεύει να  φτάσει το χρέος στα…500 δισ. Και παλεύει απεγνωσμένα να το μειώσει, για να κρυφτεί πίσω από τους αριθμούς. Τόσο άθλιος!

2. Από 2004 μέχρι 2009  της Καραμανλικής λαίλαπας  το χρέος αυξήθηκε περίπου 120 δισ. ευρώ .  Εκτοξεύτηκε, δηλαδή  από  τα 180 στα 300 δισ. ευρώ!

Για μη θεόστραβους  και γνωρίζοντας έστω και κολλυβογράμματα ,  είναι φανερό πως το   δημόσιο χρέος μέσα σε έξη (6) χρόνια Καραμανλικής διακυβέρνηση,  αυξήθηκε  κατά   40 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερο από ό,τι τα οκτώ (8) προηγούμενα.  Μια  τρομακτική  στο σύνολό της  αύξηση που  την  έκρυβαν  επιμελώς κυβέρνηση και Γκεμπελιστάν.

2007/2008.  Η χώρα έτρεχε με ταχύτητα αστραπής στο  βάραθρο της χρεοκοπίας και ο «Ταρζάν», ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης,  ο Αναστασιάδης , ασφαλώς και τα Γκεμπελάκια της αριστεροφροσύνης ,του προοδευτισμού και της ιδεολογικής θολούρας, έδιναν τα ρέστα τους στην παραπληροφόρηση,  για να σώσουν το τομάρι του Κώστα Καραμανλή. Και πλούτισαν από  εκείνο το έγκλημα  της εσχάτης  προδοσίας  που διέπραξαν.

Δείτε τους σήμερα να απολαμβάνουν τα αργύρια του  ανοσιουργήματός του  χωρίς τσίπα  στα παλάτια που σήκωσαν στα βόρεια προάστεια και να ακουμπάνε  τα προκλητικά τους θάρρητα  στα  φουσκωμένο περιεχόμενα   των υπόγειων  τραπεζικών θυρίδων της Ελβετίας .  Και  , η ατιμωρησία, να συνεχίζει δεκαετίες τώρα  να αποτελεί το εθνικό σπορ της  φαιδρής χώρας.

2023/2024. Ίδια γκεμπελικά εγκλήματα. Ούτε καν τα ονόματα  δεν άλλαξαν. Η χώρα, όπως  τότε και όχι πια  μόνο με τη φωνή των αριθμών, αλλά με την επώδυνη και ντροπιαστική φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει  εισέλθει ήδη στη δίνη του  οικονομικού ολέθρου.   Και ο Αλαφούζος με το Ράφτη  χορεύουν αγκαζέ στο σκοπό της παραπλάνησης της  κοροϊδίας, της απάτης. Του  μεγάλου ανοσιουργήματος , που θα πληρώσουν ακριβά μια μέρα.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει, μας λέει, να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας!  Πώς να μην είσαι παρορμητικός και αφελής  μέχρι βλακείας,  άμα είσαι 35 χρόνων; Πώς το έλεγε  ο  λαϊκός θυμόσοφος, εκτός από  δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς; «΄Αμα είσαι 70 και  βλέπεις πώς σκεφτόσουν και τι έκανες στα 30 σου ή  γελάς ή κλαις». Σοφό!

Με ένα δημόσιο χρέος που όταν του πετάξει την «καυτή πατάτα» ο Κυριάκος, όπως ο Κωστάκης  στον
«αγαθό» Γιωργάκη,  θα έχει ξεπεράσει τα 500 δισ. όσα «μαξιλάρια» κι αν …ξεπουπουλιάσει ο γόνος Μητσοτάκη,  δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθεί στον πειρασμό  της μίζας και να μην εκτοξεύσει το χρέος σε ύψη που αυτή την ώρα  είναι αδύνατο να υπολογιστoύν.  Θα ζούμε να το δούμε, γιατί θα είναι σύντομα.

Πού πας Κασσελάκη σε τέτοιους καιρούς; Ως οβελία της Λαμπρής  θα σε  σουβλίσουν, για να  σε καταβροχθίσουν οι ύαινες κάθε είδους  της Μπανανίας με το όνομα Ελλάς της φαιδράς  πορτοκαλιάς!

Κάτσε  στ΄ αυγά σου, αν θες να έχεις την υγειά σου!  Ως πασχαλιάτικη ευχή,  σου δίνουμε τη  συμβουλή.