ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1981 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙ Ο “ΛΑΛΙΩΤΗΣ” ΣΗΜΕΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ…72 ΤΟΥ.

Μυρτώ Κοροβέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η Μυρτώ Κοροβέση είναι 25 ετών και αποτελεί τη νεότερη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχει τελειώσει την Νομική Αθηνών και είναι σήμερα ασκούμενη δικηγόρος.

****

Εξ αρχής της κομματικής του πορείας,  τα σοβαρότερα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν  δύο (2):

  1. Η κατά γράμμα αντιγραφή της δημαγωγικής και χρόνιας  τακτικής του  ενός  εκ των γονέων, του  ΠΑΣΟΚ.  (Ο έτερος ,  ο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”  στα διάφορα  στάδια που πέρασε  από εποχής  ΚΚΕεσ.  διέθετε σοβαρή αυτοσυγκράτηση σε ζητήματα λαϊκισμού και δημαγωγίας).
  2. Η έλλειψη σοβαρών  πολιτικών  συμβούλων δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα που «καλώς ή κακώς» α.  ήταν πολύ νέος ,όταν ανέλαβε  την ηγεσία του κόμματος και β. από την αρχή ως σήμερα ,το κόμμα της Κουμουνδούρου, ταυτίστηκε-ταυτοποιήθηκε  αποκλειστικά, ως κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έτσι , ώστε σήμερα, όλο το κομματικό βάρος του ΣΥΡΙΖΑ να το κουβαλάει ο Αλέξης .  Αυτός, τελικά  είναι το κόμμα, όπως έχουμε ξαναπεί.  ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Αλέξη Τσίπρα , είναι σα να πίνεις πορτοκαλάδα από …νεράτζι.

Από την εποχή που  ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ανέτρεψε έξυπνα και σθεναρά  την τότε  γερμανική  (και όχι  μόνο υποσυνείδητη)  επιθυμία εξόδου της Ελλάδας από την   ΟΝΕ  ( στην ουσία από την Ε.Ε),  αλλά και στη μετέπειτα  κομματική-κυβερνητική του πορεία,  το κόμμα της Κουμουνδούρου απέβαλε, εν πολλοίς,  τα δημαγωγικά του  βαρίδια . Και αυτό,  μάλιστα, σε μια εποχή που ο ογκόλιθος του λαϊκισμού και  της απάτης , ο “Κούλης της φαμίλιας”,  ανήγαγε τη δημαγωγία και την αριστεία της διαφθοράς    σε… επάγγελμα.

Σήμερα , ο ΣΥΡΙΖΑ θεράπευσε και   βρίσκεται  σε πολύ  καλό επίπεδο ανάρρωσης  από την πρώτη  παθογένεια. Αλλά η δεύτερη, εξίσου σοβαρή και βαρύνουσα  καταλυτικά στην πτήση του κόμματος  με προορισμό την κατάκτηση της εξουσίας,  παραμένει η ίδια.΄Ισως και χειρότερη.

Δεν εξηγείται  αλλιώς πώς  ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με ένα συνέταιρο  όχι απλά  απρεπή, στο ήθος της Αριστεράς, αλλά κάρφος  στο μάτι της, τους ΑΝ.ΕΛ ,τα κατάφερε  ως κυβέρνηση  σε  παραγωγή θετικού έργου.  ΄Οχι , όμως,  μετά και ως  Αντιπολίτευση! Τα φοβερά και ανεπίτρεπτα λάθη του,   δεν τα ξαναθυμίσουμε εδώ. ΄Εχουν επανειλημμένα επισημανθεί και  αναλυθεί.

Σήμερα,  στην προεκλογική  φάση που βρίσκεται η πολιτική ζωή της χώρας, ένα  ακόμα μεγάλο, σοβαρό λάθος ήρθε να προστεθεί στα άλλα.  Οι ανύποπτοι και πολιτικά ανιστόρητοι σύμβουλοι του κόμματος της Κουμουνδούρου, νομίζουν πως η χώρα  βρίσκεται ακόμα στην εποχή  του  Γεωργίου Ράλλη («δεν… θέλω ου») και της επερχόμενης συντριβής  της επάρατης (κι εκείνης)  Δεξιάς,  όταν  έξυπνα   και συνετά φερόμενος  ο  Ανδρέας Παπανδρέου , αποφάσισε να αναμετρηθεί   με το  κόμμα της γεροντοκρατίας του Καραμανλή , βάζοντας στην πρώτη γραμμή τους “Λαλιώτηδες”  και τα λοιπά «θεία βρέφη» του Πολυτεχνείου. Και  αποδείχτηκε τελεσφόρα  κίνηση με τη συντριπτική  εκείνη νίκη  του 48%  του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ,”νέο κρασί σε παλιό ασκί δε βάζουν”, Αλέξη Τσίπρα.  Και ο Λαλιώτης σήμερα είναι 72 χρόνων!   Να τους το μάθεις αυτό εκεί στο κονκλάβιο που τα  συζητάτε και τα αποφασίζετε.   Το 2023 για το ΣΥΡΙΖΑ,  δεν είναι όπως  το  1981 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Η Μυρτώ παραπάνω,  Αλέξη Τσίπρα, (δεν το ξέρουμε το κορίτσι, ούτε έχουν οι παρατηρήσεις μας σχέση με φύλο), που έβαλες στις εκλογικές λίστες,  μπορεί να ήταν άριστη φοιτήτρια, ασκούμενη δικηγορίας  με προοπτική σήμερα και με πολιτικό ήθος , αλλά…γ@μώτο, είναι μόνο  25 χρόνων! Μπορούν να καταλάβουν οι σύμβουλοι που σου το πρότειναν  τί σημαίνει αυτό;

