΄Ενας…σεισμός μας σώζει;

Νέα παρέμβαση Τσίπρα το Σάββατο -Πού θα μιλήσει

Ο Αλέξης Τσίπρας

iefimerida.gr

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η «Καθημερινή», από κοινού με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) στην Εθνική Πινακοθήκη, με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Ποιοι θα συμμετάσχουν
Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιάννη Στουρνάρα, του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

****

Η αφρόκρεμα της πολιτικής αγυρτείας παρούσα στο συνέδριο. Λείπει, για να συμπληρωθεί  το καρέ, ο…Κιγκινάτος της Ραφήνας.    Ο άνθρωπος που  χρεοκόπησε τη χώρα.  Υπεύθυνος για όλα τα σημερινά  δεινά   και ειδικά  της   φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Αλήθεια, θα αναφερθεί  και σε  αυτή την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας;   Θα τολμήσει να  προχωρήσει σε αυτοκριτική,  να καταδικάσει  την “ομερτά” του με τον  Κωστάκη Καραμανλή   και να ζητήσει συγγνώμη;  Το λιγότερο που μπορεί να κάνει .

___________________________________________________________________

1.Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα γενέθλια του Τούρκου προέδρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής διεύθυνσης επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για την ημέρα των γενεθλίων του.

****

Δεν είναι καθόλου αμελητέες τέτοιες ευκαιρίες. Γάμοι,  κουμπαριές,  γιορτές,  προσωπικές και “εθνικές”,  άλλες τέτοιες χαρές και πανηγύρια, είναι καλές  αφορμές και προσχήματα να σπάζουν πάγοι σε σχέσεις, να παραβλέπονται  αντιπάθειες  και  ιστορικές εχθρότητες.  Ειδικά ανάμεσα σε  κράτη και ηγέτες.

Κι ακόμα,   απρόοπτα, αστάθμητοι παράγοντες ,συγκυρίες, τραγικά περιστατικά κι συμφορές, όπως θύματα από φυσικά φαινόμενα (παράδειγμα, ο σεισμός της Τουρκίας, το Φλεβάρη 2023 ) ή από ανθρώπινο χέρι, δίνουν καλές ευκαιρίες να συμμερίζονται  οι λαοί  τον πόνο ο ένας του άλλου, να συμπάσχουν  ,αλλά  και να συμπαρίστανται , να  στέκονται αλληλέγγυοι στην ανάγκη του διπλανού,   με  πρόθυμο χέρι βοήθειας  στον πάσχοντα . Δεν είναι απλώς διπλωματικά τερτίπια  και πρωτόκολλα.    Είναι   συμπεριφορές  ουσίας και απόδειξη πολιτισμού και  αθρωπιστικού πλούτου.

΄Οσο για τη δική μας χώρα και τη γείτονα Τουρκία,  είναι απείρως καλύτερα, βέβαια,  να αναπτύσσονται ουσιαστικές και όχι  μόνο  ευκαιριακές  σχέσεις  καλής γειτονίας .  Να λύνονται τα  προβλήματα σε καιρό ειρήνης με λογική, κατανόηση και ευθύνη .   Ας είναι ξορκισμένο το κακό,  έστω κι αν γίνεται αφορμή να έρθουν πρόσωπα ή λαοί πιο κοντά με γνώση πως «κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο».

Σήμερα εσύ ,αύριο εγώ.   Σε χαρά ή  σε λύπη, γείτονα!

2. ΄Αλλο ελβετικό φράγκο  και άλλο ελβετικές καταθέσεις 

Κατρίνης: Εσείς ως ΝΔ μας ζητήσατε να σας υποδείξουμε περιπτώσεις άλλων χωρών όπου δόθηκε λύση για τα δάνει σε ελβετικό φράγκο με κρατική παρέμβαση, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Κροατία και η Ρουμανία, ενώ υπάρχει δημοσίευμα που καταγράφει αποζημίωση γαλλικής τράπεζας σε δανειολήπτες ελβετικού φράγκου.

Χ. Θεοχάρης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Θα παρέμβουμε όταν οι δικαστικές αποφάσεις το επιτρέψουν

Ανταπαντώντας, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι “το ιερό μένος που μόλις παρακολουθήσαμε νομίζω ότι εμπίπτει πλήρως στον ορισμό του λαϊκισμού” και συνέχισε…»ήρθατε εδώ μέσα να μας πείτε ότι ο ‘Αρειος Πάγος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Έτσι σέβεστε την διάκριση των εξουσιών; [..] Δεν είναι η δουλειά μας να πούμε ότι δεν δεχόμαστε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου”, είπε ο κ. Θεοχάρης.

