Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ  “ΓΑΜΟΣ” ΘΕΛΕΙ…ΠΟΛΥΓΑΜΙΑ!

1.α Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη – ανακοινώθηκε προ ολίγου .Όπως αναφέρεται  πρόκειται για 38χρονη Ελληνίδα που βρέθηκε θετική . Είχε  έρθει πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία (Μιλάνο)

 

β. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΟ
Κορωνοϊός: Το τραγικό λάθος των Ιταλών -Για 36 ώρες ο «ασθενής μηδέν» έσπερνε τον ιό στο νοσοκομείο

Τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου στο Κοντόνιο όπου μεταφέρθηκε ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό
Γιατί αυτή η ολιγωρία στην εξέταση του ασθενούς για κορωνοϊό;
Ποιος ήταν όμως ο λόγος που η εξέταση για τον κορωνοϊό άργησε και έγινε στις 4 μ.μ. στις 20 Φεβρουαρίου; Το ότι ο ασθενής δεν είχε επιστρέψει από την Κίνα. Στην πραγματικότητα, οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Υγείας της 22ας Ιανουαρίου σχετικά με το ποιος πρέπει να υποβληθεί στο τεστ έλεγαν πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύποπτη περίπτωση «ένα άτομο που παρουσιάζει μια ασυνήθιστη ή απροσδόκητη κλινική πορεία, ιδιαίτερα μια ξαφνική επιδείνωση παρά την κατάλληλη θεραπεία». Και η πνευμονία για έναν υγιή και αθλητικό τύπο, όπως ο 38χρονος, μπορεί πραγματικά να ήταν.
*******
Δεν έχει δει την Κίνα ούτε στην…τηλεόραση ο ασθενής. Τύπος αθλητικός (μαραθωνοδρόμος), επαρχιώτης , άνθρωπος αταξίδευτος, τελευταία.
Και πώς κόλλησε; ΄Ηρθε ο ιός από την Κίνα με τα…πόδια  στη Β.Ιταλία; ΄Η έμπαιναν οι  Κινέζοι με την πραμάτεια  τους αβέρτα και  ανεξέλεγκτα  (με μίζα αντί με …βίζα) στη χώρα  και αφού  κόλλησαν τον κόσμο στις καφετέριες και τις ταβέρνες , επέστρεψαν ανενόχλητοι και άρρωστοι και τούτοι στην κοιτίδα του Κορονοϊού ;
Η Ιταλική κυβέρνηση έχει λόγους να κρύβει την αλήθεια, για να μη γίνει αποδιοπομπαίος τράγος. Ενώ θα έπρεπε.΄Οπως και οι δικοί μας εδώ. Η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη ερχόταν από  Μιλάνο!  Ποιος την άφησε να μπει στη χώρα χωρίς  εξέταση;  ΄Ιδια ιστορία  με την  Κεραμέως που έβαλε τους μαθητές μέσα, επίσης χωρίς έλεγχο.
Δεν είναι αυτονόητο;  Χρειαζόταν πολύ μυαλό για να σκεφτεί κανείς  πως ήταν αναγκαίος   συστηματικός  έλεγχος σε όσους έρχονταν από επικίνδυνες περιοχές,όπως η Ιταλία; Δεν είναι λογικό και απολύτως κατανοητό ερώτημα; Πώς θα κρατήσεις τον ιό έξω από τα τείχη σου, αν  ως πολιτεία  δεν έχεις την πρόνοια να τηρείς ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες λογικής; Ανεύθυνη κυβέρνηση και εγκληματική .
΄Οπως  και τα Μέσα παραπληροφόρησης, Αντί σήμερα να έχουν βγει  να καταγγέλλουν τις τεράστιες  παραλείψεις στον έλεγχο ταξιδιωτών, τις λογής ανοιχτές  “Κερκόπορτες” ,την αψήφιση του κινδύνου  και την ανευθυνότητα των αρμόδιων οργάνων ,είναι  συντεταγμένα μαζί τους  στο ψεύδος και την κάλυψη των εγκλημάτων της ακροδεξιάς κυβέρνησης  του ΄Ελληνα ΄Ορμπάν.
 Ο απόλυτος εξευτελισμός και η εγκληματικότερη στάση απέναντι στην ελληνική κοινωνία  του ελληνικού Τύπου στους τελευταίους αιώνες,  παρατηρήθηκε μόνο στις παραμονές των δύο καταστροφικών πολέμων του 1897 και τη Μικρασιατική εκστρατεία.  Και στις μέρες μας,τα τελευταία χρόνια,επί Μαρινάκη, Κουρτάκη,  Ράπτη  βιακαι λοιπών βιαστών  της ενημέρωσης.

