ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΩΝΙΖΟΥΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΑΪΚΗ ΒΙΑ

1.α. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο στον Σόιμπλε

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα». Η ανακοίνωση κάνει έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της οργάνωσης που εμφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2008, και αναφέρεται «στην δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις», αναφέροντας: «Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα…»

β.Υπόθεση Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε να πάει στην προανακριτική

Ελένη Τουλουπάκη

γ. H επιτροπή: Θα ζητηθεί διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Συζήτηση στην Προανακριτική Επιτροπή

Aν κάποιος είναι εχθρός του κράτους, αυτοί,πάντως,  δεν είναι οι αντιεξουσιαστές των οποίων,ως γνωστό,  ο αντικρατισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία τους. Είναι οι ίδιες οι αυταρχικές  κυβερνήσεις ,που κάθε φορά με τις επιλογές τους “πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται”. Ειδικά οι δεξιές κυβερνήσεις.

Και είναι αυτές οι ίδιες που γεννούν την ΄Ενοπλη Βία,την οποία  το ίδιο το κράτος την αποκαλεί “Τρομοκρατία”, όταν δεν είναι λίγες οι φορές,που η κρατική βία είναι απείρως σκληρότερη εκείνης των ομάδων που την επιλέγουν ως “πολιτική” λύση.

Για παράδειγμα, η ίδρυση της  οργάνωσης 17Ν,αμέσως μετά την πτώση της Χούντας,ήρθε ως απάντηση-αντίδραση στην  τότε κυβέρνησης Καραμανλή που αρνήθηκε να τιμωρήσει  μαζί με τους πρωτεργάτες  και τους συνεργάτες-βασανιστές της δικτατορίας. Η δράση της  Α΄17Ν,αλλά και του ΕΛΑ,οργανώσεις  λαϊκής, επαναστατικής βίας, κάποια από τα μέλη των οποίων συνεργάζονταν μεταξύ τους, ήταν στην ουσία το  νομοτελειακό αποτέλεσμα της αναίσχυντης  και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του …Εθνάρχη Κωνσταντίνου  Καραμανλή.

Ακόμα και τα μέλη της Β΄17Ν, αν και  διαφοροποιήθηκαν εν πολλοίς από τις ιδεολογικές θέσεις της πρώτης φάσης της δραστηριότητας της οργάνωσης (βασική αιτία της ιδεολογικής τους   αποδόμησης και της  ευρύτερης λαϊκής αποδοχής), συνέχισαν στις προκηρύξεις τους να κατηγορούν  το κράτος για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας -δικαιοσύνης  και  παρουσιάζονταν ως οι εγγυητές και προστάτες,  όσων δικαιωμάτων και αρχών στερούσε το κράτος από το κοινωνικό σύνολο.

Δεν είναι τυχαίο και από την ιστορική παρατήρηση πως ομάδες λαϊκής βίας  συναντάμε σπανιότερα σε κράτη που, έστω και κατά προσέγγιση, προσομοιάζουν στο  “κράτος δικαίου (π.χ Σκανδιναβικά). Οι παλιές οργανώσεις όπως η Ερυθρές Ταξιαρχίες και η ομάδα  Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ (“Φράξια Κόκκινος στρατός)   σε Ιταλία και Γερμανία, όπως ,άλλωστε και στην Ελλάδα, ιδρύθηκαν και έδρασαν σε εποχές που παρατηρήθηκε έξαρση κρατικής αυθαιρεσίας-αδικίας  ή φαινομένων άρρωστου καπιταλισμού.

Με τέτοια ιστορική συλλογιστική, σε όλες τις εποχές και όχι μόνο στα σύγχρονα χρόνια,καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η έλλειψη κράτους δικαίου,έστω και στοιχειωδών χαρακτηριστικών,οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξαρση  φαινομένων  ΄Ενοπλης Λαϊκής βίας. Ουδείς μπορεί να ανατρέψει με οποιοδήποτε άλλο  επιχείρημα  την κατίσχυση αυτού του ιστορικού συμπεράσματος.

