ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΤΣΑΡΟΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΥΤΟΚΡΤΑΤΟΡΑΣ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

H Κίνα ξεκίνησε γυμνάσια γύρω από την Ταιβάν, η οποία καταγγέλλει το συνεχή επεκτατισμό του δικάτορα Σι Τζινπίνγκ

***

Αν δεν ξέρεις  την πραγματική Ιστορία ή την αγνοείς   και τη διαστρεβλώνεις για  να εξυπηρετήσεις σκοπιμότητες  , είναι σαν να πιλοτάρεις αεροπλάνο  με δίπλωμα οδήγησης… αυτοκινήτου. ΄Ισια και όμοια.   Και, ουαί κι  αλλοίμονο, ασφαλώς,   αν  πρόκειται  για  σκάφος  επιβατικό. Είναι αυτός ο λόγος που λέμε αυστηρά και  ανυποχώρητα πάντα  στους Γκεμπελίσκους  κυρίως:  – Λάτρεις Μαμωνά, δεν είναι όλα χρήμα.  Κάτω τα χέρια από την επιστήμη του Θουκυδίδη!

Στη Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις εθνικιστικές ιστορίες του κόσμου, τις οποίες διαχειρίζεται και αναπαράγει  τα ψεύδη τους συνήθως  η βιομηχανία παραπληροφόρησης , οι πλαστογράφοι της αμείβονται αδρά.  Οι χρηματοδότες που τους παραγγέλλουν κάθε τόσο το χαλκευμένο προϊόν, είναι  κάτι βρώμικοι τύποι σαν τον Χίτλερ παλιότερα και  τον Νέο Χίτλερ-Πούτιν σήμερα.

Εντελώς. μάλιστα… συμπτωματικά στις ημέρες μας,   Ρωσία, Κίνα και  Τουρκία  που ισχυρίζονται πως…παρενοχλούνται από την προκλητική συμπεριφορά όμορων κρατών, όπως η Ουκρανία, η Ταϊβάν  και η Ελλάδα  και οι τρεις αυτές ισχυρές στρατιωτικά,  δυνάμεις, κυβερνώνται από δικτάτορες με κοινοβουλευτική  μάσκα.

Η παρενόχληση,  συνίσταται στην επιθυμία  των πιο αδύνατων αυτών   χωρών ,  να έχουν δική τους αυτονομία, ανεξαρτησία, και  πορεία. Να διαλέγουν ή να απορρίπτουν  φίλους και συμμάχους. Να ζουν στην Ιστορία του παρόντος   και  όχι του  απώτερου παρελθόντος τους.   Και είναι  αυτό ,ακριβώς,  που  δεν αρέσει στους δικτάτορες και δεν  το  επιτρέπουν,

Ο δρόμος της επιβολής των   διεστραμμένων  τους  ορέξεων,   που  παρουσιάζουν ως χαραγμένο και επιβαλλόμενο  από τη δική τους ερμηνεία της εθνικιστικής τους Ιστορίας,  είναι πάντα ίδιος.  Εισβολή (Πούτιν), ασφυκτικό pressing  (Σι Τζινπίνγκ) και  επαναλαμβανόμενες απειλές τρόμου, της μορφής  “θα έρθουμε μια νύχτα” (Ερντογάν).

Από καταβολής κόσμου όλα τα γεράκια και τα αρπακτικά έχουν τους ίδιους λόγους, την ακόρεστη πείνα τους, που  επιτίθενται στους αδύνατους οργανισμούς.  Το ίδιο και οι αιμοσταγείς Χίτλερ όλων επίσης των εποχών. Πεινασμένοι για αίμα, βία και καταστροφή.   Οι σημερινοί δεν είναι  διαφορετικοί.

 

 

 

Τί κάνουμε; Πώς θα αποφύγει ο σημερινός κόσμος ένα νέο Αρμαγεδώνα που θέλουν  να εξαπολύσουν οι   Αβαδδών ανά τον κόσμο;  Δεν είναι εύκολο, όταν άλλα,  ισχυρά  συμφέροντα, δεν επιτρέπουν την ανάληψη ουσιαστικής και  αποτελεσματικής δράσης για την εξαφάνιση των αιμοσταγών τεράτων  με τα  παραδοσιακά μέσα.

Ο  μόνος τρόπος που απομένει , είναι εκείνος που σύντομα ελπίζουμε να τον δούμε.  Φτάνεις στην κεφαλή, κτυπώντας τα… πόδια! Αν πέσει ο κορμός, είναι εύκολο να του  πάρεις το κεφάλι!   Κι αν αποδειχτεί Λερναία ΄Υδρα, καυτηριάζεις κάθε  νέο κεφάλι που  θα μπορούσε  να ξεπεταχτεί!