“Σαλμάν Ρούσντι” και “Μουφτήδες” του Ελλαδιστάν.

Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας που έγινε άθελά του σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης

Ο Σαλμάν Ρούσντι

 

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ «Οι σατανικοί στίχοι» ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι χθες, Παρασκευή, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, προσπαθούσε μετά το φετφά του 1989,που καλούσε για τη δολοφονία του/Ένας 24χρονος κάτοικος του Φέρβιου του Νιου Τζέρσεϊ, ονόματι Χάντι Ματάρ, είναι ο δράστης της επίθεσης στον διάσημο συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

***

“Σαλμάν Ρούσντι”  δεν είναι μόνο ο  γνωστός συγγραφέας του   μυθιστορήματος  “οι σατανικοί στίχοι”.   Ούτε αποκλειστικά  οι   εκδότες  των  φετφάδων  του  Ισλαμικού νόμου.

Οι έμποροι της  παγκόσμιας γκεμπελικής βιομηχανίας είναι   πρώτοι  και καλύτεροι Μουφτήδες. Εκδίδουν φετφάδες, με… νομιμοφανή κοσμιότητα. Στην ουσία και τούτοι δίνουν την ίδια εντολή . «Σκοτώστε, όπου συναντήσετε τον ασεβή συγγραφέα».

 Παρουσιάζουν, ας πούμε το δράμα του Τζούλιαν ΄Ασανζ και τάχα μου συντάσσονται  με τον διωκόμενο ακτιβιστή μπλόγκερ!  Είναι τούτοι, όμως, που ζητούν από   το Σύστημα να  τον κρεμάσει.   Και το κάνουν με τους δικούς  τους, χίλιους  τρόπους. Πρώτα με την επιλογή της  αποστασιοποίησης, της απομάκρυνης  παρασάγγες  από τον  κανονικό  δρόμο που διάλεξε  να περπατήσει ο Τζούλιαν, ως πραγματικός  εργάτης -σκαπανέας   του Τύπου.

 Οι Γκέμπελς  προσέχουν.  Δεν είναι ανόητοι  να  πέφτουν, όπως εκείνος   στη φωτιά.  Δουλειά τους είναι οι…διαφημίσεις.  Στέκονται μακριά και εκ του ασφαλούς  ξεκοκκαλίζουν το χοντρό χρήμα.

Εμπόριο κάνουν, δεν είναι Τύπος.  ΄Εχουν χιλιάδες “ράμματα για τη γούνα των εξουσιών”.  Αλλά,  ως εξουσία και τούτοι, δεν  προχωρούν σε   κακοτοπιές και αποκοτιές.  Ποτέ πέραν  των εσκαμμένων.   Ο ΄Ασανζ  που  αρνήθηκε να  είναι βιομηχανία παραπλάνησης και παραπληροφόρησης, εισέπραξε την αμοιβή του.  “Κοιμήθηκε, όπως έστρωσε”. ΄Άξιος ο μισθός του!

Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Κίνας της Ρωσίας, των άλλων θεοκρατικών συστημάτων, έχουμε αναρίθμητους  “Σαλμάν Ρούσντι” και “Τζούλιαν ΄Ασανζ”. Ακτιβιστές, επαναστάτες, πολέμιους και πολιτικούς αντιπάλους  που σαπίζουν στις φυλακές και  βογγούν  από τα φρικτά βασανιστήρια  των πάσης φύσεως  «φρουρών της επανάστασης». Ούτε  καν μαθαίνουμε τα ονόματα τους, την τύχη τους, το δράμα τους στα νύχια όλων των εξουσιών. Και πρωτίστως στης 4ης.  «‘Ηθελε, λέει,  να μιλάει ελεύθερα. Σκοτώστε τον»!

Στην Ελλάδα,  “Μουφτήδες” είναι  πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ονόματα από το  σωρό:   Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού, Ράπτης, Κουρτάκης, Χίος, Χατζηνικολάου, Βαξεβάνης ,   τα… καλόπαιδα της κολεκτίβας Συνταχτών.