Εδώ, επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας για την ατομική,όσο και για τη συλλογική,επαναστατική βία. Και οι δύο ,πάλι ιστορικά αποδείχτηκε ατελέσφορες. Τουλάχιστον στο μέτρο των υποσχέσεων και των προσδοκιών των φορέων τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα των νεότερων χρόνων η Γαλλική επανάσταση που εξώκειλε σε “τρομοκρατία” και Ναπολεόντεια εξουσία,αλλά και η Μπολσεβίκικη,  που κατέληξε στη  Τρομοκρατία  του Στάλιν και το σοβιετισμό.

Το ίδιο και η δράση των λεγομένων “Ανταρτών Πόλεων”, την  οποία θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει περισσότερο ως δράση εκτόνωσης, εκδίκησης ή άλλων συνώνυμων και συγγενικών γενεσιουργών αιτιών ,πάντως σε καμιά περίπτωση κι αυτής της μορφής η επαναστατική  δράση, δε φάνηκε ικανή ούτε τις μάζες να αφυπνίσει ,ούτε το αυταρχικό ή άδικο κράτος να το καταστήσει δικαιότερο.

Η δική μας πίστη παραμένει αμετακίνητη.   Δεν καταργούμε το  κράτος, έστω κι αν είναι άδικο.Το αλώνουμε. Με τα δικά του όπλα. Με την προώθηση  στις κύριες “αρθρώσεις” του, ατόμων που έχουν και την πρόθεση και την έξωθεν καλή μαρτυρία να  αναδείξουν, έστω και στοιχειωδώς αυτό που αποκαλούμε κράτος δικαίου. Με τέτοια επίπονη,ίσως  πολυχρόνια  διαδικασία θα αναδειχτούν κάποια στιγμή, υποτυπωδώς αρχικά, οι αντιεξουσιστικές, αταξικές και άφυλες κοινωνίες που οραματιζόμαστε. Υπό αυτή την οπτική και την προσδοκία, οι φορείς της δικιά μας ιδεολογίας, ζημιούνται  ανεπανόρθωτα  κι από τον αυταρχισμό του κράτους, αλλά κι από τα αποτελέσματα  της ένοπλης λαϊκής πάλης. Καθαρά και ξάστερα.

Γράφαμε σε άλλο κείμενό  μας εδώ:

“H Ιστορία, όπως πάμπολλες φορές έχουμε τονίσει, ,έχει  ΝΟΜΟΥΣ, όπως ακριβώς και η ΦΥΣΗ. Νόμους αναλλοίωτους και απαρασάλευτους. Γι ΄αυτό και δεν υποδύεται ρόλους προφήτη και μελλοντολόγου. Ως εκ τούτου, και  ο Ιστορικός, ως  φορέας και εκφραστής της, δεν προβλέπει, δε μαντεύει, δεν προφητεύει, αλλά εντοπίζει και ξεδιπλώνει  τα αποτελέσματα των ιστορικών νόμων, που του είναι απολύτως ευδιάκριτα, γιατί τους μελετάει και καταγράφει τις συνέπειές τους ανά τους αιώνες.

Τούτου δεδομένου, θεωρούμε ιστορικά αναπόφευκτη την επερχόμενη  φάση της επανεμφάνισης  αυτής της μορφής βίας στην χώρα μας.  Νομοτελειακά, όπως είπαμε. ΄Οχι,  βέβαια,πως εξέλιπε τα τελευταία χρόνια , μετά την εξάρθρωση των δύο κορυφαίων οργανώσεων  του ΕΛΑ και της 17Ν.΄Ομως, όπως και να το δούμε, υπήρξε απείρως ηπιότερη ,αλλά και οργανωτικά ανίσχυρη,  συγκρινόμενη με τη δράση των  δύο παραπάνω παραδοσιακών  οργανώσεων.

