“Πᾶσα βασιλεία ἐφ᾿ ἑαυτὴν διαμερισθεῖσα, ἐρημοῦται”. Αλληλούια,αδερφοί! .  

Evangelos Antonaros

“ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

Η χιονοκαταιγίδα που κάποιοι ανοήτως βάφτισαν ΕΛΠΙΔΑ ισοπέδωσε και την τελευταία ελπίδα κάποιων οτι η χώρα μπoρεί να κυβερνήθει από αυτή την κυβέρνηση των ανίκανων ερασιτεχνών”. 

***

Ευαγγέλιο:

“Αὐτὸς δὲ εἰδὼς αὐτῶν τὰ διανοήματα εἶπεν αὐτοῖς· πᾶσα βασιλεία ἐφ᾿ ἑαυτὴν διαμερισθεῖσα, ἐρημοῦται, καὶ οἶκος ἐπὶ οἶκον, πίπτει.
εἰ δὲ καὶ ὁ σατανᾶς ἐφ᾿ ἑαυτὸν διεμερίσθη, πῶς σταθήσεται ἡ βασιλεία αὐτοῦ;”

****

Ο Ευάγγελος ανήκει στην οικογένεια των …Δαιμόνων της Δεξιάς (επάρατη). Της καραμανλικής κεντροδεξιάς. Η συμβολή του  καθοριστική   στη χρεοκοπία της χώρας από την τότε κυβέρνηση  του ανιψιού,  της οποίας υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σήμερα, βρίσκεται  εκτός  Δεξιάς ομάδας  και  προπονείται στο  γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και κολλητός συμπαίκτης του Βαξεβάνη.

Λέει τελευταία πολλές αλήθειες. Από μόνες τους αυτές,  όμως, δεν τον εξιλεώνουν. Ας είναι.

Ευπρόσδεκτος, πάντως  στο  αντιΜητσοτακικό   στρατόπεδο μια και κατεβάζει  ηχηρές και  σβουριχτές σφαλιάρες στο σβέρκο του Κούλη τους  . Κι αφού   καλό  κάνει, κακό όχι, ας μείνει κι ας τον κράζει και τούτος τον αρχιΣατανά , τον Εωσφόρο  Μητσοτάκη.

Συμπέρασμα.  Εκείνο  που  φαίνεται  καθαρά  πια είναι η  διάλυση της Δεξιάς. Οριστική και αμετάκλητη. Τα κατάφερε ο …γκαντέμης  της φαμίλιας. ΄Οπου τα μέλη της χώνονται, χρόνια τώρα, διαλύουν το Σύμπαν.

Χίλα κομμάτια γίνανε στο βασίλειο της Δεξιάς.   “Ο Σατανάς διεμερίσθη και η βασιλεία του δε στέκεται πλέον”.

Αλληλούια,  αδερφοί! .

___________________________________________________________________

                                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ντροπιαστικές εικόνες: Ταλαιπωρημένοι οδηγοί της Αττικής Οδού κοιμούνται στα πατώματα ξενοδοχείου

Η Αττική οδός για το χάος με τους εγκλωβισμένους οδηγούς: Εχουν διπλώσει νταλίκες -Απαραίτητες οι αλυσίδες | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Αττική οδός

Ντροπιαστικές εικόνες: Ταλαιπωρημένοι οδηγοί της Αττικής Οδού κοιμούνται στα πατώματα ξενοδοχείου

” επί ώρες είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό κι αφού μετά από πολλές ώρες «απελευθερώθηκαν» πήγαν σε ξενοδοχείο της Κάντζας για να ζεσταθούν και να ξεκουραστούν. Ωστόσο, δεν υπήρχε μέριμνα ούτε γι΄αυτό με αποτέλεσμα οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες εξουθενωμένοι και νηστικοί να καταλήγουν να κοιμούνται στα πατώματα, χωρίς καμία ενημέρωση.”

****

Τα τελευταία  25 χρόνια πατρίδα μου είναι η ξενιτιά. ΄Εχω ζήσει   σε χώρες που το θερμόμετρο τέτοια εποχή, πέφτει στους μείον 20 και 25. Χιόνι να θάβει ολόκληρες πολιτείες.

Γράφαμε πρόσφατα:

¨…Τέτοια εικόνα είδα μόνο στο Κίεβο. -20 και -25 βαθμοί!   Εδώ, μάλιστα, στα πεζοδρόμια  κρέμαγαν  κόκκινες κορδέλες, να μην περνάει κόσμος, γιατί τα  βαριά  κρύσταλλα υπήρχε κίνδυνος να πέσουν στα κεφάλια των περαστικών και να τους αφήσουν στον τόπο.

