ΣΟΥΡΣΙΜΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ, ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΣΗ, ΑΥΤΟΣΤΑΥΡΩΣΗ . ΠΑΡΕΝΕΓΕΙΕΣ ΄Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ;

                                                       ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Μεγάλες ουρές στη Ραφήνα -Σπεύδουν στην Τήνο οι πιστοί, μπήκαν και έξτρα δρομολόγια

Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου - Ελλάδα. Νότιο Αιγαίο. Tinos. © Michael Pappas

Στα γόνατα στην Παναγία της Τήνου για το τάμα

Πειραιάς: Σιίτες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται για να γιορτάσουν την Ασούρα

Αυτομαστίγωση  Ισλαμιστών.

Φιλιππίνες: Καθολικοί σταυρώνονται με πραγματικά καρφιά αναβιώνοντας τη «θυσία του Χριστού»

Φιλιππίνες: Καθολικοί σταυρώνονται με πραγματικά καρφιά αναβιώνοντας τη «θυσία του Χριστού». Χριστιανοί σταυρώνονται με πραγματικά καρφιά ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών, σε ανάμνηση του θανάτου του Ιησού/

***

Υπάρχει ένας κανόνας της Φύσης, που δεν επιδέχεται ούτε αμφισβήτηση  ούτε ανατροπή. “Ηθικό είναι ό,τι είναι  φυσικό”. Κι αν είναι κάτι ηθικό,είναι και λογικό και  οφείλω να το εκτιμώ ,να το σέβομαι και να  το αποδέχομαι.

Η πίστη σε θρησκείες και “μικρούς”,ανθρωπόμορφους  θεούς είναι αφύσικη,  άρα παράλογη και ανήθικη. Και δεν απαιτούνται δύσκολα,σύνθετα ή  και ακατάληπτα επιχειρήματα, για να το αποδείξει κανείς. Οι νόμοι της Φύσης είναι απλοί και κατανοητοί απ΄όλους. Και μόνο υπερόπτες,  ξερόλες, αμετροεπείς και φαντασμένοι  μπορούν να “παίζουν   ζάρια” με τετοιους νόμους.

Η έννοια Θεός είναι ασύλληπτη. Και φυσικά ουδείς μπορεί με τα… μυαλά που κουβαλάει, ως πεπερασμένη ύπαρξη  να αποφανθεί  με την απολυτότητα ενός Παύλου ή με την  ανοησία και την υπεροψία  ενός σύγχρονου  Νανό-πουλου πως υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός στα μέτρα που τον θέλουν ελόγου τους.  Αν μη τι άλλο, μια τέτοια “πίστη”είναι ασέβεια στη Φύση. Και  ό, τι υπερβαίνει το φυσικό, το  ανθρώπινο μέτρο, η αρχαιότητα το αποκαλεί   ΄Υβριν.

Ιερατείο και πιστοί όλων των θρησκειών διαπράττουν ΄Υβριν.  Ανατρέπουν τους νόμους της Φύσης,αφού η ίδια έθεσε όρια στις νοητικές ικανότητες του ανθρώπου και όσον αφορά την ύπαρξη η μη θεού.

Επομένως, όταν παραβαίνεις τις φυσικές εντολές  και κατασκευάζεις  στο “χαλκείο” σου, ως Μωυσής,  ένα θεό Γιαχβέ στα μέτρα του σκλάβου στο  Φαρώ Εβραίου, ή, ως  Μωάμεθ,  τον Αλλάχ  στα μέτρα των φυλών  της Αραβικής ερήμου, αν μη τι άλλο, είσαι και ασεβής και ανόητος και αφύσικος και υβριστής.  Και τέτοιους  κατασκευαστές μικρών θεών,  ένα τέτοιο ιερατείο,αλλά  και το κοινό τους (πιστούς), ούτε τους σέβομαι,ούτε τους αναγνωρίζω ως έλλογα όντα, ούτε  τους χρειάζομαι κήνσορες και βοηθούς στη διανοητική μου πορεία.

Αλλά είναι και κάτι άλλο ακόμα.  Στην εβραϊκή  και τη  χριστιανική θρησκεία, ο Γιαχβέ είναι…Κύριος!  Δεσπότης! Εξουσιαστής!  Και ο πιστός δούλος,  υπηρέτης, σιχαμένος αμαρτωλός!   Το ίδιο και στο Ισλάμ. Η αραβική λέξη «Ισλάμ» (αραβικά: إسلام‎ ​) σημαίνει «υποταγή» και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ως «υποταγή στον Θεό».