Και τούτη τη φορά, όταν εκδηλωθεί  σκληρότερη και πλέον οργανωμένη  η τέτοιου είδους βία,  θα έχει ως κύρια συστατικά της επιχειρηματολογίας  από τους φορείς της, την οικονομική κρίση,αλλά και τον τρόπο που το ελληνικό κράτος της Δεξιάς κυβέρνησης χειρίστηκε το μέγα σκάνδαλο  της Νovartis. Θα το θεωρούσαμε μάλιστα ως το κυρίαρχο άλλοθί της.

Μια αποδεδειγμένη  και παγκόσμιας  έκτασης κερδοσκοπική δραστηριότητα  της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρίας και με τουλάχιστον  (αποδεδειγμένα) 10 ΄Ελληνες πολιτικούς εμπλεκόμενους ,συγκαλύπτεται με κοινοβουλευτικά και δικαστικά πραξικοπήματα και οι ένοχοι,αντί να λογοδοτούν, απαιτούν προκλητικά και θρασύδειλα  να απολογηθούν οι κατήγοροι !  Και με την τεχνητή, λόγω εκλογικού νόμου,  κυβερνητική πλειοψηφία , που έχουν εξασφαλίσει,  υποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και τους αρμόδιους εισαγγελείς ( όπως η  έντιμη και θεσμικά καταξιωμένη  προϊσταμένη της εισαγγελίας των εγκλημάτων διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη)  και έχουν εργολαβικά αναλάβει με τη σύναρση ενός “Τύπου” εντελώς εξαθλιωμένου,ιδιοκτησίας ναρκέμπορων και άλλων διαπλεκόμενων  αχυρανθρώπων,  να αθωώσουν τους κατηγορουμένους και να μην υπάρξει δικαιική  κάθαρση του μεγάλου σκανδάλου.

Αν συμβεί αυτό, “σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες”. Αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη  ιστορική αλήθεια. Και οι ευθύνες δε θα αναζητηθούν μόνο στους φορείς αυτής της νέας, επαπειλούμενης λαϊκής  βίας, αλλά  και στη συγκεκριμένη κυβέρνηση που την εκκόλαψε με τα πεπραγμένα της. Και σε καλύτερες ημέρες  κρατικής εξουσίας,  θα υπάρξει  τιμωρία. Και όσων την ενσαρκώσουν κι εκείνων  που την εξέθρεψαν και την προκάλεσαν. Αμφότεροι ας το γνωρίζουν από σήμερα.

 

2.α. Κορωνοϊός: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στα σύνορα .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

β.  Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα -Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Νοσοκομείο

Θετική στο ιό διαγνώσθηκε 40χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Μετάδοσης Νοσημάτων στην Κίνα, από τα 17.000 κρούσματα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα σχεδόν το 81% εμφάνισαν μέτρια συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα από σοβαρά έως κρίσιμα.

***

Δηλαδή, μυαλό κουκούτσι δε διαθέτει αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση; Τα μέτρα που αποφάσισε σήμερα, κατόπιν εορτής  κι εμείς εδώ τα προτείναμε τόσες ημέρες συνεχώς ,δεν μπορούσε να τα έχει πάρει νωρίτερα;

Μετά μας κατηγορούν πως είμαστε πολύ σκληροί με τον Κούλη. Πώς να το κάνουμε,δηλαδή; Εμείς αρμόδιοι δεν είμαστε και παρ όλα αυτά   βρισκόμαστε 100 βήματα μπροστά από δαύτους. Δεν είναι παράλογο;

Πάντως, αν στους 100 ασθενείς του ιού, οι 81 παρουσιάζουν μέτρια συμπτώματα,λογικά  ο κορονοϊός δεν απειλεί με  μαζική συμφορά, ούτε υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας . Οι συνέπειες της εξάπλωσης δε μπορεί να είναι τραγικές ,δοθέντος πως, πέρα από τα στατιστικά χαρμόσυνα νέα,  σε λίγες ημέρες φτάνει η ΄Ανοιξη. Ο ζεστός καιρός είναι ο καλύτερος εξολοθρευτής  του ιού λένε οι ειδικοί.