2. α. «Βόμβες» Σάμπυ Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

 

Σάμπυ Μιωνή

Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.
Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κυρίας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», είπε ο Σ. Μιωνής.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μιωνής, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τον στοχοποίησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να κλείσει τις υποθέσεις.

β. Αναλυτικά η δήλωση του πρ. αναπληρωτή Υπουργού

Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ..

Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.

***

 

“Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”.    “Τα πήραμε εμείς από το Φρουζή;  Κι εσείς τα ζητήσατε από τον…Μιωνή!  Δεν έχει σημασία, αν δεν τα πήρατε.Η πρόθεση μετράει.”Μία η άλλη”, λοιπόν. Και ισοφαρίσαμε.

΄Ενας ανεκδιήγητος και αποδεδειγμένος  απατεώνας, ο Σάμπυ καλείται να (ψευδο)μαρτυρήσει. Και το κάνει.  Ξέχασε, βέβαια, να πει πως ο ίδιος ζήτησε συνάντηση  με αυτούς που κατηγορεί για τις προσωπικές τους υποθέσεις και έβαλε ακόμα και την Ισραηλινή κυβέρνηση για να το πετύχει.  Πήγε,αλλά του ζήτησαν κι αυτοί…Νοβαρτιλίκια.

Τα ταξίματα των Σαμαράδων στον Μιωνή  δε μάθαμε ποια ήταν. Αλλά είναι αυτονόητα. ΄Ολοι τα λαμόγια  τις  ίδιες μεθόδους μετέρχονται και ίδια οφέλη αποκομίζουν.

Αλλά,όπως λένε και  οι μισθοσυντήρητοι εταίροι   στην  εφημερίδα-κολεκτίβα,”τρώει η κατσίκα ταραμά”;  Τρώει , λέτε;

 

3. Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ γνώρισε το είδωλό της, Μαλάλα Γιουσαφζάι

Μαλάλα Γιουσαφζάι και Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τα δύο κορίτσια - «σύμβολα» συναντήθηκαν

 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στην Οξφόρδη και οι δυο τους δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη συνάντησή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Μια συνάντηση κορυφής μόλις πραγματοποιήθηκε, αφού δύο νεαρές γυναίκες με όραμα και στόχο να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο μόλις συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γνώρισε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι σε μια επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου η Πακιστανή ακτιβίστρια είναι τελειόφοιτη.

«Λοιπόν… Σήμερα γνώρισα το είδωλό μου, τι άλλο μπορώ να πω;» έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στην ανάρτησή της, ενώ η Γιουσαφζάι στη δική της ανάρτηση έγραψε απλώς «Ευχαριστώ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το edition.cnn.com, η Τούνμπεργκ αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο της για να συνομιλήσει με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Και τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν την ακτιβιστική τους δράση σε πολύ νεαρή ηλικία.Κι οι δύο κοπέλες έγιναν παγκοσμίως γνωστές, αφού πρωτοστάτησαν σε εκστρατείες για πολύ σημαντικούς σκοπούς: την κλιματική αλλαγή και την εκπαίδευση των γυναικών.

*****

Περιμένουμε τις άφυλες κοινωνίες. Αλλά σε αυτή τη μεταβατική περίοδο,  την καταβρίσκουμε,  όταν  σε ακτιβιστική δράση , οποιασδήποτε μορφής και φύσης, πρωτοστατούν γυναίκες.Και μάλιστα αθώα, ακόμα,τουλάχιστον, με  σθένος και αποφασιστικότητα εφηβάκια, σαν την Γκρέτα τώρα και την Μαλάλα  ,λίγα χρόνια πριν.

Είναι ενδεικτικό πως όλα αλλάζουν.Ποιος θα το περίμενε αυτό κάποιες δεκαετίες πριν;Και  δεν είναι μακριά οι εποχές που  ουδείς θα αναγνωρίζει τον κόσμο. Καμιά σύγκριση με τον μίζερο δικό μας σήμερα.

 

4. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙ… ΣΥΖΥΓΟΙ!

“Η άλλη πλευρά της αληθινής αγάπης σε 17 υπέροχα σκίτσα” ( ιστότοπος “Μαμά 365”)

΄Ο, τι και να επινοήσουν  οι πασπαλισμένες  με ροδόσκονη   σελίδες της …αληθινής αγάπης και του έρωτα     για να διασώσουν το θεσμό του γάμου, δεν μπορούν να αντιπαλέψουν τη Φύση. Ως γνωστό,  “δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν κρατιούνται”.