Κι αν όλοι οι θρησκευόμενοι στο σύνολό τους  είναι  αφύσικοι ,παράλογοι , αλαζόνες και άθεοι ( ως παραποιούντες   της ασύλληπτη  έννοια “θεός”) και   όσοι, επίσης ,  “τάζονται” στην Παναγία να “σουρθούν” στα γόνατα και άλλοι  να αυτομαστιγωνοσταυρώνονται,  δεν είναι ούτε περισσότερο αφύσικοι και παράλογοι, αλλά προπαντός καθόλου πιο ξένοι προς την ουσία της ανθρωπόμορφων  θρησκειών, που διδάσκουν την υποταγή,τον αυτοεξευτελισμό, την έσχατη ταπείνωση,την εκμηδένιση της προσωπικότητας.

Αν υπάρχει μεταξύ τους μια διαφορά είναι τούτη.  Συνήθως, από  τέτοια επικίνδυνη  άβυσσο πτώσης, απώλειας της αυτοεκτίμησης  και αυτοτιμωρίας   ανασύρονται  κυρίως οι “στρατιώτες”  των “Ιερών   Εξετάσεων”, οι  “Σταυροφόροι”, οι “Τζιχαντιστές” ,πάσης φύσεως,  αλλά και τα   διεστραμμένα ,τα λοβοτομημένα,τα φανατικά μυαλά σε άλλες εκδηλώσεις της θρησκευτικής ζωής .  Κατά τα άλλα, και οι δυο κατηγορίες, είναι   οι δυο όψεις του ίδιου κάλπικου , μη έχοντος ουδεμία αξία νομίσματος.

Ας κρατήσουμε τις νέες γενιές μακριά  από τα “ψυχότροπα” και τα βαριά “ναρκωτικά” της θρησκείας. Οι κοινωνίες του μέλλοντος θα έχουν επίσης ένα κύριο χαρακτηριστικό. Θα είναι άθρησκες.

2. Δημήτρης Βίτσας «Η αποφασιστικότητα και η πυγμή είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει σε μια ειρηνική λύση»

«Η αποφασιστικότητα και η πυγμή είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει σε μια ειρηνική λύση»

Τύφλα να έχει ο… Μιχαλολιάκος!
Βίτσα που σου χρειαζετα , ωρέ Βίτσα, άμυαλε και βαρεμένε ,Συριζαίε,   Ελληνάρα!

3.α. Ο Χίος αποκαλύπτει τον πρώτο ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του

 

Επανέρχεται ο Στέφανος Χίος στο θέμα της απόπειρας δολοφονίας του με νέο δημοσίευμα στο οποίο ουσιαστικά αποκαλύπτει ποιος είναι ο πρώτος ύποπτος που προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Με μια πλήρη περιγραφή κάνει λόγο για πρώην άνδρα των ΕΚΑΜ που έχει αποχωρήσει από αυτά και υπηρετεί σε κρατική ομάδα παρακολούθησης και τελευταία αποσπάστηκε στην ασφάλεια μεγαλοεφοπλιστή.

Όσο περνούν οι ημέρες από τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου ημέρα της απόπειρας και το θέμα έχει «θαφτεί» ουσιαστικά από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού Τύπου τόσο μεγαλώνουν τα ερωτηματικά για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας αλλά και για την ποιότητα της δημοσιογραφίας.

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Χίου είναι καιρός Δικαιοσύνη και ΕΛΑΣ να εντείνουν τις προσπάθειες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την απόπειρα δολοφονίας ενός Ελληνα δημοσιογράφου ανεξάρτητα αν ο τύπος της δημοσιογραφίας που υπηρετεί είναι εναντίων της ίδιας της Δημοκρατίας.

Documento

β.Καταστρέφει τη ζωή με…» – Άναυδος ο Νίκος Χατζηνικολάου

Η υπόθεση με το βιτριόλι που τον συγκλόνισε.

«Καταστρέφει τη ζωή με...» - Άναυδος ο Νίκος Χατζηνικολάου

***

“…η αλήθεια για την απόπειρα δολοφονίας ενός Ελληνα δημοσιογράφου ανεξάρτητα αν ο τύπος της δημοσιογραφίας που υπηρετεί είναι εναντίων της ίδιας της Δημοκρατίας”.