 

3. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Απίστευτος Μητροπολίτης Ηλείας: Ο Χριστός μου είπε να στείλω μήνυμα στον Μητσοτάκη να φτιάξει την Πάτρας – Πύργου

Πατρών - Πύργου Μητροπολίτης Ηλείας

Σύμφωνα με το ilidakampos.gr, ο Μητροπολίτης Ηλείας τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων. Ο Μητροπολίτης Ηλείας στην ομιλία που απηύθυνε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και είπε ότι προσεύχεται στον θεό να δώσει μία λύση στο πρόβλημα. «Πρέπει να σας εξομολογηθώ. Σήμερα το πρωί μετά την προσευχή μου στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στην Μητρόπολη ιδιαίτερα θερμά λόγω των γεγονότων προσευχήθηκα και για πρώτη φορά ακούω τον Χριστό και μου απαντάει: “Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα αμέσως. Το μεταφέρω στον κ. πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρος όλων μας εδώ να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι», είπε συγκεκριμένα.

****

Αφέλεια,  αυθυποβολή,  φτιάξιμο από …αγιασμό και μαστούρα από… άγιο ξύλο,   μπαγαποντιά;  Ελεύθεροι να διαλέξετε.Πάντως, για όλα είναι ικανοί οι παπάδες.

Και τα έχουν όλα στο …τσεπάκι. Ευκολίες απίστευτες.  Εδώ για παράδειγμα, ολόκληρος…Χριστός   μιλάει στο Μητροπολίτη  σαν να είναι κολλητάρια από το στρατό.  “Γερμανέ”,του λέει “κ.λπ”.

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης. Είναι εγκληματικό επί  τόσα χρόνια να έχει εντελώς  εγκαταλειφθεί στην τύχη της η Πελοπόννησος.  Η  ΕΡΕ  ανέκαθεν θεωρούσε το Μωριά… αναρχοκομμουνιστική  Ελλάδα.   ΄Οντως, η πρωτεύουσα του Μωριά, η Πάτρα, ήταν  το προπύργιο του αναρχισμού . Και δεν ήταν λίγοι οι αναρχικοί που έφτασα στην Ισπανία ,για να πολέμησαν στον εμφύλιο.

 

Image result for Αναρχικοι Πάτρας στον εμφύλο Ισπανιας
Image result for Αναρχικοι Πάτρας στον εμφύλο Ισπανιας

Ενδεικτικά αναδημοσιεύουμε  το ακόλουθη συνοπτική αναφορά στο θέμα:

” Το παρακάτω κείμενο και η φωτογραφία (την οποία για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να την αναδημοσιεύσω εδώ, αλλά θα την αναδημοσιεύσω στη σελίδα του “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης” στο facebook) είναι του Θεοδόση Πάνου και αναδημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη καθώς και με την ορθογραφία και το συντακτικό που το δημοσίευσε ο γράφων. Αφορά την ύπαρξη Ελλήνων αναρχικών στις γραμμές των Ισπανών αναρχικών στην επανάσταση και τον εμφύλιο και, συγκεκριμένα, τον Νότη Παπαζαχαρόπουλο από την Πάτρα:

«Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από των Ισπανικό εμφύλιο, στο οποίο αποδεικνύεται η ύπαρξη Ελλήνων μαχητών στης γραμμές των Ισπανών Αναρχικών.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, απεικονίζει Ισπανούς και Έλληνες Αναρχικούς, από την Πάτρα, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό της Ταξιαρχίας του μεγάλου Ισπανού Αναρχικού Μπουοναβεντούρα Ντουρούτι, στα περίχωρα της Καταλονίας.