Μόνο που εδώ δε χρειαζόταν  να μένεις μέσα στο βαρύ χιονιά. Το πρωί οι δρόμοι ήταν καθαροί, Νύχτα και ημέρα δούλευαν στους δρόμους τα εκχιονιστικά . (Α, ρε, Ελλάδα, πόσες φορές δεν το είπα   στη Ρουμανία, τη Σουηδία, την  Αγγλία. Με 5 πόντους χιόνι στη Μαλακάσα,  ερχόμενοι  από Πράγα με λεωφορείο , μείναμε. Αποκλειστήκαμε  δυο μέρες!   Δεκαετία 80.  Και περάσαμε την τότε Τσεχοσλοβακία με 3 μέτρα χιόνι,  χωρίς να σταματήσουμε πουθενά!’

Τέτοια   Μπανανία,-Μπανανιά  ή  την  κόβεις από τη ρίζα και την πετάς ή   μπανάνες στυφές  θα βγάζει  μια ζωή.  Και μαϊμούδες θα κυνηγιούνται  και θα σκούζουν στα κλαριά της, πετώντας  σάπια  η μια στην άλλη.

Κόψιμο “ΣΥΡΙΖΑ” , εδώ και τώρα!

2. Ν. Μαραντζίδης και Σώτη Τριανταφύλλου για τον αγιασμό των Rafale: Μια σκοταδιστική Ορθοδοξία

Αγιασμός μετά την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα

***

Γιατί,  υπάρχει και πεφωτισμένη  Ορθοδοξία; Α, ναι. Του Σαββόπουλου, του Ράμφου, του Γιανναρά και λοιπών  ζαρζαβατικών του μπαξέ. Προσχώρησε  πρόσφατα  και η   Σωτηρία μας; Ομολογούμε δεν το ξέραμε.

.ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΑΞΙΣ. “ΛΙΘΟΙ, ΠΛΙΝΘΟΙ, ΚΕΡΑΜΟΙ  ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ”
1. ” Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr
Ο Μητσοτάκης και ο Ράμφος εγκαινιάζουν το WebTV debate του iefimerida.gr

Μετά, ο “έτερος Καπαδόκης”, ο συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη   στο παραπάνω ντημπέητ   “ο  μεγαλύτερος εν ζωή έλληνας στοχαστής, Στέλιος Ράμφος”, όπως τον αποκαλεί το νέο ιντερνετικό απόκτημα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης ιefimerida.gr.  Βέβαια, ο Στέλιος Ράμφος είναι τόσο μεγάλος εν ζωή στοχαστής, όπως ακριβώς ήταν  μέγας εν ζωή  και ο άλλος ακροδεξιός…φιλόσοφος  Κωνσταντίνος Τσάτος, όπως ακριβώς τον χαρακτήριζε  η εμπορική δημοσιογραφία της εποχής.  Να θυμίσουμε  μόνο για το…στοχαστή κύριο Στέλιο Ράμφο πως στοχάζεται ΚΥΡΙΩΣ χριστιανικά και νέο-ορθόδοξα. Αυτό τα λέει όλα και… «ουκ έχομεν χρείαν  μαρτυρίας»  άλλης.

 Με άλλα λόγια για την ταυτότητα της λεγόμενης Νεο-Ορθοδοξίας (όρος του θεολόγου Ν. Νησιώτη) προσκομίζουμε τα ακόλουθα βασικά της στοιχεία, για να πάρει μια ιδέα ο αδαής.   Είναι η παλιά εκείνη , η αλήστου μνήμης, ορθόδοξη κοινότητα  του ΣΩΤΗΡΑ και της  ΖΩΗΣ. Τη συναντάμε εδώ και κάτι χρόνια νεκραναστημένη  και μεταλλαγμένη σε Νέο-Ορθόδοξη παρέα. Πρόκειται για μια ομάδα-ασκέρι  στο οποίο συμφύρονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι, “φιλόσοφοι”, “στοχαστές” ,τραγουδοποιοί, (κάποιοι μακαρίτες πια)  σαν τους  Χ. Γιανναρά, Κ. Ζουράρ(ι)η, Γ. Μεταλληνό, Π. Νέλλα, Κ. Μοσκώφ, Θ. Ζιάκα, Ζ. Λορεντζάτο,  Δ. Σαββόπουλο και φυσικά τον “μεγαλύτερο εν ζωή ΄Ελληνα στοχαστή” Στέλιο Ράμφο (ω θεοί!). ΄Ενα συνονθύλευμα νέο-Βαρβάρων της σκέψης και της διανόησης, ένας  ακροδεξιο-κεντο-αριστερός αχταρμάς   με φανερή “τρικυμία εν τω κρανίω”, των οποίων το μοναδικά ευδιάκριτο χαρακτηριστικό είναι το ….  “ουκ έγνω η Αριστερά τι ποιεί η Δεξιά” τους.

