Στέφανε Κασσελάκη, πρώτο μέλημα: Κλωτσιά στα οπίσθια  των κοντυλοφόρων ,που είχαν προσλάβει απο την Κουμουνδούρου

Σίσυφος εναντίον Γκιωνάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Οποιαδήποτε σύγκριση των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ µε τον µύθο του Σίσυφου αποτελεί προσπάθεια να αποδοθούν φιλοσοφικές διαστάσεις εκεί που δεν…

*****

ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ  ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΕΕΣ “ΠΕΝΕΣ”, ΠΟΥ ΜΟΝΟ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

΄Ενα κατεβατό ,ένα  κουραστικό μπλα- μπλα  με κριτικές επί πάντων και πασών  , απόδοση ευθυνών και λαθών σε άλλους,  πλην εαυτού, ο Κώστας Βαξεβάνης, «ένιψε τας χείρας» του  και ησύχασε.  Τώρα , δικαιωμένος και με συνείδηση καθαρή,     θα συνεχίσει να πυροβολεί το “Πέτσινο» καθεστώς Μητσοτάκη,  κυρίως όταν δίνει διαφημίσεις σε άλλους και  εξαιρεί  το δικό του έντυπο.  «΄Αλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων» , το λέγανε στην ελληνική αρχαιότητα σε φορείς και πρόξενους  τέτοιας αισχρότητας.

Εμείς, λοιπόν, από εδώ Κωστάκη (και κάθε Κωστάκη)  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, επιμένουμε πως  μεγάλο μερίδιο ευθύνης  για το σημερινό κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ, πλην των στελεχών του,  έχετε και εσείς που  αναλάβατε χρόνια εργολαβικά την εκπροσώπησή του στην ενημέρωση του κόσμου.  Ντοκουμέντο, Αυγή, Δημοκρατία, Εφημερίδα Συντακτών, για να μείνουμε στους πιο επίσημους  εξουσιοδοτημένους από την Κουμουνδούρου αντιπροσώπους  της, έχουν  το μισό, μπορεί και παραπάνω, μερίδιο ευθύνης.

Με την ανευθυνότητα σας, την ιδιοτέλεια ,το κυνήγι  των κλικ στο διαδίκτυο, τη σύγχυση ως προς το τι είναι ακέραιη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία  και τί επάγγελμα για κονόμα ή βιοπορισμό,  οδηγήσατε το  κόμμα σε μονοψήφια ποσοστά και τον κόσμο του στην απόγνωση και την ιδιώτευση.  Αν κάποιους από το ελληνικό Γκεμπελιστάν έχει σιχαθεί ο κόσμος περισσότερο, είναι όσοι έκαναν επάγγελμα  την αριστεροφροσύνη και την προοδευτικούρα. Αμφότερες, καμιά σχέση έχουσες  με την Αριστερά και την προοδευτική ματιά στα πράγματα, πρωτίστως στα πολιτικά.

Επαμφοτερίζουσες απόψεις  ,αμφισημίες  όπου υπάρχει απαίτηση για ξεκάθαρη θέση (π.χ εθνικισμός,  πουτινισμός, αντισημιτισμός, αντιαμερικανισμός),   κάποτε πεμπτοφαλαγγίτικες τακτικές, έμφυλος ρατσισμός, και χτυπήματα κάτω από  τη ζώνη, κατασκευή ενόχων .  Χρόνια   οι Γκεμπελίσκοι  αυτής της συνομοταξίας  βάλανε, αντί του εαυτού τους,  το κόμμα και τους οπαδούς του  στο   κλαρί του δέντρου  και το   πριόνιζαν.

Είναι η ώρα ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ στην “άλλη” του εκδοχή και παρουσία υπό τον αναβαπτισμένο αρχηγό του (όπως λένε εκείνοι, εμείς αντίθετα ,μιλάμε για  ροκανισμένη πια την καρέκλα του Στέφανο Κασσελάκη και υπό προθεσμία αρχηγός ),  να βγει  επισήμως και να αποκηρύξει   τις γκεμπελικές χωματερές που είχε νοικιάσει και μονοπώλησαν την ενημέρωση εξ ονόματος της Κουμουνδούρου.  Σήμερα κιόλας.  Κάθε ημέρα  που  περνάει, θα εισπράττει  ακόμα  μεγαλύτερη ζημιά το κόμμα.  Αποκήρυξη και των μεθόδων τους και επίσημη έκφραση  συγγνώμης   σε ένα πληγωμένο πληθυσμό  από τη βλακώδη και φανατική αρθρογραφία των Γκεμπελίσκων, που όμνυαν στην παλιά Κουμουνδούρου για το δικό τους «διάφορο».

 

Είναι ώρα  να  βρουν άλλους τρόπους και νέα   Μέσα  να επικοινωνήσουν με τους πολίτες.  Ιδιαίτερα εκείνους που αποχώρησαν  και ιδιωτεύουν  . Ειδικά τούτοι,  ούτε ζωγραφιστούς  δε θέλουν    να βλέπουνε  «Παππά» και «Βαξεβάνη».

Υπάρχουν προτεραιότητες που  πρέπει να γίνουν από αύριο κιόλας  στο  Νέο ΣΥΡΙΖΑ.  Επιδιορθώσεις   θα είναι,  βέβαια,  μια και    στο συνέδριο διάλεξαν να μην ράψουν καινούργια φορεσιά.  Ας μη φαίνονται , τουλάχιστον, μπαλώματα.  Και προπαντός ας μην «αλλάξει  ο Μανωλιός και βάλει  τα ρούχα του αλλιώς».

Πρώτο μέλημα…κλωτσιά στα οπίσθια  των κοντυλοφόρων ,που είχαν προσλάβει.   Στη συνέχεια  έξοδος   για αναζήτηση πραγματικής   δημοσιογραφικής  ενημέρωσης από έντιμες  και ανεξάρτητες «πένες» ,που    ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,  ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.