Γύρισε πίσω στα 25 σου και θυμήσου πως δεν ήσουν σε αυτή την ηλικία (όπως όλοι μας τότε), τίποτα  περισσότερο από ένα…φου.  Χωρίς πείρα, ο    άνθρωπος, ακόμα και με   διπλώματα ,  δεν είναι παρά   ένα “ασκί” με ορμές, όνειρα  ασυλλόγιστες, θυμικές αντιδράσεις. Τα θυμόμαστε οι περισσότεροι και φρίττουμε. ΄Εστω κι αν είχαμε  σωστό  πολιτικό προσανατολισμό και δυνατή   αριστερή  καθοδήγηση (Αυτό, τουλάχιστον, δεν αλλάζει).

Για  να το πούμε καλύτερα ,να μη φανεί πως  έχουμε  κάτι προσωπικό με τη Μυρτώ. Βάλε στις εκλογικές σου  λίστες  και την Κοροβέση, δε λέμε.  Αλλλά  μη  μαζεύεις άλλα «βρέφη» στο κόμμα, που ακόμα δεν ξέρουν  …ούτε δυο  γαϊδουριών άχυρα να μοιράσουν.

Και ακόμα χειρότερα, γιατί   οι σημερινοί  25άρηδες δεν είναι, όπως είμαστε εμείς τότε.  Οι γενιές του Πολυτεχνείου και πιο μπροστά. Παιδιά μεν, αλλά ψημένα, δουλεμένα στη ζωή, ώριμα .  Η ηλικία, βέβαια, και τα συνεπακόλουθα,  συναισθηματική, κυρίως,  ανεπάρκεια και ανισορροπία , ούτε τότε άλλαζαν.  Και ήταν ο λόγος που δεν τολμούσαμε να αμφισβητήσουμε την αξία της  εμπεδωμένης γνώσης και της εμπειρίας των μεγαλύτερων. ΄Οσα δεν διαθέταμε εμείς.  Και  δεν προσβάλαμε  την πείρα,  με την ευκολία, την αμετροέπεια  και τη δοκησισοφία  που το κάνουν οι νεότεροι σήμερα .  Ούτε  απαιτούσαμε από τη …Δευτέρα  Δημοτικού  να πάρουμε Απολυτήριο  Λυκείου.

Λοιπόν.

Η  σημερινή Ελλάδα,  είναι η χώρα των…συνταξιούχων.  Δεν είναι στιγμή και χώρος να εξηγήσουμε τους λόγους.Μιλάμε, δηλαδή ,για έναν πληθυσμό  σε εκατομμύρια  υπολογιζόμενος και  εκλογικά ενεργός, πάνω από 65 και 70 χρόνων. Και με  προοπτική ζωής  (κι ας  δίνουν  διαφορετικό προσδόκιμο οι  τεχνητές-τεχνοκρατικές μετρήσεις), πάνω από τα 85-90.  Μια απλή ματιά στον περίγυρο  του καθενός,  φαίνεται αυτή η αλήθεια και  δια γυμνού οφθαλμού.

Θα ψήφιζε ποτέ τη Μυρτώ ένας 70αρης; Για ποιο λόγο και με ποια…προσόντα;   Τα 25 της χρόνια;  Να τη ψήφιζε ως ομορφιά (καμιά σχέση με έμφυλη διάκριση) , ναι,  Αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα την επέλεγε , για να δώσει μάχη να κρατήσει τη σύνταξή  του σε αξιοπρεπή επίπεδα, να  μη χάσει  την πρώτη του κατοικία που “κοκκίνισε”,   να έχει αύριο σίγουρο το χάπι της πίεσης που παίρνει καθημερινά  και μια ποιότητα ζωής για την οποία δούλεψε σκληρά  35 και 45 χρόνια,   να την αποκτήσει  στα συντάξιμα χρόνια της ξεκούρασής του.  Πόσω μάλλον να την εμπιστευτεί  να διαπραγματευτεί  με τον “Ερντογάν” επένατι τη συνθήκη της Λωζάνης  ή να πάρει θέση υπέρ ή κατά  του Μπάιντεν και του ΝΑΤΟ  που θέλουν ( θέλουν;) το κεφάλι  του Πούτιν στο ντροβά.