Ο εις, λοιπόν, εξ αυτών,  ο πολύς  Στέλιος Ράμφος, όπως μας πληροφορεί η Νεο-βιομηχανία παραπληροφόρησης iefimerida.gr,  θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη διαχρονικά η ελληνική κοινωνία. Οι απαντήσεις, βέβαια,  είναι οι  γνωστοί και χιλιοειπωμένοι…βυζαντινισμοί, τα συνήθη “φιλοσοφικά”  φληναφήματα ,που το μόνο που δεν κάνουν είναι να δίνουν…απαντήσεις. Τουλάχιστον σωστές.

Ας τους “κράζουμε” ,όσοι γνωρίζουμε πως  όλο αυτό το σύμφυρμα των  εν ιδεολογική συγχύσει (και ου μόνον) ευρισκομένων    Νεορθόδοξων είναι το ίδιο το παλιό “Κατηχητικό”, αναμορφωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής. Το “ιερατείο”  μεταλλάσσεται συνεχώς ,να γνωρίζετε. Δείτε μόνο την Καθολική Εκκλησία, που πέρασε από την Ιερή Εξέταση να  κόπτεται σήμερα  τάχα για την παγκόσμια ειρήνη ,πους πρόσφυγες και τους κολασμένους της γης. “Λύκοι με ένδυμα προβάτου” είναι μόνο.

3.Κρίση στην Ουκρανία: Για έλλειψη αλληλεγγύης κατηγορείται η Γερμανία από τους συμμάχους

Ο «αποχαιρετισμός» του Πούτιν προς την Μέρκελ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς κατηγορείται για έλλειψη αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία για την άρνησή της να στείλει οπλισμό στην τελευταία. Σε πολλές πρωτεύουσες δυτικών χωρών κυκλοφορεί η κατηγορία ότι η Γερμανία είναι πολύ χαλαρή απέναντι στην Ρωσία. Ακόμα και στο Βερολίνο, η αντιπολίτευση επισημαίνει τις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τράβηγμα στο αυτί

Αρκετά παράπονα έχουν ακουστεί για την επιμονή της γερμανικής κυβέρνησης να μην πράξει όπως έκαναν οι ΗΠΑ, οι βαλτικές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, που έστειλαν όπλα στην Ουκρανία. Στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο ουκρανός πρέσβης στο Λονδίνο, Βαντίμ Πριστάικο, αναπόλησε την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι οι ουκρανοί ακόμα θυμούνται τι έκανε η Γερμανία στην χώρα τους εκείνη την περίοδο.

***

Φοβού τους Δαναούς ,αλλά και τους Γερμανούς. Δεν έχουν μπέσα. Τουλάχιστον σε επίπεδο εξουσίας. Ιστορική διαπίστωση.

Η κυρία Μέρκελ λίγο καιρό πριν, χαριεντιζόταν και λίγο που δε φιλήθηκαν με το κτήνος της Μόσχας. Με το αίμα 700.000 νεκρών στη Συρία στα χέρια, δεν την πείραξαν την πάλαι ποτέ  ηβώσα  στα πέριξ της   KGB ,θυγατέρα του πάστορα.  Τέτοια διπροσωπία, υποκρισία και παρτακισμός!

Γι΄αυτό λέμε.  ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ  και δώρα φέροντας . Πόσω μάλλον  και όπλα μη  χορηγούντας.

4.Ο Γιώργος Λιάγκας για τους ινφλουένσερς: «Είναι παιδιά που δεν έχουν παιδεία»- Έξαλλη η Super Κική

Η Σκορδά... έλυσε τη σιωπή της για την επιστροφή του Λιάγκα: Σαφώς το ήξερα, έβαλα τον σπόρο

Σούπερ Κική: 10+2 φωτογραφίες απ΄ το minimal σπίτι της Stand up comedian και Influencer | fthis.gr

H Super Κική πέρασε στην αντεπίθεση και με δύο Instastories ανέφερε: «Μιλάει ο Λιάγκας για επίπεδο. Ο Λιάγκας που τραβάνε μα@@@@ες στις πλάτες κοριτσιών και γελάει. Αλλά όσοι έχουν χεσμένη φωλιά συμφωνούν με το απλυταριό. Πως γίνεται ένας ακτιβιστής να ζητά στήριξη από έναν σεξιστή; Το είδαμε και αυτό Λιάγκας-Γκιώνης bff».<

****

Τα σούργελα  εν παρελάσει. Και μπουκωμένοι σκουπίδι.  Είπε, δε,  ο γαϊδαρος τον πετεινό κεφάλα!