Πίσω από την ομάδα των Αναρχικών διακρίνεται ένα θωρακισμένο φορτηγό που κατασκεύασε ο Πατρινός Αναρχικός Νότης Παπαζαχαρόπουλος, καθιστός δεύτερος από δεξιά, οποίος ήταν σιδηρουργός στο επάγγελμα και εργάζονταν την δεκαετία του ’30 στο Λιμάνι της Πάτρας, μέχρι που άκουσε τις “σειρήνες” της επανάστασης στην Ισπανία και αποφάσισε να συνδέσει την τύχη του με τα όνειρα των Ισπανών συντρόφων του.
Ο αδελφός του Νότη, Μπάμπης Παπαζαχαρόπουλος από τον Αϊ Γιώργη Λάγγουρα Πατρών, πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στην γενέτειρά του, σε βαθιά γεράματα. Αναρχικός και ο ίδιος, στη συνέχεια είχε ενταχθεί στης γραμμές του ΚΚΕ όπου πολέμησε στις τάξεις του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο τους Ναζί κατακτητές αλλά και στον εμφύλιο τους δοσίλογους και Ταγματασφαλίτες που είχαν συνεργαστεί συνειδητά με τον Γερμανό κατακτητή. Μακρονησιώτης και σεμνός αγωνιστής ο Μπάμπης Παπαζαχαρόπουλος όπως θυμούνται οι παλιοί Πατρινοί πάντα τιμούσε την μνήμη του αδελφού του οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην μεγάλη μάχη της Μαδρίτης, όπου οι Αναρχικοί αγωνιστές απέκρουσαν με ηρωισμό τα φασιστικά και ναζιστικά τάγματα του υμνητή του σφαγέα της Ευρώπης Χίτλερ, Στρατηγού Φράνκο.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποδεικνύει την ύπαρξη Ελλήνων Αναρχικών, ανάμεσα στους μαχητές της CNT, καθώς στην κορυφή του θωρακισμένου φορτηγού διακρίνεται καθαρά η Ελληνική σημαία και δίπλα η κοκκινόμαυρη της CNT.”

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ»

Το δημοσίευμα αυτό δημοσιεύτηκε και αναδημοσιεύτηκε στα παρακάτω ιστολόγια

http://primaveralibertaria.tumblr.com/post/68764028887

http://www.bloko.gr/ellada/spanio-ntokoymento-ellhnes-anarxikoi-ston-ispaniko-emfylio.html

 

Η  Ηλεία και η Μεσσηνία, επίσης,  έδωσαν δυναμικό παρόν στον Ανταρτοπόλεμο. Να μην  ξεχνάμε πως ο ηρωικός Νίκος Μπελογιάννης, πλουσιόπαιδο από τον κάμπο της Ηλείας,τα έδωσε όλα στον “υπέρ πάντων αγώνα”.Στο τέλος κατέθεσε και την ίδια του τη ζωή ,όπως και οι εκτελεσθέντες  σύντροφοί του .

Ο Παπάγος του Συναγερμού και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της ΕΡΕ,δε συγχώρησαν ποτέ την Ανταρτομάνα Πελοπόννησο.  Ειδικά  ο ιδρυτής της ΕΡΕ, έτρεφε πραγματικό μίσος  για τους Μωραϊτες.  Ο  Θανασάκης Κανελλόπουλος, ο πολιτικός από την Ηλεία, που αποστάτησε  από την Ε.Κ και  εντάχτηκε στη Δεξιά, εξομολογήθηκε στην Ανδρίτσαινα στο Νικολάκη Μάλλιο-Σωτηρόπουλο, που του παραπονέθηκε, γιατί έμενε χρόνια χωρίς “δημοσιά” ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνος (ο  “Παρθενώνας” της Πελοποννήσου), αλλά και τελευταία που φτιάχτηκε παρέμενε κακοτράχαλος και ασυντήρητος,   επί λέξει το εξής : “Μάλιο, μη με κουρντάς κι εσύ, άσε με, δε θέλει, λέμε,  ούτε να ακούσει  ο φρυδάς (σημ. ο Κ.Καραμανλής) για Πελοπόννησο. Μας έχει στην μπούκα τους Μωραϊτες και τους Κρητικούς”!  Τέτοιος φανατισμός .