Αλέξη  Τσίπρα,   συνεχώς και αδιαλείπτως το λέμε εδώ. «Με π&ρδές, δε βάφεις αυγά». Με τέτοιους  συμβούλους, δεν έχεις εξασφαλίσει  το πολιτικό  «μέλλον» που έπρεπε να έχεις αυτή  την ώρα , με αντίπαλο έναν “Κούλη”, του οποίου, το μόνο  αριστείο  είναι η ικανότητά  να  μαζεύει  γερό μπαξίσι απ΄όπου μπορεί να το αρπάξει.

Είμαστε βέβαιοι πως με διαφορετική  πολιτική εκτίμηση  των πραγμάτων   σήμερα και με  αγαθή συγκυρία  να έχεις έναν  κομματικό αντίπαλο μιας   αμαρτωλής Δεξιάς , το γιο του «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κάθαρμα» ,  θα ήταν όπως τότε,  ο  Γεώργιος Ράλλης το 1980/81,  απέναντι σε  έναν  Ανδρέα Παπανδρέου.  Θα έκανες σε αυτές τις εκλογές …περίπατο . Πραγματικά.

Κι αν δε  συμβεί,  αυτό,  θα οφείλεται στις κακές συμβουλές και τις  επιλογές σου.  Σαν εκείνη την απαράδεχτη,  να πετάξεις από  τις εκλογικές λίστες  τον Παύλο Πολάκη. Κι αν δε μεσολαβούσε η τραγωδία στα Τέμπη και η θρασύτητα της ανήθικης πολιτικά Δεξιάς ,να κατεβάσει  υποψήφιο το ηθικό αυτουργό της δολοφονίας δεκάδων συνανθρώπων μας,  Κ. Καραμανλή, σήμερα θα πήγαινες σε εκλογές με τη… Μυρτώ (επαναλαμβάνουμε προς άρση παρεξήγησης πως θα δεν είχει καμιά σημασία , αν  η Μυρτώ ήταν …Μίλτος) .Και    εκτός εκλογικής λίστας  το Σφακιανό …οδοστρωτήρα!

Μην ακούς  συμβουλές όσων σου προτείνουν  να πριονίσετε το κλαρί που κάθεστε.   Βάλε  στο κόμμα και κατέβασε στις εκλογές έμπειρους ,συνετούς, πολιτικοποιημένους ανθρώπους,  ηλικιακά πάνω από 65.   Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα  σε τέτοιες ηλικίες   στο κόμμα σου αυτή την ώρα. Μέγα λάθος!

Εδώ και τώρα, φρόντισε να κατεβάσεις υποψήφιους που κουβαλούν  ιστορία πολιτικού ήθους και  αγωνιστικότητας. Και μάλιστα   σε ποσοστό ,τουλάχιστον 70% , ηλικιακά  να είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55 χρόνων .  Θα είναι αντίβαρο και στη δική σου, σχετικά μικρή ,ακόμα ηλικία.

 Σοβαρευτείτε στην Κουμουνδούρου. ΄Ετσι  κι αλλιώς, ο 20άρης, αν δεν είναι ο “Κούλης”  στην ίδια ηλικία τότε,  κι ας έχει μεσάνυχτα από πολιτική, αν πάει να ψηφίσει, το Μιθριδάτη θα προτιμήσει και όχι τη Μιχαηλίδου .  Κι ας είναι πια και τούτος κοντά στα 50 και η Δόμνα ,35άρα και νόστιμη.     Φτάνουν  στο κόμμα τα… Ημίζ ( Ημισκούμπρια  αλλιώς).  Θα φρακάρετε.

Μην ξεχνάς . Η  ελληνική  κοινωνία μπορεί να είναι  σήμερα   “γερασμένη”,  αλλά με έφηβους πια  “γέρους”. Δεν είναι όπως παλιά.

Κι άκουσε τη διαδασκαλία  της πείρας, που εισέπραξα  κι εγώ  ένα καλοκαίρι από το 90χρονο τότε   Νίκο Τζουρία    πάνω  στη Στενή.  ” … Και  ξέρει,ς δάσκαλε, όταν πέθανε ο πατέρας μου στα 75 του, λέγανε στο χωριο  -πέθανε ο γέρο Τζουρίας!  Τώρα άμα  (σ.σ όχι όταν!) πεθάνω εγώ,  θα λέτε οι νεότεροι, πέθανε ο Τζουρίας “!

Αλλάξανε οι εποχές, Αλέξη Τσίπρα.  Μη βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο!

_