Θα βγει και θα μας πει τώρα ο  Κ.Βαξεβάνης πως ελόγου του, ο Χατζηνικολάου, ο Πρετεντέρης, ο Παπαχελάς  δεν είναι…Χίου. Και πως τούτοι, σε αντίθεση με το Χίου, επειδή χρησιμοποιούν ήπιο,μη θυμικό  λόγο,  υπηρετούν την αλήθεια και τη Δημοκρατία!

΄Οπως, ας πούμε,  δεν είναι  πο@τάνα ,  όποια δε δουλεύει σε λαϊκό μπουρδέλο, αλλά σε αριστοκρατικό πορνείο ή  κάνει βίζιτες και αρπαχτές  “κατ οίκον΄”. (Και ας με συγχωρέσουν για την παρομοίωση, οι όντως  σεβαστές  στη δική μου αξιακή κλίμακα ,εργαζόμενες , ειδικά στα λαϊκά μπουρδέλα).

΄Ασε μας κάτω , ρε Βαξεβάνη. “Και η Μαριωρή  τον άντρα της με τους πραματευτάδες.”

4. Για «χυδαία εκστρατεία λάσπης» κατηγορεί τον Καρανίκα και τον Βαξεβάνη η ΝΔ

“Η Πειραιώς επιτέθηκε στον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα και στην εφημερίδα «Documento» για τα υπονοούμενα περί απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου Protagon Team 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 14:05 Σκληρή ανακοίνωση κατά της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη «Documento», καθώς και του πρώην συμβούλου στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, εξέδωσε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσιεύματα και κραυγαλέους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο Πρωθυπουργός τάχα δεν βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του είχε σκηνοθετηθεί ψηφιακά ώστε να φαίνεται έτσι”. Πηγή: Protagon.gr

***

Να σε κατηγορούν κατάμουτρα πω έβαλες το μπράβο του  γνωστού εφοπλιστή, φίλου της “φαμίλιας” και χορηγού της Ν.Δ, να δολοφονήσει το Χίου, γα να μη βρίζει  τη Μαρέβα.  Και όχι μόνο να μην έχεις ως πρωθυπουργός της χώρας ακόμα παραιτηθεί, αλλά να  να βγάζεις ανακοίνωση  σαν την παραπάνω για “ξεκάρφωμα”.Και να νομίζεις  πως πείθεις σοβαρό και έντιμο άνθρωπο,πλην χαχόλου.

Βρείτε μου ένα χαρακτηρισμό που θα μπορούσαμε  να χρησιμοποιήσουμε για να παραδώσουμε στην Ιστορία όλη αυτή την παράνοια.  Αλλά ,και ειδικά το γιο  του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  , ο οποίος …εξελίσσεται σε χειρότερο “μούτρο” από τον πατέρα του.

Εμείς αδυνατούμε να βρούμε επίθετο να χαρακτηρίζει τον ίδιο και τις πράξεις του. ΄Οποιο και αν διαλέξαμε,  το βρήκαμε   λίγο!

5. Κορωνοϊός: Τα δεδομένα που ανησυχούν τους ειδικούς -Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, οι εκδρομείς και τα υπό διερεύνηση κρούσματα

Ταξιδιώτριες με μάσκες

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-sto-kokkino-attiki-kai-thessaloniki-148

Κορωνοϊός: Δύο εβδομάδες αργότερα η έναρξη των σχολείων -Η πρόταση Κοτανίδου για τεστ στους φοιτητές

Μαθήτρια στην τάξη με μάσκα για τον κορωνοϊό

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-pote-tha-anoixoyn-ta-sholeia

Κορωνοϊός: 204 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Πέντε νέοι θάνατοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-204-nea-kroysmata-sti-hora-mas

KATANOMH ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα -101 νέα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η πλατεία στο Μοναστηράκι την εποχή του κορωνοιού

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/o-hartis-toy-koronoioy-stin-ellada-0

Αυξάνονται τα νοσοκομεία για τα περιστατικά κορωνοϊού -Πού θα νοσηλεύονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και πού τα ύποπτα
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-ayxanontai-nosokomeia-peristatika

Γιατροί σε διάδρομο μονάδας για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-ayxanontai-nosokomeia-peristatika

****

Ως τη μέση της προνοφυλλάδας άντεξα να μετράω κομμάτια  παραπληροφόρησης για τον κορόνα. Πόσα ακόμα είχε στη συνέχεια, αγνοώ.Μπορεί να φτάνουν και τα 20-30  σε μια πρόχειρη ματιά!  Για σήμερα, μόνο, μιλάμε και ώρα 15.00. ΄Ολη η φυλλάδα κολλημένη  με τον κορονοϊό.  7 ολόκληρους μήνες και σε καθημερινή βάση!