Ο γάμος είναι de facto και  de (natural)  jure  καταδικασμένος ως θεσμός. ΄Οπως κάθε τι που είναι αφύσικο. Και ο γάμος είναι εντελώς αφύσικος ,αφού  στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη μονογαμία. ΄Ο τι ακριβώς η Φύση δεν επιτρέπει στον άνθρωπο. Κι αντ΄αυτού,  βασικός πυλώνας του είναι η σεξουαλική αποκλειστικότητα.
Η Φύση ορίζει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό και αναγκαίο μέσο της διαιώνισης του είδους την πολυγαμία. Απόδειξη τα ίδια τα θύματα του  παραδοσιακού θεσμού που επινοούν ένα σωρό υποκατάστατα της πολυγαμίας μέσα στο γάμο.
Αντί να είναι ελεύθεροι  στις σεξουαλικές τους επιλογές,  τι επινοεί το “ζεύγος” της δια ροπάλου σεξουαλικής αποκλειστικότητας και συζυγικής πίστης: Υποδύονται ρόλους. Νοσοκόμες, μαθήτριες, χειροπέδες, μαστίγια, πλαστικοί φαλλοί και αιδοία, κάθε είδους υποκατάστατα   επιστρατεύονται για να ξορκίσουν την πολυγαμία.
Αυτογελοιοποίηση και αυτοαπενοχοποίηση με ένα σωρό, αν μη τι άλλο,  αστείες και εξευτελιστικές, πολλές φορές, επινοήσεις και ευρηματικότητες  ,για να διαφυλαχτεί  η… αγία μονογαμία. Εθελοτυφλούν και  αρνούνται  κάνουν το πιο απλό. Να αφήσει ο ένας τον άλλο ελεύθερο  στις σεξουαλικές  του  επιλογές.
Οπότε, διαβάζω  για άλλη μια φορά παρακάτω τον  γαμικό κατάλογο της ευτυχίας με τίτλο…  “κάνε πως δεν καταλαβαίνεις και..πήδ@ ”  και  αναρωτιέμαι. Μπορεί ακόμα να υπάρχουν άνθρωποι που ομνύουν στο “γάμο”, που μόνο γάμος δεν είναι;  Κάτι δεν πάει καλά στο μυαλό τους.

Η άλλη πλευρά της αληθινής αγάπης σε 17 υπέροχα σκίτσα

Η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων είναι κάτι το υπέροχο που μας κάνει να λάμπουμε από χαρά. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και πολλά μικρά πράγματα που δεν είναι και τόσο λαμπερά. Είναι όμως κι αυτά κομμάτι του όμορφου παζλ της σχέσης μας και δεν χρειάζεται να κάνουμε ότι δε συμβαίνουν. Τα παρακάτω 17 σκίτσα εικονογραφούν μερικές τέτοιες στιγμές, τις πιο χαρακτηριστικές, με χιούμορ και τρυφερότητα, υπενθυμίζοντάς μας πως η αληθινή αγάπη είναι πολλά περισσότερα (και λιγότερο ελκυστικά) από παθιασμένα βλέμματα, ζουμερά φιλιά και σφιχτές αγκαλιές.

Όταν αγαπάς κάποιον αληθινά:

1. Δεν κολλάς σε αξύριστες λεπτομέρειες.

Η άλλη πλευρά της αληθινής αγάπης σε 17 υπέροχα σκίτσα

2. Τον αγαπάς με όλες τις αισθήσεις σου, ακόμη και με την όσφρηση.

3. Κάνεις τα πάντα για να νιώσει πιο όμορφα.

4. Δεν φοβάσαι να κλάψεις μπροστά του.

5. Τα πάντα είναι αφορμή για παιχνίδι.

6. Κανένα κρύωμα στον κόσμο δεν μπορεί να σας χωρίσει.

7. Μοιράζεσαι τις πιο κρυφές ιστορίες σου.

8. Δεν τρως μέχρι να σου πει τι τραβάει η όρεξή του.

9. Δεν ασχολείσαι με τρίχες.

10. Ένα απλό δείπνο μπορεί να γίνει το πιο ρομαντικό ραντεβού.

11. Τον κάνεις να νιώθεις σαν στο σπίτι του, όπου και αν είστε.

12. Τον αφήνεις να ασχολείται με τα… μπιμπίκια σου.

13. Δεν φρικάρεις όταν σηκώνεται ατσαλάκωτος απ’ το κρεβάτι, ενώ εσύ είσαι σαν την τρελή…

14. Μαζί του, γίνεσαι πάλι παιδί.

15. Νιώθεις να ξεχειλίζεις από έρωτα στις πιο απροσδόκητες στιγμές.

16. Δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικοί είστε.

17. Δεν φοβάσαι να σε δει (και να σε χαρεί) όπως ακριβώς είσαι.