****

Ο θεός να τον κάνει Θεοχάρη  το καλό αυτό φίλο  των  Τραπεζιτών. Θεομπαίχτης και στο όνομα!

Λαϊκιστές ,λοιπόν,  όσοι στηρίζουν  τα θύματα των αφεντικών του στις Τράπεζες  που  εξαπατούν, πλαστογραφούν, κλέβουν, εκβιάζουν. Και μάλιστα με τους νόμους που  φτιάχνει η κυβερνητική μαφία (στην οποία ανήκει και ο ίδιος) και πειθήνια τους εφαρμόζουν  οι λογής  αχυράνθρωποί της ,  Ντογιάκοι.   Να πούμε , για να θυμίσουμε πως οι  κοινοί εγκληματίες σε σύγκριση με τα λευκά κολάρα  είναι… αγγελούδια;  Εδώ μιλάμε για κανονική μαφία. Αλλά με…νόμιμη εκπροσώπηση.

Βεβαίως, ξέρει πολύ καλά ο θρασύς και προκλητικός αυτός υπουργός πως  οι δανειολήπτες που έπεσαν θύματα της κομπίνας με το ελβετικό φράγκο και όλοι οι  δανειολήπτες ,κόκκινοι και μη (ακόμα), δεν είναι μαζόχες να ψηφίζουν το κόμμα του Θεοχάρη.   Εξ ου και η πρόκλησή  του  του,  να κατηγορεί τους άλλους για λαϊκισμό και…ψηφοθηρία.

 Τί έχει να χάσει; Οι δικοί του ψηφοφόροι, άλλωστε, αν έχουν κάποια σχέση με Ελβετία,  δεν είναι για το φραγκο της, αλλά για τις΄μυστικές  θυρίδες των τραπεζών της.

3. Το στούντιο, που ως γνωστόν φτιάχτηκε αποκλειστικά από εσάς, με χρήματα δηλαδή των αναγνωστών της εφημερίδας μας.

efsyn-studio

Ενα ποσόν γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ που συγκεντρώθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες.

4. α. Τέλος στα διπλώματα οδήγησης για τους 70αρηδες βάζει η ΕΕ

Στο ερώτημα αν πρέπει να οδηγούν οι ηλικιωμένοι φαίνεται να δίνει απάντηση η Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζεται να βάλει “κόφτη” στα διπλώματα οδήγησης για τους άνω των 70 ετών…

β. Πάτρα: 30χρονος οδηγός πέρασε με κόκκινο προκαλώντας το θανατηφόρο τροχαίο με τους δύο νεαρούς νεκρούς.  9  νεαροί νεκροί μόλις τις τελευταίες 10 ημέρες.

Tα δύο νεαρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους

****

Οι λίαν επικίνδυνοι  και πρόξενοι τροχαίων , στατιστικά αποδεδειγμένο, είναι οι νεαροί  και όχι οι 70αρηδες.  Από την άλλη πέρασαν  οι εποχές που ένας 70αρης  ήταν …γέρος .  Από τώρα και για τις επόμενες δεκαετίες σταδιακά, αναφέρουν οι έρευνες , ο 70αρης  θα έχει προσδόκιμο ζωής τα 100.

Να βάλεις αυτό τον οδηγό  να ξαναδώσει εξετάσεις με εμπειρία στο αυτοκίνητο 50 χρόνια,  δεν είναι ανοησία, είναι βάρβαρος ηλικιακός  ρατσισμός. Θυμηθείτε την πανδημία, που έδειξε πως δεν είναι καθόλου δύσκολο σε ολοκληρωτισμούς κάθε είδους,  να ανοίξουν «Καιάδες» για όποιο δε γουστάρει το καθεστώς.

Να επαναλάβουμε πως στατιστικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και οι γυναίκες οδηγοί έχουν τα λιγότερα  σοβαρά ατυχήματα . Σε αντίθεση με τους κάτω των 30, που ο Μολώχ της ασφάλτου θερίζει  λόγω ανευθυνότητας, έλλειψης πείρας και σωστής συμπεριφοράς –αντίδρασης στη οδήγηση.   Κι ασφαλώς  από μαγκιά και  νεανική τρέλα.