Χρυσάφι αποδείχτηκε η πανδημία για τον γκεμπελικό Τύπο. Και ειδικά για τον ελληνικό. Επέβαλαν αποκλειστικότητα στην  πληροφόρηση, κινδυνολόγησαν ασύστολα,  διέταξαν συνταγματικό πραξικόπημα και παραπάνω από μισό χρόνο, αλωνίζουν με το στόμα μπουκωμένο.

Η μόνη συντεχνία που πλούτισε από το  χρυσωρυχείο της πανδημίας ,είναι   η συγκεκριμένη βιομηχανία. Να φέρουμε ως παράδειγμα  τα  αμελητέα σε επισκεψιμότητα (προπαντός σε ποιότητα) ακροδεξιά,πορνοέντυπα του Μανώλη  Βασιλάκη, που εισέπραξε πάνω από 200.000 (!),  δώρο Πέτσα στον παλιό Αριστερό εκδότη και σήμερα φασίστα,για την προσφορά του στη διαμόρφωση θαυμαστού  ίματζ  του  γιου του Κων.  Μητσοτάκη.

Και όχι μόνο ο αναιδής και μη αισχυνόμενος αυτός εκδότης.  Το αληταριό του ελληνικού Τύπου  έφαγε το καταπέτασμα από την κυβέρνηση της μαφίας και των συμβολαίων θανάτου, με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Θα τους τιμωρήσουμε μια μέρα. Αν νομίζουν πως θα έχουν  τη τύχη του Λαμπράκη , του Μπόμπολα,του Αναστασιάδη των άλλων αισχρών,πεθαμένων πια  κακοποιών,  που βίασαν ατιμώρητοι  την πληροφόρηση,την είδηση, την κριτική  στην Ελλάδα, είναι γελασμένοι.

Αλλάζουν οι καιροί. Είναι θέμα πια επιβίωσης  των μελλοντικών  κοινωνιών ο θάνατος του γκεμπελικού Τύπου. Αλλιώς, οι δικές μας σοβαρές παθογένειες και τα δεινά αρρωστήματα,  θα ακολουθούν και τις νέες γενιές.

6. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Διπλωματικός μαραθώνιος-ασπίδα στην τουρκική προκλητικότητα: Σήμερα η συνάντηση Δένδια-Πομπέο και η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Μητσοτάκης και Δένδιας έξω από το Μαξίμου

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/toyrkikes-prokliseis-synantisi-dendia-pompeo-simera

Βαρέθηκα  επίσης   να μετράω  στο ακροδεξιό πορνοέντυπο του αχυράνθρωπου Ράπτη , τα θέματα που αφορούν τον…επικείμενο  πόλεμο  Ελλάδας  Τουρκίας. ΄Εμεινα στο νούμερο 7.

‘Αλλο φιλέτο η συγκεκριμένη   παραπληροφόρηση. ΄Ενας Ερντογάν, να παλεύει  με νύχια και δόντια να καλύψει την ακάλυπτη πλέον   κατρακύλα της λίρας του.  ΄Ενας Κούλης να σκίζεται, πριν ξεκουμπιστεί να  καβατζώσει  μίζες για  πέντε γενιές . Και μετά και ένας …κακόμοιρος Κορόνα ,που του φόρτωσαν όλα τα δεινά του κόσμου,για να πλουτίσει η βιομηχανία παραπληροφόρησης, φτάνουν και περισσεύουν  για  αποκλειστικότητα . Απλώς, να γεμίζουν σελίδες, άκοπα, να μη χρειάζεται να ψάξουν αλλού για περισσότερη και διαφορετική  ύλη απ΄αυτή που προσφέρουν τέτοια καυτά  θέματα.

Στο μεταξύ, ρωτήσετε έναν σκουπιδοφάγο  του Ράπτη και του Κουρτάκη να σας πουν πόσα παιδιά,κάτω  των 5 ετών  πεθαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  στον κόσμο από απλές αρρώστιες, ιώσεις και μολύνσεις που θα αρκούσε  ένα φτηνό  χάπι για να τα σώσει .Θα σου απαντήσει…”χέστηκα”.

Χέστηκε για 15.000 παιδιά που πεθαίνουν τη μέρα. Αλλά δε χέστηκε για τη δικιά του μούρη ο μασκαράς,που τη φυλάει πως και πως  …μη χάσει  η Βενετια βελόνι,τέτοιος σιχασμένος που είναι,

Εμείς να δεις για δαύτους!