Ενδεικτικά  παραθέσαμε  αυτά τα ονόματα. Μην ξεγελαστείτε , επειδή δε  μνημονεύουμε  κάτι εκδότες και  άλλα … καλόπαιδα  όπως στο  LIFO ,τo  TVXS  και τα συναφή. “Μουφτήδες” και ελόγου τους.  Ειδικά τούτοι , τάχα  «παίζουν  άμυνα»  από αριστερά.  Οι γνωστοί προοδευτικάριοι που  «τρώνε ψωμί», πουλώντας ίδιο εμπόρευμα σαν  του Ράπτη , αλλά  σε διαφορετικό περιτύλιγμα.

Και “Σαλμάν Ρούσντι” όλοι όσοι δεν έχουν φωνή.  Και είμαστε πολλοί, αυτοί   που έχουμε κάτι αλλιώτικο  να πούμε ,αλλά δε θέλουμε να το κάνουμε με το δικό τους τρόπο.  Αλλιώς, αν αντιγράψουμε τις μεθόδους τους, δεν είμαστε ακτιβιστές, αλλά έμποροι  σαν κι αυτούς. Να κυνηγάμε τη διαφήμιση, για  να ζήσουμε ή να πλουτίσουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ελευθερία  έκφρασης  στο Ελλαδιστάν.  Δεν υπάρχει Τύπος.   ΤΥΠΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΙ  «ΑΛΛΟΙ» . Αλλά, φωνή έχουν μόνο οι έμποροι,  όσοι ανήκουν στο Σύστημα, το υπηρετούν και αμείβονται για αυτό.

 Και  επειδή ,ακριβώς,  τους τραβάμε την  μουτσούνα που κρύβει το απαίσιο,  χολεριασμένο  τους μούτρο, μας λογοκρίνουν συνεχώς και  ξεδιάντροπα. Αν υπάρχει σε αυτή τη χώρα με  το καθεστώς  Μπανανίας,   λογοκρισία,  δεν την επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά όσοι υποδύονται τους εκπροσώπους του Τύπου.

Τούτοι χαλκεύουν ειδήσεις , κατασκευάζουν ειδήσεις,  φέικ πληροφορίες, προχωρούν σε  στρατευμένες  κριτικές και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.  Είναι η κλασική  δικτατορική μέθοδος λογοκρισίας, όχι με στολή, αλλά με..τήββενο!

Οι κυβερνήσεις στις  «Δημοκρατίες»  δε χρειάζονται να  λογοκρίνουν με νόμους και διατάγματα,  Εξαγοράζουν  τους πάσης φύσεως Γκέμπελς  και  δίνουν εντολή σε αυτούς  να ασκούν πλέον τη  λογοκρισία. Και όσους δεν ελέγχουν, ξέρουν πως  και τούτοι   θα κάνουν το ίδιο, γιατί ουδείς στην Αγορά είναι χαζός  να δίνει πριόνι σε εκείνους που πριονίζουν το κλαρί που κάθονται οι έμποροι.

 

“Ιερουσαλήμ. Ιερουσαλήμ.  Η αποκτείνουσα τους Προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους”!

 Ελλάδα του  Γκεμπελικού  Ελλαδιστάν.  Η αποκτείνουσα τη διαφορετική φωνή   και λιθοβολούσα όσους σας τραβούν τη μάσκα της υποκρισίας,της παραπλάνησης και της κερδοσκοπίας.

Υ.Γ  Κι αν ρωτήσετε. Καλά, οι “Μουφτήδες.  Ο “Χάντι Ματάρ από το Νιου Τζέρσεϊ”  που μαχαίρωσε τον  Σαλμάν Ρούσντι, στο Ελλαδιστάν,  ποιοι είναι;  Απολύτως ξεκάθαρο.  Οι σκουπιδοφάγοι που  τρέφονται στις παραπάνω χωματερές  με  ό,τι βρώμικο και σιχαμερό τους πετάνε οι Γκέμπελς  της παραπληροφόρησης, που λατρεύουν μόνο ένα θεό.  Μαμωνά!  Και  είναι τόσο εθισμένοι  να καταβροχθίζουν  τέτοια σκουπίδια, που δεν κάνουν λεπτό χωρίς το….άρωμα της μπόχας τους.