Αλλά και ο Αχαιός  Ανδρέας Παπανδρέου,για να μην κατηγορηθεί για τοπικισμό, άφησε και τούτος “καρμανιόλα” το δρόμο Αθηνών-Πάτρας.  Το ίδιο και ο Ηλείος   Κώστας Σημίτης το δρόμο Πάτρας-Πύργου. Είχαν  καταντήσει επί χρόνια αυτοί οι δρόμοι  “Μολώχ της ασφάλτου”.Αναρίθμητα θύματα. Και ο  δρόμος Αθηνών Πάτρας,   φτιάχτηκε μόλις τη τελευταία 5ετία!

Απίστευτος  φανατισμός, ο οποίος επί δεκαετίες  επεκτεινόταν  και στον απλό κόσμο στη    Βόρεια Ελλάδα (Καραμανλικό “δοβλέτι”).  Μοναδική αιτία η προπαγάνδα λόγω  αναρχο-κομμουνιστικής  παράδοσης του Μωριά.  Υπήρξαν εποχές που ο κόσμος σε Μακεδονία και Θράκη ακούγανε Πελοποννήσιο και ειδικά Πυργιώτη και …  φρικάρανε . Λες και επρόκειτο για ληστές, δολοφόνους, παλανθρώπους. Ξορκίζανε τα κορίτσια τους να μην παντρευτούν Πελοποννήσιο!  Και να σκεφτείς κανείς πόσο αίμα έδωσε ο Μωριάς στους απελευθερωτικούς  πολέμους σε Θεσσαλία,΄Ηπειρο, Μακεδονία (δυο νεαρούς “παππούδες” νεκρούς και  έναν τραυματία, έδωσαν οι  οικογένειες του γράφοντος).

΄Ιδια συμπεριφορά επεφύλαξε το Καραμανλικό κράτος και στην Κρήτη.Παντελής εγκατάλειψη στο νησί εκείνα τα χρόνια. Επειδή, ακριβώς, οι Κρητικοί ήταν ανέκαθεν Βενιζελικοί. Το κράτος της Δεξιάς δεν τα συγχωρούσε αυτά. Ευτυχώς,ο Ανδρέας Παπανδρέου,πρόσεξε και ανάδειξε την Κρήτη.Φυσικά και για λόγους κομματικούς, μια και το νησί από τη μια ως την άλλη άκρη,  ήταν “πράσινο”.

Ο τοπικιστής  είναι εξίσου φανατικός και  σκληρός,  όσο και ο εθνικιστής. Και είναι κατάρα και άλλων χωρών,όχι μόνο της δικής μας.

 

4. Οταν ο Κώστας Μουτζούρης καλοδεχόταν στήριξη από τη Χρυσή Αυγή

Κώστας Μουτζούρης

efimerida.gr

****

Εμείς το είχαμε κράξει παλιότερα τον τύπο αυτό  για τη στάση του στο προσφυγικό.Τότε που οι φυλλάδες της Δεξιάς τον κάνανε  θεό. Σήμερα που τόλμησε να  στολίσει με “γαλλικά” τον Κούλη του, τον έστειλαν στο “πυρ το εξώτερο”.

Είναι το μόνο που χαιρόμαστε να επαναλαμβάνουμε.   Ουδέποτε η χώρα είχε λουστεί τις τελευταίες δεκαετίες με τόσο και τέτοια λύματα από  βόθρους σαν τα  “Παραπολιτικά” και  iefimerida.gr (ενδεικτικά). Ούτε επί αλήστου μνήμης εποχή  με τις (ακρο)Δεξιές εφημερίδες  ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ενδεικτικά κι αυτές).